Ile macie cm i kg

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
Zablokowany
CzarnyZkultury

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2007, 19:13

lat 18 --> 195 cm i 70kg :twisted:

Szymek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2007, 20:11

Ostatnio odwiedziłem panią doktor i oto moje liczby: 190 cm i 70 kg. To chyba nieźle jak na 16 lat. Z mojego wzrostu jestem bardzo zadowolony (wyższy od naszego wieżowca Giorgio!) , ale waga pozostawia wiele do życzenia. Ciężko jest mi przytyć, chyba z powodu mojej aktywności fizycznej. Ale mam zamiar wziąć się za siebie i do końca roku szkolnego przytyć co najmniej 10 kg. :)

juverm

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2007, 20:15

Szymek pisze:Ale mam zamiar wziąć się za siebie i do końca roku szkolnego przytyć co najmniej 10 kg. :)
10 kilo w 2 miesiece? :roll:

Obrazek
Szymek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2007, 20:33

Chyba chodzi Ci o to, że trochę przesadziłem. Sam nie wiem. Trudno mi powiedzieć czy takie coś jest możliwe przy moim trybie życia. Mam jednak ambitny plan i postaram się przybrać na wadze jak najwięcej, bo wiadomo:
Dionizos pisze:Jest masa jest klasa
:wink:

szczerbi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2007, 23:21

16 lat i 4 miesiące- 190cm i 65kg :-P

LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 kwietnia 2007, 09:45

Ja mam takie pytanie do wszystkich, ktorzy maja po 15-17 lat i szczyca sie wzorstem bliskim 190 cm a do tego waga 70 kg(!!!). Ja osobiscie az tak wysoki nie jestem(pewnie cos ponad 180 cm) noo i waze te 70 kg, ale czy nie wydaje sie wam, ze wy poprostu wygladacie jak takie tyczki, wielkie i cienkie? Ja oczywiscie nikogo nie atakuje i z nikogo nie drwie, poprostu sie pytam z ciekawosci.

Jeszcze jedno, jesli ktos ma te 16 lat i jest taki wysokim to jest pewne prawdopodobienstwo, ze jeszcze urosnie, wiecie, mi sie wydaje, ze bardzo wysocy ludzie(ponad 190 cm) jak i ci bardzo niscy moga miec pewne dyskomforty w zyciu, np nie wyobrazam sobie czlowieka o wzroscie 195 cm na jakims scigaczu, choc moge sie grubo mylic, mozecie mi to troszke wyjasnic z wlasnego doswiadczenia?

Szymek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 kwietnia 2007, 16:01

Lord_ Juve pisze:czy nie wydaje sie wam, ze wy poprostu wygladacie jak takie tyczki, wielkie i cienkie?
Eee? Wielka, cienka tyczka? Nic mi o tym nie wiadomo. Może bym tak wyglądał, gdybym nie ćwiczył. Ja na swoje ciało nie narzekam, wręcz jestem z niego dumny. Chociażby z opinii dziewczyn (min. wypady nad jezioro, czy też lekcje w-f, kiedy bywa, że ćwiczę bez koszulki) mogę wywnioskować, że wyglądam bardzo dobrze. Mocno przesadzone słowa kolego. A co powiesz o kimś, kto ma 185 cm wzrostu i waży 55 kg? Chodzi taki jeden ze mną do klasy, to jest dopiero hardkor, praktycznie wszystko ma wklęsłe...
Lord_ Juve pisze:Jeszcze jedno, jesli ktos ma te 16 lat i jest taki wysokim to jest pewne prawdopodobienstwo, ze jeszcze urosnie
Mam nadzieję.

Ja jestem dumny z tego, że jestem wysoki i nie widzę w tym jakiejś przeszkody. A przy tym mam wiele przywilejów w szkole.

CzarnyZkultury

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 kwietnia 2007, 16:12

Lord_ Juve pisze:Ja mam takie pytanie do wszystkich, ktorzy maja po 15-17 lat i szczyca sie wzorstem bliskim 190 cm a do tego waga 70 kg(!!!). Ja osobiscie az tak wysoki nie jestem(pewnie cos ponad 180 cm) noo i waze te 70 kg, ale czy nie wydaje sie wam, ze wy poprostu wygladacie jak takie tyczki, wielkie i cienkie? Ja oczywiscie nikogo nie atakuje i z nikogo nie drwie, poprostu sie pytam z ciekawosci.
no ja akurat jak tyczka nie wygladam ;] jak kolegwa wspomnial powyzej: jesli sie dba o siebie to sie jest w sam raz
Jeszcze jedno, jesli ktos ma te 16 lat i jest taki wysokim to jest pewne prawdopodobienstwo, ze jeszcze urosnie, wiecie, mi sie wydaje, ze bardzo wysocy ludzie(ponad 190 cm) jak i ci bardzo niscy moga miec pewne dyskomforty w zyciu, np nie wyobrazam sobie czlowieka o wzroscie 195 cm na jakims scigaczu, choc moge sie grubo mylic, mozecie mi to troszke wyjasnic z wlasnego doswiadczenia?
mam 18 lat i juz chyba nie rosne ze 2 lata. co ciekawe tylko coraz mniej waze, ale nie odbiegam od tabel proporcjonalnosci wzrostu do masy ciala :smile:

LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 kwietnia 2007, 17:08

Rozumiem, choc ja osobiscie jako wymarzony wzost obralem sobie 186 cm i nie chcialbym legitymowac sie zrostem 190 cm i wzwyż. Na pewno wysocy ludzie(tacy powyzej 190 cm) maja niekiedy lepiej, ale tez bywa, ze maja gorzej. Np brat mi mowil, ze ich WFista(praktykant) jest bardzo wysoki a jak jezdzi do nich na WF(Fiatem 126p) to siedzi w nim jakby mial garb jak dzwonnik z Notre Dame. Wiec jak widac, przesadnie wysokim nie jest byc dobrze, choc sa takie osoby tez, ktore musza na poduszkach siedziec w maluchu...to dziala w obie strony.

Choc wysocy np najczesciej maja tez duze stopy i tutaj tez sie pojawia problem...z pedalami samochodow. :wink:

Szymek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 kwietnia 2007, 21:28

Lord_ Juve pisze:brat mi mowil, ze ich WFista(praktykant) jest bardzo wysoki a jak jezdzi do nich na WF(Fiatem 126p) to siedzi w nim jakby mial garb jak dzwonnik z Notre Dame.
Jego problem, ze musi jeździć maluchem. Ja nie mam zamiaru tego robić.
Lord_ Juve pisze:Choc wysocy np najczesciej maja tez duze stopy i tutaj tez sie pojawia problem...z pedalami samochodow. :wink:
Ja mam rozmiar buta 46 i w niczym mi to nie przeszkadza. Jazdy samochodem już próbowałem kilka razy (oczywiście samochodem ojca) i jakoś nie zauważyłem, jakiegoś problemu z pedałami.

Jak już mówiłem, mój wzrost mi w niczym nie przeszkadza i jestem z niego dumny. Bardzo chciałbym osiągnąć 200 cm.

LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 kwietnia 2007, 12:15

Szymek pisze: Jego problem, ze musi jeździć maluchem. Ja nie mam zamiaru tego robić.
8)...:|
Szymek pisze:Choc wysocy np najczesciej maja tez duze stopy i tutaj tez sie pojawia problem...z pedalami samochodow. :wink:

Ja mam rozmiar buta 46 i w niczym mi to nie przeszkadza. Jazdy samochodem już próbowałem kilka razy (oczywiście samochodem ojca) i jakoś nie zauważyłem, jakiegoś problemu z pedałami.

Jak już mówiłem, mój wzrost mi w niczym nie przeszkadza i jestem z niego dumny. Bardzo chciałbym osiągnąć 200 cm.

Wiesz, kazdy ma inne poczucie komfortu i jesli tobie jest wygodnie z nr. 46(mam taki sam) to dobrze. Choc wez ubierz jakies buty do garnituru, takie z lekko poszerzaną podeszwą i spróbuj jeździć dobrze samochodem...noo, oczywiscie nie ciezarowa, bo te maja juz z reguły duże pedały, ale jakimś sportowym samochodem. :wink:

No to ci życze tych 2 m, ja jednak nigdy w zyciu nie chcialbym byc tak wysoki, jak dla mnie 2 m to juz wzrost typowo wyczynowy, dla koszykarzy czy siatkarzy. Dobrze, ze tak czujesz sie ze swoim cialem, bardzo dobrze.

Szkoda tylko, ze ludzie czasem zapominaja, ze nie zawsze jest tak jak chca...a wtedy lepiej byc czlowiekiem ani nie za malym, ani nie za duzym. :|

Venomik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 kwietnia 2007, 13:30

Ale dyskusje.
Przecież od dawna wiadomo, że tak naprawdę to nie rozmiar się liczy :)

Dirty mind
LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 kwietnia 2007, 13:52

Venomik pisze:Ale dyskusje.
Przecież od dawna wiadomo, że tak naprawdę to nie rozmiar się liczy :)
Wiesz Venomik...o ile wiem to temat o wzroscie i wadze CAŁEGO ciała a nie jakiegos tam członka... :wink: Poza tym nie powiedziałbym, ze rozmiar sie nie liczy...poprostu od pewnego przedziału przestaje sie go brac pod uwage. 8)

Venomik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 kwietnia 2007, 14:03

Od pewnego do pewnego, dodałbym nawet.
Bo ponoć taka jest zalezność. Oczywiście na włansej skórze poznac nie mogłem :)

Osobiście jestem zawsze za średnim-średnio wysokim wzrostem.
Wiadomo - im bardziej skrajne wartości tym więcej minusów się pojawia: niewygodne samochody, za nieskie dziewczyny - choć tu mam koleżankę, która jest niska a uwielbia wielkich (w sensie: wysokich!) chłopaków.

Sam mam:
183 cm
80 kg

Planuję niedługo zrzucić kilka kilogramów by w spokoju zacząć treningi biegowe.
Mój cel: poznański maraton w listopadzie.
Ze zrzuceniem wagi nie będzie problemów, jestem z zainteresowania dietetykiem (domorosłym :) ) i całkiem nieźle mi to idzie.
Kolega - blisko 20 kg
Mama - 10 kg
Ciocia - 8 kg
To wszystko na moim planie zywieniowym :)
Teraz bedie czas na mnie.

Dirty mind
LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 kwietnia 2007, 14:07

Venomik to moze mi jakis plan tez walniesz bo za jakis czas czekaja mnie testy sprawnosciowe? 8)

A zeby nie bylo offtopa to masz racje, od pewnego zakresu do pewnego i w 100% sie zgadzam, ze im skrajniejsza wartosc tym wiecej minusów, jak dla mnie 2 m wzrostu to bardzo skrajna wartosc.

Jestesmy podobnego wzrostu, ale ja waze troche mniej jednak. :)

Zablokowany