Matusiak grozi Palermo odejściem
- PABLO
- Juventino
- Jeżeli Palermo kupi teraz nowego napastnika, odchodzę - zapowiada w rozmowie z "Super Expressem" Radosław Matusiak. Reprezentacyjny napastnik przebywa na Śląsku, gdzie przechodzi rehabilitację po kontuzji
- Zgłaszają się po mnie kluby z Włoch, Anglii, Hiszpanii i Rosji. Czekam jednak na posunięcia działaczy Palermo - mówi 25-letni napastnik. - Dochodzą do mnie słuchy, że klub jest zainteresowany kupnem kolejnych napastników. Mówi się o Cristiano Lucarellim z Livorno i Amoroso z Gremio Porto Alegre. W takiej sytuacji znów byłoby pięciu napastników na jedno miejsce. A to już nie miałoby sensu. Jeżeli klub zdecyduje się kupić któregoś z nich, to pójdę do działaczy i powiem, że chcę odejść - nie ukrywa Matusiak.
Reprezentacyjny napastnik bardzo żałuje, że nie mógł pojechać z kadrą Leo Beenhakkera za Kaukaz. Jest pewien wygranej Polski z Armenią. - Jestem przekonany, że tam wygramy. Może 1:0, może 5:0, ale wygramy - zapewnia Matusiak.
Piłkarz w wolnym czasie zajmuje się swoim ulubionym hobby, czyli grą na giełdzie. - Dużo spółek debiutuje, więc jest co kupować - uśmiecha się "Radomatu".
http://seriea.pl/index.php?strona=news&id=87506
jak ja nie lubie takich pilkarzy !!!!!!!! skoro chca kupic jakiegos innego napastnika widocznie jest za slaby. gdzies czytalem, ze matusiak jest za slaby na gre we wloszech. na treningach tylko czeka na pilke, a to na wlochy jest za malo. trzeba sie wystawiac,biegac,stawac na glowie, zeby tylko uwolnic sie od obroncy. wkoncu to nie nasza super orange ekstraklasa. TAKZE MATUSIAK ZAMKNIJ SIE I GRAJ !
- Zgłaszają się po mnie kluby z Włoch, Anglii, Hiszpanii i Rosji. Czekam jednak na posunięcia działaczy Palermo - mówi 25-letni napastnik. - Dochodzą do mnie słuchy, że klub jest zainteresowany kupnem kolejnych napastników. Mówi się o Cristiano Lucarellim z Livorno i Amoroso z Gremio Porto Alegre. W takiej sytuacji znów byłoby pięciu napastników na jedno miejsce. A to już nie miałoby sensu. Jeżeli klub zdecyduje się kupić któregoś z nich, to pójdę do działaczy i powiem, że chcę odejść - nie ukrywa Matusiak.
Reprezentacyjny napastnik bardzo żałuje, że nie mógł pojechać z kadrą Leo Beenhakkera za Kaukaz. Jest pewien wygranej Polski z Armenią. - Jestem przekonany, że tam wygramy. Może 1:0, może 5:0, ale wygramy - zapewnia Matusiak.
Piłkarz w wolnym czasie zajmuje się swoim ulubionym hobby, czyli grą na giełdzie. - Dużo spółek debiutuje, więc jest co kupować - uśmiecha się "Radomatu".
http://seriea.pl/index.php?strona=news&id=87506
jak ja nie lubie takich pilkarzy !!!!!!!! skoro chca kupic jakiegos innego napastnika widocznie jest za slaby. gdzies czytalem, ze matusiak jest za slaby na gre we wloszech. na treningach tylko czeka na pilke, a to na wlochy jest za malo. trzeba sie wystawiac,biegac,stawac na glowie, zeby tylko uwolnic sie od obroncy. wkoncu to nie nasza super orange ekstraklasa. TAKZE MATUSIAK ZAMKNIJ SIE I GRAJ !
- Tomasz.
- Juventino
Ale to tylko pokazuje słabość Polaków. W OE miotał wszystkimi jak chciał, a tutaj we Włoszech nie może znaleźć miejsca w pierwszym składzie. Źle wybrał, na jego miejscu bym starał się odejść. A podobno wielkie nadzieje z nim wiązali, gówno prawda, bajka dla zamydlenia oczu.
- Wonki
- Juventino
Wg mnie nawet jak Matusiak zostanie, ale w przyszłym sezonie nie przebije się do pierwszego składu to i tak odejdzie - więc co za różnica czy to się stanie teraz czy za rok? No może trochę przesadzam, ale Palermo to jednak chyba nie był najlepszy pomysł. Może nie należy tego traktować w kategoriach wielkiego błędu, ale doświadczenia - Matusiak spróbował gry w Palermo, nie udało się w sumie i na razie nic nie zapowiada, zeby miało być lepiej, ale człowiek uczy się "na błędach". A ceną tego pewnego doświadczenia, jakie zdobył w Italii był rok w karierze w plecy, tak to widzę.
Najlepiej jakby RM zostal wypożyczony teraz do jakiegoś gorszego zespołu Serie A gdzie miałby zagwarantowaną grę, a gdyby zabłysnął to może jeszcze Palermo by się z nim przeprosiło.
Najlepiej jakby RM zostal wypożyczony teraz do jakiegoś gorszego zespołu Serie A gdzie miałby zagwarantowaną grę, a gdyby zabłysnął to może jeszcze Palermo by się z nim przeprosiło.
- Gotti
- Juventino
Po co Palermo go w ogóle kupiło? Gdyby mu dali więcej szans na pokazanie się od pierwszych minut to pewnie strzelał by sporo bramek, a tak odejdzie po sezonie to jakiejś drugiej ligi angielskiej i na tym się skończy jego przygoda we Włoszech.
- Dominik10
- Juventino
Wedlug mnie nawet jak dzialacze Palermo nie zdecyduja sie kupic zadnego napastnika to i tak Matusiak nie przebije sie do podstawowego skladu co najwyzej jak bedzie jakas kontuzja w zespole ale tak to tylko pozostaje mu grzanie lawy no i wchodzenie na ostatnie minuty.
Matusiak jest za slaby na Palermo moze inny klub i dla jego dobra w innym kraju.
Bo taka ,,gra'' dla utalentowanego mlodego napastnika to jest najgorsza rzecz.
Matusiak jest za slaby na Palermo moze inny klub i dla jego dobra w innym kraju.
Bo taka ,,gra'' dla utalentowanego mlodego napastnika to jest najgorsza rzecz.
- Johnny777
- Juventino
Matusiak we Włoszech to jeszcze "mały misio" jest, a nie zadna "gwiazda". Lepiej niech siedzi i szlifuje umiejętności, bo moze duzo skorzystać. Inna rzecz, ze faktycznie lepiej by go było wypozyczyć gdzie mógłby grać całe mecze, bo to nie to samo co treningi - nawet jakby miał trenować z Juve
A Palermo chce mieć dobrych napadziorów i na ławie, dlatego go trzymają.

A Palermo chce mieć dobrych napadziorów i na ławie, dlatego go trzymają.
- mateelv
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
To niech pokarze na co go stać a nie... Dla mnie wymówką nie jest to, że dostał mało szans - jak miał to zaprzepaścił. Ten jeden jego gol był praktycznie na pustą bramkę.
Ogólnie nie potrzebnie zaczął od takiego klubu jak Palermo. To wszystko stało się za szybko. Czuję, że odejdzie. Ten cały transfer to niewypał.
Ogólnie nie potrzebnie zaczął od takiego klubu jak Palermo. To wszystko stało się za szybko. Czuję, że odejdzie. Ten cały transfer to niewypał.
- Kamil_on
- Juventino
To akurat bylo do przewidzenia . Radek myslal ze sobie poradzi w Palermo , a tu nagle klapa na calej lini . Ale nie ma co sie dziwic, wkoncu po kontuzji Amauriego; Radek mial byc graczem podstawowego skladu a tym czasem budzi sie Caracciolo i Matusiak laduje na lawie. Szkoda go, bo mogl pomoc BOT-owi w wywalczeniu mistrza Polski i po sezonie rozwazac oferty z zagranicznych klubow. Tak calkiem szczerze mowiac dla mnie Radek byl kolejnym pilkarzem z cyklu " pół sezonu- gwiazda w slabszym klubie , kolejna polowka sezonu- transfer do mocniejszego klubu z porzadnej europejskiej ligi a nastepnie powrot do Polski i koniec kariery na swiatowych salonach"
- sieka
- Juventino
Szkoda tylko że mimo zapowiedzi i wielkiego rozgłosu Radek nie poradził sobie w klubie formatu Palermo. Od początku sugerował ze trzeba sie cenić...tylko że jakoś trenerzy nie chcą go za bardzo cenić w 1 składzie. Mam nadzieje ze wypożyczą go do jakiegoś słabszego klubu i będzie mógł pokazać ze jest wart tych pieniedzy które wydano na jego transfer.
...............JUVE...........