Serie B (31): JUVENTUS 2-0 Napoli (JPC na meczu !!)

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Wonki

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 kwietnia 2007, 12:17

Panie i panowie, nie czekamy do wtorku i zakładamy temacik "już" dziś :D
ObrazekvsObrazek
Tak więc nadchodzi ten dzień, w którym zmierzymy się z Napoli - zespołem który w powszechnym mniemaniu jest naszym największym konkurentem w walce o Scudetto SerieA2 :wink: Z zespołem który (jak pokazała odległa już potyczka pucharowa) może śmiało z Juventusem walczyć jak równy z równym i wcale nie musi przyjeżdżać na Olimpico z zamiarem punktatorskiego bronienia się w jedenastu. Czy od tamtych chwil coś się zmieniło? Pamiętamy, jak po wielkim boju to Napoli cieszyło się z awansu do kolejnej rundy Pucharu Włoch po to tylko, aby nie sprostać Parmie. Ostatnie wyniki Napoli są obiektywnie rzecz ujmując średnie: w ostatnich 5 meczach Napoli zanotowało tylko 1 zwycięstwo, 1 porażkę i trzy remisy. W ogóle Napoli sporo meczy remisuje - aż 14 jak dotąd (dla porównania król remisów Albinoleffe zanotowało ich 17). Z drugiej strony Juve też nie gra rewelacyjnie - cieszą co prawda trzy zwycięstwa w ostatnich 5 kolejkach, jednak martwi porażka i remis. Sytuacja w tabeli jest jasna - aby nie zrobiło się gorąco, trzeba z Napoli wygrać. Choć remis też nas w pewnym sensie urządza, jednak w końcu gramy na Olimpico. Tak na marginesie: dziś już wiemy, że remis na wyjeździe z Napoli w pierwszej rundzie był pozytywnym rezultatem.
Kwiecień z pewnością będzie teraz decydującym miesiącem w walce o awans, gdyz gramy z silnymi ekipami (Napoli, Rimini, Genoa i - bądź co bądź - Lecce).

Transmisję "na żywo" przeprowadzi Polsat Sport o 20:30 (w tym samym dniu retransmisja spotkania z Albinoleffe na PS Extra o 18:30). O transmisji w internecie na razie ani widu ani słychu.

Jeżeli komukolwiek się do czegoś przyda to podaję adres strony Napoli: www.sscnapoli.it/default.aspx (bo ja się tam nie mogę wogóle pokapować gdzie są składy czy coś takiego :prochno: ). www.juventus.it także nie głosi pieśni o tym meczu, no może oprócz tego, że informuje o wyprzedaniu biletów (ale nie ma się co dziwić skoro całe JPC rzuciło się na te bilety to dla Włochów nic nie zostało :prochno: ).

Powołań nie znamy jak na razie, toteż nie ma się co bawić w obstawianie składów, wyniku, strzelców, minut w których padną bramki, liczby autów, fauli i rzutów wolnych w tym meczu :whistle:

No to chyba tyle. Jak dla mnie ten mecz jest pierwszym z czekającej nas trylogii Napoli-Genoa-Rimini. Ostatnia dyspozycja Napoli, ale też i Juve, nie jest najlepsza (Napoli ma trochę gorsze wyniki) ale chyba wobec takiego meczu wszystkie statystyki możemy śmiało wrzucić do niszczareczki :wink: i w takim spotkaniu styl już mnie obchodzi bardziej niż w ostatnich meczach, toteż wymagania idą w górę: chciałbym zobaczyć przekonujące zwycięstwo Juve, najlepiej 2:0 bo gramy u siebie ale wiadomo jak to jest z tym Napoli - złośliwe toto dla kibiców Juve że hoho :P pokuszę się o coś więcej kiedy poznamy powołania :idea:
FORZA JUVE

Mati1990

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 09 kwietnia 2007, 12:32

No mecz trudny i zapowiada sie ciekawie tymbardziej,ze Napoli to kandydat do awansu tak jak i genua,ktora ma nad nami o cztery oczka mniej.
Co tu sie rozpisywac trzeba to wygrac by powiekszyc przewage nad Napoli a moze i nad genua(?)a jak nie wygramy to klapa :angry:wtedy by sie nam koncowka sezonu zrobila :? ale mam nadzieje na odwazna i plynna gre Juventusu chociaz ze wzgledu na JPC,ktore na tym meczu bedzie :wink:
Jezeli chodzi o sklad to mam nadzieje,ze DD pouklada odpowiednio i zmotywuje Bianconerich!

Forza Juve!

Pilekww

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 kwietnia 2007, 12:39

Wonki pisze:Panie i panowie, nie czekamy do wtorku i zakładamy temacik "już" dziś :D
Jak masz ochote to zakładaj go na każdą kolejke bo ostatnio z tym kiepsko :?

Co do meczu to oczywiście jest to mecz nie tyle o punkty co o prestiż i pokazanie kto naprawde rządzi w lidze. Chciałbym zeby to Juventus pokazał ze jest najlepszy.
Ostatnio dyspozycja nie jest fantastyczna ale myśle że zawodnicy się zmobilizują.
Mam wrażenie że będzie remis bo jak JPC jeździ to nie jest dobrze (chyba ani razu Jnie wygraliśmy ??) :wink:

Palladino strzeli gola! To fakt!

FORZA JUVENTUS

"... Mamy 42 kluby w Serie A i B. Wszyscy rozmawiają, jedyny głuchoniemy klub to Inter." - Luciano Moggi
tabo89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 kwietnia 2007, 12:54

na ten mecz czekałem bardzo długo a to juz jutro. specjalnie mam zamiar wybrac sie do kuzyna u ktorego jest mozliwosc obejrzenia go na satelicie

lista programów na ktorych mozecie obejrzec mecz:

Al Jazeera Sport +1
ESPN+
Mediaset Premium 4
Premiere Sport Portal
RAI International 3 Africa
RAI International 3 Asia
Sky Calcio 1
Sky Sport Italia 16:9
Sky Sport Italia HD

liveonsat.com

Obrazek
Wonki

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 kwietnia 2007, 13:54

Pilekww pisze:Jak masz ochote to zakładaj go na każdą kolejke bo ostatnio z tym kiepsko :?
Ochotę mam ale zbliżająca się matura nie sprzyja takowemu procederowi z mojej strony. Ale najbardziej mi się podoba w forum to, że równie dobrze dosłownie każdy może założyć temat o meczu :D

Tak więc mamy powołanka. Odkryłem, że w anglojęzycznej wersji juventus.it nie ma wszystkich newsów z oryginalnej wersji włoskiej :?
1 Buffon
3 Chiellini
8 Giannichedda
9 Bojinov
10 Del Piero
11 Nedved
12 Mirante
14 Balzaretti
15 Marchisio
16 Camoranesi
17 Trezeguet
18 Boumsong
19 Paro
20 Palladino
25 Zalayeta
27 Zebina
29 De Ceglie
30 Legrottaglie
32 Marchionni

DD na pewno nie da szansy w takim meczu Bojinovowi czy Zalayecie. Jeżeli tylko zdrowie pozwoli to prawie na 100% zobaczymy w wyjściowej 11 duet Del Piero - Treze, a Palla jako joker wejdzie w drugiej połowie. Przydałaby się w końcu jakaś brameczka Trezegueta.

Co do prawego skrzydła to jeżeli ma zagrać Camor to ja wymagam w tym meczu od Niego 100% oddania zespołowi i mniej gwiazdorstwa.

Co do prawej obrony to cieszę się, że wraca Zebina (nawet mimo ostatniej bramki Birindelliego). Na pewno dobrze nam pogra w tym meczu, liczę też na Balzarettiego.

Na środku obrony jak zwykle dygawa bo pewnie znowu obejrzymy kombinację turyńską czyt. Chiellini na środku razem z Boumsongiem. Jakkolwiek by nie patrzeć to Giorgio jest bocznym obrońcą i czasem ma problemy z ustawieniem się na środku, ale wierzę w Niego. Boumsong też na pewno postara się niczego nie zawalić :pray:

Co do środka pola to dlaczego nie ma Zanettiego? W wypadku braku powołania dla Niego chyba najlepiej postawić na dwójkę Paro-Marchisio - mam nadzieję, że oboje wytrzymają presję i udowodnią, że GG nie ma czego w pierwszym składzie szukać :prochno:

Makoto

Qualità Juventina
Qualità Juventina
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 kwietnia 2007, 19:08

:) To Polsat Sport w końcu nie transmituje na żywo? Oni cały czas na stronce mają, że o 20,30. chyba , że zmienią i będzie transmisja na żywo o 17,30.Kiedyś tak chyba było.

C'è una stella in cielo che indica il cammino.. forza Juve vincere è il tuo destino!
wojteceek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 kwietnia 2007, 20:08

Makoto pisze::) To Polsat Sport w końcu nie transmituje na żywo? Oni cały czas na stronce mają, że o 20,30. chyba , że zmienią i będzie transmisja na żywo o 17,30.Kiedyś tak chyba było.
Dzisiaj na koniec magazynu GOL na Polsacie Sport pokazywali zapowiedzi spotkań na najbliższy tydzień i mecz Juventus - Napoli będzie transmitowany na żywo od 17:25.

Swider10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 kwietnia 2007, 20:13

A więc największy szlagier Serie B juz jutro :) (wtorek 10.04.2007r.) czyli w ten sam dzien kiedy leci elitarna Liga Mistrzów a macz Juve-Neapoli to chyba w tym sezonie nasza Liga Mistrzów :D
W ty meczu caly zespół musi dac z siebie 100% jezeli kazdy zagra tak jak potrafi powinnismy wygrac to spotkanie, dodatkowaym czynnikiem moze byc nasza publicznosc pelny stadion i miejmy nadzieje ze kibice beda 12 zawodnikiem. Chciałbym bardzo zeby Camor zagral taki mecz jaki rozegral w ostatnim spotkaniu reprezentacji ze Szkocją, kiedy widzialem jak gra nie moglem uwiezyc ze to ten zawodnik ktory wystepuje w Juve. Licze na geniusz Del Piero i Nedveda i oczywiscie na niezawodnego :roll: Trezegola :!: Nie mozemy tego przegrac nie mozemy zremisować ten mecz trzeba wygrac pokazac ze to My jestesmy NAJWIĘKCI i to My wrocimy do Serie A aby walczyc w przyszylm sezonie o Scudetto. Tak więc klasyk w ktorym pokazemy ze jestesmy juz w 80% w ekstraklasie :!:

"Pozytywne rezultaty to coś wspaniałego , ale istnieje coś większego: móc powiedzieć, że jest się kibicem Juventusu i być z tego dumnym."

"Dla tych barw niektórzy stracili swe życie"
JuventinoPS

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 kwietnia 2007, 20:18

Już jutro mecz na który czekałem od dawień, dawna - Napoli jest to drużyna z którą nie wygraliśmy jeszcze w tym sezonie, każdy pamięta naszą frajerską porażkę w sierpniu czy męki w grudniu, jutro jest dzień w którym Juventus musi odkupić swoje winy. Myślę, że każdy z Nas czekał z utęksnieniem na ten pojedynek, dlatego też znalazłem czas, aby chociaż trochę na temat tego pojedynku napisać, jest to przecież mecz w którym będziemy mogli poczuć chociaż szczyptę tej atmosfery Serie A - tam gdzie zagramy za rok, prawdopodobnie Azzuri również. Na pewno nie oczekuję od Juventusu cudów raczej spodziewałbym się dwóch scenariuszów - zobaczymy Juventus dobry który wygra dosyć sporo, bądź ogromne męczarnie zakończone remisem, albo nawet porażką. Na pewno nie oczekuję od Juve cudów, sami dobrze wiemy jak trudno gra Nam się z zespołami z czołówki. Nie okłamujmy się, iż wypadaliśmy w pojedynkach z takimi drużynami bardzo słabo, nigdy nie potrafiliśmy sobie poradzić z ogromną ambicją zawodników - każdy pamięta mecze w Bolonii, Neapolu czy chociażby Genui. Aby wygrać ten mecz potrzeba woli zwycięstwa, bądź odrobiny szczęścia, nie możemy pozwolić, aby rywal nas zdominował, abyśmy oddali inicjatywę i pole, to my mamy panować w tym meczu, mamy pokazać, że jesteśmy Juventusem, a nie marną zbieraniną która przegrywa w sposób najbardziej frajerski z możliwych. A nie można zaprzeczyć, że tak czasami było i zapewne będzie. Co prawda remis bądź ewentualna porażka nie będzie jakąś wielką tragedią, gdyż zachowamy fotel lidera, aczkolwiek da to znak dla nas i dla piłkarzy, że będziemy musieli walczyć o awans do końca kolejek - a tego na pewno żaden z nas nie chce. Ja nie wyobrażam sobie Juventusu w Serie B jeszcze raz i Wy zapewne też. Martwi mnie natomiast fakt, że na mecz wybiera się ekipa z JPC, jak dotąd przynosiła ona pecha, każdy mecz kończył się remisem lub porażką. Krąży wokół nich jakieś fatum. Fatum które skończy się we wtorek? Miejmy nadzieje. Na marginesie dodam natomiast, że cieszy mnie fakt pełnej publiczności na trybunach. Kibice mieli pomóc Juventusowi w Serie B, zmiana stadionu miała zwiększyć frekwencje, niestety frekwencja na meczach nie jest powalająca. Co mnie powoli irytuje, Ci ludzie mają możliwość, dopingowania swoich pupili co tydzień, my - kibice z Polski na taką okazję czekamy dobrych parę lat i zapewne raz może kilka razy w życiu dostąpimy takiej przyjemności.

Podsumowując już, uważam, że głównym atutem Juventusu w tym meczu będzie własne boisko, lecz mecz z Albino pokazał, że każda drużyna która tam przyjeżdża, będzie walczyła o punkty i Napoli na pewno nie złoży broni. Trzeba szybko zdobyć bramkę i ułożyć sobie mecz, nie możemy przestraszyć się rywala bo kim on jest w porównaniu z wielkim Juve? Co do składu nie spodziewam się niespodzianek, w ataku wystąpi pewnie Trezeguet wraz z Del Piero, choć wcale nie zdziwiłbym się, gdyby Deschamps wystawił Palladino w pierwszej jedenastce. Co prawda w meczu z Albinoleffe brakło mu skuteczności, lecz przeciwko Napoli pokaże na co go stać.

JUVENTUS 2-0 Napoli

Nedved
Del Piero

Swider10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 kwietnia 2007, 20:27

W plancha programu telewizyjnego (na wp) jest napisane ze bedzie retransmisja o 20:30 nic nie pisza ze bedzie na zywo niby o 17:10 ma byc Futbol Mundial. Takze chyab meczu na zywo w TV nie bedzie.

"Pozytywne rezultaty to coś wspaniałego , ale istnieje coś większego: móc powiedzieć, że jest się kibicem Juventusu i być z tego dumnym."

"Dla tych barw niektórzy stracili swe życie"
wojteceek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 kwietnia 2007, 20:30

Swider10 pisze:W plancha programu telewizyjnego (na wp) jest napisane ze bedzie retransmisja o 20:30 nic nie pisza ze bedzie na zywo niby o 17:10 ma byc Futbol Mundial. Takze chyab meczu na zywo w TV nie bedzie.
Swider :naughty: Oglądałem przed chwilą magazyn GOL i na jego zakończenie były zapowiedzi na cały tydzień. I otóż w zapowiedzi na wtorek o godzinie 17:25 widniał taki oto napis: "Juventus - Napoli na żywo".

Więc? :prochno:

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 kwietnia 2007, 00:18

Mecz z Napoli ma swoją rangę i prestiż, dlatego motywować swoich podopiecznych Deschamps szczególnie nie musi, oni wiedzą o co grają. Napoli napewno postawi nam wysoko poprzeczkę, będzie to mecz jeden z tych gdzie zespół nie będzie barykadował swojej bramki, gdyż graczy z Neapolu stać na zwycięstwo w tym meczu, ale to Juventus w każdym meczu w tym sezonie jest faworytem i tak będzie i dzisiaj. Do dzisiaj śni mi się po nocach to koszmarne 3:3 w Pucharze Włoch, nie mogę tego przeboleć, szansa na Puchar Uefa była dosyć realna, i chyba Napoli zlekceważliśmy. Nie ma co się patyczkować - Musi na to spotkanie wybiegnąć podstawowa jedenastka bez eksperymentów, nie zostało wiele kolejek do końca, fajniy będzie zapewnić sobie awans wcześniej. Albinoleffe udała się "Obrona Częstochowy" w meczu z nami i straciliśmy głupio punkty zresztą już nie pierwszy raz w tym sezonie. Cel jest na ten mecz Prosty - Trzy punkty, minimalne zwycięstwo również mnie zadowoli, byle by gra mnie uszczęśliwiła. FORZA JUVE!

rafal005

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 kwietnia 2007, 01:33

wojteceek pisze:
Swider10 pisze:W plancha programu telewizyjnego (na wp) jest napisane ze bedzie retransmisja o 20:30 nic nie pisza ze bedzie na zywo niby o 17:10 ma byc Futbol Mundial. Takze chyab meczu na zywo w TV nie bedzie.
Swider :naughty: Oglądałem przed chwilą magazyn GOL i na jego zakończenie były zapowiedzi na cały tydzień. I otóż w zapowiedzi na wtorek o godzinie 17:25 widniał taki oto napis: "Juventus - Napoli na żywo".

Więc? :prochno:
Mecz będzie na żywo na Polsacie Sport Extra, a na Polsacie Sport będzie retransmisja o 20:30.

Del Rajko

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 kwietnia 2007, 07:55

rafal005 pisze:Mecz będzie na żywo na Polsacie Sport Extra, a na Polsacie Sport będzie retransmisja o 20:30.

Na stronie Polsatu wygląda to tak:

POLSAT SPORT EXTRA godz. 18:30. Także mecz będzie pokazywany z godzinnym poślizgiem

POLSAT SPORT godz. 20:30

Wydaje mi się, że chyba lepiej poczekać te 2 godz. i będzie prawie jak LM :twisted: Tym bardziej, że pewnie zbyt wiele osób nie będzie miało możliwości obejrzenia meczu Valencia-Chelsea czy Bayern-Milan :roll: Chyba, że jeszcze jakaś zmianka w programie nastąpi, ale nie liczyłbym na to :snooty:

Co do samego meczu. Trzeba go wygrać za wszelką cene. Wówczas Juve miałby 7 pkt. przewagi nad Genoa i 9 nad Napoli. Później będzie można pozwolić sobie na jakieś głupie wpadki, których w tym sezonie przecież nie brakuje :doh: Grać do końca na samym styku za bezpiecznie nie jest ... Napoli ostatnio nie zachwycało. Przegrana z Crotone, remis z Bari i w poprzedniej kolejce wreszcie wygrana na wyjeździe z Bologna, która też liczy się w walce o awans do Serie A. Juventus zazwyczaj po słabszym meczu rozgrywał dobre spotkanie. Pojedynek z A'leffe do najlepszych nie należał, także oby dziś Juventus znów rozegrał dobre spotkanie i uzyskał bezpieczną przewage nad Genoa i Napoli.

FORZA JUVE!

Tharp

Nieprzeczytany post 10 kwietnia 2007, 08:32

Goscie z Polsatu Sport poprawili, i na polsacie sport extra leci na zywo o 17:30 (http://www.polsatsport.tv/program.php?z ... ogram_id=2)
Szkoda ze nie mam polsatu sport extra :( [wie ktos moze czy jest on w zwyklym pakiecie kablówki? moze poprostu go nie ustawilem :P]

No cóż, zostaje ogladac retransmisje na zwyklym polsacie sport ;-)

Mam nadzieje ze dzisiaj zaden boumsong nie bedzie się 'popisywał'. Licze tez ze na prawej obronie bedzie Balzaretti (pamietam jak ładnie grał z piacenzą... było go wszedzie pełno, i momentami przypominał mi Zambrotte :roll: ) a na lewej Zebine (który momentami błyszczy, ale potrafi tez czasem porzadnie zj...bać) Fajnie by było gdyby od poczatku na ataku był duet Palla - DP. Dopiero w drugiej wpuscic Trezegueta. ;] Mam nadzieje ze zalayeta bedzie grzał ławe cały czas, jak tylko zobacze go na boisku to wyłaczam TV :P

Zablokowany