Polska I Liga. Orange Ekstraklasa 2006/2007
- paku
- Juventino
A wyobrazasz sobie sytuacje w której to Odra gra w 9 ? PZPN ! PZNP ! J**** PZNP !karol_1991 pisze:Nie pokonana, Nasza Oderka kochana! Koniec jazdy białej gwiazdy! hehe
mecz super! A i do Wiślaków: Powiedzcie Baszczyńskiemu żeby se te palce w d**e wsadził (tzn. te fakacze w kierunku kibiców Odry, za które dostał czerwoną) Odra w 2 połowie przycisnęła Wisłę, która dzielnie się broniła w 9, ale Rygel swoim wejściem smoka załatwił Wisłę.
- karol_1991
- Juventino
Odra w 9 by sobie nie poradziła, bo gra Odry opiera się na zespole, i gdy 1 ogniwo wypada wszystko się sypie. Kartki moim zdaniem (Czyli okiem kibica Odry który wdział mecz na żywo) zasłużone. Co do 1 mam małe wątpliwości (tzn. było widać, że Paulista bez gry wykonał ruch łokciem w kierunku twarzy Kokoszki, czy trafił nie wiem bo z mojej perspektywy nie można było tego ocenić). A Baszczu zachował się jak szczeniak. Sędzie nie dał Wiśle rożnego to pyskował i dostał żółtko. Chwilę później kłócił się z liniowym, i gdy kibiców zaczęło to irytować zaczęli buczeć na niego, wtedy on pokazał w stronę sędziego liniowego, i w stronę młyna Odry "fuck you". Kartka zasłużona. Powiem Ci tyle, do dzisiaj szanowałem Wisłę, ale po tym meczu dochodzę do wniosku, że wasi piłkarze to chamy i pseudo gwiazdeczki. Warto jeszcze jako przykład waszego chamstwa przypomnieć, że kilka lat temu, gdy Odra pokonała Wisłę Szymkowiak pokazał, z autokaru kibicom Odry swoją nagą tylną część ciała. Chamstwu mówimy NIE!
Górny Śląsk! Górny Śląsk! Górny Śląsk!
---WODZISŁAW ŚLĄSKI---
ODRA&JUVENTUS
---WODZISŁAW ŚLĄSKI---
ODRA&JUVENTUS
- Michal17
- Juventino
p.Mikołajewski - Wisła Kraków 2:0Kaziemierz Moskal pisze:Mam nadzieję, że ten pan już nigdy nie będzie nam sędziował. Nie chodzi mi tylko o czerwone kartki, ale o szereg decyzji, które podjął na boisku. Jeżeli ktoś nie potrafi sędziować meczów na tym poziomie rozgrywek, nie powinien tego robić.
I jeszcze jedno:
Dobrze, że są w Polsce tacy kibice jak Wy, potraficie zachować zimną krew mimo "chamskiego zachowania" przyjezdnych i cały czas prowadzicie pozytywny doping.karol_1991 pisze:Chamstwu mówimy NIE!

Takiego festiwalu wulgaryzmów Wisła mogła do tej pory spodziewać sie tylko na stadionie przy ul. Kałuży w Krakowie...
A kibiców nieistniejącego klubu AntyWisła przybywa :?
- Kame1988_Kornel
- Juventino
Michał17, co byś nie powiedział o Odrze mimo wszystko jest to obecnie najlepiej grający zespół WIOSNY, po rundzie jesienne przedostatnie miejsce a teraz jak się ładnie wybili. Są w formie a to że wygrywają w przewadze... cóż też tak trzeba, co by było gdyby nie wygrali w przewadze
:shock:
A co do sędziów to ja już się poznałem na meczu z GKS Bełchatów na nich... :evil:

A co do sędziów to ja już się poznałem na meczu z GKS Bełchatów na nich... :evil:

- Michal17
- Juventino
Ok, Odra gra dobrze. Tylko, że dopóki było 11 na 11 Wisła była lepsza, dużo lepsza. W drugiej połowie nie mieliśmy już szans...Kame1988_Kornel pisze:Michał17, co byś nie powiedział o Odrze mimo wszystko jest to obecnie najlepiej grający zespół WIOSNY, po rundzie jesienne przedostatnie miejsce a teraz jak się ładnie wybili. Są w formie a to że wygrywają w przewadze... cóż też tak trzeba, co by było gdyby nie wygrali w przewadze:shock:
Wisła w środę gra z Zagłębiem, a przecież p.Mikołajewski nie mógł pozwolić aby jakieś szanse z wiceliderem BG miała. Dzięki niemu nie dość, że przegraliśmy z Odrą to jeszcze mamy poważne kłopoty przed o wiele ważniejszym meczem... Nic więcej nie powiem, nie chcę rzucać oskarżeń na wiatr.
- herr_braun
- Juventino
Meczu Odry z Wisłą nie widziałem, więc wypowiadać się nie będę, ale nie trzeba mówić, że strata pktów przez Białą Gwiazdę mnie nie zmartwiła :twisted: Dzisiaj Legia pojechała Szczecinian (i wbrew relacji np. na wp.pl uważam że zupełnie zasłużenie i w dobrym stylu) czym podtrzymała nikłe szanse na mistrza (ciągle wierzę). Choć realnie patrzac stawiam teraz na Zagłębie (forma + lepszy od GKSu terminarz). Tak czy siak finisz może być ciekawy 

- valsir
- Juventino
ledwo weekend się skończył a już następna kolejka się rozpoczyna :
Kolejka 26
Lech Poznań - Widzew Łódź X1
Górnik Łęczna - Legia Warszawa 2
Pogoń Szczecin - Odra Wodzisław Śląski 1X
Wisła Kraków - Zagłębie Lubin 1X :] i oby tak było
Korona Kielce - Cracovia X2
Wisła Płock - Dyskobolia Grodzisk Wielkopolski 2
Arka Gdynia - GKS Bełchatów 2 ale chciałbym 1
Górnik Zabrze - Łódzki KS X2
Naszym drużynom zostało 15 ptk do zdobycia, końcówka sezonu,jeszcze nie wiadomo kto mistrzem. Każdy punkt się liczy i tyle no... [/url]
Kolejka 26
Lech Poznań - Widzew Łódź X1
Wisła Kraków - Zagłębie Lubin 1X :] i oby tak było

Korona Kielce - Cracovia X2
Arka Gdynia - GKS Bełchatów 2 ale chciałbym 1
Naszym drużynom zostało 15 ptk do zdobycia, końcówka sezonu,jeszcze nie wiadomo kto mistrzem. Każdy punkt się liczy i tyle no... [/url]
LEPIEJ RZUCIĆ SUBTELNYM ŻARCIKIEM, KTÓREGO NIE KAŻDY ZROZUMIE, NIŻ ZEPSUĆ ZNANY WSZEM KAWAŁ. =)
- white_wolv
- Juventino
Zobaczycie ze skończy sie to tak ze zdegradują Zagłębie z Koroną i Legia wyląduje na 2miejscu.
:roll:
- LBaLin
- Juventino
Coraz wiecej sie mowi o tym scenariuszu ale nie uwazam tego za sprawiedliwe w stosunku do kibicow - nalezy ukarac winne osoby. Co do Korony to przynajmniej jak na teraz nie ma to znaczenia bo jest w tabeli za Legia ( I to jezeli policzymy zarowno roznice bramek czy wyniki bezposrednich spotkan)white_wolv pisze:Zobaczycie ze skończy sie to tak ze zdegradują Zagłębie z Koroną i Legia wyląduje na 2miejscu.
Lech Poznań - Widzew Łódź 1
Wisła Kraków - Zagłębie Lubin 1X
Korona Kielce - Cracovia X
Arka Gdynia - GKS Bełchatów 1
- Kame1988_Kornel
- Juventino
Przyznać muszę że robi się całkiem ciekawie... i to niekoniecznie na murawie, jeśli decyzja zapadnie w końcu w czwartek to dobrze, a co oni mają na myśli zdegradować Arke i Łęczną i dodatkowo mają grac 3 drużyny w barażach
:lol: (chyba jedna drużyna powinna walczyć o baraż... ale wiadomo jak to jest gdy rozmowa trwa na linii PZPN i Orange
)
A co do wyniczków:
Pogoń Szczecin - Odra Wodzisław Śląski 2
Wisła Kraków - Zagłębie Lubin X
Wisła Płock - Dyskobolia Grodzisk Wielkopolski X
Arka Gdynia - GKS Bełchatów 2
Górnik Zabrze - Łódzki KS 2

A co do wyniczków:
Wisła Kraków - Zagłębie Lubin X
Wisła Płock - Dyskobolia Grodzisk Wielkopolski X
Arka Gdynia - GKS Bełchatów 2
Górnik Zabrze - Łódzki KS 2

- Tito81
- Juventino
Co do degradacji Zagłębia i Korony (Arki i Łęcznej zresztą też). Panowie od zielonego stoliczka idą coraz wyżej. Niebawem będziemy mieli wielkie emocje, wielkie kluby i wspaniałe stadiony w II lidze, a ekstraklasa... no cóż... pewnie parę osób będzie się z tego cieszyć. Nie podoba mi się to wielkie "oczyszczanie". Kara powinna być dla osób (jednostek) nie dla klubów. Jeżeli już chcą kluby karać to odjęciem tych punktów, które zdobyły nieuczciwie (2 mecze kupione = 6 pkt ujemnych).
Wisła Kraków - Zagłębie Lubin X2
Korona Kielce - Cracovia 1X
Wisła Płock - Dyskobolia Grodzisk Wielkopolski X2
Arka Gdynia - GKS Bełchatów X2
Górnik Zabrze - Łódzki KS 1X
Wisła Kraków - Zagłębie Lubin X2
Korona Kielce - Cracovia 1X
Wisła Płock - Dyskobolia Grodzisk Wielkopolski X2
Arka Gdynia - GKS Bełchatów X2
Górnik Zabrze - Łódzki KS 1X
- valsir
- Juventino
Lech Poznań 6:1 Widzew Łódź
100 i 101 gol Reissa brawo :]
Górnik Łęczna 1:2 Legia Warszawa
słabszy mecz w wykonaniu Legii, wymęczone zwycięstwo :]
Pogoń Szczecin 1:3 Odra Wodzisław
Pogoń przegrywa taką samą ilością goli jak w niedzielę z Legią :]
Wisła Kraków 0:0 Zagłębie Lubin
Na miejscu kibica Wisły bym zabił sędziego liniowego za ten mecz, Wisła przeważała pod każdym względem a sędzia wypaczył mecz, 2 karne gol spalone których nie było, szkoda ,bo zasłużyliście na zwycięstwo
Korona Kielce 1:2 Cracovia Kraków
Korona dostała mocnej zadyszki i kolejny mecz przegrała, mit Korony padł ?
Wisła Płock 0:0 Groclin Grodzisk
nieciekawy mecz tak jak wynik
Arka Gdynia 1:3 GKS Bełchatów
GKS potrzebuje już tylko 1 zwycięstwa by w walce o mistrza tylko on się liczył i Zagłębie,
Górnik Zabrze 1:1 ŁKS Łódź
ŁKS nie popisał się i Kłosowi zawdzięcza remis
100 i 101 gol Reissa brawo :]
Górnik Łęczna 1:2 Legia Warszawa
słabszy mecz w wykonaniu Legii, wymęczone zwycięstwo :]
Pogoń Szczecin 1:3 Odra Wodzisław
Pogoń przegrywa taką samą ilością goli jak w niedzielę z Legią :]
Wisła Kraków 0:0 Zagłębie Lubin
Na miejscu kibica Wisły bym zabił sędziego liniowego za ten mecz, Wisła przeważała pod każdym względem a sędzia wypaczył mecz, 2 karne gol spalone których nie było, szkoda ,bo zasłużyliście na zwycięstwo
Korona Kielce 1:2 Cracovia Kraków
Korona dostała mocnej zadyszki i kolejny mecz przegrała, mit Korony padł ?
Wisła Płock 0:0 Groclin Grodzisk
nieciekawy mecz tak jak wynik
Arka Gdynia 1:3 GKS Bełchatów
GKS potrzebuje już tylko 1 zwycięstwa by w walce o mistrza tylko on się liczył i Zagłębie,
Górnik Zabrze 1:1 ŁKS Łódź
ŁKS nie popisał się i Kłosowi zawdzięcza remis
LEPIEJ RZUCIĆ SUBTELNYM ŻARCIKIEM, KTÓREGO NIE KAŻDY ZROZUMIE, NIŻ ZEPSUĆ ZNANY WSZEM KAWAŁ. =)
- white_wolv
- Juventino
Wybralem sie dzis na mecz Wiselki i musze powiedziec ze to co sie wyrabia to paranoja. Poczekam jeszcze na magazyn OE zeby ogladnac sytuacje na video ale z trybuny to wygladalo tak ze Wisle okradziono z 2 karnych.
Kiedy arbiter wskazal wapno a potem protestach pilkarzy i konsultacji liniowego zmienil decyzje na rzut rozny od razu mi sie przypomnial Paparesta i mecz z Reggina w sezonie 2004/5.
EDIT :
Po obejrzeniu skrotu :
- Wisle nalezal sie jeden ewidentny rzut karny, w dwoch pozostalyc sytuacjach tez nikt by sie obrazic nie mogl za gwizdniecie jedenastek;
- nieuznana prawidlowo zdobyta bramka;
Cyrk jaki odstawil pan arbiter Mikolajewski w Wodzislawiu (i nie mowie tu o czerwonej dla Baszcza bo ta ponoc sluszna) + dzisiejsze jazdy tego pseudosedziego daja mi dosyc jednoznaczny obraz tego co sie dzieje w koncowce sezonu.Chcialbym jeszcze tylko zyczyc Legii przyjemnej gry w pucharach (przeciez na Korone i Zaglebie papiery juz sa) a sprzyjajacym jej ludziom w PZPNie duzo czystych sportowych emocji na poziomie europejskim bo jak widac w Polsce to nie ma co na to liczyc.
Oczywiscie trzeba tez uczciwie powiedziec Wisla sama sobie zawalila ten sezon. Przeciez kiedy w Krakowie grano dobra pilke to ani sedziowie , ani czerwone kartki nie byly w stanie zatrzymac 11stki z Reymonta. Nie da sie wygrac Mistrza bez napastnikow. Ciezko jest walczyc o puchary zmieniajac trenerow co 10 spotkan.
Takze to nie jest tak ze obwiniam PZPN za 4 miejsce Wisly. Stwierdziam jedynie ze koncowka sezonu z punktu widzenia sympatyka klubu z Krakowa daje do myslenia i ze byloby duzo ciekawiej gdyby nie to hocki-klocki z sedziowaniem..
Kiedy arbiter wskazal wapno a potem protestach pilkarzy i konsultacji liniowego zmienil decyzje na rzut rozny od razu mi sie przypomnial Paparesta i mecz z Reggina w sezonie 2004/5.
EDIT :
Po obejrzeniu skrotu :
- Wisle nalezal sie jeden ewidentny rzut karny, w dwoch pozostalyc sytuacjach tez nikt by sie obrazic nie mogl za gwizdniecie jedenastek;
Cyrk jaki odstawil pan arbiter Mikolajewski w Wodzislawiu (i nie mowie tu o czerwonej dla Baszcza bo ta ponoc sluszna) + dzisiejsze jazdy tego pseudosedziego daja mi dosyc jednoznaczny obraz tego co sie dzieje w koncowce sezonu.Chcialbym jeszcze tylko zyczyc Legii przyjemnej gry w pucharach (przeciez na Korone i Zaglebie papiery juz sa) a sprzyjajacym jej ludziom w PZPNie duzo czystych sportowych emocji na poziomie europejskim bo jak widac w Polsce to nie ma co na to liczyc.
Oczywiscie trzeba tez uczciwie powiedziec Wisla sama sobie zawalila ten sezon. Przeciez kiedy w Krakowie grano dobra pilke to ani sedziowie , ani czerwone kartki nie byly w stanie zatrzymac 11stki z Reymonta. Nie da sie wygrac Mistrza bez napastnikow. Ciezko jest walczyc o puchary zmieniajac trenerow co 10 spotkan.
Takze to nie jest tak ze obwiniam PZPN za 4 miejsce Wisly. Stwierdziam jedynie ze koncowka sezonu z punktu widzenia sympatyka klubu z Krakowa daje do myslenia i ze byloby duzo ciekawiej gdyby nie to hocki-klocki z sedziowaniem..
- white_wolv
- Juventino
Wybralem sie dzis na mecz Wiselki i musze powiedziec ze to co sie wyrabia to paranoja. Poczekam jeszcze na magazyn OE zeby ogladnac sytuacje na video ale z trybuny to wygladalo tak ze Wisle okradziono z 2 karnych.
EDIT :
Po obejrzeniu skrotu :
Takze to nie jest tak ze obwiniam PZPN za 4 miejsce Wisly. Stwierdziam jedynie ze koncowka sezonu z punktu widzenia sympatyka klubu z Krakowa daje do myslenia i ze byloby duzo ciekawiej (pod wzgledem sportowej rywalizacji o punkty) gdyby nie to hocki-klocki z sedziowaniem..
EDIT :
Po obejrzeniu skrotu :
Takze to nie jest tak ze obwiniam PZPN za 4 miejsce Wisly. Stwierdziam jedynie ze koncowka sezonu z punktu widzenia sympatyka klubu z Krakowa daje do myslenia i ze byloby duzo ciekawiej (pod wzgledem sportowej rywalizacji o punkty) gdyby nie to hocki-klocki z sedziowaniem..
A co to za kara ? Nie moze byc tak ze ktos cos kradnie i kiedy go na tym zlapano to grozi mu tylko to ze bedzie musial oddac skradzione.. Kara musi byc czyms co zniecheci i odstraszy potencjalnych nastepcow zlodziejaszka.Tito81 pisze:Jeżeli już chcą kluby karać to odjęciem tych punktów, które zdobyły nieuczciwie (2 mecze kupione = 6 pkt ujemnych).
- LBaLin
- Juventino
Legia swoja obecna pozycje w tabeli (dajaca prawo gry w intertoto) zawdziecza sobie. I tyle ode mnie.white_wolv pisze:Chcialbym jeszcze tylko zyczyc Legii przyjemnej gry w pucharach (przeciez na Korone i Zaglebie papiery juz sa) a sprzyjajacym jej ludziom w PZPNie duzo czystych sportowych emocji na poziomie europejskim bo jak widac w Polsce to nie ma co na to liczyc.
Karnych nie bylo , spalonego tez nie