Coppa Italia 06/07 - Roma vs. Inter

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Tigmar

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2007, 22:23

nie porównujcie tego w ten sposób.

powinno być to Wam obojętne i tyle.
ja przynajmniej tak mam.
zresztą... co ja tam będę się sprzeczał...

juveluck

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2007, 22:27

Elmo pisze:Mam nadzieję, że jeszcze Milan wygra LM, żeby uratować honor Calcio!
Pomijając fakt, że drugim zespołem w finale Ligi Mistrzów są mordercy z Anglii i ktokolwiek nie wygra będę nie zadowolony. Jakoś nie potrafię zrozumieć jak można mieć nadzieje, że milan wygra finał. Argument, że to obrona honoru Calcio czy też podniesienie jego prestiżu zupełnie do mnie nie dociera. Milan to przeciwnik (żeby nie powiedzieć wróg) powinien przegrywać a nie zdobywać kolejne trofea....
Piszecie, że najważniejsze jest Juve, a zaraz obok, ze honor Calcio jest ważny eh oh niech wygra milan... Brak mi słów...
Ostatnio zmieniony 09 maja 2007, 22:31 przez juveluck, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
MeHoweck

Qualità Juventino
Qualità Juventino

Nieprzeczytany post 09 maja 2007, 22:28

Tigmar pisze:nie porównujcie tego w ten sposób.

ja przynajmniej tak mam.
O ile dobrze kojarzę, Ty <> ja, tak więc to co powinienem czuć, wiem ja sam, a nie Ty. Trochę egoistyczne z Twojej strony twierdzenie, że "nam to powinno być obojętne". Dlaczego? Bo Ty tak masz? Jak ja, lubię ser żółty tzn. że każdy kibic Juve powinien lubić ser, bo ja tak mam? :D

A co do meczu, to poraziła mnie niesamowita "szybkostrzelność", w pół godziny 5 bramek!! Wow :D Ja bym tak sobie marzył taki wynik z Bologną niedługo :)
juveluck pisze:
Pomijając fakt, że drugim zespołem w finale Ligi Mistrzów są mordercy z Anglii i ktokolwiek nie wygra będę nie zadowolony. Jakoś nie potrafię zrozumieć jak można mieć nadzieje, że milan wygra finał. Argument, że to obrona honoru Calcio czy też podniesienie jego prestiżu zupełnie do mnie nie dociera. Milan to przeciwnik (żeby nie powiedzieć wróg) powinien przegrywać a nie zdobywać kolejne trofea....
W europejskich pucharach kibicuję włoskim drużynom, nie ważne jaka to. Nie jestem przeciwko innym drużynom, tylko za Juve. Wg mnie postawa przeciwko rodzi agresję, a tego nie lubię.
Ostatnio zmieniony 09 maja 2007, 22:32 przez MeHoweck, łącznie zmieniany 1 raz.

LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 maja 2007, 22:29

Tigmar pisze:nie porównujcie tego w ten sposób.

ja przynajmniej tak mam.
No ty tak masz kolego co nie znaczy, ze kazdy tak ma. Masz ty, ma tak wiekszosc kibicow roznych klubow udzielajacych sie na tym forum i mamy sprzeczki, dogadywanie sobie, brak jakiegokolwiek szacunku WZAJEMNEGO... :|

Railis

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2007, 22:31

Ojejku. A mnie śmieszy postawa niektórych, którzy są nastawieni na inne kluby tak, jakby ich kibice, działacze, piłkarze skrzywdzili wam rodzinę, męczyli was w obozach koncentracyjnych itp. Ciekawe z czego wynika taka niechęć?

Ja mówię otwarcie, że darzę ogromną sympatią całe Calcio (oczywiście jeżeli chodzi o miłość to znacie odpowiedź). Ostatnio zniechęcił mnie do siebie Inter, jednak cały czas darzę ten klub jeszcze szacunkiem.

Zastanówcie się, że jakby te wasze "znienawidzone" drużyny szlag trafił to jaki smak by miała rywalizacja we Włoskiej Lidze? Powiedzcie mi, co ma znaczyć ta niechęć do przeciwników? Za co ich tak nienawidzicie (odliczając Inter)? To co się rozgrywa w lidze ma być rywalizacją, ale czysto zdrową. Wszelka nienawiść do np: Milanu, czy Romy jest wg mnie niedorzeczna. Takie jest moje zdanie. Wiem że to jest lekko OffTop, ale musiałem to powiedzieć, bo coraz częściej spotykam się ze ślepą nienawiścią.

Ein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2007, 22:34

juveluck pisze:
:bravo: Juveluck. Zgadzam się z Tobą pod tym względem w 100%

Nie rozumiem ludzi którzy cieszą się, że Milan bądź inny klub wygrywa w LM bądź w innych pucharach. Nie sądzicie, że troche przesadzacie pod tym względem pisząc np. "Forza Milan".

Nie oddnosze swojego post-a do Lorda_Juve ponieważ uważam, że trzeba mieć szacunek do przeciwników(bynajmniej niektorych)

Moggi: "People keep asking where Juve got the money to buy Vlahovic but they forget that the club is owned by the Elkanns. 2% of the Elkann assets are enough to buy Inter, this is not a joke, let's be clear, it's real data."
The_Sickness

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2007, 23:03

Był to ostatni dzwonek dla piłkarzy romy aby pokazać, ze coś potrafią. superpuchar dali sobie wydrzec z rąk, w lidze ostatnie mecze to nie okaz fenomenalnej formy, romie ciezko przychodzą zwycięstwa, brak motywacji itp. jak było w LM wszyscy wiedzą. Na pocieszenie pozostaje puchar włoch, nie sądze, aby inter wygrał 4-0, roma pewnie z kontry i murem przy własnej bramce.

Co do dyskusji na temat kto komu kibicuje w LM i o honory calcio to są do tego odpowiednie tematy

hara

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 09 maja 2007, 23:05

Lord of San Siro pisze:
no_to_kiszka pisze:Lord of San Siro nie martw sie o nas my kibicujemy naszym piłkarzom a Ty ciesz się z wygrania ligi przez Inter bo za rok już tak łatwo nie będzie, a no i wytłumacz mi jak to jest że " Mistrz Włoch" dostaje taki baty hmm czyżby kasy nie starczyło na opłacenie meczu ? przyznam że dużo mieliście by kupić Serie A kilka meczy w LM a na puchar już nie było :) he :) co do meczu oglądałem widziałem patrzyłem śmiałem się : bramki cudowne ale tylko te dla Romy bo oczywiście Inter umiał strzelić tylko te co im dali piłkarze Romy he żenada zero swoich akcji :) ale to co było widać na boisku świadczy samo za siebie ta duża liczba obcokrajowców nie jest ograna w lidze włoskiej aż tak dobrze :) powiedz mi Lord of San Siro kupujecie jakiegoś jeszcze Argentyńczyka ? :D
Cenię sobie to na tym forum, że mogę porozmawiać tu z kibicami innych drużyn( w przeważającej cześci fanami Juve) na wysokim poziomie. Rozumiem emocje, bo samego mnie też czasem ponoszą, rozumiem różnice zdań bo to oczywiste kiedy rozmawia sie z innymi kibicami. Ty sprowadzasz tę rozmowę do poziomu rynsztoka i szkoda nawet słów na skomentowanie tego co napisałeś. Wytnij kilka głupich zdań ze swojego wpisu i można będzie z Tobą poduskutować.
Na no_to_kiszkę nie zwracaj nawet uwagi, on każde rozmowy sprowadza do tego poziomu, bo innego nie zdążył poznać w swoim 12letnim życiu...
Lord_ Juve pisze:
Tigmar pisze:śmieszy mnie to, że można kochać Juve i lubić Rome...
ludzie, nie ośmieszajcie się...
Tigmar to ty nie osmieszaj siebie, nie napisałem, ze lubie Rome, ale ze darze ich pewna sympatia. Jak gra Juve z Roma jestem zawsze za naszymi, ale gdy gra Inter z Roma czy Roma z Milanem to zawsze bede za druzyna ze stolicy...tyle ode mnie.
Skoro wymagasz od wszystkich szacunku, to daj przykład i używaj zwrotów grzecznościowych, tj. Ty piszemy wielką literą...
Elmo pisze:
juveluck pisze:
W europejskich pucharach kibicuję włoskim drużynom, nie ważne jaka to. Nie jestem przeciwko innym drużynom, tylko za Juve. Wg mnie postawa przeciwko rodzi agresję, a tego nie lubię.
Żeby Ci kiedyś kibice milanu nie wypomnieli tych tytułów "w obronie calcio"... :|

Wynik miażdży suty :)
Ostatnio zmieniony 09 maja 2007, 23:14 przez hara, łącznie zmieniany 2 razy.

Capo di tutti capi
MaHeR

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2007, 23:10

co prawda meczu nie widzialem ale wynik jest naprawde imponujacy
i mimo tego ze zadnego z tych 2 klubow nie darze sympatja to i tak cieszy mnie ten wynik bo interu to poprostu nienawidze :twisted: a roma...obojetna mi jest ; P
poprostu wynik imponujacy :prochno:

"Juventus chce znów stać się królową Włoch i Europy i chcę się zmierzyć z tym wyzwaniem".
A. Pirlo
LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 maja 2007, 23:19

hara pisze:
Lord_ Juve pisze:
Tigmar pisze:śmieszy mnie to, że można kochać Juve i lubić Rome...
ludzie, nie ośmieszajcie się...
Tigmar to ty nie osmieszaj siebie, nie napisałem, ze lubie Rome, ale ze darze ich pewna sympatia. Jak gra Juve z Roma jestem zawsze za naszymi, ale gdy gra Inter z Roma czy Roma z Milanem to zawsze bede za druzyna ze stolicy...tyle ode mnie.
Skoro wymagasz od wszystkich szacunku, to daj przykład i używaj zwrotów grzecznościowych, tj. Ty piszemy wielką literą...
Nie popadajmy z jednej skrajnosc w druga, prosze...ja wlasciwie nigdy nie pisze zwrotow grzecznosciowych z duzych liter bo poprostu, nie uwazam zeby bylo to koniecznie.

hara

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2007, 23:25

Lord_ Juve pisze:
hara pisze:
Lord_ Juve pisze: Tigmar to ty nie osmieszaj siebie, nie napisałem, ze lubie Rome, ale ze darze ich pewna sympatia. Jak gra Juve z Roma jestem zawsze za naszymi, ale gdy gra Inter z Roma czy Roma z Milanem to zawsze bede za druzyna ze stolicy...tyle ode mnie.
Nie popadajmy z jednej skrajnosc w druga, prosze...ja wlasciwie nigdy nie pisze zwrotow grzecznosciowych z duzych liter bo poprostu, nie uwazam zeby bylo to koniecznie.
Szkoda, że reguły języka polskiego inaczej twierdzą ;)

Capo di tutti capi
LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 maja 2007, 23:29

hara pisze:Szkoda, że reguły języka polskiego inaczej twierdzą ;)
Ehh czlowieku...szkoda, ze przyjete zasady moralne, spoleczne, religijne inaczej twierdza na temat tego co tutaj nie raz sie wyprawia(szczegolnie, gdy jakies nowosci na temat Juve sie pojawia). Reguly jezyka polskiego nie sa moimi regulami, moge je akceptowac, ale tez nie musze, jako normalny czlowiek, Polak zgadzam sie z nimi, staram poznawac, aczkolwiek nie zawsze je stosuje. Wkoncu, tutaj rozmawiamy jezykiem bardziej potocznym a nie oficjalnym, wiec takowe zwroty wydaja mi sie calkiem niepotrzebne, ale jak ktos chce to prosze bardzo. :|

P.S A z tym nie pisaniem zwrotow grzecznosciowych chodzilo mi o forum JP, bo gdy trzeba lub to co pisze wymaga tego to oczywiscie staram sie je pisac z duzych liter, oczywistym jest, ze w liscie nie bede ich używał z małych.

hara

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2007, 23:36

Lord_ Juve pisze:
hara pisze:Szkoda, że reguły języka polskiego inaczej twierdzą ;)
Ehh czlowieku...szkoda, ze przyjete zasady moralne, spoleczne, religijne inaczej twierdza na temat tego co tutaj nie raz sie wyprawia(szczegolnie, gdy jakies nowosci na temat Juve sie pojawia). Reguly jezyka polskiego nie sa moimi regulami, moge je akceptowac, ale tez nie musze, jako normalny czlowiek, Polak zgadzam sie z nimi, staram poznawac, aczkolwiek nie zawsze je stosuje. Wkoncu, tutaj rozmawiamy jezykiem bardziej potocznym a nie oficjalnym, wiec takowe zwroty wydaja mi sie calkiem niepotrzebne, ale jak ktos chce to prosze bardzo. :|
To nie stawaj na straży prawa i staraj się nie pouczać innych w kwestii, w której sam możesz się powstydzić(stosowanie zwrotów grzecznościowych nie wymaga wielkiego wysiłku)...

Capo di tutti capi
Tharp

Nieprzeczytany post 09 maja 2007, 23:45

Tigmar pisze:(...)
(...)
Powinno? No nie wiem. Szczerze mówiąc, gdyby wygrał inter, to by mnie to specjalnie ani nie zainteresowało, ani nie zaskoczyło. Oglądałem mecz, bo przeglądałem kanały, i nagle patrze - Polsat Sport - Roma 1:0 Inter ok. 3 minuta. 2 minuty później kolejna bramka.

Jak już pisałem, gdyby inter wygrał, to specjalnie bym się nie przejął.
Ale fakt, że przegrał... i to AŻ TAK MOCNO... w sumie cieszy. Nienawidzę interu. Żal tych bramek strzelonych przez Crespo... gdyby nie on to by był jeszcze śliczniejszy wynik ... Roma 6 : 0 MistrzWłoch ;]

Podpisuje się też pod tym co pisze Lord_Juve n/t 'zwrotów grzecznościowych'
Ja też nie pisze do nikogo "ty", "ci", "ciebie" z dużej litery. Przyzwyczaiłem się tak. Poza tym, jak patrze gdy się ktoś na forum kłóci, a mimo to piszą do siebie "ty" "ciebie" z dużych liter, to to bardziej przypomina kpinę, ironię czy sarkazm, niż szacunek...

stara _dama

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2007, 23:46

fajnie ogladalo sie meczyk!!chcialbym zeby Juve tak w nastepnym sezonie w tak pieknym stylu pokonalo Inter!!!!!!!! :-D

ODPOWIEDZ