Informacje o Ultras naszych i nie naszych !!!

Spotkania kibiców, zloty, wyjazdy na mecze i najnowsze informacje z kibicowskiego świata.
ODPOWIEDZ
LBaLin

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 kwietnia 2007, 17:44

Szkoda chyba troche ludzi jadacych teraz na mecz z Napoli bo pewnie nawet atmosfery za bardzo nie bedzie mozna poczuc.. No chyba ze nie wszystkie grupy popieraja protest...

Obrazek

swiergot

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 kwietnia 2007, 20:02

Curva Sud się w to bawi. My będziemy na Curva Nord. I dobrze, bo pewnie Curva Sud sobie ubzdura jakiś bojkot w stylu pierwsza połowa przy całej trybunie pustej.

Obrazek
Mati1990

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 05 kwietnia 2007, 20:17

LBaLin pisze:Szkoda chyba troche ludzi jadacych teraz na mecz z Napoli bo pewnie nawet atmosfery za bardzo nie bedzie mozna poczuc.. No chyba ze nie wszystkie grupy popieraja protest...

Obrazek
o co wlasnie chodzi z tym protestem?? bo nie kumam zabardzo

juveluck

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 kwietnia 2007, 23:43

Protest przeciwko rozgrywaniu spotkania o tak wczesnej porze co uniemożliwia, bądź też utrudnia dotarcie na stadion osoba pracującym ( we Włoszech większość osób pracuje do godziny 18 ). Najbardziej pokrzywdzeni czują sie posiadacze abonamentów(zasiadający na 2 poziomie Curva Sud, czyli tym teoretycznie najbardziej prestiżowym). Dlatego też planują milczenia zamiast dopingu. Szkoda, że Lega Calcio, która jest odpowiedzialna za ustalanie godzin spotkania, zapewne nawet tego nie zauważy. A ucierpią zawodnicy. Klub również nie ma wpływu na to, że spotkanie zostanie rozegrane o 17.30, Juventus zabiegał o możliwie jak najpóźniejsze rozegranie spotkania. Plakat zaprezentowany wyżej tyczy sie tylko Curva Sud i został poparty przez Bravi Ragazzi i Drughi, jedyne obecnie grupy wieszające tam flagi. Nie do końca wiem jak będzie na Nord, gdyż po prostu nie sprawdzałem. Ostatnio też protestowali, ale wydaje mi sie, że tym razem będzie inaczeji spokojnie będziemy mogli śpiewać z Vikingami, Nucleo i Tradizione kolejne przyśpiewki. Z racji na rangę spotkania i fakt, że neapolitańczycy na pewno swoich gardeł oszczędzać nie będą, myślę, że i Sud zacznie śpiewać prędzej czy później.

Obrazek
FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
Dionizos

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 kwietnia 2007, 00:50

swiergot pisze:Curva Sud się w to bawi. My będziemy na Curva Nord. I dobrze, bo pewnie Curva Sud sobie ubzdura jakiś bojkot w stylu pierwsza połowa przy całej trybunie pustej.
Co jest w tym bzdurnego? To, ze goscie, ktorzy jezdza wszedzie za swoim klubem i robia dla niego wszystko, chca byc traktowani z szacunkiem? Wiesz, dla niektorych mecz to nie tylko okazja do staniecia przy barierce i zobaczenia na zywo Del Piero i ponarzekania na to, ze nie gra Bojinov, mimo, ze jest "mlody i perspektywiczny"
Nie do końca wiem jak będzie na Nord, gdyż po prostu nie sprawdzałem
To sprawdz, przeciez to chwila :prochno: .
Ostatnio też protestowali, ale wydaje mi sie, że tym razem będzie inaczeji spokojnie będziemy mogli śpiewać z Vikingami, Nucleo i Tradizione kolejne przyśpiewki
To jakies Twoje przeczucie czy cos? Ja osobiscie nie wiem jak bedzie, ale Ty chyba tez nie, wiec nie rób ludziom nadzeji :P.

Edit: Tak przy okazji, to nie chodzi tylko o godzine meczu...

swiergot

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 kwietnia 2007, 10:07

Dionizos pisze:Co jest w tym bzdurnego?
To, że pozbawiają swoją drużynę dopingu, a i tak nie zyskają nic na tym proteście.
Dionizos pisze:Wiesz, dla niektorych mecz to nie tylko okazja do staniecia przy barierce i zobaczenia na zywo Del Piero i ponarzekania na to, ze nie gra Bojinov, mimo, ze jest "mlody i perspektywiczny"
Tak, wiem. Niektórych nie interesuje to co się dzieje na boisku. Przykre.

Obrazek
Dionizos

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 kwietnia 2007, 10:28

swiergot pisze:
Dionizos pisze:Co jest w tym bzdurnego?
To, że pozbawiają swoją drużynę dopingu, a i tak nie zyskają nic na tym proteście.
Tego akurat nie mozesz wiedziec...
Tak, wiem. Niektórych nie interesuje to co się dzieje na boisku. Przykre.
Przykre jest to, ze dla Ciebie najwazniejsza rzecza jest nowy kolor butow Del Piero i mozliwosc dotkniecia tylka Kovaca podczas walk about...

swiergot

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 kwietnia 2007, 10:36

Dionizos pisze:Przykre jest to, ze dla Ciebie najwazniejsza rzecza jest nowy kolor butow Del Piero i mozliwosc dotkniecia tylka Kovaca podczas walk about...
Tak? Nie wiedziałem.

Obrazek
juveluck

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 kwietnia 2007, 11:56

Dionizos pisze:
Nie do końca wiem jak będzie na Nord, gdyż po prostu nie sprawdzałem
To sprawdz, przeciez to chwila :prochno: .
Nie taka chwila bo na stronach widnieją tylko informacje popierane przez Drughi i Bravi, takie jak ta wyżej. Trzeba by poszukać po forach a nie specjalnie mi sie chce 8)
Dionizos pisze:
Ostatnio też protestowali, ale wydaje mi sie, że tym razem będzie inaczeji spokojnie będziemy mogli śpiewać z Vikingami, Nucleo i Tradizione kolejne przyśpiewki
To jakies Twoje przeczucie czy cos? Ja osobiscie nie wiem jak bedzie, ale Ty chyba tez nie, wiec nie rób ludziom nadzeji :P.

No chyba napisałem jasno, że wydaje mi się, więc to są moje przypuszczenia. Czy się sprawdzą czy nie okaże się we wtorek. Jeżeli jesteś w posiadaniu lepszych informacji zamiast głupio sie czepiać podzielił byś się nimi z nami.Bo jak możesz przeczytać wyżej mi nie specjalnie chce, a raczej nie mam teraz czasu, czytać fora, żeby je znaleźć. A sam fakt, że protestować będzie Sud nie oznacza, że zrobi to też Nord. Wiadomym jest, że grupy z jednej i drugiej strony nie koniecznie się uwielbiają
Dionizos pisze:Edit: Tak przy okazji, to nie chodzi tylko o godzine meczu...

Na meczu z napoli protestu by nie było jeżeli spotkanie zostało by rozegrane chociażby w godzinach proponowanych przez Juventus, czyli o 19. Choć oczywiście pretensje są o wiele rzeczy, jak chociażby postawa Zebiny czy Camora.

Obrazek
Jacol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 kwietnia 2007, 22:36

Ustalając godz. 17:30 zapewne kierowano się tym co miało miejsce na początku lutego w Catanii. Jest to przecież mecz podwyższonego ryzyka. Więc, aby nie wzbudzać większej agresji postanowiono rozegrać mecz o godz. 17:30 choć na początku miało być o godz. 18:00. Na pewno także na ustalenie takiej a nie innej godziny miał wpływ także to, że we wtorek są rozgrywki Ligi Mistrzów.

"Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości." - Gianni Agnelli
mesju

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 kwietnia 2007, 23:19

Czy ten cały śmieszny protest nie miał swojego początku już dzisiaj, bo nie wiem czy też to zauważyliście, ale dzisiaj na stadionie było wyjątkowo cicho...

juveluck

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 kwietnia 2007, 00:11

Protest miał początek dużo wcześniej niż dzisiaj.

Obrazek
Dionizos

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 kwietnia 2007, 11:19

mJaUcViEej pisze:Czy ten cały śmieszny protest nie miał swojego początku już dzisiaj, bo nie wiem czy też to zauważyliście, ale dzisiaj na stadionie było wyjątkowo cicho...
Smieszny to jestes ty...

mesju

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 kwietnia 2007, 12:17

Dionizos pisze:
mJaUcViEej pisze:Czy ten cały śmieszny protest nie miał swojego początku już dzisiaj, bo nie wiem czy też to zauważyliście, ale dzisiaj na stadionie było wyjątkowo cicho...
Smieszny to jestes ty...
Byłem pewien, że to napiszesz :lol:

Ludzie, którzy uważają się za "Wielkich Kibiców", a mecz swojej ukochanej drużyny oglądają raz w miesiącu... jak im się przypomni :roll:

Dionizos

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 kwietnia 2007, 16:33

mJaUcViEej pisze:
Dionizos pisze:
Smieszny to jestes ty...
Byłem pewien, że to napiszesz :lol:

Ludzie, którzy uważają się za "Wielkich Kibiców", a mecz swojej ukochanej drużyny oglądają raz w miesiącu... jak im się przypomni :roll:
O kim to niby?

ODPOWIEDZ