Przyszłość Palladino

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
Buczus_JuveFan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 maja 2007, 23:11

Obrazek

Raffaele Palladino (ur. 17 kwietnia 1984 w Mugnano (Neapol) REPREZENTANT ITALII do lat 21) rozegrał w tym sezonie 25 meczy (stan na dzisiaj, większość niestety z ławki przeważnie na ost. 20 minut) strzelając 8 bramek.

Raffaele, rozpoczynał kariere piłkarską w Benevento występując 8 razy i strzelając jedną bramkę. Poźniej został zauważony przez Juventus. Przeniósł się do Turynu, by grać z początku w Primaverze, z która wieńczył tytuły mistrzowskie. W sezonie 2004-05 zarząd postanowił wypożyczyć go do Salernitany. W niej rozegrał imponująca ilość 39 spotkań zodbywają łącznie 15 goli. Po lecie 2005 roku znowu został wypożyczony, tym razem do Livorno (21 meczów - 2 bramki).

Wraz z degradacją Juve do Serie B, zarząd postanowił dać szanse młodym graczą. Na liście znalazł się Raffaele. Palladino był zachwycony z możliwości gry przede wszystkim u boku Del Piero. Bardzo marzył, by wkońcu jego gra w pasiastym trykocie się ziściła. Po jakimś czasie dostawał szanse coraz częsciej od Didiera. Wkońcu wykorzystywał je zdobywając swoje pierwsze bramki dla Bianconerich. Nareszcie, gdy urazu doznał Trezeguet otrzymał szanse gry od pierwszych minut. Niestety poźniej musiał wrócić na ławe i wchodzić czasami trochę za poźno na ost. minuty spotkania. Często Didier dawał szanse Trezegolowi, mimo, iż ten był zupełnie bez formy, nie wiedząc czemu miałby grać. Moim zdaniem gdyby tylko Raffaele dostawał więcej szansy jego konto bramkowe byłoby wyższe.

Trochę także zablokowała go kontuzja, która wyeliminowałą z szansy gry na nowym Wembley, ale to i tak nie zmienia faktu, iż jest już bardzo dobrym piłkarze, o świetnej technice, brakuje mu jeszcze doświadczenia, które poprostu wcześniej czy poźniej musi zdobyć. Najlepiej na boiskach Serie A, bo ja Juve w nowym sezonie BEZ PALLADINO NIE WIDZE.

Uwielbiam jego styl, sposób prowadzenie piłki i piękne bramki. Jego gole pokazują klasę, WIDAĆ TAKŻE DOBRE ZGRANIE Z ALEX'em.

FORZA PALUŚ, czekam na twoje występy i życzę Ci pięknych chwil w JUVE !

2000-01 Benevento 8 ( 1 )
2002-04 Juventus 0 ( 0 )
2004-05 Salernitana (wypożyczenie) 39 (15)
2005-06 Livorno (wypożyczenie) 21 (2)
2006-07 Juventus 25 ( 8 )

Jeszcze dla tych, którzy zaraz rzucą, się na mnie, że za młody itp. itp. zapodaje kilka linków do kompliacji i krótkich filmików ze świetnymi zagraniami, poprostu cud miód orzeszki.

Pierwsza kompliacja

Druga kompliacja (najdluższa)

Trzecia kompliacja, cehuje ją świetnie dobrana muzyka i możliwość oglądnięcia bramki w barwach Livorno :D.

Świetne przejście na pełnej szybkości obrońcy i płaskie dośrodkowanie w pole karne.
To samo co powyżej lecz z włoskim komentarzem.

Efektowne ominięcie atakującego obrońcy.

PIĘKNA BRAMKA w reprezentacji do lat 21, obrót i podkręcony mierzony strzał w okienko, bezradny bramkarz (!).

Wywiad ze stacji telewizyjnej z Palladino, jakby ktoś umiał włoski :D.

Mój atak na następny sezon:

Del Piero - Palladino - Iaquinta - Trezeguet
i gitara !

Simi

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 maja 2007, 23:25

Palladino to bardzo dobry gracz ktory w przyszlosci bedzie wielkim graczem,sadze ze zarzad go zostawi :),nie sprzedali go w zimie to i teraz go nie sprzedadza :).8 bramek to nawet duzo jak na role rezerwowego.Poprostu Palladino nasz przyszly napadzior xD

Tharp

Nieprzeczytany post 29 maja 2007, 23:42

Jak przeczytałem nazwę tematu, to myślałem, że znowu niby jakiś ManU się naszym Palladino interesuje... Odetchnąłem z ulgą :P
Za parę lat mogą być z niego ludzie. Może nie ma snajperskiego strzału z daleka, efektywnego dryblingu, ale przyspieszyć umie, ustawić się też. Taki "skuteczniak" :P

Oby go nie sprzedali.

darek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 maja 2007, 07:03

Tharpenio pisze:Taki "skuteczniak" :P
Taki jak Treze :lol: Mam nadzieję że zostawią go na następny sezon w Juve. Przyda się i to bardzo. Jest na prawde bardzo dobry napastnikiem. Poprzez gre w Juve też wiele się uczy więc za pare lat coś z niego wyrośnie...

Obrazek
Bianconeri Siamo Noi!
Kamil_on

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 maja 2007, 07:30

Ja na razie nie zachwycam sie tym grajkiem. Po tym pamietnym hat-tricku nie pokazujem nic ciekawego, a wrecz zdarzaja mu sie absolutnie bezbarwne mecze w ktorych nie utrzymuje swojej pozycji i biega po calym boisku niczym Dwight Yorke. Mam nadzieje ze wkoncu sie obudzi bo jesli nie to nie widze tego grajka nawet na lawce w przyszlym sezonie

Max_LP

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 maja 2007, 10:17

Oby został!!! Ma naprawdę wielki talent i może zostać wielkim piłkarzem , Juventino. Narazie w Serie A jedynie na ławkę ale myśle , że coraz częsciej dostawałby szanse i zdolałby sie wkońcu przebić do wyjściowej jedenastki.
Efektowne ominięcie atakującego obrońcy.
Lol :bravo:

bianco che abbraccia il nero..
biel, która obejmuje czerń..
DamKam

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 maja 2007, 10:48

Palladino :?: Pewnie pisałem to już kiedyś, ale bez wahanie napiszę jeszcze raz: nie możemy zmarnować takiego talentu :!: Po prostu nie wyobrażam sobie sytuacji, żeby nasz zarząd go gdzieś sprzedał czy nawet wypożyczył. I to za żadne pieniądze :naughty: Liczę, że ten chłopak może być naszą gwiazdą w przyszłości. A czyż gwiazda nie jest piękniejsza, jak wychowała się od początku do końca właśnie w tym jednym klubie :-D Tego zawodnika łączy więź z Juventusem i z wszystkim co jest z nim związane. Sam to wielokrotnie dawał do zrozumienia w wywiadach :idea: Tak samo trener musi mu dawać coraz więcej szans na grę. Nie chcę, żeby Palladino podzielił losy np. Mareski. Takich Juventino po prostu nie można odtrącić, to była by/jest czysta głupota :roll:

Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 30 maja 2007, 11:13

Tharpenio pisze: Za parę lat mogą być z niego ludzie. Może nie ma snajperskiego strzału z daleka, efektywnego dryblingu...
Tutaj się za nic nie zgodze :P

Co do osoby Palladino, dla mnie niewątpliwie jest to bardzo perspektywiczny zawodnik. Przyjemnie się go oglada. Osobiście stylem gry przypomina mi Zlatana i wiem, że nie tylko mi. Odrazu zaznaczam, że ich nie porównuję, tylko styl się pokrywa, zwłaszcza te zagrania techniczne. Palladino ma za sobą udany sezon, jakby nie patrzeć starał się o niego ManUtd. Grał ile grał, pokazał co pokazał, jedno jest pewne, totalną głupotą byłoby go oddać, potrzebujemy takiego zawodnika. Zresztą moim zdaniem poleci Bojinov i pewnie Zalayeta, Palla zostanie, tylko żeby otrzymywal szansę gry bo Serie B to nie Serie A...

Obrazek
Venomik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 maja 2007, 11:30

A mi, szczerze mówiąc, chce się ziewać jak słyszę to wszystko.
Dziesiątki domorosłych specjalistów od talentów.
Paro będzie wielkim graczem.
marchisio jest wspaniały.
Giovinco to już w ogóle będzie gwiazdą światowego formatu.
Itp, itd...
Takie stwierdzenia mozna na każdym kroku usłyszeć. Dość, by wywróżyć Juve świetlaną przyszłość - za 2-3 lata będziemy dominować w Serie A i Europie grając wychowankami.
Problem w tym, że Palladino nie jest wielki. I nie wiadomo czy będzie.
Cristiano Ronaldo został trzecim strzelcem ligi.
Sissoko potrafił zneutralizować grę Wielkiej Barcy w środku pola i zaliczyć kilka fantastycznych występów w lidze.
Fabregas został nominowany do najlepszej siódemki graczy ligi angielskiej.
O Diego wszyscy tutaj by się zabili.
O Huntelaara podobnie.
Za Quaresme nerkę by oddali. Za Naniego pewnie też.

Dlaczego wymieniłem tych graczy? Bo większość z nich jest młodsza od Palladino bądź w jego wieku. Jedynie Huntelaar i Quaresma sa o kilka miesięcy starsi. A wszyscy są lepsi, najczęściej znacznie.
Alex w wieku Palladino mijał zawodników w Lidze Mistrzów niemal jak tyczki na treningu. Strzelał wiele bramek.
Wiem, że Palladino nie ma okazji grać w LM, ale po strzeleniu hat-tricka stał się najgorszym graczem naszej drużyny. Aż żal patrzeć na to co robi na boisku (a właściwie na to, że zupełnie nic nie robi).

Chciałbym, by Palladino został. By pokazał swoje umiejętności, rozwinął swój talent. I stał się graczem światowego formatu.
Póki co takim nie jest.
Więc jeśli ktoś widzi go w pierwszym składzie w Serie A to powinien trochę przystopować swój optymizm.
Tak łatwo nie bedzie.

Dirty mind
Kogucik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 maja 2007, 11:56

Palla jak grał w Serie A w Livorno niepokazał nic ! U nas po strzeleniu pamiętnego hattricka gra padake ! Owszem trzeba mu dać szansę na przyszły sezon w Serie A, ale jesli tam sie nie sprwadzi trzeba będzie mu po prostu podziękować !

rad3k88

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 maja 2007, 13:14

Kogucik pisze:Palla jak grał w Serie A w Livorno niepokazał nic ! U nas po strzeleniu pamiętnego hattricka gra padake ! Owszem trzeba mu dać szansę na przyszły sezon w Serie A, ale jesli tam sie nie sprwadzi trzeba będzie mu po prostu podziękować !
Czyli mam rozumieć że bacznie obserwowałeś wszystkie mecze Livorno w zeszłym sezonie. Opowiedz nam jak grał...

----
Od 11 czerwca będzie można ogądać Palle w rep U-21 na ME. Najprawdopodobniej mecze będzie pokazywać stacja EuroSport...

Venomik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 maja 2007, 13:18

A co można powiedzieć o zawodinku, który strzelił dwie bramki, grając często ogony? Niewiele.
Nawet w takim Livorno znaleźli się lepsi od niego.

Dirty mind
rad3k88

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 maja 2007, 14:34

Venomik pisze:A co można powiedzieć o zawodinku, który strzelił dwie bramki, grając często ogony? Niewiele.
Nawet w takim Livorno znaleźli się lepsi od niego.
Cieszę się że również i Ty obejrzałeś wszystkie 22 spotkania z udziałem Palladino w barwach Livorno i swoją opienie podpierasz tylko i wyłącznie na tym co sam zobaczyłeś... Najważniejsze żeby ludzie wiedzieli o czym mówią. Ja nie moge wypowiedzieć się na ten temat bo w przeciwieństwie do Ciebie nie widziałem mecze Livorno z zeszłego sezonu, więc pozostaje mi wierzyć.

Cristiano Ronaldo został trzecim strzelcem ligi.
Sissoko potrafił zneutralizować grę Wielkiej Barcy w środku pola i zaliczyć kilka fantastycznych występów w lidze.
Fabregas został nominowany do najlepszej siódemki graczy ligi angielskiej.
O Diego wszyscy tutaj by się zabili.
O Huntelaara podobnie.
Za Quaresme nerkę by oddali. Za Naniego pewnie też.
Mnie akurat ci piłkarze nie "podniecają" ;p za duzo komercji. Polecam obejrzec keidys mecze Serie A, a też znajdziecie swietnych, mlodych pilkarzy.

Mati

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 maja 2007, 16:29

Jak sięgam pamięcią wstecz, to przypominam sobie, że Palladino był na piątym miejscu strzelców Serie B podczas pobytu w Livorno.Wątpię żeby to była pomyłka, zaraz zresztą poszukam, dlatego dziwi mnie informacja o tylko dwóch bramkach w tamtym sezonie...
Palladino ma umiejętności, ale musi ustabilizować formę by walczyć o miejsce w składzie Serie A.Jeśli zawsze miałby tak dobre występy jakie mu się już zdarzały, widzę u niego materiał na przyszłą gwiazdę.Ale musi grać równo (tak jak na przykład Chiellini jeśli mówimy o młodych Juventinich)

TomiQ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 maja 2007, 16:51

W sumie w Livorno duzo nie pokazał ale mam nadzieje, że w Serie A z JUVE bedzie mu szło dużo dużo lepiej niż w Livorno. Oby miał podobny sezon do tego mijającego a nawet lepszy!!

Z JUVE od 1996 roku i już na zawsze tak będzie!!!FORZA JUVE!!!Wyciąg z regulaminu:3.f) Należy pamiętać o tym, że w dyskusji atakujemy poglądy, a nie ich autora!
ODPOWIEDZ