PS : Wielkie Kluby Europy-JUVENTUS - opinie
- Michael900
- Juventino
Ja zbytnio nie dziwie się, że większość gazetki jest o Bońku. W końcu to najlepszy polski piłkarz w historii i jest okazja napisać coś więcej o nim i o Juventusie.
Ciekawostki o Juventusie, które musisz znać - www.facebook.com/JuveCiekawostki
- mały skała
- Juventino
A ja się całkowicie rozczarowałem. Ta gazetka jest o Bonku, a nie o Juventusie. Argument,że tak powinno być, gdyż to jedyny Polak, który gra łw Juve to jakiś absurd. Przecież Dudek też był jedynym Polakiem w The Reds, ale wydanie o nich, jakoś wiele o nim nie wspominało. Co do błedów to najabrdziej mnie razi ten w opisywaniu Roberto Baggio w "Legendach klubu". Napisali, że dostał Złotą Piłkę w 2003, a każdy prawdziwy fan Juve, wie, że w 1993 roku. I osobiście mnie razi brak Nedveda w legendach klubowych i obecność w nich Zidane. Brak również Camora co też trochę dziwne jak dla mnie.
jak przeczytam jeszcze raz to może znajdę więcej błędów.
jak przeczytam jeszcze raz to może znajdę więcej błędów.
Nasz Kibolski Klub Sportowy Lech Poznań!
- tabo89
- Juventino
- Łukasz
- Juventino
No przeczytałem. I mi się niezbyt podoba. Za dużo o Bońku i jego czasach. A gdzie triumfy Lippiego? Co do błędów - jedenastka "tak grali - początek XXI wieku" na stronie 20:
- Alex ustawiony jest po prawej stronie zamiast po lewej
- Thuram pełni rolę lewego obrońcy, a Zambro - prawego
P.S.
- Alex ustawiony jest po prawej stronie zamiast po lewej
- Thuram pełni rolę lewego obrońcy, a Zambro - prawego
To akurat nie jest dziwne.mały skała pisze:Brak również Camora co też trochę dziwne jak dla mnie.
P.S.
Gdzie tu błąd?KINIEK pisze:"Zibi" był kompletnym przeciwieństwem poważnego, spokojnego i zamkniętego bramkarza. (raczej Zoff nie Zibi)
- dolores haze
- Juventino
No cóż, sam początek był kiepski, potem było już gorzej...W całej swojej naiwności sądziłam, że skoro wszystkie dzieciaczki na mojej dzielni chodzą w koszulkach Barcy, ManU i Realu, to o 10.30 spokojnie zdąże kupić PS w jednym ze sklepów, jako że juve nie jest zbyt popularne tutaj... Jakże się myliłam....Nie pozostało mi nic innego jak pobiec do hipermarketu przy dworcu...Ale do rzeczy. Jak dla mnie to to nie powinna być wkładka o Juventusie Turyn, tylko dodatek pt. "Przygody Zbigniewa Bońka W Juventusie Turyn, Gdzie Kupili By Go Na Dzisiejsze Realia Za 50 Milionów Euro [to chyba by był rekord wszechczasów
] I Zdobywał Bramki, A Po Faulu Na Nim Platini zawsze Zdobywał Gola, Plus Parę Szczątkowych Informacji O Reszcie Ikon Juve.." Jestem rozczarowana. Toż to skandal, że na przykład o Buffonie była malenka wzmianka+informacja, że w bluzach bramkarskich "preferuje jaskrawsze kolory"...Ech, nie ma co, jak już jakieś informacje o juve szukać, to lepiej poczytać sobie....JuvePoland, of course! 

- mały skała
- Juventino
Co do braku Camoranesiego- chodzi mi o to, że każdy Nedved,Alex, Buffon, Treze i Camor powinini być wymienieni chociaż dlatego, że nie opuścili Juve.
Nasz Kibolski Klub Sportowy Lech Poznań!
- JaPs
- Juventino
Nie no kompromitacja "PS". Wyglada na to, ze pan Marcin Lepa, znawca Serie A i osoba, ktora szanuje Juve, nie widzial tego wydania bo chyba dostalby zawalu. Zadnych informacji, ktore moglyby sie przydac osobom nieznajacym Juventusu. Ciekawe co pomysleli sobie milanisci i inne interistki czytajac ten dodatek. Pewnie to ze nie mamy historii a jedyne co potrafimy wygrac to Scudetto i to w dodatku niezawsze samodzielnie. Pasowaloby mi gdyby w identyczny sposob jak Bonka przedstawili osobe Alexa, ale widac nadmierny patriotyzm promowany przez panow z Wiejskiej udziela sie takze mediom.
- Wonki
- Juventino
patrz strona 5, "Galeria Klubowych Ikon, przygotował Marcin Lepa"Psipaf pisze:Nie no kompromitacja "PS". Wyglada na to, ze pan Marcin Lepa, znawca Serie A i osoba, ktora szanuje Juve, nie widzial tego wydania bo chyba dostalby zawalu.
no cóż, nie mogliśmy się chyba spodziewać niczego, co nas by zaskoczyło

za dużo o Bońku, który czasem tak średnio mile się o naszej drużynie wypowiada ale cóż, w końcu to część naszej historii, i to nawet tej, z której powinniśmy być dumni. Osobiście wolę taką pamiątkową Juvegazetkę niż całe wydanie BravoSport poświęcone Juve

- Koziołek
- Juventino
Najlepiej jak projektem i wykonaniem zajęliby się kibice. Wtedy gazetka nabrałaby wymaganej przez nas dokładności, obszerności i treściwości. Cała byłaby przepełniona pasją i miłością do klubu.
To nie jest książka o Juve tylko "zwykły"* dodatek do gazety. Uważam, że źle im nie wyszło i liczę na więcej artykułów w prasie (tylko tych dobrych i optymistycznych). Przydałby się jakiś wywiad z obecnym zawodnikiem lub nowym trenerem. To byłoby coś. Ale i tak jestem zadowolony.
* - słowo "zwykły" wziąłem w cudzysłów bo w moich oczach każda rzecz związana z Juventusem jest niezwykła.
To nie jest książka o Juve tylko "zwykły"* dodatek do gazety. Uważam, że źle im nie wyszło i liczę na więcej artykułów w prasie (tylko tych dobrych i optymistycznych). Przydałby się jakiś wywiad z obecnym zawodnikiem lub nowym trenerem. To byłoby coś. Ale i tak jestem zadowolony.
* - słowo "zwykły" wziąłem w cudzysłów bo w moich oczach każda rzecz związana z Juventusem jest niezwykła.
- KINIEK
- Juventino
Heh faktycznie mój błąd :lol: , nie wiem czemu pomyślałem że bramkarz z reguły musi być poważny, spokojny i zamknięty a Zoff był tego przeciwieństwemtabo89 pisze:to zdanie akurat jest dobre. chodzi w nim o to ze Boniek był taki szalony a Zoff byl spokojny. i Zibi był tym samym jego przeciwienstwemKINIEK pisze: - "Zibi" był kompletnym przeciwieństwem poważnego, spokojnego i zamkniętego bramkarza. (raczej Zoff nie Zibi)

- Lord_Chaos
- Juventino
Jednenastka Wszechczasów żart jakis
No i genialny początek Przybyłem, zwycieżyłem, odszedłem. JA BONIEK:D Lepiej poczytać sobie materiały zgromadzone na JP. Ale i tak uważam, ze dobrze zrobiłem kupując PS