Jak to jest z juve i fiorentina ?
- wErOn
- Juventino
A ja mam inne pytanie - skad kolega sie urwał? z choinki? :doh: 

Ostatnio zmieniony 15 kwietnia 2007, 21:31 przez wErOn, łącznie zmieniany 2 razy.
(..)z każdą godziną, z każdą minutą uczę się ciebie człowieku.. z każdą sekundą i z każdą chwilą jestem głupszy(..)
Wolność i kapitalizm!
Wolność i kapitalizm!
- Swider10
- Juventino
Tu znajdziesz odpowiedz na swoje pytanie: http://www.solojuve.com/artykuly/nasi_wrogowie.php
"Pozytywne rezultaty to coś wspaniałego , ale istnieje coś większego: móc powiedzieć, że jest się kibicem Juventusu i być z tego dumnym."
"Dla tych barw niektórzy stracili swe życie"
"Dla tych barw niektórzy stracili swe życie"
- juveluck
- Juventino
Nienawiść do fiorentiny siega tak dawnych czasów, ze prawie nikt nie zna jej powodów. Jest jednak kilka przyczyn które miały na na ogromny wpływ. Rok 82 i wygranie w samej końcówce rozgrywek mistrzostwa punkt nad fiorentina, oraz odejście Roberto Baggio do Juve w 1990, co doprowadziło nawet do zamieszek na ulicach florencji. Poza tym przy okazji każdego meczu dochodziło do wzajemnego obrażania sie i rożnego rodzaju bojek czy przepychanek. Juventino nienawidzą kibiców z Curva Fiesole we florencji jak nikogo innego.
Cytat ze mnie samego, dodam jeszcze, że do dzisiaj jest pamiętana radość Antonio Conte, kiedy to po strzeleniu bramki florencji wyciągnął boczną chorągiewek i podleciał machając nią pod trybunę fioletowych. To jedna z rzeczy których nigdy Conte nie zapomnimy i za które go tak kochamy. Do historii przeszło też spotkanie z 1994 roku kiedy to po nieprawdopodobnym meczu i nie prawdopodobnym golu Del Piero wygraliśmy 3-2.
A tak naprawdę wystarczyło trochę poszukać na forum i odpowiedź by się znalazła. Zastanawia mnie też jakich Włochów pytałeś skoro nie umieli ci odpowiedzieć.
Cytat ze mnie samego, dodam jeszcze, że do dzisiaj jest pamiętana radość Antonio Conte, kiedy to po strzeleniu bramki florencji wyciągnął boczną chorągiewek i podleciał machając nią pod trybunę fioletowych. To jedna z rzeczy których nigdy Conte nie zapomnimy i za które go tak kochamy. Do historii przeszło też spotkanie z 1994 roku kiedy to po nieprawdopodobnym meczu i nie prawdopodobnym golu Del Piero wygraliśmy 3-2.
A tak naprawdę wystarczyło trochę poszukać na forum i odpowiedź by się znalazła. Zastanawia mnie też jakich Włochów pytałeś skoro nie umieli ci odpowiedzieć.

FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
- Kamil_on
- Juventino
juveluck pisze: Cytat ze mnie samego, dodam jeszcze, że do dzisiaj jest pamiętana radość Antonio Conte, kiedy to po strzeleniu bramki florencji wyciągnął boczną chorągiewek i podleciał machając nią pod trybunę fioletowych.
Masz moze jakies linki do tej sytuacji ? Bo powiem szczerze ze nie wiedzialem iz taka sytuacja miala miejsce

- Kuben
- Juventino
Dionizos pisze:
Jakbyś znalazł jakieś video to byłbym niezmiernie wdzięczny

Fiat 126p - Prawie jak Bugatti
Pegasus - Prawie jak PlayStation
Barcelona, ManU, inter... - Prawie jak Juventus
Pegasus - Prawie jak PlayStation
Barcelona, ManU, inter... - Prawie jak Juventus
- LBaLin
- Juventino
Jeden z szali :-Dnicodemus pisze:W sumie pytajac sie wlochow nie dowiedzialem. Te 2 kluby sa sobie obojetne, maja jakies porozumienie czy w koncu na odwrot ?
http://tinypic.com/view.php?pic=40ougk8
z drugiej strony jest napis Gruppo Antiviola. Jak wroce do domu moge dorobic fotke. Z info jakie znalazlem na jednej ze stron jest napisane ze nienawisc pomiedzy klubami jest od tak dawna ze nikt nie pamieta od kiedy dokladnie :-D
- Fifarulez
- Juventino
- wErOn
- Juventino
Uwielbiam takie posty ...Fifarulez pisze:Ale kilku piłkarzy mamy wspólnie z Violą...

(..)z każdą godziną, z każdą minutą uczę się ciebie człowieku.. z każdą sekundą i z każdą chwilą jestem głupszy(..)
Wolność i kapitalizm!
Wolność i kapitalizm!