Quiz (Filmy)
- pajzano
- Juventino
Dziecko Rosemary
Na zdjęciu John Cassavetes i Mia Farrow jedząca lody, które mają "dziwny posmak"
.
Zagadkę zadam jutro

Na zdjęciu John Cassavetes i Mia Farrow jedząca lody, które mają "dziwny posmak"

Zagadkę zadam jutro

1. A owszem. 2. A owszem.KwiAtek pisze:Thank You For Smoking. Warte ogladania?
Ostatnio zmieniony 09 czerwca 2007, 15:01 przez pajzano, łącznie zmieniany 1 raz.
You may know the name, but the game has changed. - Police Story (1985)
- dolores haze
- Juventino
eee...'Footbal factory'?
- YoUri`
- Qualità Juventino
Hostel 2
Jeszcze nie widziałem, ale pierwsza część była moim zdaniem najgorszym filmem w historii kina. Żeby była jasność - lubię od czasu do czasu rzucić okiem na horrorek, nawet w odmianie GORE, ale ta pozbawiona fabuły młucka to już szczyt wszystkiego. Lepiej by było, gdyby ograniczyli się do tego, że kamera stoi w jednym pokoju, w którym odbywają się tortury i tak co 15 minut zmienia się torturowany (a właściwie, wynoszone jest to, co z niego zostało), a co pół godziny torturujący. Czemu? A no temu, że zadowoleni byliby ci, którzy rozkoszują się (??) patrzeniem na wykrzywione w bólu twarze, oraz lubią sprawdzić jakie natężenie dźwięku (krzyku) jest w stanie przyjąć ich ucho. A pozostali nie musieliby trawić żenująco żałosnego scenariusza, braku jakiegokolwiek napięcia, no i generalnie mogliby szybciej wyjść z kina... No dość długi mi wyszedł ten komentarz, ale zawsze jak na tapetę wchodzi HOSTEL to nie mogę się powstrzymać
.
Zagadkę zadam później...
A oto moja zagadka:

Takie sobie filmidło 8)
. Próbujcie dalej. Wieczorem podpowiedź...
Sooorki wielkie, że tak późno, ale miałem zawody i dopiero wróciłem.
Podpowiedź:

- Dajesz 
Jeszcze nie widziałem, ale pierwsza część była moim zdaniem najgorszym filmem w historii kina. Żeby była jasność - lubię od czasu do czasu rzucić okiem na horrorek, nawet w odmianie GORE, ale ta pozbawiona fabuły młucka to już szczyt wszystkiego. Lepiej by było, gdyby ograniczyli się do tego, że kamera stoi w jednym pokoju, w którym odbywają się tortury i tak co 15 minut zmienia się torturowany (a właściwie, wynoszone jest to, co z niego zostało), a co pół godziny torturujący. Czemu? A no temu, że zadowoleni byliby ci, którzy rozkoszują się (??) patrzeniem na wykrzywione w bólu twarze, oraz lubią sprawdzić jakie natężenie dźwięku (krzyku) jest w stanie przyjąć ich ucho. A pozostali nie musieliby trawić żenująco żałosnego scenariusza, braku jakiegokolwiek napięcia, no i generalnie mogliby szybciej wyjść z kina... No dość długi mi wyszedł ten komentarz, ale zawsze jak na tapetę wchodzi HOSTEL to nie mogę się powstrzymać

Zagadkę zadam później...
Dzięki za ostrzeżenie :-D . W takim razie zrezygnuje nawet z obejrzenia "z ciekawości"... :doh:ULAT pisze:Powiem tak: nie podobała Ci się jedynka? omijaj dwójkę szerokim łukiem. Część pierwszą da radę obejrzeć ale druga to już kwintesencja bzdury ;/
A oto moja zagadka:

Takie sobie filmidło 8)
Oj, daleki strzałpajzano pisze:Hmmm... Atomowy Amant?

Sooorki wielkie, że tak późno, ale miałem zawody i dopiero wróciłem.
Podpowiedź:

No jasneMadzia:) pisze:Czarna Dalia

Ostatnio zmieniony 18 czerwca 2007, 16:50 przez YoUri`, łącznie zmieniany 4 razy.
- Madzia:)
- Juventino
Czarna Dalia
Zagadka...

Dajesz dalej
Zagadka...

No oczywisciedolores haze pisze:e, chyba proste... Na zdjęciu są kolesie przebrani jak ci z Daft Punk, więc to będzie 'Electroma'

Ostatnio zmieniony 19 czerwca 2007, 11:29 przez Madzia:), łącznie zmieniany 2 razy.
- pajzano
- Juventino
No to już wiem, czemu nie mogłem zgadnąć. Facet z rudymi włosami na pierwszym zdjęciu nazywa się Joey Slotnick. Tymczasem imdb.com i filmweb zaliczyły niezłą wpadkę, bo w ogóle nie uzwględniły w jego filmografii tego filmu (ani jego w obsadzie). Pierwszy raz coś takiego widzę.
PS. Oficjalna premiera "Czarnej Dalii" w Polsce - 3 sierpnia 2007
PS. Oficjalna premiera "Czarnej Dalii" w Polsce - 3 sierpnia 2007
You may know the name, but the game has changed. - Police Story (1985)
- dolores haze
- Juventino
e, chyba proste... Na zdjęciu są kolesie przebrani jak ci z Daft Punk, więc to będzie 'Electroma'
Ostatnio zmieniony 18 czerwca 2007, 20:21 przez dolores haze, łącznie zmieniany 1 raz.
- YoUri`
- Qualità Juventino
I dlatego właśnie, moim skromnym zdaniem, przepis tego konkursu mówiący, że mogą być zadawane zagadki dotyczące filmów, które miały już swoją POLSKĄ premierę trochę niszczy zabawę. Bo polscy dystrybutorzy są naprawdę FATALNI! Znajdźcie mi gorszych na świecie, to macie u mnie piwkopajzano pisze: PS. Oficjalna premiera "Czarnej Dalii" w Polsce - 3 sierpnia 2007