Serie B (29): JUVENTUS 5-1 Triestina

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Wonki

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 marca 2007, 11:47

ObrazekvsObrazek

Kiedy?
Już jutro, dnia 19 marca roku pańskiego 2007, o godzinie 21:00 Sir Juventus oraz Lady Triestina spotkają się aby... nie, jednak to nie będzie chyba miłe rendez-vous, czeka nas kolejny pojedynek o ligowe punkty.

Gdzie?
Oczywiście mecz rozegrany zostanie na Olimpico, co jednak z góry nam nie daje korzystnego rezultatu. Zwycięstwo trzeba będzie udokumentować bramkami i poprzeć walką o każdą piłkę.

Z kim gramy?
Triestina po 27 meczach zajmuje 11. lokatę w drugoligowej tabeli. Do lidera traci 16 punktów, a wartałoby tę ceferkę powiększyć.
Obrazek
Pełna nazwa: Unione Sportiva Triestina Calcio
Przydomek: Unione, Alabardati, Giuliani
Data założenia: 1918
Stadion: Stadio Nereo Rocco
Liczba miejsc: 31 350
Prezes: Francesco De Falco
Trener: Andrea Agostinelli
2005/06: Serie B, 14 miejsce
www.triestinacalcio.it

Gdzie obejrzeć?
Na razie brak informacji co do transmisji, może takie pojawią się jutro. Póki co wiadomo tylko, że o 23:30 Polsat Sport Extra wyemituje retransmisję.

Jaki skład?
Także nieznane są jeszcze powołania na ten mecz. Na pewno zabraknie Trezeguet, w sprawie którego apelacja została odrzucona. Kiedy poznamy powołania to może dodam do tematu ankietę, kogo widzielibyście w ataku. Chyyyba że nie będę miał kiedy. Aaalbo zapomnę :wink:

Inne mecze?
Każdy fan Juve będzie cennych ligowych punktów pożądać jutro niebotycznie ze względu na możliwość "odskoczenia" od vicelidera na sześć oczek. Napoli bowiem przegrało swój wyjazdowy mecz z 19. obecnie Crotone 2:1 :whistle:

Tak więc trudno się na razie bawić w typowanie składu bo nie wiemy kogo mamy do wyboru :prochno: Jednak każdy jakąś swoją wizję ma. Ja nie chciałbym, aby znowu Zebina musiał zagrać na środku obrony, a Birindelli na prawej. Ta pozycja jest właśnie dla Zebiny, a na środku możeby dać szansę Urbano? Co do pomocy to ta, która grała w ostatnim meczu jest w sumie ok, wolałbym jednak Zanettiego zamiast GG. A atak wiadomo - każdy chyba chce wreszcie zobaczyć, jak Bojinov gra cały mecz. U boku Del Piero oczywiście, którego w trakcie spotkania mógłby zastąpić Palladino. I oby nasze oczy nie oglądały powtórki z pierwszej połowy ostatniego meczu :/

Nie liczę na łatwy mecz, fajnie by było, jakby Triestina trochę się odkryła bo wtedy gra nam się całkiem dobrze. Ale obawiam się, że trenerzy drugoligowych ekip odkryli już dawno, że najlepszym sposobem na nas jest konratak :doh: zobaczymy co wymodzi na jutro DiDi :wink:

mpolek

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 marca 2007, 12:08

Stawiam 3-1 ramki - Nedvd, Del Piero x2.
Liczę na dobrą grę i na zwycięsto, które da nam sześciopunktową przewagę nad Napoli i ośmiopunktową nad Piacenzą. Apropo Triestiny - są bardzo waleczni co udowodnili w pierwszym meczu dając sobie strzelić tylko jednego gola. W naszym składzie zabraknie Trezeuget, który pauzuje za niesportowe zachowanie, myśle, że z tym to akurat nie będzie problemu bo mamy jeszcze Bojinowa i Palladino. O innych zawodnikach dowiemy się w najbliższym czasie kiedy na http://juventus.com albo i na http://Juvepoland.com pojawią sie powołania na jutrzejszy mecz. Niech wygra lepszy :prochno:
Ostatnio zmieniony 18 marca 2007, 12:09 przez mpolek, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Mrówa

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 marca 2007, 12:09

Oczywiscie Triestina nie podaruje nam 3 punktow w latwy sposob. Zapewne przyjada na Olimpico z zamiarem bronienia sie cala druzyna, i od czasu do czasu sproboja nas skotrowac. Ale na wlasnym stadionie radzimy sobie rewelacyjnie, bodajze 11 zwyciest i jeden remis, mowia same za siebie. Jutro trzeba dolozyc kolejne zwyciestwo i nie patrzec co zrobi napoli.

Pobawie sie troche w proroka, i zapodam skladzik jaki wedlug mnie wyjdzie jutro od 1 minuty.
Buffon
Zebina-Boumsong-Chiellini-Balzaretti
Camoranesi-Marchisio-Zanetti-Nedved
Del Piero-Palladino

Najwazniejsze jest oczywiscie zwyciestwo, ale wypadaoby zeby bylo ono odniesione w dobrym stylu, a nie wymeczone, jak to ostatnio czesto bywalo. Wierze ze zagramy dobre spotkanie, i nie zostawimy zadnych watpliwosci kto wygra Serie B.

Obrazek
sushi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 marca 2007, 12:20

Witam myśle że ten mecz do łatwych nie będzie należył aczkolwiek jesteśmy liderami i gramy u siebie wiec licze na wygrano i zwiekszenia przewagi nad napoli :-D

Czy wygrywa czy nie ja i tak kocham cię w sercu moim JUVE i na dobre i na złe
Szymek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 marca 2007, 18:25

Mecz, który musimy wygrać. Jednak łatwo nie będzie. Triestina zapewne będzie walczyć o co najmniej jeden punkt. Ostatnie dwa mecze w naszym wykonaniu były kiepskie. Mimo, że spotkanie z Treviso, rozegraliśmy na własnym stadionie, jednak mieliśmy problemy. Nie możemy pozwolić sobie na jakąkolwiek stratę punktów w tej fazie rozgrywek. Powinniśmy utrzymać fotel lidera do końca sezonu, i mam nadzieję, że tak się stanie. Jeśli wygramy, powiększymy swoją przewagę nad Napoli aż o sześć punktów, więc nie wchodzi w grę inna możliwość jak zwycięstwo. Musimy wyjść na boisko skoncentrowani i pewni siebie. Najważniejsze, to nie zlekceważyć rywala, bo wszyscy doskonale wiemy czym to grozi. Powinniśmy także zagrać uważnie w obronie, aby nie stracić żadnej głupiej bramki. Skład mamy optymalny, możliwe, że po ostatnim świetnym występie w pierwszej jedenastce zagra Marchisio. W miejsce Trezegueta zagra zapewne Palladino, choć liczę również, na występ Bożinowa. W obronie również nie mamy żadnych poważnych braków, więc powinno być przyzwoicie. Liczę również na Deschampsa, który odpowiednio porozmawia z chłopakami i przeprowadzi dobre zmiany. Mam nadzieję, że zagramy dobry mecz, satysfakcjonuje mnie zwycięstwo choćby 1:0, ale zasłużone, po dobrej grze.

Oto lista powołanych:
1 Buffon
2 Birindelli
3 Chiellini
6 Zanetti
8 Giannichedda
9 Bojinov
10 Del Piero
11 Nedved
12 Mirante
14 Balzaretti
15 Marchisio
16 Camoranesi
18 Boumsong
19 Paro
20 Palladino
25 Zalayeta
27 Zebina
30 Legrottaglie
32 Marchionni
Jak widać, mamy optymalny skład.

Tasak

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 marca 2007, 18:43

Przed każdą kolejką, w temacie o meczu zawsze można przeczytać, że czeka nas trudna potyczka, łatwo nie będzie itp, itd. A tak naprawdę to nie ma jakiejś regularności w rezultatach Juventusu. Potrafimy wygrać trudny mecz, w całkiem dobrym stylu, by zremisować (czasem ledwo) z drugoligowym słabeuszem... Jeżeli tylko piłakarze będą traktowali każdy mecz poważnie i z taką motywacją na jaką każdy kibic liczy, to nie powinno być problemów z pokonaniem każdego zespołu w SerieB (można by się ew. pomęczyć z 2, 3 miejscem) I nie powinno mieć żadnej różnicy czy gramy w domu na wyjeździe, czy gdzieś tam indziej... Jeżeli tylko Juve potraktuje przeciwnika należycie (jak np. piacenza, crotone, bari) nie będzie problemów... A jak będą egzystować przez 3/4 meczu może być ciężko (chociażby modena czy treviso)
Jestem dobrej myśli, trzeba odskoczyć napoli na 6 pkt i stanie się to już w poniedziałek! Przy okazji mam też nadzieję na jakiś ładny grad bramek coś w stylu 4-5:0... Tak więc Forza Juve

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 18 marca 2007, 21:04

Myślę podobnie jak przedmówca i często zastanawia mnie czemu takiemu klubowi jak Juventus brakuje tej motywacji...?
Mimo wszystko liczę, że jutrzejszy mecz przeciwko Triestinie wygramy :) nie musi być to wielki, znaczący pogrom... wystarczy 1,2 - 0
No i jak zapewne wielu chciałbym zobaczyć w składzie Bojinowa.
Ostatnio zmieniony 19 marca 2007, 15:51 przez szczypek, łącznie zmieniany 1 raz.

Swider10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 marca 2007, 21:12

Mam nadzieje ze Juve zagra swoje i znowu zaczniemy wygrywac wiecej niz 1 bramka :) Oczwiscie jezeli bylby wynik 1:0 (dla nas) to nie mialbym nic przeciwko, ale zawsze lepiej zobaczy wiecej bramek z naszej strony:) Chcialbym abysmy nie stracili zadnej bramki bo wazne jest rowniez zachowywanie czystego konta. Mecz napewno nie bedzie prosty, spodzeiwam sie podobnego do tego z Treviso licze jednak ze pokazemy "zeby" w tym spotkaniu i wygramy. Moj typ 2:0 :) Jak juz wiemy Napoli przegralo swoj mecz takze mamy szanse podwyzszyc swoja przewage.

FOZRA JUVE !!!

"Pozytywne rezultaty to coś wspaniałego , ale istnieje coś większego: móc powiedzieć, że jest się kibicem Juventusu i być z tego dumnym."

"Dla tych barw niektórzy stracili swe życie"
mesju

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 marca 2007, 21:30

Mam dziwne wrażenie, że w tym spotkaniu będziemy się męczyć z przeciwnikiem niemiłosiernie. Dlaczego? Bo jak Napoli nam traci punkty, to i my tracimy. Taki czarny scenariusz mi się rysuje, choć oczywiście mam nadzieję, że się nie spełni.

Liczę, że DD wystawi jutro Bojinova. A przynajmniej da mu pograć w drugiej połowie. Młody napastnik niezwykle ożywił nasze ostatnie spotkanie, bo para Del Piero-Palladino grała dość smętnie.

Swoją drogą... z kim Bojinov ma się ogrywać jak nie z 11 zespołem 2 ligi :roll:

DamKam

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 marca 2007, 15:47

Podobnie jak w meczu z Treviso, tak i dziś z Triestiną, może uda mi się coś zobaczyć na Sopcast'cie :pray: Link: http://www.soccerlive.tv.pl/
A co do meczu, to oczywiście trzeba zainkasować kolejne 3 pkt na Olimpico. I przydałoby się wygrać w lepszym niż ostatnio stylu, przed własną publiką :!:
FORZA JUVE

mpolek

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 marca 2007, 22:03

Ładny meczyk, wynik narazie tak jak typowałem:p. No ladna gra bardzo ładne bramki. Jeśli chodzi o bramę straconą to błąd obrony jest katastrofalny:/. Camor dosłownie można powiedzieć, że błyszczy. Czsami traci, ale widać jego pracę, waleczność i chęc do gry bo w meczu z Brescią chyba mu się nie chciało. Ogolnie bardzo fajny meczyk. Zobaczymy w drugiej połowie co będzie. O Palladino nic nie wspomnę bo 2 bramki mówią same za siebie.

Obrazek
mrhahn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 marca 2007, 23:19

KOlejny raz nasz wielki Juventus odrodził się... ale dlaczego po tym jak kolejny raz ktoś nam wylał kubeł zimnej wody na głowe.

Tak powinien wyglądać każdy nasz mecz w Serie B gdzie niewądpliwie jestesmy najlepszą drużyną - wpadki się mogą zdarzyć, ale nie w takiej ilości...

Mecz był w bardzo dobrym wykonaniu, tytaj bylo widać ze gra drużyna której miejsce jest w Serie A, a 2go ligowiec.

Jedyną skazą tego meczu jest to że daliśmy sobie strzelić bramke, to nie powinno się zdarzyć :naughty:

Ale tak czy siak oby same takie mecze nas czekały w wykonaniu naszej drużyny i jeszcze lepszych!

Obrazek
dawidm

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 marca 2007, 23:39

wlasnie sie zaczyna na Polsacie Sport Extra, zapraszam przed TV :P brawa dla Palladino za hat tricka ;) dobrze sobie radzimy w meczach u siebie, na wyjazdach bywa niestety nieco gorzej ;)`

Lord_Chaos

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 marca 2007, 03:18

Wysoka wygrana 90% osob nie widzialo meczu zachwyceni ;D a co tam skoro juve wygralo 4 bramkami tzn mecz byl wspanialy w wykonaniu naszego zespolu XD.......

Siewier

Administrator
Administrator
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 20 marca 2007, 07:17

Lord_Chaos pisze:Wysoka wygrana 90% osob nie widzialo meczu zachwyceni ;D a co tam skoro juve wygralo 4 bramkami tzn mecz byl wspanialy w wykonaniu naszego zespolu XD.......
Po tym co pokazaliśmy w ostatnich dwóch spotkaniach trudno się temu dziwić, że sam wysoki wynik wielu zachwyca.

Zablokowany