Oriali: Dajmy spokój, bo może być niebezpiecznie

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
cziro

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 kwietnia 2007, 18:09

Jeden z działaczy mediolańskiego Interu - Gabriele Oriali proponuje włodarzom Juventusu Turyn zawieszenie broni. Włoch obawia się, że nieustające słowne ataki pracowników Starej Damy skierowane w stronę Nerazzurrich mogą mieć fatalne skutki w niedalekiej przyszłości.

"Każdy niech patrzy na siebie. U nas nikt nie ma zamiaru wdawać się w polemiki. Jeśli jest taka konieczność, odpowiadamy. Sądzę, że najlepiej byłoby spuścić nieco z tonu. W przeciwnym razie ten klimat nienawiści może być bardzo niebezpieczny w przyszłym sezonie. To tak, jakby oni winili Inter za degradację Juventusu do Serie B..."- powiedział krótko.

Nieustające wojny słowne między działaczami Juventusu i Interu podgrzewają atmosferę nienawiści między kibicami obu zespołów. W przyszłym sezonie dojdzie do co najmniej dwóch konfrontacji między tymi ekipami (włoska Serie A, ale możliwe są także pojedynki w Pucharze Włoch) i wówczas podczas meczów może być bardzo gorąco, nie mówiąc już o ewentualnych starciach kibiców przed i po spotkaniach.

źródło: http://www.pilka.pl/index.php?from=0&ch ... show=69639
http://goal.com

Dochodzę tylko do jednego wniosku, że cynizm czasami nie zna granic. Swoją drogą już widać obawę i drżenie w klubie "mistrza Włoch" przed powrotem Juve do pierwszej ligi :-D A tak na poważnie atmosferę ninawiści podgrzewał ostatnio własnie Inter ustami Mihajlovica, niestety o tym szanowny pan Oriali już nie wspomniał. Mógłby właśnie zastosować się do własnej rady żeby każdy patrzył na siebie, to działa w obydwie strony. A co do meczów w przyszłym sezonie, prawdopodobnie będą meczami wysokiego ryzyka, ale chyba każdy się tego spodziewał.

wErOn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 kwietnia 2007, 18:19

Bo nasi chrzania bez sensu. Jak tak to oddali vieire z ibre za 5zł z usmiechem na ustach, bronic w sadach sie nie potrafili i nie chcieli a teraz płacza. Niech sie zamkna i wezme lepiej za wzmocnienia druzyny bo inter nas zmiazdzy...

(..)z każdą godziną, z każdą minutą uczę się ciebie człowieku.. z każdą sekundą i z każdą chwilą jestem głupszy(..)
Wolność i kapitalizm!
Basiek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 kwietnia 2007, 18:31

Z tego co do tej pory zauważyłem, to działacze Interu byli prowodyrami. Nie tak dawno Moratti powiedział ze cieszy się, że Juventusu nie ma w ekstraklasie i nie byłoby mu smutno gdyby za rok sytuacja wyglądała podobnie. Jak nasi mają pozostać obojętni na tak prowokujące i złośliwe teksty. A teraz Oriali próbuje odwrócić kota ogonem. Trochę samokrytyki.

BEZPŁATNE PRZELEWY DO PL I UK! -> http://www.england.pl/
klsmkr

Interista
Interista

Nieprzeczytany post 08 kwietnia 2007, 19:32

Basiek pisze:Nie tak dawno Moratti powiedział ze cieszy się, że Juventusu nie ma w ekstraklasie i nie byłoby mu smutno gdyby za rok sytuacja wyglądała podobnie.
Kiepską masz pamięć, bo to nie informatorzy zawinili:
JuvePoland pisze:"Daleko mi do tęsknoty za Juventusem. Z całym szacunkiem do tych, którzy teraz szefują Bianconerim, ale mam nadzieję, że w przyszłym sezonie rozgrywki ligowe przebiegną dla Interu w ten sam sposób."
A teraz próbujesz odwrócić kota ogonem. Trochę samokrytyki.

PS. Ta prowokacja naprawdę udała się Morattiemu. :bravo: Pycha! :ok:

Mr Cezary

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 kwietnia 2007, 19:49

klsmkr pisze:PS. Ta prowokacja naprawdę udała się Morattiemu. :bravo: Pycha! :ok:
Jakos sobie nie przypominam, by nasz zarzad sam od siebie obwinial lub prowokal wladze Interu w ostatnim czasie. Wszystko co zostalo powiedziane, bylo odpowiedzia na slowa Morattiego, wiec wypowiedz szanownego pana Orialiego jest dla mnie po prostu smieszna.

klsmkr

Interista
Interista

Nieprzeczytany post 08 kwietnia 2007, 19:58

Mr Cezary pisze:Wszystko co zostalo powiedziane, bylo odpowiedzia na slowa Morattiego
Słowa Morattiego też były odpowiedzią. Tylko na czyje pytanie?

a. dziennikarza
b. innego dziennikarza
c. (o dziwo!) jeszcze innego dziennikarza

:?:

Ale nie! Moratti pewnie wynajął pismaka, żeby ten zadał mu pytanie! Ach, jacy my jesteśmy źli! :twisted:

behemot

Qualità Juventino
Qualità Juventino

Nieprzeczytany post 08 kwietnia 2007, 19:59

Abstrahujac od tematu, jesli moratti wypowiedział takie słowa, to jest bardzo prosta przyczyna takiego stanu rzeczy. On po prostu wie, że jedyną szansą dla Interu na Scudetto, jest albo kradzież tytułu Juve, albo pozostanie Juve w serie B. Bo z Juve w serie A, inter będzie zawsze drugi! Forza!!!!

wake up! catch the rising sun!
white_wolv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 kwietnia 2007, 20:02

behemot pisze:Bo z Juve w serie A, inter będzie zawsze drugi! Forza!!!!
Jestem przekonany ze chciales napisac : "co najwyzej drugi".

klsmkr

Interista
Interista

Nieprzeczytany post 08 kwietnia 2007, 20:35

Behemot też prowokuje. Nie tak dobrze, jak Moratti, ale widać, że ma potencjał. Myślę, że swiergot powinien dać mu możliwość napisania ze dwóch oświadczeń JPC.

PS. Po postach moderatorów atmosfera zrobiła się bardzo świąteczna, ale, ponieważ dyskusja zmierza w wiadomym kierunku, a akcja podjudzania JP przeciwko Interowi po raz kolejny mi się udała, udam się na zasłużony odpoczynek.

PS 2. behemot, siedzisz w psy-ambiencie?

Koziołek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 kwietnia 2007, 21:14

Odbiegając trochę od waszych wzajemnych oskarżeń pragnę napisać, że wina leży po obu stronach. Oczywiście działacze obu klubów zamiast znaleźć jakieś ultimatum muszą podgrzewać atmosferę wzajemnymi oskarżeniami o kradzież itp. a to do niczego dobrego nie prowadzi. Dalszy konflikt może spowodować nie tylko "napiętą" sytuację pomiędzy tymi klubami ale także walki na stadionach i poza nimi. Coś jak wojna domowa.

Takie wypowiedzi prowadzą do powiększenia bariery nienawiści pomiędzy nimi a co za tym idzie do zwiększenia przemocy. Tylko kary nie poniosą promotorzy takiej wojny a kibice, którzy w najlepszym wypadku będą zmuszeni do oglądania meczów ukochanych klubów wyłącznie przez transmisję w telewizji. Nie chcę mówić co będzie gdy wybuchnie prawdziwa wojna.

I dajcie wreszcie spokój z tymi wzajemnymi komplementami i w ogóle bo czasu się nie cofnie. Gabriele Oriali oczywiście ma rację ale ta inicjatywa powinna wyjść ze wszystkich działaczy obu klubów. Nie chcemy chyba bawić się w pseudokibiców i rzucać czasami bezpodstawnych oskarżeń na niewinnych ludzi.

white_wolv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 kwietnia 2007, 21:15

klsmkr pisze:PS. Po postach moderatorów atmosfera zrobiła się bardzo świąteczna, ale, ponieważ dyskusja zmierza w wiadomym kierunku, a akcja podjudzania JP przeciwko Interowi po raz kolejny mi się udała, udam się na zasłużony odpoczynek.
Wiekszosci z nas nie trzeba podjudzac przeciwko interowi wiec nie przypisuj sobie cudzych zaslug.
Zycze dlugiego i owocnego odpoczynku.

A co do tematu to lepiej by bylo zeby dzialacze dali sobie spokoj z napinkami bo to naprawde moze sie skonczyc nieciekawie w przyszlym sezonie. Prawdopodobnie i tak bedzie goraco na stadionach (co mam nadzieje odczuc na wlasnej skorze wybierajac sie w przyszlym roku na San Siro) wiec atmosfery nie trzeba juz podgrzewac.
Moratti i jego banda sa zalosni (co wiedza nie od dzis nie tylko fani Juve) wiec lepiej by bylo gdyby "nasi" zamiast bawic sie z ludzmi tego pokroju w slowne przepychanki wzieli sie do roboty bo jesli w przyszlym sezonie dostaniemy od interu baty to skonczy sie ta mila atmosfera wokol klubu.

Mr Cezary

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 kwietnia 2007, 22:56

klsmkr pisze:Ale nie! Moratti pewnie wynajął pismaka, żeby ten zadał mu pytanie! Ach, jacy my jesteśmy źli! :twisted:
Biorąc pod uwagę, że Moratti dla odniesienia sukcesu (na który sposobu notabene nie wynalazł), może posunąć się bardzo daleko, nie wykluczone, że tak właśnie było.

klsmkr

Interista
Interista

Nieprzeczytany post 08 kwietnia 2007, 23:17

Mr Cezary pisze:Biorąc pod uwagę, że Moratti dla odniesienia sukcesu (na który sposobu notabene nie wynalazł), może posunąć się bardzo daleko, nie wykluczone, że tak właśnie było.
W takim razie czekam na _fakty_ świadczące o tym, że Moratti może posunąć się bardzo daleko dla odniesienia sukcesu. Oczywiście możesz też nie odpisywać, albo zbyć mnie tradycyjnym ja i tak wiem swoje, ale pomyśl - etykieta krzykacza i napinacza nie odnosi się tylko do stranierich na tym forum.

white_wolv - powinienem pozostawić Twój post bez komentarza, ale postanowiłem podzielić się jedną refleksją - jeżeli moderator tego forum nie radzi sobie z pisaniem nazw klubów wielką literą, to IMHO niech lepiej zajmie się czymś innym, np. układaniem klocków Lego. Zawsze to mniejszy obciach dla kolegów po szalu.

Podpisuję się pod postem Koziołka.

mighal

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 kwietnia 2007, 00:46

Ja osobiscie uwazam, ze kazdy z nas wie doskonale, ze spory udzial w degradacji mial inter. Nie ma co do tego oczywiscie dowodow ale kazdy wie jak jest poza kibicami interu o przepraszam Interu bo to przeciez wypada wielka litera:P. W kazdym razie co by nie bylo... musimy tez przyznac ze gdybysmy my byli czysci to Moratti moglby stanac na glowie a i tak bysmy zostali w Serie A. Ja twierdze, ze niesprawiedliwe bylo jedynie to ze spadlismy jako jedyna drużyna... albo wszyscy albo nikt. No i oczywiscie tytuł powinien zostac anulowany a nie przekazany Interowi... Powiedz szczerze... czy was naprawde cieszy to mistrzostwo wygrane w sadzie? Poza tym ciezko tez mowic ze my od zawsze oszukujemy bo kiedy Lazio ostatnio wygralo mistrza to my napewno nie mielismy sedziow po swojej stronie bo w przeciwnym razie mecz bysmy wygrali a plotka ze juventus chcial go kupic tylko prezes sie nie zgodzil to przeciez glupota... bo swiat juz dawno by o tym wiedzial a nie po degradacji gdzie nagle wszyscy sie zaczeli wypowiadac co sie stalo... i czego to juventus nie robil w lidze... oj tak tak... Podsumuje tylko ze Inter nawet bic sie dobrze nie umie bo pilkarze Valencii nie dosc ze was ograli to jeszcze poboli... jedynie w sadzie jestescie cwaniaki...

Railis

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 kwietnia 2007, 01:20

klsmkr - nie chcę "napinać" atmosfery, ale to co piszesz, nie można nazwać dyskusją.

Po pierwsze: całość twoich postów sprowadza się do jednego. Moratti i działacze coś mówią: dobrze, Gigli, Blanc i działacze coś mówią: źle. No proszę ciebie, ale ani ty, ani ja nie wiemy które z tych cytatów naprawdę przeszły przez usta tych działaczy, a które są dziennikarską kpiną. Upraszam, zarówno ciebie, jak i Juventinich o zaprzestanie pisania czegoś na kształt "On nie napisał tak, ale tak. Przekręciłeś słówka." Z własnego doświadczenia wiem, że jeżeli już te cytaty są prawdą to przeszły przez kilka tłumaczeń i nie należy się dziwić, jeżeli treść merytoryczna pierwowzoru będzie nieco odbiegać od tego końcowego. Konteksty nigdy nie będą zgodne. A interpretacja newsmana jest różna.

A po drugie: co cię to do cholery obchodzi, czy ktoś pisze kluby z dużej litery, czy też z małej, czy kursywą czy szlaczkami i czy jest moderatorem, napinaczem, czy świrem. To nie ty tutaj decydujesz kto jaką funkcję ma piastować, a docinki typu "idź się pobaw klockami lego" możesz sobie pisać na jakimś Interowskim forum. Tutaj czymś takim nie zaszpanujesz.

ODPOWIEDZ