Wypad do Turynu na meczyk,czyli co i jak?
- 88_Alex_88
- Juventino
Witam all 8)
Zamierzam z kolesiami wybrać się samochodem do Turynu na meczyk JUVE i tu mam pytanko jak wygląda sytuacja z biletami.Chciałbym się przede wszystkim dowiedzieć ile kosztuje bilet na tzw. Piekiełko w Turynie( no i jak po Włosku się nazywa ten sektor) i jak jeden koleś ma 15 lat to czy,nie będzie żadnych problemów z wjazdem na meczyk? No i może się orjętujecie jak sprawa wygląda na miescie,bo jak wiadomo to raczej kibice Torino i Juve niedaża się zbytnia przyjaznia,heheh to jak trzeba być czujnym aby nie oberwac za szalik w Turynie?
FORZA JUVE
Pozdro

Zamierzam z kolesiami wybrać się samochodem do Turynu na meczyk JUVE i tu mam pytanko jak wygląda sytuacja z biletami.Chciałbym się przede wszystkim dowiedzieć ile kosztuje bilet na tzw. Piekiełko w Turynie( no i jak po Włosku się nazywa ten sektor) i jak jeden koleś ma 15 lat to czy,nie będzie żadnych problemów z wjazdem na meczyk? No i może się orjętujecie jak sprawa wygląda na miescie,bo jak wiadomo to raczej kibice Torino i Juve niedaża się zbytnia przyjaznia,heheh to jak trzeba być czujnym aby nie oberwac za szalik w Turynie?
FORZA JUVE
Pozdro

••FORZA JUVE••
i tyle w tym temacie...
i tyle w tym temacie...
- charles
- Juventino
witaj na JPC!! na moim bilecie widnieje chyba 15euro to chyba jedne z tanszych do 30 powinniscie sie zmiescic!! na miescie wzglednie spokojnie jak nie bedziecie nikogo zaczepiac to i was nie rusza mimo ze bedziecie biało czarni i wiekszosc bedzie na was patrzec z "byka"
goraco jest na łukach Olimpiko curwa połnocna i połodniowa (nie wiem jak to sie pisze) poczekaj i pojedz z nami z JPC!!!! wiecej szczegółow zapewne ktos Ci napisze ja byłem tylko 2 razy

DRUGHI ULTRA' CURVA SUD
- 88_Alex_88
- Juventino
Z chęcią bym Sie z wami wybrał tylko to trochę drogo jak na mój obecny budżet no i tez w sumie taka wyprawa samochodem to fajna sprawa bo byśmy kilka miast zwiedzili we Włoszech, Niemczech i Szwajcarii. Martwi mnie tylko ze koleś ma 15 lat i żeby czasem nie było problemów z przekraczaniem przejść granicznych. Nie wiem właśnie jak to z tym jest czy bez prawnych opiekunów mógłby Sie udać w taka podróż?
Wie ktoś może?
FORZA JUVE
Pozdro
Wie ktoś może?
FORZA JUVE
Pozdro
••FORZA JUVE••
i tyle w tym temacie...
i tyle w tym temacie...
- Siewier
- Administrator
- Podziekował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
- Możliwe, że na Spezie wybiorę się samochodem. Jeśli się powiedzie to chętnie udzielę później nauczony doświadczeniem informacji co do planowania takiej wyprawy 
- Wiek nie jest żadnym problemem, jeśli chodzi o wejście na stadion, natomiast w kwestii przejazdu przez granice wymagany jest tylko i wyłącznie paszport. Rodzice wyrabiając dziecku (bez urazy dla kolegi
) paszport wyrazili tym samym zgodę na jego podróżowanie przez granicę. Informacja potwierdzona przez kolesia ze straży granicznej
Oczywiście przy wejściu na stadion też przyda się mieć dokument tożsamości, ale byli i tacy co na mecz z Napoli wchodzili bez 
- Gdyby Was ktoś zaczepiał to krzyczcie,że nie jesteście włochami,no chyba,że będą to kibice Napoli,wtedy to nie wystarcza

- Wiek nie jest żadnym problemem, jeśli chodzi o wejście na stadion, natomiast w kwestii przejazdu przez granice wymagany jest tylko i wyłącznie paszport. Rodzice wyrabiając dziecku (bez urazy dla kolegi

- Gdyby Was ktoś zaczepiał to krzyczcie,że nie jesteście włochami,no chyba,że będą to kibice Napoli,wtedy to nie wystarcza

- 88_Alex_88
- Juventino
darek13 moglibyśmy Cię zabrać tyle tylko ze mamy komplet a będziemy jechać fiestą a wiec sam rozumiesz 
Wielkie dzięki Siewier bardzo pomogłeś...
heheehe a co byłeś na Napoli i Sie przekonałeś ze nie wystarcza?:)
pozdro

Wielkie dzięki Siewier bardzo pomogłeś...
heheehe a co byłeś na Napoli i Sie przekonałeś ze nie wystarcza?:)
pozdro
••FORZA JUVE••
i tyle w tym temacie...
i tyle w tym temacie...
- swiergot
- Juventino
Nawet byś o tym nie wspomniał, bo ich będzie kusiło. Przy wejściu na stadion BEZWZGLĘDNIE trzeba mieć dowód tożsamości, niech nikt nie liczy, że go wpuszczą bez.Siewier pisze:Oczywiście przy wejściu na stadion też przyda się mieć dokument tożsamości, ale byli i tacy co na mecz z Napoli wchodzili bez

- 88_Alex_88
- Juventino
a my to od razu prawdopodobnie na Niemcy odbijemy, może na chwile do Berlina podjedziemy a później to już autostradami...tak patrzę na GPS ze fajnie by Sie za powiadała trasa przez Norymberge,Chur,Lugano,Como,Mediolan,Turyn...ale jeszcze trzeba Sie zastanowić bo niewiadomo jak z tymi tunelami i autostradami czy płatne są...no i tam alpejskie tereny...
hehe nie no wiadoma rzecz. Lepiej mieć zawsze przy sobie jakiś dokument a już przede wszystkim w innym kraju
hehe nie no wiadoma rzecz. Lepiej mieć zawsze przy sobie jakiś dokument a już przede wszystkim w innym kraju
••FORZA JUVE••
i tyle w tym temacie...
i tyle w tym temacie...
- juveluck
- Juventino
To chyba oczywiste, że autostrady są płatne. Ja tylko powiem, że na 100 kilku kilometrowym odcinku autostrady od Poznania do Konina, są ustawione 3 punkty płatnicze na każdym do zapłacenia 10 zł. Za granicą na pewno nie jest taniej.88_Alex_88 pisze:a my to od razu prawdopodobnie na Niemcy odbijemy, może na chwile do Berlina podjedziemy a później to już autostradami...tak patrzę na GPS ze fajnie by Sie za powiadała trasa przez Norymberge,Chur,Lugano,Como,Mediolan,Turyn...ale jeszcze trzeba Sie zastanowić bo niewiadomo jak z tymi tunelami i autostradami czy płatne są...no i tam alpejskie tereny...

FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
- 88_Alex_88
- Juventino
Z tego co Sie orjetuje to autostrady i drogi szybkiego ruchu w Niemczech sa bezpłatne dla samochodów do 3.5 t
z Szwajcaria sprawa wygląda gorzej...
będzie trzeba albo wykupić winetke albo zastanowić sie nad inna trasa lub jazdę drogami bezplatnymi...
o juz mam
----------->http://www.pzmtravel.com.pl/index.php?id_strony=1346
czyli mozna albo wykupic winetke na Szwajcarje albo ulozyc trase Niemcy-(Liechtenstein)-Austria(dosyc tania winetka na 10 dni)-Wlochy

z Szwajcaria sprawa wygląda gorzej...
będzie trzeba albo wykupić winetke albo zastanowić sie nad inna trasa lub jazdę drogami bezplatnymi...
o juz mam
----------->http://www.pzmtravel.com.pl/index.php?id_strony=1346
czyli mozna albo wykupic winetke na Szwajcarje albo ulozyc trase Niemcy-(Liechtenstein)-Austria(dosyc tania winetka na 10 dni)-Wlochy

••FORZA JUVE••
i tyle w tym temacie...
i tyle w tym temacie...
- Siewier
- Administrator
- Podziekował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Powiedzmy, że dwóch panów strasznie chciało sobie pożyczyć ode mnie szal JuvePoland88_Alex_88 pisze:heheehe a co byłeś na Napoli i Sie przekonałeś ze nie wystarcza?:)pozdro
e tam, nie przesadzaj, Tre-ze-ge wszedł bez problemu przecieżswiergot pisze:niech nikt nie liczy, że go wpuszczą bez.

A mi się wydaje, że jadąc prywatnym samochodem lepiej omijać autostrady, jadąc przez różne miasteczka będzie można nacieszyć oczy wieloma ładnymi widokami, no chyba, że będzie się Wam bardzo spieszyć, to gdybyście chcieli "zaliczyć" wszystkie płatne autostrady i tunele to w jedną stronę wyszłoby to Was około 60 euro (A4 - trasa: Bratyslawa-Graz-Lubljana-Padova-Brescia-Mediolan). Chcąc jechać przez Niemcy musicie też pamiętać o tym, że tam gazu nie zatankujecie.88_Alex_88 pisze:.ale jeszcze trzeba Sie zastanowić bo niewiadomo jak z tymi tunelami i autostradami czy płatne są...no i tam alpejskie tereny...