Juventus inwestuje w młodzież

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
Tharp

Nieprzeczytany post 27 kwietnia 2007, 12:00

Radeek pisze:
(...) "gadaj z dupą to cie osra".
może troche szacunku dla innych?
Radeek pisze: Przede wszystkim caly czas slysze Hóntelar...
a ja caly czas CZYTAM jak jeden z drugim przekręca nazwiska i myśli, że jest fajny i młodziezowy.
Radeek pisze:(...) Jaka mamy pewnosc ze sie sprawdzi w Serie A. Po co nam kolejny pilkarz z za granicy?
piłkarze sprowadzani z Ajaxu mają to do siebie że się sprawdzają w lidze włoskiej, tymbardziej w Juventusie. Tak było i będzie.
Radeek pisze: Druzyna z Italii powinna byc oparta na zawodnikach tego kraju, nikt tak jak oni nie bedzie rozumial powagi grania w takim klubie jak Juventus, nikt tak jak oni nie bedzie rozumial filozogi gry w pilke na pólwyspie Apeninskim.
No tak... :doh: nie wiem skąd bierzesz takie "maślane" przemyślenia...

Reszty wypowiedzi nie komentuje, bo było tam sporo racji.
A racja nie irytuje, w przeciwieństwie do głupoty.

naros

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 kwietnia 2007, 16:27

Tharpenio pisze:
Radeek pisze: Druzyna z Italii powinna byc oparta na zawodnikach tego kraju, nikt tak jak oni nie bedzie rozumial powagi grania w takim klubie jak Juventus, nikt tak jak oni nie bedzie rozumial filozogi gry w pilke na pólwyspie Apeninskim.
No tak... :doh: nie wiem skąd bierzesz takie "maślane" przemyślenia...
Według mnie Radeek ma sporo racji, ale znowu nie można grać samymi Włochami :wink: Jednakże Calcio trzeba rozumieć i wiedzieć o co tu chodzi :P

Obrazek
Un capitano c'è solo un capitano!!!
Gabryś1987

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 kwietnia 2007, 17:39

Popieram Towarzyszy :Radeek i Naros. Kluby we Włoszech powinny opierać sie na zawodnikach tego kraju a także doświadczonych Stranierich którzy wiedzą na czym polega gra w Serie A,żadnych super talentach z Hiszpanii czy Anglii
Towarzysz Tharpenio ma absolutną rację że gracze Ajaxu sprawdzają sie doskonale w Serie A. :wink:
juveluck pisze:Dodatkowo podniecacie się sprowadzaniem jakiś buraczanych zawodników z czech czy innej francjii.... faty, mavuba czy jak to tam sie pisze bleeee.
Co wy chcecie zrobić z tego Juve drugi inter. Gdzie w podstawowym składzie wybiega 6 argentyńczyków, narkoman z kolumbii, 2 brazylijczyków i podstarzały portugalczyk
akurat większość Francuzów to sie w Juve sprawdziło (nielicze Boumsonga narazie...) A Mavuba jest świetnym środkowym pomocnikiem i byłby wzmocnieniem Juve .
A kiedy ty widziałeś jakiegoś Czecha albo Francuza w barwach Interu?

Dessena jest b.dobrym zawodnikiem , byłoby swietnie pozyskać jego albo Mavube ....

"Bo tego durnia mamy za prezydenta"
http://kabarety.tworzymyhistorie.pl/592 ... xpress.php
juveluck

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 kwietnia 2007, 19:22

Railis pisze:
hara pisze:Zauważ w wypowiedzi juvelucka takie słowa "prym wiedli młodzi" i już chyba nic więcej nie muszę mówić :)
No przyznam, że troszkę się podjechałem. Niemniej jednak treść posta nie jest adresowana do Juvelucka, ale do tych którzy chcą w Juve gwiazdeczki. :wink:
Ta sprawa wyjaśniona. Nie miałem na myśli, że młodzi zawodnicy w ogóle sie nie liczą. Tylko, że żadna włoska drużyna nigdy nie opierała swojej gry na młodych graczach. Są drużyny które mają młodych i bardzo dobrych zawodników, o czym pisali inni, w końcu włoska reprezentacja młodzieżowa jest jedną z najlepszych w europie. Jednak żadna z nich nie opiera swojej gry na tych zawodnikach.

Gabryś1987 pisze:
juveluck pisze:Dodatkowo podniecacie się sprowadzaniem jakiś buraczanych zawodników z czech czy innej francjii.... faty, mavuba czy jak to tam sie pisze bleeee.
Co wy chcecie zrobić z tego Juve drugi inter. Gdzie w podstawowym składzie wybiega 6 argentyńczyków, narkoman z kolumbii, 2 brazylijczyków i podstarzały portugalczyk
akurat większość Francuzów to sie w Juve sprawdziło (nielicze Boumsonga narazie...) A Mavuba jest świetnym środkowym pomocnikiem i byłby wzmocnieniem Juve .
A kiedy ty widziałeś jakiegoś Czecha albo Francuza w barwach Interu?

Dessena jest b.dobrym zawodnikiem , byłoby swietnie pozyskać jego albo Mavube ....
Nie w tym rzecz czy sie sprawdzili Francuzi czy też nie. Rzecz w tym, ze lepiej kupować nie gorszych Włochów niż jakiś afrykańskich francuzów. Poza tym francuzów w Juve których sie nie sprawdziło jest tylu samo co tych którzy sie sprawdzili. Po jednej stronie Platini, Zidane, Deschamps czy Treze po drugiej Henry czy Blanchard.
Gdzie ja pisałem o Czechach w interze? Pisałem o Argentyńczykach, Brazylijczykach, Kolumbijczyku i Portugalczyku

Obrazek
FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
Tharp

Nieprzeczytany post 07 maja 2007, 23:52

Co do tematu : na młodych utalentowanych piłkarzy nie można się "zamykać", ale oni nigdy nie pociągną całej drużyny, nie będą jej filarem. "Młodzi" miewają "mieszane" formy (raz grają dobrze, raz źle). Młodym mówimy : tak, ale starych i doświadczonych też trzeba.

EDIT: Źle przeczytałem wypowiedź Juvelucka [nie zauważyłem pewnego "czy" i zrozumiałem, że wg. niego Treze się u nas nie sprawdził].
Po zauważeniu pomyłki, i usunięciu z posta argumentów za Trezeguetem, post troszke traci sens :P mógłbym prosić moderatorów o usunięcie go? Jestem ślepy (albo zaspany, co tłumaczy niezdolność do czytania ze zrozumieniem ;-) ) i nie mogę w edycji znaleźć żadnego "usuń" :P

EDIT2: oczywiście, za pomyłkę przepraszam :P Sorry, Juveluck :P
Ostatnio zmieniony 08 maja 2007, 00:00 przez Tharp, łącznie zmieniany 2 razy.

juveluck

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 maja 2007, 23:57

Tharpenio pisze:
juveluck pisze: (...) Poza tym francuzów w Juve których sie nie sprawdziło jest tylu samo co tych którzy sie sprawdzili. Po jednej stronie Platini, Zidane, Deschamps czy Treze po drugiej Henry czy Blanchard.(...)
Chwila moment, szefie... jeśli twierdzisz, że Trezeguet się u nas nie sprawdził to ja nie wiem... Przez te 6 lat (nie liczę nieudanego obecnego roku w Serie B) strzelił prawie 100 bramek. Praktycznie cały czas trzymał wysoką formę, zawsze był bramkostrzelny. Teraz ma lekki spadek formy, ale wróci do Serie A, zobaczy obrzydliwe czarno-niebieskie koszulki to od zaraz zacznie strzelać gola za golem.
Naucz się może najpierw czytać. Dodatkowo Trezeguet strzelił dużo ponad 100 bramek, dokładniej 136.
Tharpenio pisze:
EDIT2: oczywiście, za pomyłkę przepraszam :P Sorry, Juveluck :P
Spoko, loko :P

Obrazek
FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
ODPOWIEDZ