Imiona do bierzmowania
- LordJuve
- Juventino
Hehehe, skad ja to znamNeBu pisze: Jestem osobiście dumna z bycia dziewczyną(pomimo, że Czesio by mnie nie polubił...), nie zamieniłabym sie za nic w świecie. To tylko kwestia brzmienia...

Tak sobie pomyslałem, co powiedziałyby naczelne polskie feministki na te wasze wypisy dziewczyny. "Ktosia"...noo ja nie moge.
Ja juz jestem od 2 tyg Florian, tak jak pisałem jakis czas temu. Teraz Florek na topie...natura sie budzi do zycia, ptaszki cwierkaja...dzieci si...

- TrInItY
- Juventino
No co, no co, Bonawentura fajne imie:Ddolores haze pisze: No nieeeeeeeee, dziewczyny, co to za motyw z nadawaniem sobie męskich imion? Nie jesteście facetami, cieszcie się z tego
Ale Febe jeszcze lepsze *szczerzy*
A swoje pierwsze imie lubię, wszak prawie jak Del Piero ;o)
[off] jak byłam mała chciałam być chłopakiem, ale aktualnie cieszę się, że nim nie jestem

- NeBu
- Juventino
o nie nie, tutaj Lordzie sie z tobą nie zgodze...to trzeba wyraźnie rozróźnić. Jedyne ładne imię żeńskie to AgnieszkaNo, ale jak byc dumnym z bycia dziewczyna to i byc dumnym z dziewczęcych czy tam kobiecych imion, prawda, a jak byc z nich dumnym to nie umniejszac im twierdzac, ze meskie ladniejsze.

'this crazy shine it never lets you die'
- LordJuve
- Juventino
No racja, racja.NeBu pisze:o nie nie, tutaj Lordzie sie z tobą nie zgodze...to trzeba wyraźnie rozróźnić. Jedyne ładne imię żeńskie to AgnieszkaNo, ale jak byc dumnym z bycia dziewczyna to i byc dumnym z dziewczęcych czy tam kobiecych imion, prawda, a jak byc z nich dumnym to nie umniejszac im twierdzac, ze meskie ladniejsze., a ładnych męskich jest na pęczki. Mi sie zdecydowanie bardziej podoba Francesco niż Francesca, Alessandro niż Alessandra, co ja poradze, że z o na końcu jakoś ładniej brzmi. Lubić bycie kobietą a lubić damskie imiona to zupełnie co innego.

- NeBu
- Juventino
Lord--> czy ja Ci choć troche wyglądam na zagorzałą feministke?? :-D
A apropo tematu: już pojutrze zostane Laurą (w sumie niebrzydkie, zawsze kojarzy mi sie z Laurą Pyziak Musierowiczowej, bardzo barwna postać...)
A apropo tematu: już pojutrze zostane Laurą (w sumie niebrzydkie, zawsze kojarzy mi sie z Laurą Pyziak Musierowiczowej, bardzo barwna postać...)
'this crazy shine it never lets you die'
- Discordia
- Juventino
Fajne imię, pewnie też sobie je wezmę na bierzmowanie (chyba że uda mi się wziąć jakieś włoskie, ale znając proboszcza nie ma na to szansNeBu pisze:A apropo tematu: już pojutrze zostane Laurą (w sumie niebrzydkie, zawsze kojarzy mi sie z Laurą Pyziak Musierowiczowej, bardzo barwna postać...)

- gucio_juve
- Juventino
Heheh jak poprzednio pisali też wziąłem sobie Aleksander wiadomo po kim
Miałem brać Alex, ale nie ma takiego świętego
PS. Sam zdecydowałem przed przeczytaniem tego tematu

PS. Sam zdecydowałem przed przeczytaniem tego tematu

- Gabryś1987
- Juventino
Bierzmowali mnie jakieś 5 lat temu , a wybierając imię do bierzmowania chciałem ,żeby było orginalne . Eustachy (z gr. "płodny'') 
, ale po polsku pisze sie Gabriel :!:
Wybór bardzo rozsądnycygi pisze:Ja wybierając imię, nie kierowałem się upodobaniami piłkarskimi. Mianowicie: Michał, Rafał... został jeszcze jeden archanioł, GabryjelMyślę, że to rozsądny wybór
"Bo tego durnia mamy za prezydenta"
http://kabarety.tworzymyhistorie.pl/592 ... xpress.php
http://kabarety.tworzymyhistorie.pl/592 ... xpress.php