Oriali: Dajmy spokój, bo może być niebezpiecznie

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
klsmkr

Interista
Interista

Nieprzeczytany post 09 kwietnia 2007, 02:24

Railis pisze:Po pierwsze: całość twoich postów sprowadza się do jednego. Moratti i działacze coś mówią: dobrze, Gigli, Blanc i działacze coś mówią: źle.

Sorry Railis, ale muszę to napisać - bzdura. Nigdzie nie napisałem, że Moratti dobrze zrobił wypowiadając się na temat Waszego klubu, nigdzie też nie krytykowałem działaczy Juve za to, że mu odpowiedzieli. Właściwie, to ja się temu nie dziwię, bo swego czasu nasi też odpowiadali Moggiemu. Ale cała ta sytuacja jest chora, daje tylko pożywkę dla osób, którym zależy na robieniu jeszcze większego syfu pomiędzy kibicami obydwu klubów. Cieszę się, że Oriali też to w końcu zauważył, miałem nadzieję, że i kibice Juve dobrze przyjmą te słowa.
Railis pisze:Z własnego doświadczenia wiem, że jeżeli już te cytaty są prawdą to przeszły przez kilka tłumaczeń i nie należy się dziwić, jeżeli treść merytoryczna pierwowzoru będzie nieco odbiegać od tego końcowego. Konteksty nigdy nie będą zgodne. A interpretacja newsmana jest różna.
Racja. Jeżeli Moratti powiedział:
Daleko mi do tęsknoty za Juventusem. Z całym szacunkiem do tych, którzy teraz szefują Bianconerim, ale mam nadzieję, że w przyszłym sezonie rozgrywki ligowe przebiegną dla Interu w ten sam sposób.
to ja się z nim zgadzam. Za Juventusem jakoś niespecjalnie tęsknię, mam też nadzieję, że w przyszłym roku też będziemy grać dobrze w Serie A. Gdzie tu napinka? Gdzie prowokacja? A wy tęsknicie za Interem? A może nie życzycie dobrze Juventusowi? Heh, ja po prostu mam wrażenie, że na niektórych pewne nazwiska związane z Interem działają jak płachta na byka i wtedy są w stanie zrobić olbrzymią awanturę z byle błachostki. Albo chociaż trochę przekręcić wypowiedź, jak to:
Nie tak dawno Moratti powiedział ze cieszy się, że Juventusu nie ma w ekstraklasie
Nie, pod czymś takim nie podpisałbym się. :|
Railis pisze: A po drugie: co cię to do cholery obchodzi, czy ktoś pisze kluby z dużej litery, czy też z małej, czy kursywą czy szlaczkami i czy jest moderatorem.
Bo brak reakcji kiedyś się tutaj na mnie zemści. Nowi użytkownicy na forum biorą przykład z tych "starszych", więc za jakiś czas znowu spotkam się z brakiem szacunku oraz agresją i to niekoniecznie tylko w internecie. Wiem, że teraz to brzmi śmiesznie, ale... dzisiaj przeczytałem komentarze pod newsem z Mihajloviciem i nie była to ciekawa lektura, tak samo zresztą, jak niektórych komentarzy pod adresem Juve na naszych stronach. Tak źle nigdy nie było. :( A druga rzecz, bardziej osobista - zrozum, mam prawo być rozgoryczony, kiedy po niemal dwóch latach dość dużej (jak na interistę) aktywności na forum widzę moderatorów, którzy w temacie o Interze zachowują się jak dzieci. :roll: Przyszedłem tu, między innymi po to, żeby złamać panujący wówczas stereotyp interisty i poprawić reputację klubu. Dzisiaj utwierdziłem się w przekonaniu, że cały ten okres mogę sobie wsadzić gdzieś, bo dla większości i tak nie ma znaczenia, czy kibic Interu uczestniczy w dyskusji. Efekt końcowy jest zawsze taki sam, choć dużo w tym i mojej winy, bo czasami powinienem był powstrzymać się od pisania. Szkoda, że tak to wyszło. :roll:

Trochę chaotyczny ten post, ale i pora jest późna.

Pozdrawiam

Basiek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 kwietnia 2007, 10:22

klsmkr pisze:A może nie życzycie dobrze Juventusowi
Jesli masz pisać tego typu posty to daj sobie spokój i połóż się spać. Sam sie pogrążasz. Z tego co napisałeś wyraźnie wynika, że w Twojej chorej hierarchi wartości dobrem klubu jest zniszczenie (lub w Waszym mniemaniu pokonanie) rywala nie w zdrowej rywalizacji, ale drogą eliminacji. I to są Twoje słowa.
klsmkr pisze:A wy tęsknicie za Interem?
Może zburzę Twój świat, ale jak najbardziej. Brakuje mi meczów zarówno z Interem, jak i Milanem czy Romą. Bo tu nie chodzi o sympatię, ale o widowisko. O burzę w prasie przed każdym meczem. Wielkie derby Włoch są na ustach wszystkich. I jestem pewien, że nie byłbym zadowolony, gdyby zabrakło jednego z głównych rywali mojej drużyny. Z tym że trzeba wziąść poprawkę na to, że Wy dopiero co poczuliście smak zwycięstwa(aczkolwiek niesłusznie). Stąd Wasza chora rządza dominacji.
klsmkr pisze:Ale cała ta sytuacja jest chora, daje tylko pożywkę dla osób, którym zależy na robieniu jeszcze większego syfu pomiędzy kibicami obydwu klubów. Cieszę się, że Oriali też to w końcu zauważył, miałem nadzieję, że i kibice Juve dobrze przyjmą te słowa.
Wy wszyscy jesteście strasznie naiwni. Tutaj przyjaciół, ani pokoju nie znajdziecie. Większego syfu nie da się już zrobić mój drogi, nienawiści nie da się pokonać głupimi słowami. Nienawiść stłumimy na boisku. Już za rok.
Ostatnio zmieniony 09 kwietnia 2007, 11:21 przez Basiek, łącznie zmieniany 1 raz.

BEZPŁATNE PRZELEWY DO PL I UK! -> http://www.england.pl/
Negri

Juventino
Juventino
Podziekował: 5 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 09 kwietnia 2007, 10:33

Na początku, gdy przeczytałem nazwę tego tematu miałem się w nim nie wypowiadać. Pewnie jak zwykle klsmkr będzie się użerał z połową Juventinich w Polsce. Niech się obrzucają błotem sami. Mnie jednak dotknęła jedna sytuacja, mianowicie.
interowi
Żenująco denna próba prowokacji. Po pierwsze - nikt z Interistów nie pisze nazwy naszego klubu z małej litery. Po drugie - istnie burackie zachowanie ze strony moderatora. Nie mówię o tym, że powinieneś dawać przykład i takie tam. Od tego są osoby z Q. Ale możesz sobie nienawidzić Inter ile chcesz, a pewnych norm szacunku nie powinieneś przekraczać. Żal dupę ściska.

white_wolv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 kwietnia 2007, 11:03

Prowokacja ? Ogarnij sie, popatrz kto tutaj i po co prowokuje. Naprawde nie mam zamiaru po raz kolejny rozwazac pisowni nazwy tego klubu.

Na szacunek trzeba sobie zasluzyc.

Twoim zdaniem nienawisc jest lepsza od braku szacunku ?W takim razie nie sadze abym chcial sluchac Twoich pouczen.

A zenujace i denne jest to ze pozwalacie sie sklocic osobie ktorej najbardziej wlasnie na tym zalezy.
Ostatnio zmieniony 09 kwietnia 2007, 11:08 przez white_wolv, łącznie zmieniany 1 raz.

wErOn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 kwietnia 2007, 11:06

Damianinho pisze:
interowi
Żenująco denna próba prowokacji. Po pierwsze - nikt z Interistów nie pisze nazwy naszego klubu z małej litery. Po drugie - istnie burackie zachowanie ze strony moderatora. Nie mówię o tym, że powinieneś dawać przykład i takie tam. Od tego są osoby z Q. Ale możesz sobie nienawidzić Inter ile chcesz, a pewnych norm szacunku nie powinieneś przekraczać. Żal dupę ściska.
[`]

Nadaje sie do tematu "Cytaty na juvepoland.com" :doh: :lol:

(..)z każdą godziną, z każdą minutą uczę się ciebie człowieku.. z każdą sekundą i z każdą chwilą jestem głupszy(..)
Wolność i kapitalizm!
Supersonic

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 kwietnia 2007, 11:54

white_wolv pisze:
Na szacunek trzeba sobie zasluzyc.
Normy dobrego wychowania trzeba mieć.
Jezeli nie przemawia do Ciebie argument, ze Inter jest takze ( tu Cię zaskoczę) klubem piłkarskim - za którym stoją miliony ludzi i kibicow :D , ktorych w ten sposób obrażasz uczucia, to moze chociaz zrozumiesz fakt, że w ten sposob obrażasz również uczucia swojego adwersarza ( a on tego w stosunku do Ciebie nie robi) ...

Jak dla mnie to jest zwykłe regulaminowe 3g)

Negri

Juventino
Juventino
Podziekował: 5 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 09 kwietnia 2007, 13:08

wErOn pisze:
Damianinho pisze:
interowi
[`]

Nadaje sie do tematu "Cytaty na juvepoland.com" :doh: :lol:
Ty akurat się tu nie udzielaj. Jeszcze do niedawna podawałeś się za Interistę. Więc teraz po której stronie stoisz? :lol:
Twoim zdaniem nienawisc jest lepsza od braku szacunku ?
Nie musisz ich lubić, ale powinieneś mimo wszystko ich szanować. Może z nienawiścią to faktycznie lekka przesada.

klsmkr

Interista
Interista

Nieprzeczytany post 09 kwietnia 2007, 13:17

Basiek pisze:Z tego co napisałeś wyraźnie wynika, że w Twojej chorej hierarchi wartości dobrem klubu jest zniszczenie (lub w Waszym mniemaniu pokonanie) rywala nie w zdrowej rywalizacji, ale drogą eliminacji. I to są Twoje słowa.
Ochłoń. Zniszczenie? Gdzie? Zacytuj moje słowa, skoro rzucasz tu takimi ciężkimi oskarżeniami.
Basiek pisze:
klsmkr pisze:A wy tęsknicie za Interem?
Może zburzę Twój świat, ale jak najbardziej. Brakuje mi meczów zarówno z Interem, jak i Milanem czy Romą. Bo tu nie chodzi o sympatię, ale o widowisko. O burzę w prasie przed każdym meczem. Wielkie derby Włoch są na ustach wszystkich. I jestem pewien, że nie byłbym zadowolony, gdyby zabrakło jednego z głównych rywali mojej drużyny.
A mi jest to obojętne. Każdy ma to, na co sobie zasłużył. Jeżeli w sprawie Juventusu zapadł taki, a nie inny wyrok, to znaczy, że swego czasu inna drużyna traciła na nieuczciwych działaniach. I możesz pisać, co chcesz, ale nie zabronisz mi uznania tego wyroku za sprawiedliwy. A w tej chwili sytuacja wygląda tak, że Wy możecie pisać o wielkiej niesprawiedliwości, jaka Was spotkała, a nam nie wolno powołać się na sąd.

To tyle przydługawego wstępu. Brakuje mi meczy z Juve, ale tęsknota to za mocne słowo. Od początku tego sezonu wiedzieliśmy, że w sezonie 2007/08 znowu zagramy razem, więc ja nie widzę powodu do rozdzierania szat nad brakiem Juve.
Basiek pisze:Większego syfu nie da się już zrobić mój drogi
A jednak Tobie się udaje. Gratulacje. Czekam na cytaty z początku postu.
white_wolv pisze:A zenujace i denne jest to ze pozwalacie sie sklocic osobie ktorej najbardziej wlasnie na tym zalezy.
Tak, jasne. Biorę za to pieniądze od masonerii, producentów żyletek, świstaków australijskich i Waszej konkurencji. :think:, a nawet [']

DamKam

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 kwietnia 2007, 14:30

Co do słów Gabriele Orialiego, odnośnie wysokiego ryzyka zamieszek kibiców podczas tej rywalizacji w następnym sezonie, to akurat nie sposób się z tym nie zgodzić. Będzie ostro :twisted:

Wonki

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 kwietnia 2007, 14:56

Spoko, że Oriali się skapnął, że w przyszłym sezonie zagrają z Juventusem. Ale nie trzeba być Kolumbem, żeby wiedzieć, że będzie chaos i dym na tych meczach. I tego już nie zmieni to, czy i co będą mówić teraz działacze. Kibice mają swój (często cyniczny) rozum i żadna wypowiedź tego nie zmieni. Jakkolwiek można "przystopować" z wzajemnym tępieniem się zarządów to wygląda to tak, jakby np kazać Zemanowi polubić Juventus i przestać nas oskarżać :smile: "otoczka" to "otoczka" i kropka. Jak świat światem Interista nie będzie Juventini bratem, są zgody i są kosy, itd itp etc...

Aczkolwiek przynajmniej do przyszłego sezonu bez nadmiernych złośliwości jeszcze mogłoby się obyć. Słowa Orialiego słuszne, liczę, że oba obozy się do nich zastosuję w jakimś stopniu (ciekawe, kto pierwszy przerwie "ciszę" :wink: ).

Moldar

Interista
Interista

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2007, 08:40

mighal pisze:Ja osobiscie uwazam, ze kazdy z nas wie doskonale, ze spory udzial w degradacji mial inter.
No bo któż by inny, to oczywiste że Inter.......
Nie ma co do tego oczywiscie dowodow ale kazdy wie jak jest poza kibicami interu
A każdy wie że Juventus kręci od lat, ale nie ma nikt dowodów, krzyczeć ja tez potrafię, ale dowodów znaleźć nie potrafię... Ludzie, czas zdjąć te klapki na oczy i zobaczyć kto popełnił najwiekszy błąd... Gdybaniem niczego się nei zdziała, dowody są tylko ważne.
Powiedz szczerze... czy was naprawde cieszy to mistrzostwo wygrane w sadzie?
Szczerze ? Po prostu mnie te mistrzostwo "zwisa" ;) Ale to UEFA zagroziła że jak Włosi nie wyłonią mistrza, to odbiorą im jedno miejsce w Lidze Mistrzów.
Podsumuje tylko ze Inter nawet bic sie dobrze nie umie bo pilkarze Valencii nie dosc ze was ograli to jeszcze poboli.
Ograli, ok, płakać nie będę, Valencia to mocny klub, pobili ? No cóż, podszedł koleś, uderzył i zaczął uciekać, gdzie tu zwycięstwo, zachował sie jak największy tchórz...

Niestety, większość kibiców przez to że Inter otrzymał mistrzostwo ciągle oskarża Inter, rozumiem złość, ale to jest bez sensu, jak całe te potyczki słowne między działaczami obu klubów. Żałuję że Juventusu nie ma, ale za błędy się płaci i to chyba każdy wie. Jeżeli w biegu na 100 m wygrywa osoba która później okazuje się że była na dopingu, zostaje ona zdyskwalifikowana i 1 miejsce dostaje osoba 2. Proste nie ? Jak widać nei całkiem. Do zobaczenia na sezon 07/08, może być całkiem ciekawie ;) I skończmy z tymi wzajemnymi oskarżeniami ...

ODPOWIEDZ