Kto najlepszym piłkarzem Serie A sezonu 2006/2007
- rad3k88
- Juventino
Bez sensu, moze by jakies nominacje ludzie podawali... dlaczego nie ma np. De Rossiego - jednego z najlepszych (jak nie najlepszego) pilkarza tego sezonu?
Albo stworzyc temat z jedenastka sezonu. Ludzie podawaliby swoje nomicnaje na kazdą pozycję, następnie trwałoby glosowanie w ankiecie...
Jakby cos to moge się tego podjąść. (ogladalem w tym sezonie po 2 mecze z kazdej kolejki
)
Albo stworzyc temat z jedenastka sezonu. Ludzie podawaliby swoje nomicnaje na kazdą pozycję, następnie trwałoby glosowanie w ankiecie...
Jakby cos to moge się tego podjąść. (ogladalem w tym sezonie po 2 mecze z kazdej kolejki

- Łukasz
- Juventino
Nie spodziewałem się, że kiedykolwiek w jakimkolwiek plebiscycie zagłosuję na Romanistę, a już tym bardziej Tottiego, ale chyba nie mam wyjścia. Gdyby to miała byc subiektywna ocena zagłosowałbym na Mutu. To znakomity kompletny napastnik, a swoim stylem gry bardzo przypomina Alexa. Jednak 22 gole i 9 asyst Tottiego nie pozwalają mi zagłosować inaczej. Niestety.
P.S. Ale i tak najlepszy jest Mutu :-D .
P.S. Ale i tak najlepszy jest Mutu :-D .
- Railis
- Qualità Juventino
Hmmm. Ciekawe czemu piłkarze, których można typować są tak jakby wyssani z palca. Tzn do większości nie mam zastrzeżeń, ale zabrakło naprawdę kilku, którzy się wyróżnili w tym sezonie.
Tak jak wspomniał kolega Radeek, zabrakło praktycznie pretendenta do wygranej De Rossiego. Jest jeszcze kilku którzy zasłużyli na nominację. Nie wiem czemu nikt w "takich" sondażach nie daje szansy defensywnej stronie piłki. Dla mnie najbardziej wyróżnili się obrońcy Romy, Chivu, oraz Mexes. Grając w Milanie na nominację zapracował Bonera. Nie rozumiem też czemu nie został nominowany najlepszy bramkarz w tym sezonie, który zresztą kończy karierę. Nie muszę mówić, że jest nam kibicom Starej Damy dobrze znany, czyli nie kto inny aniżeli Peruzzi.
Następnym razem radził bym się zastanowić przed zakładaniem takiego tematu, kto naprawdę zasługuje na nominację.
Tak jak wspomniał kolega Radeek, zabrakło praktycznie pretendenta do wygranej De Rossiego. Jest jeszcze kilku którzy zasłużyli na nominację. Nie wiem czemu nikt w "takich" sondażach nie daje szansy defensywnej stronie piłki. Dla mnie najbardziej wyróżnili się obrońcy Romy, Chivu, oraz Mexes. Grając w Milanie na nominację zapracował Bonera. Nie rozumiem też czemu nie został nominowany najlepszy bramkarz w tym sezonie, który zresztą kończy karierę. Nie muszę mówić, że jest nam kibicom Starej Damy dobrze znany, czyli nie kto inny aniżeli Peruzzi.
Następnym razem radził bym się zastanowić przed zakładaniem takiego tematu, kto naprawdę zasługuje na nominację.
- MaxiLopez
- Juventino
No to podawajcie jak powinna wyglądać jedenastka sezonu:
----------------Julio Cesar---------------
---Oddo---Materazzi--Chivu---Jankulovski-
-----------------De Rossi---------------
---Figo---------------------------Seedorf--
-----------Kaka----------Totti-----------
--------------Ibrahimovic-------------------
Ławka rezerwowych: Dida, Mexes, Cordoba, Panucci, Pirlo, Gatusso, Mutu
- TdF
- Interista
Na prawej obronie myślę, że Maicon lub Oddo, więc może być. Środek obrony chyba dobry. W pomocy prędzej Stankovic niż Figo. Seedorf gra raczej słaby sezon w lidze i na jego miejsce Rossina lub Pizarro. Na ławce na pewno nie powinno być Cordoby, który gra jeden ze słabszych sezonów w Interze. Podobnie jak Dida w Milanie.MaxiLopez pisze:No to podawajcie jak powinna wyglądać jedenastka sezonu:
Ja bym widział taką 11:
----------------Julio Cesar/Peruzzi---------------
---Oddo/Maicon---Materazzi--Chivu---Jankulovski(?)-
---Stankovic----------------------Rossina/Pizarro--
--------------Kaka----------Totti-----------
----------------Ibrahimovic-------------------
Nie jestem przekonany co do Jankula, ale teraz nikt na jego miejsce nie przychodzi mi do głowy.
Inter per Sempre

- Łukasz
- Juventino
???TdF pisze:Nie jestem przekonany co do Jankula, ale teraz nikt na jego miejsce nie przychodzi mi do głowy.
Nie przekonuje Cię nawet żaden z lewych obrońców Interu?
- TdF
- Interista
Na pewno żaden z nich nie zasługuje na 11 sezonu. Grosso grał raczej przeciętnie. Maxwell trochę lepiej, ale też miał słabsze mecze.Łukasz pisze:???TdF pisze:Nie jestem przekonany co do Jankula, ale teraz nikt na jego miejsce nie przychodzi mi do głowy.
Nie przekonuje Cię nawet żaden z lewych obrońców Interu?
Może być Tonetto z Romy.
Inter per Sempre

- rastapastor
- Milanista
- Bartas_01
- Juventino
- naros
- Juventino
Na pewno najlepszy był Totti. To on poprowadził Romę do Vice-mistrzostwa i do zwycięstwa w Coppa Italia. Został jeszcze królem strzelców z 26 trafieniami. Totti jest genialnym piłkarzem. Najlepszym w Serie A. 

Un capitano c'è solo un capitano!!!