Informacje o Ultras naszych i nie naszych !!!
- Mati1990
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
o co wlasnie chodzi z tym protestem?? bo nie kumam zabardzoLBaLin pisze:Szkoda chyba troche ludzi jadacych teraz na mecz z Napoli bo pewnie nawet atmosfery za bardzo nie bedzie mozna poczuc.. No chyba ze nie wszystkie grupy popieraja protest...
- juveluck
- Juventino
Protest przeciwko rozgrywaniu spotkania o tak wczesnej porze co uniemożliwia, bądź też utrudnia dotarcie na stadion osoba pracującym ( we Włoszech większość osób pracuje do godziny 18 ). Najbardziej pokrzywdzeni czują sie posiadacze abonamentów(zasiadający na 2 poziomie Curva Sud, czyli tym teoretycznie najbardziej prestiżowym). Dlatego też planują milczenia zamiast dopingu. Szkoda, że Lega Calcio, która jest odpowiedzialna za ustalanie godzin spotkania, zapewne nawet tego nie zauważy. A ucierpią zawodnicy. Klub również nie ma wpływu na to, że spotkanie zostanie rozegrane o 17.30, Juventus zabiegał o możliwie jak najpóźniejsze rozegranie spotkania. Plakat zaprezentowany wyżej tyczy sie tylko Curva Sud i został poparty przez Bravi Ragazzi i Drughi, jedyne obecnie grupy wieszające tam flagi. Nie do końca wiem jak będzie na Nord, gdyż po prostu nie sprawdzałem. Ostatnio też protestowali, ale wydaje mi sie, że tym razem będzie inaczeji spokojnie będziemy mogli śpiewać z Vikingami, Nucleo i Tradizione kolejne przyśpiewki. Z racji na rangę spotkania i fakt, że neapolitańczycy na pewno swoich gardeł oszczędzać nie będą, myślę, że i Sud zacznie śpiewać prędzej czy później.

FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
- Dionizos
- Juventino
Co jest w tym bzdurnego? To, ze goscie, ktorzy jezdza wszedzie za swoim klubem i robia dla niego wszystko, chca byc traktowani z szacunkiem? Wiesz, dla niektorych mecz to nie tylko okazja do staniecia przy barierce i zobaczenia na zywo Del Piero i ponarzekania na to, ze nie gra Bojinov, mimo, ze jest "mlody i perspektywiczny"swiergot pisze:Curva Sud się w to bawi. My będziemy na Curva Nord. I dobrze, bo pewnie Curva Sud sobie ubzdura jakiś bojkot w stylu pierwsza połowa przy całej trybunie pustej.
To sprawdz, przeciez to chwilaNie do końca wiem jak będzie na Nord, gdyż po prostu nie sprawdzałem

To jakies Twoje przeczucie czy cos? Ja osobiscie nie wiem jak bedzie, ale Ty chyba tez nie, wiec nie rób ludziom nadzejiOstatnio też protestowali, ale wydaje mi sie, że tym razem będzie inaczeji spokojnie będziemy mogli śpiewać z Vikingami, Nucleo i Tradizione kolejne przyśpiewki

Edit: Tak przy okazji, to nie chodzi tylko o godzine meczu...
- swiergot
- Juventino
To, że pozbawiają swoją drużynę dopingu, a i tak nie zyskają nic na tym proteście.Dionizos pisze:Co jest w tym bzdurnego?
Tak, wiem. Niektórych nie interesuje to co się dzieje na boisku. Przykre.Dionizos pisze:Wiesz, dla niektorych mecz to nie tylko okazja do staniecia przy barierce i zobaczenia na zywo Del Piero i ponarzekania na to, ze nie gra Bojinov, mimo, ze jest "mlody i perspektywiczny"

- Dionizos
- Juventino
Tego akurat nie mozesz wiedziec...swiergot pisze:To, że pozbawiają swoją drużynę dopingu, a i tak nie zyskają nic na tym proteście.Dionizos pisze:Co jest w tym bzdurnego?
Przykre jest to, ze dla Ciebie najwazniejsza rzecza jest nowy kolor butow Del Piero i mozliwosc dotkniecia tylka Kovaca podczas walk about...Tak, wiem. Niektórych nie interesuje to co się dzieje na boisku. Przykre.
- juveluck
- Juventino
Nie taka chwila bo na stronach widnieją tylko informacje popierane przez Drughi i Bravi, takie jak ta wyżej. Trzeba by poszukać po forach a nie specjalnie mi sie chce 8)Dionizos pisze:To sprawdz, przeciez to chwilaNie do końca wiem jak będzie na Nord, gdyż po prostu nie sprawdzałem.
Dionizos pisze:To jakies Twoje przeczucie czy cos? Ja osobiscie nie wiem jak bedzie, ale Ty chyba tez nie, wiec nie rób ludziom nadzejiOstatnio też protestowali, ale wydaje mi sie, że tym razem będzie inaczeji spokojnie będziemy mogli śpiewać z Vikingami, Nucleo i Tradizione kolejne przyśpiewki.
No chyba napisałem jasno, że wydaje mi się, więc to są moje przypuszczenia. Czy się sprawdzą czy nie okaże się we wtorek. Jeżeli jesteś w posiadaniu lepszych informacji zamiast głupio sie czepiać podzielił byś się nimi z nami.Bo jak możesz przeczytać wyżej mi nie specjalnie chce, a raczej nie mam teraz czasu, czytać fora, żeby je znaleźć. A sam fakt, że protestować będzie Sud nie oznacza, że zrobi to też Nord. Wiadomym jest, że grupy z jednej i drugiej strony nie koniecznie się uwielbiają
Dionizos pisze:Edit: Tak przy okazji, to nie chodzi tylko o godzine meczu...
Na meczu z napoli protestu by nie było jeżeli spotkanie zostało by rozegrane chociażby w godzinach proponowanych przez Juventus, czyli o 19. Choć oczywiście pretensje są o wiele rzeczy, jak chociażby postawa Zebiny czy Camora.

FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
- Jacol
- Juventino
Ustalając godz. 17:30 zapewne kierowano się tym co miało miejsce na początku lutego w Catanii. Jest to przecież mecz podwyższonego ryzyka. Więc, aby nie wzbudzać większej agresji postanowiono rozegrać mecz o godz. 17:30 choć na początku miało być o godz. 18:00. Na pewno także na ustalenie takiej a nie innej godziny miał wpływ także to, że we wtorek są rozgrywki Ligi Mistrzów.
"Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości." - Gianni Agnelli
- mesju
- Qualità Juventino
Byłem pewien, że to napiszesz :lol:Dionizos pisze:Smieszny to jestes ty...mJaUcViEej pisze:Czy ten cały śmieszny protest nie miał swojego początku już dzisiaj, bo nie wiem czy też to zauważyliście, ale dzisiaj na stadionie było wyjątkowo cicho...
Ludzie, którzy uważają się za "Wielkich Kibiców", a mecz swojej ukochanej drużyny oglądają raz w miesiącu... jak im się przypomni :roll:
- Dionizos
- Juventino
O kim to niby?mJaUcViEej pisze:Byłem pewien, że to napiszesz :lol:Dionizos pisze:Smieszny to jestes ty...mJaUcViEej pisze:Czy ten cały śmieszny protest nie miał swojego początku już dzisiaj, bo nie wiem czy też to zauważyliście, ale dzisiaj na stadionie było wyjątkowo cicho...
Ludzie, którzy uważają się za "Wielkich Kibiców", a mecz swojej ukochanej drużyny oglądają raz w miesiącu... jak im się przypomni :roll: