"La Gazzetta dello Sport": Luca Toni w Bayernie Mo
- MaxiLopez
- Juventino
Piłkarski mistrz świata, napastnik Fiorentiny, Luca Toni zaakceptował ofertę Bayernu Monachium - poinformowała w sobotę "La Gazzetta dello Sport".
Według największego włoskiego dziennika sportowego Toni spotkał się w piątek z przedstawicielami monachijskiego klubu i zgodził się przejść do Bayernu na pięć lat za 5,5 miliona euro rocznie.
"La Gazzetta" dodaje jednak, że Bayern musi się jeszcze porozumieć w tej sprawie z Fiorentiną, a klub z Florencji, walczący o prawo startu w europejskich pucharów, nie chce prowadzić rozmów transferowych przed końcem sezonu.
http://www.pilkanozna.pl/pn.php?dzial=news&id=68629
Co tu dużo mówić... Szkoda.
Według największego włoskiego dziennika sportowego Toni spotkał się w piątek z przedstawicielami monachijskiego klubu i zgodził się przejść do Bayernu na pięć lat za 5,5 miliona euro rocznie.
"La Gazzetta" dodaje jednak, że Bayern musi się jeszcze porozumieć w tej sprawie z Fiorentiną, a klub z Florencji, walczący o prawo startu w europejskich pucharów, nie chce prowadzić rozmów transferowych przed końcem sezonu.
http://www.pilkanozna.pl/pn.php?dzial=news&id=68629
Co tu dużo mówić... Szkoda.
- Radek_88
- Qualità Juventino
Jak na razie to zadne 'szkoda', bo transfer jeszcze nie doszedl do skutku. To, ze Toni sie porozumial z Bawarczykami jeszcze nic nie znaczy (tymbardziej, ze niewiadomo czy to na 100% prawda - osobiscie nie wierze nigdy do konca, poki nie przceytam na oficjalnej stronie klubu). Fiorentina walczy o europejskie puchary i w przypadku awansu do nich na epwno latwo Toniego nie pusci, co by nie powiedziec jest on kluczowa postacia w ataku Violi.
Natomiast jesli Luca odejdie z Violi to z jednej strony szkoda, wolalbym jego niz Treze w obecnej formie. Jesli jednak mialby odejsc poza Wlochy, to plus bedzie taki, ze nie bedzie straszyl naszych srodkowych znakomitych obroncow w Serie A.
Natomiast jesli Luca odejdie z Violi to z jednej strony szkoda, wolalbym jego niz Treze w obecnej formie. Jesli jednak mialby odejsc poza Wlochy, to plus bedzie taki, ze nie bedzie straszyl naszych srodkowych znakomitych obroncow w Serie A.
- mateelv
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
A u nas to co?! Almiron niby nasz, bo tak na Juventus Channel powiedział Pesso czy tam ktoś, i guzik.
Mówie Wam, nie ma co się nakręcać - wszystko okarze się w czerwcu.
Jakieś tam artykuły czy newsy w La Gazetta dello Sport to pewnie brednie.
Realnym potwierdzeniem będzie rzeczywiście info na stronie Bayernu lub Fioli.
Póki co Juve ma szanse nadal Go pozyskać ;]
Mówie Wam, nie ma co się nakręcać - wszystko okarze się w czerwcu.
Jakieś tam artykuły czy newsy w La Gazetta dello Sport to pewnie brednie.
Realnym potwierdzeniem będzie rzeczywiście info na stronie Bayernu lub Fioli.
Póki co Juve ma szanse nadal Go pozyskać ;]
- Wonki
- Juventino
Hmm po co Bayernowi kolejny napastnik? Jeśli wogóle są jakieś negocjacje między Violą a Bayernem to może oznaczać, że z Bayernu ktoś latem odejdzie. Może Pizarro? Może do...
Z nich dwóch ja wolę Toniego. Więc:
Z nich dwóch ja wolę Toniego. Więc:
exactly 8)Radek_88 pisze:jesli Luca odejdie z Violi to z jednej strony szkoda, wolalbym jego niz Treze w obecnej formie. Jesli jednak mialby odejsc poza Wlochy, to plus bedzie taki, ze nie bedzie straszyl naszych srodkowych znakomitych obroncow w Serie A.
- naros
- Juventino
Jeszcze nic nie wiadomo. Może to kolejna plotka, a nawet jeśli przejdzie do Bayernu to trudno można ściągnąć jeszcze Gilardino lub Saviole (cociaż w to coraz bardziej wątpie
)

Un capitano c'è solo un capitano!!!
- DamKam
- Juventino
Póki co, w Bayernie nie potwierdzają tego doniesienia:
Przed meczem z Hamburger SV telewizja "Premiere" zapytała prezydenta Bayernu Monachium, Franza Beckenbauera oraz trenera Ottmara Hitzfelda, czy transfer Luci Toniego z AC Fiorentiny do Monachium został już zaklepany tak jak informują o tym włoskie media. Ani jeden, ani drugi tych doniesień nie potwierdzili, ale też nie zaprzeczyli.
Beckenbauer przyznał jedynie, że między Bawarczykami a włoskim snajperem prowadzone są intensywne rozmowy: - Wiem tyle, że bardzo staramy się o jego sprowadzenie. Nie sądzę jednak, że jego transfer do nas jest już przesądzony. Te informacje są tak samo nieprawdziwe jak te sprzed tygodnia, jakoby Toni nam odmówił. Będziemy jednak próbowali z nim i jego agentem znaleźć sensowne rozwiązanie.
Bardzo lakonicznie wypowiedział się Hitzfeld: - Zdecydowaliśmy, że nie będziemy komentować transferowych spekulacji. Wypowiemy się dopiero, wtedy kiedy transfer będzie rzeczywiście przeprowadzony do końca.
źródło
Tak więc spokojnie panowie
Przed meczem z Hamburger SV telewizja "Premiere" zapytała prezydenta Bayernu Monachium, Franza Beckenbauera oraz trenera Ottmara Hitzfelda, czy transfer Luci Toniego z AC Fiorentiny do Monachium został już zaklepany tak jak informują o tym włoskie media. Ani jeden, ani drugi tych doniesień nie potwierdzili, ale też nie zaprzeczyli.
Beckenbauer przyznał jedynie, że między Bawarczykami a włoskim snajperem prowadzone są intensywne rozmowy: - Wiem tyle, że bardzo staramy się o jego sprowadzenie. Nie sądzę jednak, że jego transfer do nas jest już przesądzony. Te informacje są tak samo nieprawdziwe jak te sprzed tygodnia, jakoby Toni nam odmówił. Będziemy jednak próbowali z nim i jego agentem znaleźć sensowne rozwiązanie.
Bardzo lakonicznie wypowiedział się Hitzfeld: - Zdecydowaliśmy, że nie będziemy komentować transferowych spekulacji. Wypowiemy się dopiero, wtedy kiedy transfer będzie rzeczywiście przeprowadzony do końca.
źródło
Tak więc spokojnie panowie

- Mati
- Juventino
No dokładnie póki co trzeba czekać na rozwój sytuacji.Ten news nie potwierdza niczego w 100% ale pokazuj , że Toni będzie rozchwytywany.Osobiście uważam go za jednego z najlepszych napastników na świecie, właściwie potrafi wszystko co potrzeba napastnikowi, niezły technicznie, wspaniale gra głową jest szybki i potrafi podać.Do tego duża skuteczność.Jak dla mnie powinien być numerem dwa na liście życzeń Juve (za Riberym)
- Tharp
Bayern ponoć szuka zastępcy dla Podolskiego. Teorytycznie ma nim być Toni.
Ja od początku nie chciałem Toniego u nas.
Z napadalskich wolałbym już Gilardino...
Ja od początku nie chciałem Toniego u nas.
Z napadalskich wolałbym już Gilardino...
- Simi
- Qualità Juventino
Zapomniales o Zalayeciecezar pisze:Troche szkodaale bardziej od Toniego Juve potrzebuje klasowych pomocników i obrońców. W ataku mamy Del Piero, Trezegola, Boijnova no i Palladino.

A tak do tematu to nie ma co sie rajcowac na taki temat,wydaje mi sie ze raczej nie przejdzie do Bayernu z prostego powodu : Tylko puchar UEFA.
Wg mnie Toni chce grac w klubie ktory sie zakwalifikuje do Ligi Mistrzów

- Tharp
Trezeguet ? Bez formy. Oczywiście wierze, że odzyska forme jak poczuje zapach Serie A. Jak zobaczy niebiesko-czarne tandetne i brzydkie koszulki to mu się spowrotem włączy instynkt strzelecki...cezar pisze:Troche szkodaale bardziej od Toniego Juve potrzebuje klasowych pomocników i obrońców. W ataku mamy Del Piero, Trezegola, Boijnova no i Palladino.
Bojinov ? Niestety, na 95% odchodzi. Skoro w Serie B się nie załapuje chociażby na ostatnie 5 min. meczu, to co będzie w Serie A?
- mateelv
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
hahaha :rotfl: dobre :rotfl:Tharpenio pisze: Oczywiście wierze, że odzyska forme jak poczuje zapach Serie A. Jak zobaczy niebiesko-czarne tandetne i brzydkie koszulki to mu się spowrotem włączy instynkt strzelecki...
Możliwe, że mu sie lampka zaświeci i znajdzie sposób na strzelanie goli, gdy będzie naprawdę o co walczyć.
Chciałbym bardzo, żeby zarząd Juve wypozyczyl lub sprzedał Zalayete(mimo wszystko, z góry dzieki za ważne gole) oraz zatrzymał Bojinova i Palladino.
O Alexa się nie martwie oczywiście.
A co do naszego numeru 17 to nie mam zupełnie już zdania...
- pałer_rendżer
- Juventino
jesli to prawda to troszke Toniego nie rozumiem. Fakt Bayern to wspanialy klub ale moim zdaniem dla niego to krok w tdyl. Dzis Bayern przegral z HSV i przy wygranej Stuttgartu praktycznie nie maja juz szans na LM. Ale skoro jego ambicje siegaja tylko walki o mistrzostwo Niemiec to ok. Hm 5,5 mln ojro robi wrazenie :-D
- Mister_Juve
- Juventino
Ja sie tam ciesze że Toni nie przejdzie do Juve. Nie lubie go chociarz napastnikiem jest bardzo dobrym. Gra dobrze głową i jak na swój wzrost jest w miare szybki i gibki. Mimo to od niego wole Gilardino. Jest młodszy, a walory ma podobne. Tylko ostatnio ma niemoc strzelecką...
Czy jest dobrze czy jest źle za Juve oddam życie swe!!!