Imiona do bierzmowania
- NeBu
- Juventino
Bardzo możliwe (co kraj to obyczaj...). U nas jeśli chce sie mieć patrona, to ewentualnie można wziąsc sobie imie od jego imienia (a więc co, mam być Piotrą?:lol:) Ale nic to, swoje dzieci ponazywam tak jak chce (chociaż do tego potrzaba mi wyjść za obcokrajowca, ale co tam, napewno napatoczy sie jakiś przystojny bogaty włoch prosto z Turynu :twisted: ) i coś mi sie wydaje że będzie to Gianluigi i Francesco (gorzej, jak trafi sie dziewczynka...
).

'this crazy shine it never lets you die'
- Discordia
- Juventino
Można sobie tworzyć imiona jakich nie maU nas jeśli chce sie mieć patrona, to ewentualnie można wziąsc sobie imie od jego imienia (a więc co, mam być Piotrą?:lol:)

Trochę bez sensu jak dla mnie

No z tym drugim raczej nie ma problemu, jest przecież imię FrancescaNeBu pisze: i coś mi sie wydaje że będzie to Gianluigi i Francesco (gorzej, jak trafi sie dziewczynka...).
Gorzej z Gianluigi'm

- NeBu
- Juventino
No właśnie w grę wchodzą tylko imiona męskie z damskim odpowiednikiem ( Stanisław-Stanisława), a do takich Piotr nie należy...
Francesca to nie to samo co Francesco.....dla mnie to robi wielka różnicę...
Francesca to nie to samo co Francesco.....dla mnie to robi wielka różnicę...
- Pandit Davasarman
- Juventino
Kiedy chodziłem na religię w podstawówce, siostra, która uczyła mnie tegoż przedmiotu miała tak właśnie na imię. Jak dla mnie to trochę <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, ale przecież de gustibus non est disputandum.NeBu pisze:(a więc co, mam być Piotrą?)
Natomiast pani od matematyki nosiła imię Daniela, gdyż przed porodem wszyscy zakładali, że będzie chłopcem, Danielem, a jak się okazało, iż jednak urodziła się dziewczynką, dostała tak, jak dostała.

- NeBu
- Juventino
o Danieli wiedziałam, ale Piotra :shock: pierwsze słysze. Mimo wszystko nie skrzywdze aż tak swojej córki ( o ile taka jakaś zaistnieje) i nie dam jej na imię Gianluigina...
- Siewier
- Administrator
- Podziekował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
No cóż, nudno by było gdyby świat się składał z samych ideałówMakoto pisze:Siewier- bo świat nie składa sie z samych Łukaszów? ?

Poważnie ?:P Pokaż :!: :rotfl:Makoto pisze:...jestem dziewczyną?
Zamienić Marcina na Łukasza i mamy Łukasz, Paweł, Aleksander - zestawienie idealneMakoto pisze:Gdybym była facetem, wzięłabym sobie Paweł albo Aleksander. Może Marcin.![]()

NeBu pisze:nie mówię, że można nie lubić Łukaszów, co to to nie :-D
Właśnie (być może nie świadomie) nabiłaś sobie u mnie dużo punktów

- Ein
- Juventino
Zawsze możesz stworzyć nowę imie Gianluigiajuventina92 pisze:No z tym drugim raczej nie ma problemu, jest przecież imię FrancescaNeBu pisze: i coś mi sie wydaje że będzie to Gianluigi i Francesco (gorzej, jak trafi sie dziewczynka...).
![]()
Gorzej z Gianluigi'm

Moggi: "People keep asking where Juve got the money to buy Vlahovic but they forget that the club is owned by the Elkanns. 2% of the Elkann assets are enough to buy Inter, this is not a joke, let's be clear, it's real data."
- NeBu
- Juventino
nie mogę z ręką na sercu powiedzieć, że nie zrobiłam tego specjalnie... :-D aczkolwiek nie moge też powiedzieć, że byłam nieszczera...Właśnie (być może nie świadomie) nabiłaś sobie u mnie dużo punktów Smile

- dolores haze
- Juventino
eeee, bierzmowanie, jedna wielka ściema. Poszłam do biblioteki i wzięłam książkę "Święci na kazdy dzień". Otworzylam na datę swoich urodzin, a tam św. Blanka, regentka, cesarzowa, itp. Spodobało mi się, bo zaangazowana politycznie była. No i w ten sposób noszę imiona dwóch cesarzowych: Józefina i Blanka;)
A Blanka oznacza biały. Nie ma żadnego imienia na czarny do kompletu?? :lol:
A Blanka oznacza biały. Nie ma żadnego imienia na czarny do kompletu?? :lol:
- Makoto
- Qualità Juventina
Siewier - wrodzona skromność za tobą przemawia. Sam mi mówiłeś ze mam sie za dziewczynkę, wiec chyba wiesz.A co do imion, mam jednak większy sentyment do Marcina

C'è una stella in cielo che indica il cammino.. forza Juve vincere è il tuo destino!
- Ventura
- Juventino
(mówie poważnie...)
tydzień temu miałem bierzmowanie i ... no zgadnijcie jakie imie sobie wziąłem:D... Bogdan Wojtuś nie mógł tego wymówił jak mi krzyżyk malował na czele:D... Bonawentura.. a dlaczego?... otóż.. juVENTUs i bonaVENTUra a poza tym znalazłem to całkiem przypadkowo w książce od historii .. jakiś koleś miał tak na imie i mi się spodobało bo tak włosko brzmiało;]
tydzień temu miałem bierzmowanie i ... no zgadnijcie jakie imie sobie wziąłem:D... Bogdan Wojtuś nie mógł tego wymówił jak mi krzyżyk malował na czele:D... Bonawentura.. a dlaczego?... otóż.. juVENTUs i bonaVENTUra a poza tym znalazłem to całkiem przypadkowo w książce od historii .. jakiś koleś miał tak na imie i mi się spodobało bo tak włosko brzmiało;]
- dolores haze
- Juventino
TrInItY pisze:Nie fair, ja chciałam wziąć sobie Bonawentura, ale że męskie jest to tak średnio...
Więc wzięłam Febe, ot, spodobało mi się.
No nieeeeeeeee, dziewczyny, co to za motyw z nadawaniem sobie męskich imion? Nie jesteście facetami, cieszcie się z tego

- NeBu
- Juventino
Po prostu imiona męskie są ładniejsze od żeńskich (jak dla mnie, np. Piotrek czy Stasiek dużo lepiej brzmi niż Kaśka, Dominika...nie mówiąc już o (Gianluigi czy Alessandro)). Jestem osobiście dumna z bycia dziewczyną(pomimo, że Czesio by mnie nie polubił...), nie zamieniłabym sie za nic w świecie. To tylko kwestia brzmienia...No nieeeeeeeee, dziewczyny, co to za motyw z nadawaniem sobie męskich imion? Nie jesteście facetami, cieszcie się z tego Prochno