Puchar UEFA znów dla Sevilli !

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
DamKam

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 maja 2007, 11:04

Teraz tak patrzę i dziwie się, że nie ma o tym tematu na forum :shock:
A wczorajszy mecz naprawdę mógł się podobać. Było w nim mnóstwo dramaturgi 8) Osobiście kibicowałem drużynie Espanyolu i wydawało mi się, że zagrali jednak nieco lepiej od faworyzowanej Sevilli. No ale cóż, gracze z Andaluzji obronili trofeum, za co z pewnością należą im się ogromne brawa :!: W ogóle trzeba przyznać, że ten klub w ostatnich latach poczynił ogromne postępy. Jestem ciekaw jak długo będą w takie formie. Co do "naszego" Enzo, to akurat wczoraj grał dość słabo i był raczej mało widoczny. No i to by było chyba na tyle odnośnie wczorajszego Finału. Teraz czas na Finał LM...
Czekam na Wasze wypowiedzi w tym temacie :P
Ostatnio zmieniony 17 maja 2007, 17:24 przez DamKam, łącznie zmieniany 1 raz.

Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 17 maja 2007, 12:08

Macz naprawdę godny rangi finału. Było w nim praktycznie wszystko, czego może chcieć kibić. Prawda jest taka, że Sevilla już dawno powinna się rozprawić z Espanyolem, ale zadużo się bawili po bramką, zresztą bramkarz Espanyolu też pokazywal klase. A karne, to wiadomo loteria, lepsza okazala się Sevilla i z przebiegu całego meczu trzeba stwierdzić, iż byla drużyną lepszą. Niemniej jednak pomógło im w tym oslabienie rywali, którzy po czerownej kartce, co zrozumiałe, przestali już grać.

Gratulacje dla Sevilli, Mareska z kolejnym pucharem.

Obrazek
Mrówa

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 maja 2007, 12:16

Na boisku lepszy Espanyol, na trybunach ich kibice, a puchar zdobyła Sevilla :angry: Jestem wybitnie niepocieszony. :|

Obrazek
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 17 maja 2007, 12:17

Mecz był bardzo emocjonujący,natomiast widać wyraźnie,że są to jedynie średnie kluby europejskie.Dużo błędów indywidualnych(w obronie i ataku-Kanoute miał kilka sytuacji z zaledwie kilku metrów a mylił się strasznie).Natomiast chciałbym,aby to zwycięstwo dodało Sevilli energii i sprawiło,że to właśnie ten zespół zdobędzie mistrzostwo ligi-na to liczę.Nie chcę pucharu ani dla Barcelony,ani dla Realu bo po prostu na niego nie zasłużyły.Do tego dochodzi jeszcze puchar kraju.Potrójna korona?Kto wie.....

TomiQ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 maja 2007, 12:32

Mecz ładny i trzymający w napieciu... Bohaterem mógł zostać Kanoute gdyby Sevilla utrzymała prowadzenie. Ale w ten wieczór Sevilla miała jeszcze jednego asa w rękawie.. Adres Palop - koleś świetnie bronił karne a także w meczu i jak dla mnie to on jest bohaterem tego finału.

Z JUVE od 1996 roku i już na zawsze tak będzie!!!FORZA JUVE!!!Wyciąg z regulaminu:3.f) Należy pamiętać o tym, że w dyskusji atakujemy poglądy, a nie ich autora!
Arsen

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 maja 2007, 12:50

No trzeba przyznac, ze mecz ladny, choc ogladalem tylko dwie polowy.

Bacznie przygladalem sie lewoskrzydlowym (wiadomo - Nedved swoje lata juz ma, przyszlosc Kapo jest niepewna, a chyba nadzwyczajny tez nie jest) i trzeba przyznac, ze Riera mi momentami naprawde imponowal. Walczy o kazda pilke, jest szybki i nie szuka niepotrzebnych dryblingow. Chyba bede obserwowal przebieg jego kariery :).

B@rt

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 22 razy

Nieprzeczytany post 17 maja 2007, 13:21

Piękny mecz, dawno nie widziałem tak ciekawego meczu w PU:) Szkoda mi na masę Espanyolu, bo uważam, że zasłużyli na zwycięstwo, ale karne wykonywali beznadziejnie:/ Kolejna sprawa to kilku ciekawych zawodników Espanyolu, którzy wpadli mi w oko, konkretnie Riera i Zabaleta, myślę, że warto im się bliżej przyjrzeć :idea:

TomiQ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 maja 2007, 14:01

B@rt pisze: Kolejna sprawa to kilku ciekawych zawodników Espanyolu, którzy wpadli mi w oko, konkretnie Riera i Zabaleta, myślę, że warto im się bliżej przyjrzeć :idea:
No naprawde Riera rozegrał świetne spotkanie i też mi zainponował i gdyby nie Palop zdobył by piekna bramke. Waleczny , szybki i bez zbędnych sztuczek.. godny uwagi moim zdaniem!!

Z JUVE od 1996 roku i już na zawsze tak będzie!!!FORZA JUVE!!!Wyciąg z regulaminu:3.f) Należy pamiętać o tym, że w dyskusji atakujemy poglądy, a nie ich autora!
mateelv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 17 maja 2007, 14:14

Brawa dla Sevilli! Naprawdę wielkie gratulacje. Dwa razy z rzędu P.UEFA to już coś, i tylko kilka wpadek w lidze powiększyło drogę do pierwszego miejsca w tabeli...
Ta drużyna ma potencjał, szkoda, że nie wygrają już ligi... :?

Maresca grał wczoraj słabo... ale to tylko naprawdę jego gorszy dzień. To co pokazywał ostatnio w lidze mogło się naprawdę podobać.

Zwątpiłem też w Daniego Alvesa... też jakoś słabiej.
A i doszedłem do wniosku, że jak kupować Alvesa lub Kanoute to od razu lepiej ich dwóch - ładnie ze sobą klepią
:smile:

Myzarel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 maja 2007, 14:43

Mecz był świetny, tylko szkoda Espanyolu - zasłużyli na zwycięstwo - grając w 10 dotrwali do karnych no a w nich popis Palop dał i po finale. Sevilla mistrzem Hiszpanii? Czemu nie :D

Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie. - Giampiero Boniperti
Junakson

Madridista
Madridista

Nieprzeczytany post 17 maja 2007, 15:22

Bardzo fajny meczyk. Chyba nikt nie mógł narzekać na nudę.
Kartka dla Moisesa (zasłużona) była kluczowym momentem. Jednak Sevilli o dziwo nie udało się strzelić gola w regulaminowych 90 minutach.
Jeden słabszy mecz o niczym nie świadczy. I tak jest najlepszym prawym obrońcą w La Liga.

Ogólnie to żałuję trochę, że Espanyol to nie wygrał, ale cóż :(
Sevilla mistrzem Hiszpanii? Czemu nie
Nie wydaje mi się, żeby udało im się to osiągnąć. Do wczoraj walczyli w końcu aż na 3 frontach. Mają jeszcze przed sobą finał CdR. Możliwe, że nie wytrzymają kondycyjnie.

mateelv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 17 maja 2007, 15:31

Junakson pisze:
Jeden słabszy mecz o niczym nie świadczy. I tak jest najlepszym prawym obrońcą w La Liga..
Wiem, bo mam okazję oglądać mecze Sevilli prawie co kolejkę. Racje przyznasz - grał słabiej niż zawsze.

Tigmar

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 maja 2007, 15:46

na mnie największe wrażenie zrobił
JEZUS MARIA LACRUZ

XD

a meczyk ładny, mnóstwo dramaturgii i zwrotów akcji.
świetnie bronili bramkarze. brawa dla obu.
no i gratulacje dla Mareski ;)

Łyko

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 maja 2007, 15:47

Zgadzam sie z Wami, mecz I klasa. Bylo w nim wszystko dramaturgia, gole, karne, kartki, doping kibiców i oczywiscie łzy szczescia,a za razme i smutku :wink: Dwano nie ogladalem takiego spektaklu.
Brawo Sevilla!!

CzarnyZkultury

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 maja 2007, 15:59

DamKam pisze:No ale cóż, Baskowie obronili trofeum, za co z pewnością należą im się ogromne brawa :!:
:rotfl: :rotfl: chciales chyba powiedziec Andaluzyjczycy :smile:
mecz w miare mozliwosci :prochno: sadze ze Sevilla w momencie prowadzenia 2-1 odpuscila. te sytuacje Puerty, Kanoute to wolaja o pomste do nieba. takie setki takich meczach trzeb strzelac, tymbardziej ze to Extra Time. no nie wiem, ja odczulem jakby lekcewazenie Espanyolu..
gratulacje dla Sevilli, bo chlopaki naprawde robia furore w europie i zasluguja na to trofeum i na mistrzostwo w La Liga takze!

ODPOWIEDZ