Serie B (34): Lecce 1-3 JUVENTUS
- Mrówa
- Juventino
Chodziło mi tylko o to że większość forumowiczów wprost marzyłaby o takim konflikcie w nowym sezonie.Wesoł pisze:Może źle cię zrozumiałem, więc w razie czego mnie popraw. Uważasz Ronaldo za słabego piłkarza? A do tego uważasz go za słabszego od Quaresmy? :oDamianinho pisze:Wygląda na to, że Ronaldo nie ma zamiaru ruszać się z ManU. Podpisał tam podobno nowy kontrakt. I dzięki Bogu, bo co potrafi w meczach z włoskimi drużynami pokazał z Romą na Olimpico. Co do pozostałych dwóch panów to nie mam oporów, aby przyszli do Juve.Michał`fcj pisze:Lippi-Quaresma-C.Ronaldo :rotfl:

- pavel88
- Juventino
no i to jest moje kibicowskie prawo. Nigdy nie widziałem w Camoranesim wielkiego piłkarza, a to że włoska reprezentacja nie ma nikogo klasowego na prawe skrzydło spowodowało, że Camor odnalazł się w kadrze. Mimo to, przeglądając podstawowy skład Juve z poprzedniego sezonu, czy 11 Włochów z Mundialu - uważam, że Mauro w obu przypadkach był jednym z najsłabszych ogniw.Ti_Amo_Juventus_Dragon pisze::lol: Nie rozśmieszaj mnie, bo tą wypowiedzią przekreślach jego karierę w Juve, albo nie oglądałeś meczów Juve, albo Twoja niechęć do Mauro, odrazu przed meczem wystawia mu notę za spotkanie. Jak każdy mial slabsze wystepy, ale policz te dobre, byl i jest naszym motorem napędowym.pavel88 pisze: Mimo mojej ogromnej niechęci do Mauro muszę go dziś pochwalić. Zagrał świetnie, jesli tak ma grać jestem za jego zostaniem, ale przez ostatnie 2-3 lata takich występów jak dziś miał jak na lekarstwo
Mauro był naszym motorem napędowym? przykro mi, ale nie przypominam sobie (przynajmniej w Serie A)...
Jednak mimo sporej niechęci potrafię docenić to, że 2 ostatnie spotkania ligowe, jak i mecz w reprezentacyjnej koszulce były bardzo udane i nalezy mu się uznanie.
- Wesoł
- Juventino
Michał`fcj pisze:Chodziło mi tylko o to że większość forumowiczów wprost marzyłaby o takim konflikcie w nowym sezonie.Wesoł pisze:Może źle cię zrozumiałem, więc w razie czego mnie popraw. Uważasz Ronaldo za słabego piłkarza? A do tego uważasz go za słabszego od Quaresmy? :oDamianinho pisze:
Wygląda na to, że Ronaldo nie ma zamiaru ruszać się z ManU. Podpisał tam podobno nowy kontrakt. I dzięki Bogu, bo co potrafi w meczach z włoskimi drużynami pokazał z Romą na Olimpico. Co do pozostałych dwóch panów to nie mam oporów, aby przyszli do Juve.![]()
Moje pytanie dotyczyło wypowiedzi Damianinho, nie Twojej
"Życie to jedna wielka impreza, rób wszystko żeby nie być na niej kelnerem"
- Negri
- Juventino
- Podziekował: 5 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Uważam go za niezłego piłkarza, ale nie chcę go w Juventusie. Niech sobie dalej gra w ManU.Wesoł pisze:Uważasz Ronaldo za słabego piłkarza?
Kopali leżącego...Ti Amo Juventus Dragon pisze: później na Old Trafford
- Mrówa
- Juventino
A to bardzo przepraszamWesoł pisze:Michał`fcj pisze:Chodziło mi tylko o to że większość forumowiczów wprost marzyłaby o takim konflikcie w nowym sezonie.Wesoł pisze:
Może źle cię zrozumiałem, więc w razie czego mnie popraw. Uważasz Ronaldo za słabego piłkarza? A do tego uważasz go za słabszego od Quaresmy? :o![]()
Moje pytanie dotyczyło wypowiedzi Damianinho, nie Twojej

- Mr Cezary
- Juventino
Lecz jakby nie było, to on wypracował akcję, po której Rooney wyrównał.Damianinho pisze:Kopali leżącego...Ti Amo Juventus Dragon pisze: później na Old TraffordA Ronaldo w meczu z dobrze dysponowanym przeciwnikiem z Włoch grał beznadziejnie. Mecz na Old Trafford przede wszystkim przegrała Roma, a nie wygrał ManU.
- Negri
- Juventino
Oczywiście, i nikt mu tego co zrobił nie odbierze, ale w przeciągu całego meczu grał bezbarwnie, niczym się nie wyróżniał. Jak widać drużyny z Italii mu nie leżą. Chciałbyś Ronaldo takiego, jakiego widziałeś na Olimpico? Bo ja nie.Mr Cezary pisze:Lecz jakby nie było, to on wypracował akcję, po której Rooney wyrównał.Damianinho pisze:Kopali leżącego...Ti Amo Juventus Dragon pisze: później na Old TraffordA Ronaldo w meczu z dobrze dysponowanym przeciwnikiem z Włoch grał beznadziejnie. Mecz na Old Trafford przede wszystkim przegrała Roma, a nie wygrał ManU.
- Mr Cezary
- Juventino
Ale czy ja gdzieś powiedziałem, że chciałbym Ronaldo w Juve? Chciałem tylko zauważyć, że mimo słabego w jego wykonaniu meczu, potrafił przeprowadzić jedną akcję, która zadecydowała o zdobyciu bramki. A to potrafi niewielu piłkarzy na świecie.Damianinho pisze:Oczywiście, i nikt mu tego co zrobił nie odbierze, ale w przeciągu całego meczu grał bezbarwnie, niczym się nie wyróżniał. Jak widać drużyny z Italii mu nie leżą. Chciałbyś Ronaldo takiego, jakiego widziałeś na Olimpico? Bo ja nie.Mr Cezary pisze:Lecz jakby nie było, to on wypracował akcję, po której Rooney wyrównał.Damianinho pisze: Kopali leżącego...A Ronaldo w meczu z dobrze dysponowanym przeciwnikiem z Włoch grał beznadziejnie. Mecz na Old Trafford przede wszystkim przegrała Roma, a nie wygrał ManU.
- Negri
- Juventino
Alessandro Del Piero!Mr Cezary pisze:Chciałem tylko zauważyć, że mimo słabego w jego wykonaniu meczu, potrafił przeprowadzić jedną akcję, która zadecydowała o zdobyciu bramki. A to potrafi niewielu piłkarzy na świecie.
David Trezeguet!
Pierwszych dwóch, którzy przychodzą mi do głowy. Nad innymi tego typu piłkarzami musiałbym pomyśleć. A jest ich jednak trochę więcej, niż z pozoru może się wydawać.
- Wesoł
- Juventino
Nie rozumiem skąd wniosek że nie leżą mu ekipy z Włoch. W tym sezonie grał przecież tylko z Romą, na Olimpico słabiutko na Old Traford dobrze. Wcześniejszych sezonów nie chce liczyć bo był to wtedy inny piłkarz. Gorszy. To co Ronaldo robi w tym sezonie jest niesamowite. Chłopak dojrzał i jak dla mnie jest to obecnie najlepszy ofensywny piłkarz na świecie. Czy chciał bym go w Juve? Jak nikogo innego, ale wiem że jest to niemożliwe.
Nie chciał bym wyjść tu na jakiegoś fanboya CR7. Ma u mnie minusa za symulowanie (chociaż odnosze wrażenie że to też ostatnio ograniczył) i na pewno nie należy do moich piłkarskich ulubieńców. Dlatego moja opinia jest obiektywna: Cristiano Ronaldo fenomenalnym piłkarzem jest!
Zrobił się brzydki offtop, więc wracam do meczu. Bardzo cieszą 3 pkt, zwłaszcza że wywalczone na wyjeździe. Serie A coraz bliżej, już nie moge się doczekać kiedy będę mógł chwalić grę naszych piłkarzy po meczach z ekipami z Mediolanu, Rzymu czy Florencji.
Forza Juventus
Nie chciał bym wyjść tu na jakiegoś fanboya CR7. Ma u mnie minusa za symulowanie (chociaż odnosze wrażenie że to też ostatnio ograniczył) i na pewno nie należy do moich piłkarskich ulubieńców. Dlatego moja opinia jest obiektywna: Cristiano Ronaldo fenomenalnym piłkarzem jest!
Zrobił się brzydki offtop, więc wracam do meczu. Bardzo cieszą 3 pkt, zwłaszcza że wywalczone na wyjeździe. Serie A coraz bliżej, już nie moge się doczekać kiedy będę mógł chwalić grę naszych piłkarzy po meczach z ekipami z Mediolanu, Rzymu czy Florencji.
Forza Juventus
"Życie to jedna wielka impreza, rób wszystko żeby nie być na niej kelnerem"
- Mr Cezary
- Juventino
Jakoś nie wyobrażam sobie Trezeguet, który przy niekorzystnym wyniku i nieukładającej się grze drużyny, zrywa się do pełnego biegu, mija dwóch-trzech rywali i wykłada piłkę jak na tacy koledze z zespołu lub strzela bramkę. Nie. On nie jest do tego zdolny. Co do Del Piero to się zgadzam.Damianinho pisze:David Trezeguet!
- Negri
- Juventino
Nieważny jest w tym wypadku styl. Ważne, że Trezeguet strzela bramki w dość ważnych momentach... choć teraz faktycznie trochę ma dołek. Wystarczy, że dobije bezpańską piłkę w polu karnym. Nie musi zrywać się do pełnego biegu, nie musi mijać dwóch, trzech rywali. Efekciarstwo zostawmy panom pokroju Cristiano RonaldoMr Cezary pisze:Jakoś nie wyobrażam sobie Trezeguet, który przy niekorzystnym wyniku i nieukładającej się grze drużyny, zrywa się do pełnego biegu, mija dwóch-trzech rywali i wykłada piłkę jak na tacy koledze z zespołu lub strzela bramkę.
Na Old Trafford Machester kopał sobie leżącą Romę ile chciał. Więc jak ty chcesz tu oceniać dyspozycję Ronaldo w meczach z włoskimi drużynami? Popatrz lepiej, co wyprawiał na Olimpico przy dobrze dysponowanej Romie.Wesoł pisze:W tym sezonie grał przecież tylko z Romą, na Olimpico słabiutko na Old Traford dobrze.
Wesoł pisze:i na pewno nie należy do moich piłkarskich ulubieńców.
Jakimi słowami oceniasz więc swoich piłkarskich ulubieńców? :lol:Wesoł pisze:Dlatego moja opinia jest obiektywna: Cristiano Ronaldo fenomenalnym piłkarzem jest!
Ostatnio zmieniony 19 kwietnia 2007, 07:11 przez Negri, łącznie zmieniany 1 raz.
- pavel88
- Juventino
oceniasz zawodnika na podstawie 1 meczu? co komu chcesz udowodnić, że C. Ronaldo jest za słaby do ligi włoskiej? chyba sam w to nie wierzysz :lol: :lol:
EDIT: a czy trzeba być czyimś wielbicielem żeby dostrzec w nim talent?
EDIT: a czy trzeba być czyimś wielbicielem żeby dostrzec w nim talent?
- Mr Cezary
- Juventino
Przedstawiłem to tylko obrazowo. To nie musi być tak, jak opisałem, z tym mijaniem przeciwników jak tyczki. Po prostu uważam, że w trudnym momencie, gdy drużyna przegrywa, Trezeguet nie jest w stanie dać sygnału do boju. On jest od wykańczania, tak jak to robił z Realem, Milanem i wieloma innymi.Damianinho pisze:Nieważny jest w tym wypadku styl. Ważne, że Trezeguet strzela bramki w dość ważnych momentach... choć teraz faktycznie trochę ma dołek. Wystarczy, że dobije bezpańską piłkę w polu karnym. Nie musi zrywać się do pełnego biegu, nie musi mijać dwóch, trzech rywali. Efekciarstwo zostawmy panom pokroju Cristiano Ronaldo![]()
To już nie ja napisałemDamianinho pisze:Mr Cezary pisze:W tym sezonie grał przecież tylko z Romą, na Olimpico słabiutko na Old Traford dobrze.
Pozdrawiam!
- Negri
- Juventino
Tak, właśnie to chcę udowodnić. Ale przede wszzystkim to, że nie jest za słaby, tylko że jego styl gry nie byłby skuteczny we Włoszech.pavel88 pisze:komu chcesz udowodnić, że C. Ronaldo jest za słaby do ligi włoskiej?
Taa...pavel88 pisze:chyba sam w to nie wierzysz :lol: :lol:
Sorry. Mój błąd - moje niedopatrzenie. Już poprawione.Mr Cezary pisze:To już nie ja napisałem![]()