Skąd kupować piłkarzy, aby nie stracić?
- deszczowy
- Juventino
A dlaczego piszesz, że nie ma? Może jakiś racjonalny ergument? Francuska piłka jest szybka, i techniczna. Nie tak, jak angielska i hiszpańska, ale jednak.Wonki pisze:Może to dlatego, że liga francuska nie ma swojego stylu?
Kto wie? Moze w plażówce by sie sprawdzili?Wonki pisze:Okazuje się, że nawet Brazylijczycy nie potrafią się tak świetnie przestawiać na każdą ligę - Pogoń![]()
- Wonki
- Juventino
Po prostu pomyślałem, że jeżeli specyfika gry we Francji nie narzuca graczom swoich własnych, charakterystycznych prawideł (np. w Anglii - gra twarda, szybka, do ostatniego gwizdka) to właśnie dlatego graczom z Francji jest łatwo się "przestawić" i przyswoić sobie prawidła gry w innych ligach. Innymi słowy liga francuska nie specjalizuje swoich graczy w jakimś tam aspekcie piłki nożnej, jak to robią najmocniejsze ligii z kontynentu.deszczowy pisze:A dlaczego piszesz, że nie ma? Może jakiś racjonalny ergument? Francuska piłka jest szybka, i techniczna. Nie tak, jak angielska i hiszpańska, ale jednak.
Ale właśnie dlatego napisałem "może" żeby skomentował to "odkrycie" (

- szczerbi
- Juventino
Jak na razie to dwa, ale zamierzam więcej. Bardzo mi się spodobał jego styl gry.Szymek pisze:Ile meczów w jego wykonaniu widziałeś (w telewizji, nie w grze)?szczerbi pisze:Ja proponuję Damiana Ariela Escudero. Jest argentyńczykiem i gra w argentyńskiej lidze- w Velez. To świetny zawodnik, ma tylko 20 lat, a świetnie drybluje, podaje, a jak strzela z dystansu! To byłby świetny następca Nedveda.
P.S. W grach nie ma ligi argentyńskiej

- Michael900
- Juventino
pavel88 i cygi Co do Vieiry to, o ile dobrze pamiętam on początek w Juve miał świetny i zapowiadało się że cały sezon taki będzie, tylko niestety kontuzja wszystko zmieniła.
Ciekawostki o Juventusie, które musisz znać - www.facebook.com/JuveCiekawostki
- aSsItCh
- Juventino
Ja na miejscu działaczy Juve, w przyszłym mercato najbardziej obłowiłbym się w lidze portugalskiej, na pierwszy ogień Pepe, Quaresma, Nani, we Francji też jest kilku grajków, którzy mogliby być bardzo przydatni, no i oczywiście żadnym Włochem ogranym w Serie A i posiadającym spore możliwości bym nie pogardził...

Kwiat miłości rozkwita w świetle uczuć
I w nim też usycha...
Gdy nadejdzie czas by odbyć ostatnią podróż
Będę myślał o Tobie...
- cezar
- Juventino
(€)Ja na miejscu działaczy Juve, w przyszłym mercato najbardziej obłowiłbym się w lidze portugalskiej, na pierwszy ogień Pepe, Quaresma, Nani, we Francji też jest kilku grajków, którzy mogliby być bardzo przydatni, no i oczywiście żadnym Włochem ogranym w Serie A i posiadającym spore możliwości bym nie pogardził...
ja bym jeszcze dorzucił lige holenderska

- rad3k88
- Juventino
Ile goli strzelil w 2 meczach po tych świetnych strzalach z dystansuszczerbi pisze:Jak na razie to dwa, ale zamierzam więcej. Bardzo mi się spodobał jego styl gry.Szymek pisze:Ile meczów w jego wykonaniu widziałeś (w telewizji, nie w grze)?szczerbi pisze:Ja proponuję Damiana Ariela Escudero. Jest argentyńczykiem i gra w argentyńskiej lidze- w Velez. To świetny zawodnik, ma tylko 20 lat, a świetnie drybluje, podaje, a jak strzela z dystansu! To byłby świetny następca Nedveda.

A gdzie oddaja bardzo dobrych mlodych pilkarzy za darmo ?Arsen pisze:Oczywiscie, ze najlepiej w przypadku mocnych lig kupowac pilkarzy tej samej narodowosci. Jednak w przypadku ligi wloskiej sprawa nie wyglada tak kolorowo, bo na mlodych (max 25 lat) sie tak tu nie stawia. Jesli jednak tak to przewaznie na ich transfery trzeba wylozyc naprawde gruba kapuste. Wystarczy podac nazwiska graczy jak Bianchi, Barzagli, Zaccardo, Quagliarella, Aquilani, De Rossi. Jesli ktos bedzie chcial ich kupic to malo nie zaplaci...