Kto mistrzem w sezonie 2007/08?
- B@rt
- Juventino
- Podziekował: 7 razy
- Otrzymał podziękowanie: 22 razy
Rzeczywiście, trudno w tej chwili wskazać faworyta do walki o mistrzostwo w przyszłym sezonie, choćby dlatego, że jesteśmy jeszcze przed mercato, podczas którego spodziewamy się prawdziwego huraganu transferowego
Jednak pozwolę sobie na ta taką małą uwagę, adresowaną szczególnie do tych, którzy nie wierzą w walkę o scudetto w przyszłym sezonie z powodu braku zgrania nowych zawodników. Przed obecnym sezonem Inter sprowadził Crespo, Ibrahimovica, Dacourta, Vieirę, Grosso, Maicona i Maxwella, a o tym, w jakim stylu wygrali ligę włoską, nie muszę chyba nikomu mówić

Jednak pozwolę sobie na ta taką małą uwagę, adresowaną szczególnie do tych, którzy nie wierzą w walkę o scudetto w przyszłym sezonie z powodu braku zgrania nowych zawodników. Przed obecnym sezonem Inter sprowadził Crespo, Ibrahimovica, Dacourta, Vieirę, Grosso, Maicona i Maxwella, a o tym, w jakim stylu wygrali ligę włoską, nie muszę chyba nikomu mówić

- TomiQ
- Juventino
Idąc za głosem serca chciałbym aby Numeru Uno we Włoszech w przyszłym sezonie było JUVE ale z drugiej strony patrząc realnie na nasze szanse mysle że będziemy na miejscu 2-4. Choc numer 1 było by miłą niespodzianką.
Z JUVE od 1996 roku i już na zawsze tak będzie!!!FORZA JUVE!!!Wyciąg z regulaminu:3.f) Należy pamiętać o tym, że w dyskusji atakujemy poglądy, a nie ich autora!
- Kubba
- Juventino
Moim zdaniem następny sezon wygra Milan, ale Inter też będzie walczył... Czemu nie Juve? Ponieważ wątpie żebyśmy zmocnili ąz tak skład abyśmy mogli w pełni konkurowac z Milanem czy Interem... Oczywiście licze na pierwszą czwórkę dla Juventusu...
- Alizee18
- Juventino
Juve napewno uplasuje sie w czołowce czyli najgorsze miejsce bym stawial 5 ale uwazam ze bedzie 3-4 a co do druzyny ktora zdobedzie mistrza to ja uwazam ze bedzie nia Milan a miejsce numer dwa zapewne zajmie Inter ktory napewno bedzie starał sie obronic tytuł ale czy to mu sie uda ?? Mnie sie wydaje ze nie Roma zajmie miejsce 3-4.Wiec ja stawiam ze Milan bedzie mistrzem choc chciałbym by mistrzem było Juve :-D
- kowal1990
- Juventino
Uważam że Fiorentina może byc czarnym koniem przyszłego sezonu.
Grają bardzo łądną, i efektywną piłke. Myśle że w przeciagu kilku lat ten zespół bedzie osiągał sukcesy nie tylko na boiskach Włoch ale nawet w Europie.
Grają bardzo łądną, i efektywną piłke. Myśle że w przeciagu kilku lat ten zespół bedzie osiągał sukcesy nie tylko na boiskach Włoch ale nawet w Europie.
- hara
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Również uważam nie umieszczenie Violi w ankiecie za dzwine, zważywszy na to, że znalazły się w niej też Lazio i Palermo... Niewątpliwie drużyny z Mediolanu będą największym faworytem, Milan zacznie bez minusów, a Inter pokazał w tym sezonie, że potrafią obronić(:D:D:D) mistrza... Dla mnie sukcesem będzie pozostawienie chociaż jednej z tych drużyn(Roma, Inter, Milan) za plecami... ciekawi mnie też strasznie jak wypadną w przyszłym sezonie drużyny Napoli i Genoa(zakładam, że właśnie te wejdą z nami do SerieA) oraz Torino...
Capo di tutti capi
- Fifarulez
- Juventino
Uważam, że Fiorentina nic nie zamiesza w przyszłym sezonie w Serie A... Wiem, że temat jest założony trochę za wcześnie, ale przecież już o tym pisałem :-D ... Juve może powalczyć, tylko musimy się wzmocnić i nie pozwolić na odejście niektórych gwiazd (Buffon, Treze, Bojinov)
- Marcin_FCJ
- Juventino
Ciężko wytypować coś na chwilę obecną przed zakończeniem okna transferowego. Napewno Inter, Milan i Roma mają nad nami póki co pewną przewagę. Namieszać może też Fiorentina i Lazio ale raczej nie widzę ich w roli mistrza Włoch. Palermo moim zdaniem nie będzie się liczyć w walce o pierwszą 4. Celem minimalnym Juventusu jest właśnie 4 miejsce a wszystko powyżej musimy przyjąć z uśmiechem na twarzy. Dla nas dobrze, że w innych zespołach też nie zabraknie kłopotów. Z Interu odchodzi ich najlepszy zawodnik Luis Figo, skład Milanu robi się coraz starszy a coraz głośniej też o odejściach Chivu czy Mexesa z Romy. Pozatym nie wiadomo czy Rzymianie wykupia Pizzaro z Interu, którego okres wypożyczenia się kończy... mają też chyba stosunkowo krótką ławkę rezerwowych i prawdę mówiąc nie uważam byśmy wiele do nich tracili. Najtrudniej będzie podbić Mediolan no ale nic nie jets niemożliwe. Moim zdaniem kluczowe dla nas będą mecze ze średniakami i słabiakami z Serie A.. te mecze trzeba będzie poprostu wygrywać o co nie będzie wcale łatwo.. A w pojedynkach z elitą wszystko może się zdarzyć. Ależ sezon się zapowiada ! Przy awansach Napoli i Genoa'y czekeją nasz mecze z Interem, Milanem, Fiorentiną, Romą, Lazio, Torino, Sampdorią, Genoą, Palermo, Napoli... Praktycznie nikogo nie brakuje.
Forza Juve!
Forza Juve!
- charles
- Juventino
JUVE sie wzmocni i faworyt bedzie tylko jeden bynajmniej tak mysla nasze serca:P JUVE JUVE JUVE!! a tak naprawde za wczesnie by juzteraz miec pewnego faworyta!! JUVE musi najwiecej nadgonic ale wierze ze uda sie sprowadzic kilku zawodnikow!! inter moze wygrac a moze co bardziej realne wylodowac na 2-4 miejscu!! a milan coraz starszy i oby słabszy!! poczekamy do wrzesnie i pierwszych meczów!! FORZA JUVE
DRUGHI ULTRA' CURVA SUD
- Fifarulez
- Juventino
Gdzieś słyszałem jak ktoś mówił, że to ostatni sezon dominacji Milanu. Za bardzo w to nie wierzę, ale to, co powiedział Marcin_FCJ napawa mnie optymizmem. Wcale tak źle nie wyglądamy na tle innych drużyn Serie A. No ale sezon zapowiada się ciężki. Milan, Inter, Roma, Torinoa milan coraz starszy i oby słabszy!!

- MeHoweck
- Qualità Juventino
Inter teraz był silny, bo nie było Juve i Milan walczył o LM, a Roma o Coppa Italia (bo chyba o walce ze strony Interu nie możemy mówić, patrząc na pierwszy mecz finałowy
).
Myślę, że w walce o scudetto będą liczyć się trzy drużyny: obie z Mediolanu i Juve. Jeżeli faktycznie przyszedł by Lippie, to jest na to duża szansa.

Myślę, że w walce o scudetto będą liczyć się trzy drużyny: obie z Mediolanu i Juve. Jeżeli faktycznie przyszedł by Lippie, to jest na to duża szansa.
- Dominik10
- Juventino
W nastepnym sezonie wszystkiego najlepszego oczywiscie zycze Juve,
ale tak na dobra sprawe watpie abysmy zdobyli Scudetto chociaz zawsze jest nadzieja.
Wedlug mnie tytul zdobedzie Milan(
) albo Roma (
). Chcialbym aby Juventus zakonczyl rozgrywki w nastepnym sezonie w pierwszej trojce.
FORZA JUVE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ale tak na dobra sprawe watpie abysmy zdobyli Scudetto chociaz zawsze jest nadzieja.
Wedlug mnie tytul zdobedzie Milan(

FORZA JUVE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!