Finał LM 08/09 w Rzymie ?!

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
DamKam

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 maja 2007, 21:45

Rzymski Stadion Olimpijski będzie wkrótce restrukturyzowany, by zapewnić standard bezpieczeństwa przed finałem Ligi Mistrzów, jaki odbędzie się w 2009 roku. Koszt remontu wyceniony został na 11.5 miliona funtów.
- Stadio Olimpico, to część historii włoskiej piłki. W zesżłym tygodniu gazeta L'Equipe uznała go za jeden z pięciu najważniejszych obiektów w Europie - powiezdiał Gianni Petrucci, prezydent Komitetu Olimpijskiego.
Obecnie stadion mieści 80 120 osób, po remoncie zostanie to zmniejszone do 76 tysięcy.
- Te siedzenia i tak rzadko kiedy są zajmowane z związku ze słabą widocznością - dodał Raffaele Pagnozzi, sekretarz Komitetu.
Zostaną także dobudowane nowe szatnie oraz skrócony będzie tunel, którym zawodnicy wychodzą na boisko.
Remont wywołał też we Włoszech dyskusję na temat tego, kto powienien być właścicielem stadionów. Claudio Lotito - prezes Lazio - chciałby, by zostały one przekazane klubom, czemu sprzeciwia się Petrucci.
źródło: źródło

Rzymski Stadio Olimpico kandyduje na obiekt Finału Champions League w 2009 roku... chyba dobrze zrozumiałem ten powyższy tekst :?: I oczywiście popieram tego typu inicjatywy. Bo fakt, że trzeba remontować stadiony we Włoszech nie ulega wątpliwości :!:
Ostatnio zmieniony 09 maja 2007, 22:08 przez DamKam, łącznie zmieniany 1 raz.

mesju

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2007, 21:49

O tym, że finał LM odbędzie się w Rzymie czytałem już jakiś czas temu. O remoncie także wspomniano. Każdy kto ogląda choćby skróty spotkań z włoskich stadionów może powiedzieć, że większość z nich jest strasznie szara i brudna. Ja zawsze odnosiłem takie wrażenie.
Ale to są rzeczy raczej oczywiste, więc nie rozumiem za bardzo czemu ma służyć ten temat?

DamKam

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 maja 2007, 21:53

mJaUcViEej pisze:Ale to są rzeczy raczej oczywiste, więc nie rozumiem za bardzo czemu ma służyć ten temat?
Pewnie nie jeden z użytkowników nigdy nie czytał/słyszał o tym, że Finał Ligi Mistrzów w 2009 roku ma się odbyć w Rzymie... a teraz już wie :whistle: Temat przede wszystkim informacyjny, nie pierwszy i pewnie nie ostatni na forum :wink:

darek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2007, 21:56

Pewnie nie jeden z użytkowników nie czytał/słyszał nigdy o tym, że Finał Ligi Mistrzów w 2009 roku ma się odbyć w Rzymie...
Ja np. nie słyszałem o tym...

Obrazek
Bianconeri Siamo Noi!
stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2007, 22:03

mJaUcViEej pisze: Każdy kto ogląda choćby skróty spotkań z włoskich stadionów może powiedzieć, że większość z nich jest strasznie szara i brudna. Ja zawsze odnosiłem takie wrażenie.
Identyczne odczucia mam. Wloskie stadiony o wiele róznia się w transmisjach telewizyjnych od boisk angielskich, portugalskich czy niemieckich. Chocia zniektóre stadiony Hiszpańskie tez przypominaja mi włoskie, Takie jakby "zaniedbane"... ;d

Fifarulez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 maja 2007, 19:12

stahoo pisze:
mJaUcViEej pisze: Każdy kto ogląda choćby skróty spotkań z włoskich stadionów może powiedzieć, że większość z nich jest strasznie szara i brudna. Ja zawsze odnosiłem takie wrażenie.
Identyczne odczucia mam. Wloskie stadiony o wiele róznia się w transmisjach telewizyjnych od boisk angielskich, portugalskich czy niemieckich. Chocia zniektóre stadiony Hiszpańskie tez przypominaja mi włoskie, Takie jakby "zaniedbane"... ;d
Tak, to prawda, że włoskie stadiony nie należą do najlepszych i naprawdę daleko im do angielskich... Ja także nie wiedziałem o tym, że finał ma być w Rzymie :P

ODPOWIEDZ