Serie B (38): JUVENTUS 3-1 Bologna
- Sylessio
- Juventino
Ciesza trzy punkty, cieszy fakt, ze w bramce mamy Supermana. Nie lubie jednak, kiedy wygrywamy kontrowersyjnie. Szczerze mowiac, nie wiem, czy poprawna byla decyzja o rzucie karnym, chcialbym wierzyc, ze tak. Jestem tez zadowolony z dobrego wystepu Boumsonga, choc cala druzyna spisala sie bardzo przyzwoicie, bez wyjatkow.
Forza Juventus
Forza Juventus
- Mr Cezary
- Juventino
Powinniśmy wygrać wyżej w tym meczu. Ach ten Del Piero, miał przed sobą tylko bramkarza i dwukrotnie kopnął prosto w niego. Ale chwała mu za to, że w decydującym momencie zachował zimną krew i mimo powtórzonego rzutu karnego, pewnie pokonał Antoniolliego. Zdziwiło mnie nieco zmiana Palladino na Giovinco, jednak już po pierwszym kontakcie młodego zawodnika Juve z piłką, wiedziałem, że DD wiedział co robi. Tak więc mamy 3 pkt, choć pewnie i tak będzie głośno o tym meczu co najmniej przez kilka dni. Cieszy przełamanie Aleksa i jego ponowne prowadzenie nad Beluccim w tabeli strzelców Serie B.
- figc1898
- Juventino
- Kamil_on
- Juventino
Bardzo sie ciesze choc trzeba powiedziec ze popelnilismy kilka bledow w defensywie ale Gigi pokazal swoja wartosc. Cieszy mnie postawa Boumsonga ktory od dluzszego czasu nie popelnia karygodnych bledow . Absolutnym nieporozumieniem jest to ze Didier Deshamps kazał sie rozgrzewac Bozo a nastepnie wpuscil Sebastiana Giovinco ( wedlug mnie mlodzian dal dobra zmiane ) skazujac Bulgara na kolejny mecz na lawce. Tak poza tym nie ma co pisac, wazne ze Serie A bardzo blisko
- Mr Cezary
- Juventino
No teraz to przesadziłeśfigc1898 pisze:A widziałeś jak grał Giovinco - lepiej niż Alex w całym meczu. Jeśli grał by ten pierwszy od początku byłoby pewnie z 5:1.ArtHur pisze:DD wysłał Giovinco na miejsce Palladino zamiast postawić na Bożinowa

- Kubba
- Juventino
Kolejne trzy punkty!
Bardzo dobry mecz toczony w szybkim tempie, ciekawe sytuacje i akcje :twisted: Tylko nie podbała mi się postawa Alexa w niektórych sytacjach, szczególnie bramkowych. Przynajmniej w dwóch akcjach podbramkowych mógł podac piłke do Trezeguet'a a próbował sam... tylko, że nie skutecznie.
Bardzo spodobał mi się Giovinco
Na początku myślałem, że chłopak ma z 16 lat
Bo na swój wiek nie wygląda (20 lat) Trochę irytuje mnie postawa DD... Każe rozgrzewac się Bojinovo'wi a wpuszcza kogo innego. Doczepie się także czasu wpuszczania piłkarzy na boisko. Moim zdaniem robi to o kilka minut za późno :x
Ale trzy punkty są więc nie ma co już narzekac

Bardzo spodobał mi się Giovinco

Ale trzy punkty są więc nie ma co już narzekac

- Lasher
- Juventino
Zmiana na mlodziana byla swietna Palla tracil wiele pilek w dzisiejszym meczu.Karny niestety byl z kapelusza:) ale dobrze ze strzelili na 3 :1 to troche usprawiedliwi wynik chociaz z drugiej strony ostatni gol wpadl po tych czerwieniach dla Bologny.No i to co zrobil Buffon to cos nieprawdopodobnego komentator dobrze napisla na relacji "mamy najlepszego bramkarza na świecie" ale o tym to kazdy kibic Juve wie doskonale
.

Na zawsze z Juve
- Gooray
- Juventino
Udało się, choć karny bardzo kontrowersyjny. Znów pierwsi straciliśmy bramkę i w ogóle w pierwszej połowie graliśmy jakoś niemrawo. Na szczęście jeszcze przed przerwą udało się doprowadzić do remisu. Druga połowa zdominowana przez Bianconerich, często robiło się gorąco pod bramką Antonioliego, chłopak miał dzisiaj wiele pracy... Nie wiem jakim cudem Alex nie wykorzystał trzech sytuacji sam na sam? :doh: Gdyby udało mu się choć raz wpakować piłkę do siatki może końćówka byłaby mniej nerwowa?
A tak to kontrowersyjny karny, dwie czerwone cartolliny i niepotrzebne berwy. Pod koniec Rossoblu chcieli jeszcze pokazać na co ich stać, ale dwie piękne interwencjego Gigiego uchroniły nas przed stratą bramki. Potem Bologna jakby wyczekiwała końca, co wykorzystał Giovinco (podoba mi się ten malec) świetnym podaniem do Trezegueta, który bez najmniejszych problemów wpakował piłke do siatki. Ważne, że zdobyliśmy 3 pkt. że się w końcu Alex przełamał i jest znów samodzielnym liderem króla strzelców.
P.S. Komentator na RAI International tak śmiesznie mówił nazwisko Meghniego, coś w stylu strusia pędziwiatra: "mip mip" :lol:

P.S. Komentator na RAI International tak śmiesznie mówił nazwisko Meghniego, coś w stylu strusia pędziwiatra: "mip mip" :lol:

- x_men_1988
- Juventino
Del Piero strasznie mnie denerwował , rozumiem że chce zostać królem strzelców, ale to co dzisiaj wyczyniał to już przesada. Zmarnował wiele akcji 2na1 , aż dziwie się że Trezeguet go nie zbluzgał na boisku, ja bym nie wytrzymał . Giovinco pokazał się z bardzo dobrej strony , jego asysta przy golu Trezeguet była genialna .
Buffon zrobił w końcówce to co potrafi najlepiej, aż Boumsong podskakiwał do góry z radości :lol:, tyle parad w ciągu paru sekund, on nie może odejść .
Szkoda tych zmarnowanych sytuacji, bardziej zespołowa gra i Bologna nie nawiązałaby walki .
Buffon zrobił w końcówce to co potrafi najlepiej, aż Boumsong podskakiwał do góry z radości :lol:, tyle parad w ciągu paru sekund, on nie może odejść .
Szkoda tych zmarnowanych sytuacji, bardziej zespołowa gra i Bologna nie nawiązałaby walki .
- Kryształ
- Juventino
Także prosiłbym o jakiś ładny skrócik. Chciałbym zobaczyć te parady Buffona. A co do samego meczu...ten podyktowany karny z "kapelusza" bo tak nazywają go ludzie którzy oglądali mecz znowu może zaszkodzić Juve w oczach opini publicznej. To mnie troche denerwuje...