Angelo Peruzzi kończy karierę
- Myzarel
- Juventino
"Trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść..." dziękujemy za te 8 lat w Juve! Powodzenia w dalszym życiu. 

Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie. - Giampiero Boniperti
- Mr Cezary
- Juventino
Ech, jeden z tych, którego nigdy nie zapomnę. Mój drugi idol, zaraz po Del Piero z dzieciństwa. Pamiętam jak byłem mały, na wycieczce we Włoszech, chciałem kupić jego koszulkę, jednak już brakowało mi lirów. Wówczas sprzedawca widząc smutek w moich oczach podarował mi tą koszulkę prawie za darmo! To było coś, przyjść na boisko z kolegami w koszulce Angelo 8) Wielke brawa za całą jego karierę!
- Gooray
- Juventino
Jeden z najlepszych bramkarzy w historii włoskiego futbolu, wielokrotnie uznawany najlepszym golkiperem świata i w końcu numer 1 Juventusu Lippiego - Angelo Peruzzi odchodzi na zasłużoną emeryturę. Myśle, że to dobry moment na zakończenie przygody z piłką kiedy kibice zapamietają go z tej dobrej strony. Wielkie podziękowania i brawa dla Niego za to co zrobił dla Starej Damy!
Grazie Angelo!

- Mrówa
- Juventino
Do dziś pamiętam jak skakałem po domu z radości kiedy Angelo bronił karne w finale z ajaxem...
Nie ma żadnych wątpliwości że to jeden z lepszych bramkarzy w całej historii Juve. Zdobył z nami wszystko co było praktycznie do zdobycia :
* 1993 Puchar UEFA
* 1995 Mistrzostwo Włoch
* 1995 Puchar Włoch
* 1995 Superpuchar Włoch
* 1996 Puchar Interkontynentalny
* 1996 Liga Mistrzów
* 1996 Superpuchar Europy
* 1997 Mistrzostwo Włoch
* 1997 Superpuchar Włoch
* 1998 Mistrzostwo Włoch
Nawet mimo gry w różnych dziwnych klubach typu roma,inter czy lazio kibice Juve darzą go wielkim szacunkiem. Bez dwóch zdań Angelo Peruzzi na ten szacunek zasłużył :!:

Nie ma żadnych wątpliwości że to jeden z lepszych bramkarzy w całej historii Juve. Zdobył z nami wszystko co było praktycznie do zdobycia :
* 1993 Puchar UEFA
* 1995 Mistrzostwo Włoch
* 1995 Puchar Włoch
* 1995 Superpuchar Włoch
* 1996 Puchar Interkontynentalny
* 1996 Liga Mistrzów
* 1996 Superpuchar Europy
* 1997 Mistrzostwo Włoch
* 1997 Superpuchar Włoch
* 1998 Mistrzostwo Włoch
Nawet mimo gry w różnych dziwnych klubach typu roma,inter czy lazio kibice Juve darzą go wielkim szacunkiem. Bez dwóch zdań Angelo Peruzzi na ten szacunek zasłużył :!:

- Mr Cezary
- Juventino
Dokładnie. Pamiętam jak po zdobyciu Mistrzostwa w 2002 roku, nasi piłkarze w szatni świętowali zdobycie Scudetto, a dobrze wszyscy pamiętamy, że zdobyliśmy go dzięki zwycięstwu Lazio nad Interem w ostatniej kolejce. W szatni dało się słyszeć "Angelo, Angelo, Angelo... Peruzzi, Peruzzi, Peruzzi"Michał`fcj pisze:Nawet mimo gry w różnych dziwnych klubach typu roma,inter czy lazio kibice Juve darzą go wielkim szacunkiem. Bez dwóch zdań Angelo Peruzzi na ten szacunek zasłużył :!:

- TomiQ
- Juventino
ano to było piękne......tez się darłem aż mnie matula musiała uciszaćMichał`fcj pisze:Do dziś pamiętam jak skakałem po domu z radości kiedy Angelo bronił karne w finale z ajaxem...![]()

Z JUVE od 1996 roku i już na zawsze tak będzie!!!FORZA JUVE!!!Wyciąg z regulaminu:3.f) Należy pamiętać o tym, że w dyskusji atakujemy poglądy, a nie ich autora!
- kow3l
- Juventino
Zaluje,ze Peruzzi konczy kariere, bo po pierwsze nadal mimo zaawansowanego wieku jest jednym z najlepszych bramkarzy serie a, a po drugie mialem i mam do niego wielki sentyment, za to co zrobil dla Juventusu. Najbardziej rzucajace sie obronione karne w finale CL, jednak osobiscie w pamiec zapadlo mi wiele jego udanych interwencji. Poza tym wygladem przypomina takiego sympatycznego misia;-) Tak serio mowiac to byl swego czasu wg mnie najlepszy bramkarz na swiecie,choc nie utrzymal sie na tej pozycji tak dlugo jak chocby Buffon. Tak czy inaczej mamy szczescia do pilkarzy na tej pozycji,a Angelo pieknie dziekuje. Na zawsze pozostanie w mojej pamieci !!!
- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Zawsze jest smutno jesli wielki piłkarz kończy karierę, zwłaszcza gdy jest to gracz, który zostawił w naszym ukochanym klubie połowę kariery. Nie da się zapomnieć takich jak on, to wielkie nazwisko w naszej historii, o ktorym nigdy nie zapomni żaden Juventino. Przed oczami odrazu widzę mnóstwo jego cudownych interwencji, cóż, był mistrzem w swoim fachu. Smutno...ale na każdego przyjdzie kiedyś czas... GRAZIE ANGELO :!:

- charles
- Juventino
dokładnie bronione karne czy mecz z interem w barwach lazio to sie pamieta on zatrzymał mediolanczykow sprawił ze ronaldo płakał gdy go zmienił trener pamietam dobrze ten mecz!! oj przezył z nami kilka niezapomnianych chwil!! 3ymaj sie Angelo!!
DRUGHI ULTRA' CURVA SUD
- juveluck
- Juventino
Wspaniały piłkarz, wspaniała kariera. Kolejny przedstawiciel Starej Gwardii, wielkiej drużyny Lippiego który kończy karierę. Zdobył w piłce wszystko i wszyscy powinniśmy go zapamiętać.. Szkoda, że kontuzja przyspieszyła decyzje o zakończeniu kariery. Choć ten sezon prawdopodobnie i tak był by jego ostatnim.

FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
- SiemQa
- Juventino
Wszyscy go chwalą,dla mnie też był wielkim piłkarzem...podobnie jak wy miałem za młodego, że poczas meczu na bramke i "ja jestem Peruzzi".Był moim idolem, kiedy grał w Juve...kiedyś jak miał być jego plakat w Bravo Sport to ,gdy szedłem do kiosku z podniecenia(można tak to nazwać) zapomniałem domu zamknąć,a nikogo nie było
...potem plakacik przez ładnych pare lat wisiał u mnie nad biurkiem...cudowny bramkarz...teraz jest Buffon:) Ale patrząc na Juve z perspektywy lat mieli super bramkarzy,jedynym takim niewypałem był Van Der Sar...ehhh nie znosze go:]

... Fruzie wolą optymistów ...