Fabiański przechodzi do Arsenalu!
- mateelv
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Ludzie!
Jak pisałem wyżej, że to plota to teraz mam potwierdzenie!
Już wczoraj w TVN24 w wiadomościach sportowych mówili, że to zmyślona wiadomość.
Proszę: http://sport.interia.pl/pilka-nozna/ora ... 905481,812
Potwierdzenie ^^
Jak pisałem wyżej, że to plota to teraz mam potwierdzenie!
Już wczoraj w TVN24 w wiadomościach sportowych mówili, że to zmyślona wiadomość.
Proszę: http://sport.interia.pl/pilka-nozna/ora ... 905481,812
Potwierdzenie ^^
- Bobeknaklo
- Juventino
mi sie wydaje ze to prawda. jest coraz glosniej w necie o tym. codziennie cos pisza. dzisiaj na wp znowu o tym jest
- Bobeknaklo
- Juventino
musi dostac szanse i dac z siebie 110% kuszczak pokazal sie swietnie jak narazie a mowi sie ze ten mlody ben foster bedzie bronil w man utd. troche oszukali polaka, bo ferguson od razu mowil ze za rok, moze dwa bedzie numerem 1 po van der sarze. i do tego swietne wystepy jak narazie polaka!!! mam nadzieje ze sie nie zmarnuje tak jak dudek 

- mateelv
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Ale Dudek grał tam w pierwszym składzie długo, przyszedł lepszy bramkarz - Reina i wyparł go ze składu. Nie tylko umiejętności na tym zawazyły tylko pewnie również narodowość - Rafa Benitez to hiszpan tak samo jak Reina.Bobek1991 pisze: mam nadzieje ze sie nie zmarnuje tak jak dudek
Zobacz sam - Jurek jak miał okazję to wpuszczał gole w tym sezonie, zmarnował to totalnie...
Prawda - fantastycznie bronił w finale LM dwa lata temu, ale właśnie od razu po finale szkoleniowiec LFC ściągnął Reine... jeszcze najgorsze było to, że Dudka nie chciał Benitez puścić do innego klubu

Może rzeczywiście zmrnował sie troche Polak, ale ma też juz swoje lata...
- Bobeknaklo
- Juventino
w finale gral swietnie. i caly tamten sezon z reszta. ale teraz jak broni??? powiedzmy szczerze, jak lajza! jak prawie dwa sezony siedzi na lawie to jak ma bronic?! nie dziwie sie. teraz to juz moze pobronic co najwyzej w polskiej lidze. benitez cwaniak nie puscil go i teraz mamy jednego dobrego bramkarza mniej. jest dobry ale to nie ten sam bramkarz co kiedys. chociazby patrzec na mecz z polski z finlandia
- Michael900
- Juventino
OMG. Człowieku zastanów się co piszesz...AleX_Del_Piero_13 pisze:Lukasz_JUVE - Co według Ciebie Fabiański takiego osiągnął żeby mówić jaki to on jest wspaniały, i nie wiem dlaczego się śmiejesz z tego, że napisalem, że nie zachwyca w lidzeWedług Ciebie czym on zachwyca ??
Prawda jest taka, że w polskiej lidze są lepsi bramkarze np. Dolha wiem, że jest ona obcokrajowcem ale broni zarąbiście i nieraz już ratował Wiśle dupsko.

Ciekawostki o Juventusie, które musisz znać - www.facebook.com/JuveCiekawostki
- mesju
- Qualità Juventino
Dzisiaj oglądam sobie skrót meczu Arsenal-Chelsea. Komentator po niemiecku coś tam nawija, aż się nie chce słuchać. Ale po jednych z udanych interwencji Lehmana pada nazwisko... Łukasz Fabiański. Przypadek?
Nie interesowałbym się pewnie tym piłkarzem (w końcu to gracz Legii
), gdyby nie fakt, że jeszcze nie tak dawno ratował punkty w niejednym spotkaniu gnieźnieńskiego Mieszka 

Nie interesowałbym się pewnie tym piłkarzem (w końcu to gracz Legii

- AleX_Del_Piero_13
- Juventino
Czlowieku nie kupił go jeszcze to była zwykła plota !!Michael900 pisze:OMG. Człowieku zastanów się co piszesz...AleX_Del_Piero_13 pisze:Lukasz_JUVE - Co według Ciebie Fabiański takiego osiągnął żeby mówić jaki to on jest wspaniały, i nie wiem dlaczego się śmiejesz z tego, że napisalem, że nie zachwyca w lidzeWedług Ciebie czym on zachwyca ??
Prawda jest taka, że w polskiej lidze są lepsi bramkarze np. Dolha wiem, że jest ona obcokrajowcem ale broni zarąbiście i nieraz już ratował Wiśle dupsko.Z twoich postów wynika, że nienawidzisz Fabiańskiego
Tylko niewiem za co? To jest niewątpliwie kolejny polski utalentowany bramkarz. Jak można przy młodym talencie mówić o sukcesach? Ma szansę na zrobienie wielkiej kariery za granicą. Bo czemu nie? Jakie widzisz ku temu przeciwskazania? Kupił go Arsenal i jestem gotów założyć się, że za rok albo dwa będzie grał w pierwszym składzie Arsenalu, jak tylko Lehman zakończy karierę.
- MrWlodek
- Juventino
Dla niedowiarków:
Menedżer piłkarzy Arsenalu Londyn, Arsene Wenger poinformował w piątek, że nowym bramkarzem tego zespołu będzie występujący obecnie w Legii Warszawa Łukasz Fabiański.
- To już przesądzone - Łukasz Fabiański będzie naszym zawodnikiem. Kontrakt zostanie podpisany wkrótce - powiedział Wenger. - Polak dołączy do nas w przyszłym sezonie i będzie walczył o miejsce w składzie.
- To inwestycja w przyszłość. Obserwowaliśmy go długo i mogę z pełnym przekonaniem powiedzieć, że posiada umiejętności, by w najbliższym czasie kontynuował wspaniałe tradycje bramkarzy Arsenalu - dodał francuski szkoleniowiec.
Fabiański na początku tego tygodnia przebywał w Londynie i przeszedł testy medyczne, po których wrócił do Polski. W środowym meczu ligowym Legii z Górnikiem Łęczna był rezerwowym.
W Arsenalu dołączyłby do Wojciecha Szczęsnego, syna byłego reprezentanta Polski - Macieja. Wojciech Szczęsny ćwiczy w młodzieżowej szkółce tego klubu, od czasu do czasu trenując z pierwszym zespołem.
Obecnie podstawowym bramkarzem "Kanonierów" jest Niemiec Jens Lehmann, który w październiku skończy 38 lat, a niedawno przedłużył kontrakt o rok. Jego zmiennikiem, występującym w meczach Pucharu Anglii, jest Hiszpan Manuel Almunia.
- Obaj są fachowcami najwyższej klasy. Manuel robi stałe postępy, a Jens nie zamierza ustąpić. Każdego dnia daje z siebie wszystko, a jego wielkie doświadczenie przydaje się zespołowi nie tylko na boisku, ale i w szatni. Rywalizacja o miejsce w bramce zapowiada się fascynująco - ocenił Arsene Wenger.
Arsenal na kolejkę przed zakończeniem rozgrywek zajmuje czwarte miejsce w tabeli, mając zapewniony udział w następnej edycji Ligi Mistrzów.
22-letni Łukasz Fabiański jest wychowankiem Szkółki Piłkarskiej w Szamotułach. Po krótkim pobycie w Lechu Poznań wiosną 2005 roku trafił do Legii. Od sezonu 2005/06 jest podstawowym zawodnikiem warszawskiego zespołu. Do tej pory w polskiej ekstraklasie rozegrał 50 meczów. W drużynie narodowej zadebiutował 28 marca 2006 w wygranym 3:0 meczu towarzyskim z Arabią Saudyjską. Był trzecim bramkarzem podczas ubiegłorocznego mundialu w Niemczech.
Fabiański byłby czwartym polskim bramkarzem w Anglii. Tomasz Kuszczak występuje w Manchesterze United, bramkarzem Liverpoolu jest Jerzy Dudek, ale zamierza opuścić ten klub po zakończeniu sezonu, a barwy drugoliwego FC Southampton reprezentuje Bartosz Białkowski. Na szkockich boiskach występują natomiast Artur Boruc (Celtic Glasgow) i Zbigniew Małkowski, który w kończącym się sezonie grał w Hibernianie Edynburg oraz drugoligowej Gretnie.
Źródło
Menedżer piłkarzy Arsenalu Londyn, Arsene Wenger poinformował w piątek, że nowym bramkarzem tego zespołu będzie występujący obecnie w Legii Warszawa Łukasz Fabiański.
- To już przesądzone - Łukasz Fabiański będzie naszym zawodnikiem. Kontrakt zostanie podpisany wkrótce - powiedział Wenger. - Polak dołączy do nas w przyszłym sezonie i będzie walczył o miejsce w składzie.
- To inwestycja w przyszłość. Obserwowaliśmy go długo i mogę z pełnym przekonaniem powiedzieć, że posiada umiejętności, by w najbliższym czasie kontynuował wspaniałe tradycje bramkarzy Arsenalu - dodał francuski szkoleniowiec.
Fabiański na początku tego tygodnia przebywał w Londynie i przeszedł testy medyczne, po których wrócił do Polski. W środowym meczu ligowym Legii z Górnikiem Łęczna był rezerwowym.
W Arsenalu dołączyłby do Wojciecha Szczęsnego, syna byłego reprezentanta Polski - Macieja. Wojciech Szczęsny ćwiczy w młodzieżowej szkółce tego klubu, od czasu do czasu trenując z pierwszym zespołem.
Obecnie podstawowym bramkarzem "Kanonierów" jest Niemiec Jens Lehmann, który w październiku skończy 38 lat, a niedawno przedłużył kontrakt o rok. Jego zmiennikiem, występującym w meczach Pucharu Anglii, jest Hiszpan Manuel Almunia.
- Obaj są fachowcami najwyższej klasy. Manuel robi stałe postępy, a Jens nie zamierza ustąpić. Każdego dnia daje z siebie wszystko, a jego wielkie doświadczenie przydaje się zespołowi nie tylko na boisku, ale i w szatni. Rywalizacja o miejsce w bramce zapowiada się fascynująco - ocenił Arsene Wenger.
Arsenal na kolejkę przed zakończeniem rozgrywek zajmuje czwarte miejsce w tabeli, mając zapewniony udział w następnej edycji Ligi Mistrzów.
22-letni Łukasz Fabiański jest wychowankiem Szkółki Piłkarskiej w Szamotułach. Po krótkim pobycie w Lechu Poznań wiosną 2005 roku trafił do Legii. Od sezonu 2005/06 jest podstawowym zawodnikiem warszawskiego zespołu. Do tej pory w polskiej ekstraklasie rozegrał 50 meczów. W drużynie narodowej zadebiutował 28 marca 2006 w wygranym 3:0 meczu towarzyskim z Arabią Saudyjską. Był trzecim bramkarzem podczas ubiegłorocznego mundialu w Niemczech.
Fabiański byłby czwartym polskim bramkarzem w Anglii. Tomasz Kuszczak występuje w Manchesterze United, bramkarzem Liverpoolu jest Jerzy Dudek, ale zamierza opuścić ten klub po zakończeniu sezonu, a barwy drugoliwego FC Southampton reprezentuje Bartosz Białkowski. Na szkockich boiskach występują natomiast Artur Boruc (Celtic Glasgow) i Zbigniew Małkowski, który w kończącym się sezonie grał w Hibernianie Edynburg oraz drugoligowej Gretnie.
Źródło

- MrWlodek
- Juventino
Co do tego nie mam żadnych wątpliwości!Venomik pisze:Arsenal jest znany z bardzo dobrego podejścia do młodych graczy, kto wie, może zrobi z naszego grajka bramkarza wybitnego? Oby tak było.
Życzę mu co najmniej takiej kariery w Arsenalu jaką miał David Seaman.

- Pilekww
- Juventino
Ja też sie ciesze ze Fabiański przeszedł do Arsenalu, tam mimo to że pierwszy sezon może siedzieć będzie miał lepsze perspektywy niż w Legii.
Myśle ze ze jak będzie pracował i trenerzy się za niego wezmą to może być fantastycznym bramkarzem. Talent już ma.
Zyczę mu jak najlepiej i oby mu sława do głowy nie walnęła (ale znając go to jemu akurat to nie grozi)
Myśle ze ze jak będzie pracował i trenerzy się za niego wezmą to może być fantastycznym bramkarzem. Talent już ma.
Zyczę mu jak najlepiej i oby mu sława do głowy nie walnęła (ale znając go to jemu akurat to nie grozi)
"... Mamy 42 kluby w Serie A i B. Wszyscy rozmawiają, jedyny głuchoniemy klub to Inter." - Luciano Moggi
- MaHeR
- Juventino
Zgodzam sie z moimi przedmowcami ; P to ze Fabianski bedzie gral w Arsenalu to swietna wiadomosc... ;D mysle ze nie tylko my sie z tego cieszymy ale tez bardzo zadowolony jest z tego Leo
mam nadzieje ze juz za jakis czas bedziemy mogli obserwowac w angielskiej ekstraklasie pojedynek polskich bramkarzy ;D Kuszczak-Fabiański :-D

"Juventus chce znów stać się królową Włoch i Europy i chcę się zmierzyć z tym wyzwaniem".
A. Pirlo
A. Pirlo
- Michael900
- Juventino
Mnie jeszcze bardziej fascynuje myśl o pojedynku tych bramkarzy w rep. polski za pare latMaHeR pisze: mam nadzieje ze juz za jakis czas bedziemy mogli obserwowac w angielskiej ekstraklasie pojedynek polskich bramkarzy ;D Kuszczak-Fabiański :-D

Ciekawostki o Juventusie, które musisz znać - www.facebook.com/JuveCiekawostki