Data rozpoczęcia nowego sezonu
- juven12
- Juventino
Czy może mi ktoś powiedzieć kiedy dokładnie rozpocznie się nowy sezon 2007/2008 we Włoszech? (chodzi mi o dokładną datę)
Jeżeli tylko uzyskam odpowiedź to proszę o zamknięcia albo usunięcie tematu.
Z góry dzięki!
Jeżeli tylko uzyskam odpowiedź to proszę o zamknięcia albo usunięcie tematu.
Z góry dzięki!
- juveluck
- Juventino
Nie jest jeszcze znana. Zazwyczaj bywa to ostatni weekend sierpnia, bądź pierwszy września. Jednak na przykład ten sezon rozpoczął się z opóźnieniem z powodu Calciopoli. W przyszłym roku są mistrzostwa Europy, co tez na pewno będzie miało wpływ na data rozpoczęcia sezonu 2007/08.

FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
- lukasz9013
- Juventino
jedno jest pewne napewno sezon 2007/2008 rozpocznie się po meczu o super puchar europy

Spokój to kłamstwo. Jest tylko pasja.
Dzięki pasji osiągam siłę.
Dzięki sile osiągam potęgę.
Dzięki potędze osiągam zwycięstwo.
- Monte Cristo
- Juventino
O Superpuchar wloch tez chyba...lukasz9013 pisze:jedno jest pewne napewno sezon 2007/2008 rozpocznie się po meczu o super puchar europy
- juven12
- Juventino
Witam ponownie!
Po przeczytaniu tego newsa: http://juvepoland.com/news.php?id=7854 dowiedziałem się, że nowy sezon zacznie się 26 sierpnia. Czyli rozumiem, że do tej daty wszystkie mecze nawet towarzyskie będą zaliczane jeszcze do sezonu 2006/2007?
Czy dobrze zrozumiałem treść tego newsa?, bo coś wydaje mi się, że nie
Dzięki
Po przeczytaniu tego newsa: http://juvepoland.com/news.php?id=7854 dowiedziałem się, że nowy sezon zacznie się 26 sierpnia. Czyli rozumiem, że do tej daty wszystkie mecze nawet towarzyskie będą zaliczane jeszcze do sezonu 2006/2007?
Czy dobrze zrozumiałem treść tego newsa?, bo coś wydaje mi się, że nie

Dzięki
- DamKam
- Juventino
Ostatnio pojawiła się taka oto informacja:
Lega Calcio ogłosiła, że rozgrywki Serie A w sezonie 2007/2008 rozpoczną się zgodnie z planem, czyli 25-26 sierpnia.
Włoski Związek Piłki Nożnej (FIGC) i selekcjoner reprezentacji Włoch Roberto Donadoni apelowali o przyspieszenie startu ligi by zawodnicy ograli się przed spotkaniami eliminacji Euro 208.
Azzurri 8 września zagrają arcyważny mecz z Francją i większa liczba rozegranych spotkań miała im pomóc odpowiednio przygotować się do tego pojedynku. Prezydent Lega Calcio Antonio Matarrese podkreślił jednak, że 18 sierpnia rozegrane zostanie spotkanie o Superpuchar Włoch, w którym Inter zmierzy się z Romą, 31 sierpnia odbędzie się mecz o Superpuchar Europy z udziałem Milanu, a ponadto Rossoneri i Lazio grać będą jeszcze w eliminacjach Ligi Mistrzów. Zdaniem Matarrese to całkowicie wystarczy by większość kadrowiczów była przygotowana do pojedynku z Les Bleus.
Możliwe jest nawet, że Serie A ruszy dopiero 2 września, jeśli nie zostaną na czas załatwione sprawy dotyczące bezpieczeństwa na stadionach.
źródło
Lega Calcio ogłosiła, że rozgrywki Serie A w sezonie 2007/2008 rozpoczną się zgodnie z planem, czyli 25-26 sierpnia.
Włoski Związek Piłki Nożnej (FIGC) i selekcjoner reprezentacji Włoch Roberto Donadoni apelowali o przyspieszenie startu ligi by zawodnicy ograli się przed spotkaniami eliminacji Euro 208.
Azzurri 8 września zagrają arcyważny mecz z Francją i większa liczba rozegranych spotkań miała im pomóc odpowiednio przygotować się do tego pojedynku. Prezydent Lega Calcio Antonio Matarrese podkreślił jednak, że 18 sierpnia rozegrane zostanie spotkanie o Superpuchar Włoch, w którym Inter zmierzy się z Romą, 31 sierpnia odbędzie się mecz o Superpuchar Europy z udziałem Milanu, a ponadto Rossoneri i Lazio grać będą jeszcze w eliminacjach Ligi Mistrzów. Zdaniem Matarrese to całkowicie wystarczy by większość kadrowiczów była przygotowana do pojedynku z Les Bleus.
Możliwe jest nawet, że Serie A ruszy dopiero 2 września, jeśli nie zostaną na czas załatwione sprawy dotyczące bezpieczeństwa na stadionach.
źródło