Egzaminy gimnazjalne

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
Mati

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 kwietnia 2006, 12:48

lukasz01 w humanistycznym mam dokładnie dwa te same błędy co ty :)
Z tym że rozprawka mi kompletnie nie poszła.
Z matmy, w zadaniu z beczką źle policzyłem średnice .....
W zadaniu z dachem jak mnożyłem to nie przestawiłem przecinków i zamiast 7,2 x 5,4 pomnożyłem 54 x 72 ....
Ogólnie zadania były dosyć proste, liczę na jakieś 70 - 80 punktów.

ahojekk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 30 kwietnia 2006, 16:48

Moonk pisze:Virus powiedz mi tylko czy ten test z tego roku był trudniejszy od tego z tamtego??...bo słyszalem, ze duzo osob tak mowi...no i wiesz jakby miał mniej punktów niz sie moi rodzice spodziewali to zawsze jakas mała wymówka a tez ze byłtrudniejszy i te sprawy :D
Może matematyczny był trudniejszy , to polak wydawał mi się o wiele łatwiejszy niż rok temu :) , ja miałem 38 matma , 37 polak i byłem zadowolony - bo byl to najwyzszy wynik w klasie z matmy :P z polaka zniknąłem gdzieś w tłumie ;p - z zeszłym roku wydawało mi się ,że duzo pytań było powiązanych z historią w tym roku mniej

Dawniej Virus[Mauro].
smetana

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 maja 2006, 19:58

A ja was pocieszę, bo jestem laureatem i nie pisałem tego mat-fiza i idę do szkoły jaką sobie wybiorę :). A wy musicie czekać na wyniki i się starać o oceny :twisted: .
Jeśli chodzi o szkołę to idę do V LO w Krakowie (w tym roku 2. w kraju w rankinach).

El Nino

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 maja 2006, 20:18

Witam.. Szkoda ze dopiero teraz zauwazylem ten temat.. Ale wypowiem sie tak czy tak :P

Ja rowniez pisalem testy w tym roku i wszyscy mowia ze byl on najtrudniejszy z dotychczasowych.. :( no cóż..

Ja z humanistycznego napisalem (jak zawsze :D ) bardzo dobrze ale wiadomo nie oblicze sobie pkt z rozprawki sam... Napisalem jako przyklady: lekcje w "Akademii Pana Kleksa" gdzie tytułowy bohater zabawą i śmiechem uczył dzieci programu szkolnego i jako drgui (troche sie zbłaźniłem :P ) Przygody Asterixa i Obelix gdzie wiele malych ludzików moze miec jakies pojecie o np.starozytnym Rzymie.. :oops:

Matematyczny z zadan zamknietych nie byl bardzo trudny ale jak zobaczylem otwarte to "spuchłem"... Na prawde w porownaniu do tych ktore robilem zeby sie przygotowac to byla przepasc... Na testach z zeszlych lat byly wyliczenia objetosci akwarium, podpisanie na rysunku mięśni ręki i inne prostsze.. :( Jak sobie sam liczylem to niestety wyszło mi ok.35 ale i tak jestem dosc zadowolony bo przeciez nie byl to latwy test..

Pozyjemy zobaczymy :wink: .. Ja mieszkam w Poznaniu i chcialbym isc do liceum ogolnoksztalcacego nr.4,5 a na trzeeci wybor chyba dam 12.. Moze ktos z Was tez sie tam wybiera ??

spyder

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 maja 2006, 22:34

Cóż, podobnie jak Wy uważam, że test humanistyczny był dość łatwy. Zdziwiłem się, że nie było żadnych pytań o części zdania itp. :roll: Jednak ta nieszczęsna rozprawka. Najgorsze, że nie wiem czy pisałem na temat. Jeśli tak to myślę, że zdobęde ok. 43pkt.

Zaś matematyczno-przyrodniczy nie sprawił mi zbyt dużych trudności licze na 48/50 :D

Majkel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 maja 2006, 15:08

Część humanistyczna zbyt łatwa dla matematyków, część matematyczna zbyt trudna dla humanistów :)

Z polskiego ten test był banalny. Zamknięte mam na szczęście bezbłędnie, analize wiersza również. Pozostaje czekać na ocenę otwartych i modlić się o maksa :D W rozprawce powołałem się na "13 Posterunek" :D oraz "Zemstę"

Z matmy otwarte również były bardzo łatwe, zrobiłem 3 błedy- dwa <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> :D
Na otwartych wyłożyłem się na tym dachu.. i częściowo na zadaniu o bateriach. Mam nadzieję ze przynajmniej 85 pkt będę miał...

Chcę kontynuować naukę w Liceum nr.3 w Zabrzu, w klasie o profilu dwujęzycznym.

Pozdrawiam

koki90

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 maja 2006, 22:18

Jak dla wszystkich tak i dla mnie human był bardzo łatwy. Licze na wynik w granicach 35- 45, choć pewnie nieźle potrace pkt w rozprawce.

Test matematyczny był także łatwy jesli chodzi o zamknięte pytania. Wiekszość odpowiedzi zawartych była w wykresach itp......ale co z tego jak jestem taki tępy ze nie zdazylem przeniesc połowy zamknietych na karte odpowiedzi...:/ jeśli nie dostane się do tej szkoły co mam zamiar to ten głupi błąd zapamiętam do końca życia... :evil:

smetana

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2006, 18:40

nie zdazylem przeniesc połowy zamknietych na karte odpowiedzi...
O lol :). To żeś mnie rozwalił...

Obrazek"Mój kolega jest knajtem i wali z tego... eee... axa a ja jestem druidem i walę z różdżki."
Railis

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2006, 14:53

Reaktywuje ten topic z powodu bliskiego terminu podania wyników. Prawidłowo mają zostać przesyłane do dyrektorów 14 czerwca. Jak to się będzie odbywać? Czy wszyscy dyrektorzy dostaną to w tym samym czasie? Słyszałem również że wcześniej będzie można je sprawdzić w internecie. Jeżeli tak to prosił bym o link.

Henqo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2006, 17:46

Tu są ogólne wyniki testów:
CKE

Obrazek
Coolfi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2006, 19:51

Ja już swój wynik znam - 88 punktów. Jestem bardzo zadowolony, szczerze mówiąc liczyłem na 90, ale ten wynik w pełni mnie satysfakcjonuje. Nie będę miał problemów z dostaniem się do upragnionego LO.

Podobno w chwili śmierci...
tracimy 21 gramów naszej wagi.
Każdy.
menda

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 czerwca 2006, 08:11

Cześć Railisku! Wielkiej kariery tymi swoimi filmikami to nie zrobisz, Oscara to na pewno nie dostaniesz, bo jestes menda i tyle!! Pozdrowienia od chłopaków z Bobrowy!!!!!!!!!!!! To by było na tyle z naszego pierwszego posta (strasznego offtopa) :twisted: , ale może jeszcze się odezwiemy.
Z wyrazami antyszacunku:
PItt bull i Blondyna :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 kwietnia 2007, 16:28

Chcialem troszku reaktywowac temat, poniewaz juz we wtorek odbedzie sie tegoroczna czesc humanistyczna egzaminu gimnazjalnego. Ktorzy z Juventino (i nie tylko) pisza w tym roku? Jak oceniacie swoje sily? Czego sie obawiacie? Zastanawialiscie sie co moga dowalic w tym roku? Moze jakies przecieki? :wink:

Ja osobiscie mam ciagle mieszane uczucia jesli chodzi o to co umiem, zadnego stresu raczej nie przezywam, chcialbym poprostu napisac ma max swoich mozliwosci...choc kto by nie chcial. :|

Michael900

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 kwietnia 2007, 16:45

No to drogi Lordzie moje uczucia są porównywalne z twoimi jeśli chodzi o wiedzę. Stresu też raczej nie mam. Przecieków raczej nie ma i nie będzie. Humanistyczny powinien być łatwy, ale najbardziej obawiam się matematyczno-przyrodniczego. Zobaczymy jak to będzie :)

Ciekawostki o Juventusie, które musisz znać - www.facebook.com/JuveCiekawostki
NeBu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2007, 20:28

U mnie w domu jestem ostatnią osobą, która sie stresuje egzaminem. Przedwczoraj czytałam jakieś vademecum z histori (pamiętam tylko tyle, że pierwszą dynastią w starozytnych Chinach była dynastia Shang...), ale uznałam że to nudne i dałam sobie spokój. W przeciwieństwie do Michael'a 900 obawiam sie troche humanistycznego(interpretacje wiersza, historia, bo jeśli chodzi o ozprawke to można lać wode na każdy temat), za to jestem raczej spokojna o matematyczną część(o ile nie będzie dużo biologii i względnie łatwa geografia, bo fizyka zazwyczaj sprowadza sie do pomnożenia przez siebie danych, a chemia to już śmieszna jest). Czuję sie taka jakaś inna wśród osób z klasy, które wymieniaja mi co już powtórzyły, że zostało im tylko to i to (zawsze byłam jakaś inna niż wszyskie dzieci... :prochno:), ale widze, że tu jestem wśród swoich :-D

'this crazy shine it never lets you die'
ODPOWIEDZ