Skąd kupować piłkarzy, aby nie stracić?

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 kwietnia 2007, 01:16

Wonki pisze:Może to dlatego, że liga francuska nie ma swojego stylu?
A dlaczego piszesz, że nie ma? Może jakiś racjonalny ergument? Francuska piłka jest szybka, i techniczna. Nie tak, jak angielska i hiszpańska, ale jednak.
Wonki pisze:Okazuje się, że nawet Brazylijczycy nie potrafią się tak świetnie przestawiać na każdą ligę - Pogoń :angry:
Kto wie? Moze w plażówce by sie sprawdzili?:wink:

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
Wonki

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 kwietnia 2007, 10:54

deszczowy pisze:A dlaczego piszesz, że nie ma? Może jakiś racjonalny ergument? Francuska piłka jest szybka, i techniczna. Nie tak, jak angielska i hiszpańska, ale jednak.
Po prostu pomyślałem, że jeżeli specyfika gry we Francji nie narzuca graczom swoich własnych, charakterystycznych prawideł (np. w Anglii - gra twarda, szybka, do ostatniego gwizdka) to właśnie dlatego graczom z Francji jest łatwo się "przestawić" i przyswoić sobie prawidła gry w innych ligach. Innymi słowy liga francuska nie specjalizuje swoich graczy w jakimś tam aspekcie piłki nożnej, jak to robią najmocniejsze ligii z kontynentu.

Ale właśnie dlatego napisałem "może" żeby skomentował to "odkrycie" ( :prochno: ) jakiś specjalista od ligii francuskiej 8)

szczerbi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 kwietnia 2007, 14:38

Szymek pisze:
szczerbi pisze:Ja proponuję Damiana Ariela Escudero. Jest argentyńczykiem i gra w argentyńskiej lidze- w Velez. To świetny zawodnik, ma tylko 20 lat, a świetnie drybluje, podaje, a jak strzela z dystansu! To byłby świetny następca Nedveda.
Ile meczów w jego wykonaniu widziałeś (w telewizji, nie w grze)?
Jak na razie to dwa, ale zamierzam więcej. Bardzo mi się spodobał jego styl gry.

P.S. W grach nie ma ligi argentyńskiej :)

Michael900

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 kwietnia 2007, 15:45

pavel88 i cygi Co do Vieiry to, o ile dobrze pamiętam on początek w Juve miał świetny i zapowiadało się że cały sezon taki będzie, tylko niestety kontuzja wszystko zmieniła.

Ciekawostki o Juventusie, które musisz znać - www.facebook.com/JuveCiekawostki
aSsItCh

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 kwietnia 2007, 10:15

Ja na miejscu działaczy Juve, w przyszłym mercato najbardziej obłowiłbym się w lidze portugalskiej, na pierwszy ogień Pepe, Quaresma, Nani, we Francji też jest kilku grajków, którzy mogliby być bardzo przydatni, no i oczywiście żadnym Włochem ogranym w Serie A i posiadającym spore możliwości bym nie pogardził...

Obrazek
Kwiat miłości rozkwita w świetle uczuć
I w nim też usycha...
Gdy nadejdzie czas by odbyć ostatnią podróż
Będę myślał o Tobie...
cezar

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 kwietnia 2007, 17:44

Ja na miejscu działaczy Juve, w przyszłym mercato najbardziej obłowiłbym się w lidze portugalskiej, na pierwszy ogień Pepe, Quaresma, Nani, we Francji też jest kilku grajków, którzy mogliby być bardzo przydatni, no i oczywiście żadnym Włochem ogranym w Serie A i posiadającym spore możliwości bym nie pogardził...
(€)
ja bym jeszcze dorzucił lige holenderska :)

artoni

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 kwietnia 2007, 21:07

Skąd kupować?
Białoruś, Ukraina, Polska, Węgry, Bośnia...
Na nich nic się nie traci i nic nie zyskuje (z wyjątkami).

rad3k88

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 25 kwietnia 2007, 13:46

szczerbi pisze:
Szymek pisze:
szczerbi pisze:Ja proponuję Damiana Ariela Escudero. Jest argentyńczykiem i gra w argentyńskiej lidze- w Velez. To świetny zawodnik, ma tylko 20 lat, a świetnie drybluje, podaje, a jak strzela z dystansu! To byłby świetny następca Nedveda.
Ile meczów w jego wykonaniu widziałeś (w telewizji, nie w grze)?
Jak na razie to dwa, ale zamierzam więcej. Bardzo mi się spodobał jego styl gry.
Ile goli strzelil w 2 meczach po tych świetnych strzalach z dystansu :?:
Arsen pisze:Oczywiscie, ze najlepiej w przypadku mocnych lig kupowac pilkarzy tej samej narodowosci. Jednak w przypadku ligi wloskiej sprawa nie wyglada tak kolorowo, bo na mlodych (max 25 lat) sie tak tu nie stawia. Jesli jednak tak to przewaznie na ich transfery trzeba wylozyc naprawde gruba kapuste. Wystarczy podac nazwiska graczy jak Bianchi, Barzagli, Zaccardo, Quagliarella, Aquilani, De Rossi. Jesli ktos bedzie chcial ich kupic to malo nie zaplaci...
A gdzie oddaja bardzo dobrych mlodych pilkarzy za darmo ?

ODPOWIEDZ