Włatcy móch
- M.
- Juventino
Słyszeliście o tym serialu? Oglądaliście go? Jakie jest Wasze zdanie na jego temat? Dla niewtajemniczonych krótko go przedstawię. "Włatcy móch" to polski serial animowany oparty na South Parku. Przedstawione są w nim perypetie czterech ośmiolatków: zombiego Czesia, wiejskiego chłopca Anusiaka (moja ulubiona postać), bogacza Maślanego (Maślany?) i wynalazcy Konieczki. Oprócz nich występuje również ich nauczycielka, pani Frau i higienistka (za nią akurat nie przepadam). Do tej pory wyszło dwanaście odcinków. Oto ich tytuły:
1. Karta Maślany
2. Nazywam się Anusiak
3. Order dla Maślany
4. Wójek Alfred
5. Pierwsza komunja
6. Andzelika
7. Wiedźma shigella
8. Higieniczny Blues
9. Pranie Mózgów
10. Korzóh, mleczarka i korek do rzaby
11. Autobus i suwenira
12. Muzełum
Każdy odcinek trwa ok. 20 minut i wychodzi raz na tydzień. Do tej pory najlepszymi motywami były według mnie gra na komputerze w szpitalu (Wiedźma shigella), wejście Czesia z faszystowską flagą śpiewając niemiecki hymn (Pranie Mózgów) i wyścigi w muzeum (Muzełum), choć wiele dialogów zasługuje na uznanie. W dobie jakichś Prison Breaków, Lostów czy innych Złotopolskich odkryłem ten serial i muszę przyznać, że przypadł mi do gustu. Co Wy o nim sądzicie? Zapraszam do dyskusji.
http://www.milanos.pl/wlatcy-moch.php?id=wm - tutaj znajdziecie wszystkie odcinki.
- a tutaj są najlepsze kawałki.
Edit (23.01.09):
http://www.24wlatcy.pl/ - strona o Włatcach Móch użytkownika tego forum, koksu_klb. Gorąco polecam!
1. Karta Maślany
2. Nazywam się Anusiak
3. Order dla Maślany
4. Wójek Alfred
5. Pierwsza komunja
6. Andzelika
7. Wiedźma shigella
8. Higieniczny Blues
9. Pranie Mózgów
10. Korzóh, mleczarka i korek do rzaby
11. Autobus i suwenira
12. Muzełum
Każdy odcinek trwa ok. 20 minut i wychodzi raz na tydzień. Do tej pory najlepszymi motywami były według mnie gra na komputerze w szpitalu (Wiedźma shigella), wejście Czesia z faszystowską flagą śpiewając niemiecki hymn (Pranie Mózgów) i wyścigi w muzeum (Muzełum), choć wiele dialogów zasługuje na uznanie. W dobie jakichś Prison Breaków, Lostów czy innych Złotopolskich odkryłem ten serial i muszę przyznać, że przypadł mi do gustu. Co Wy o nim sądzicie? Zapraszam do dyskusji.
http://www.milanos.pl/wlatcy-moch.php?id=wm - tutaj znajdziecie wszystkie odcinki.
- a tutaj są najlepsze kawałki.
Edit (23.01.09):
http://www.24wlatcy.pl/ - strona o Włatcach Móch użytkownika tego forum, koksu_klb. Gorąco polecam!
Ostatnio zmieniony 23 stycznia 2009, 19:32 przez M., łącznie zmieniany 1 raz.
:roll:
- pan Zambrotta
- Juventino
Polecam oglądać serial po kilku głębszych. Wtedy bawi jak cholera, choć i na trzeźwego też jest kilka motywów, które mogą śmieszyć.
Dla mnie najlepszym odcinkiem był "Wójek Alfred". Kapitalny popis Czesia.
Nie nazywam tego polskim South Parkiem, bo obie kreskówki są do wacka nie podobne.
A co o nim sądzę ? w tym kraju wszystko się przyjmie, jeśli tylko będzie oryginalnie głupio. W środowe wieczory raczej mam trochę wolnego czasu, więc zazwyczaj włączam TV4 i nie narzekam na nudę.
We wtorki oglądam Muminki, a w środę Czesia i jego kumpli. I gitara.
Czy mi się wydaje, czy katechetka i facetka to te same postacie ?
Dla mnie najlepszym odcinkiem był "Wójek Alfred". Kapitalny popis Czesia.
Nie nazywam tego polskim South Parkiem, bo obie kreskówki są do wacka nie podobne.
A co o nim sądzę ? w tym kraju wszystko się przyjmie, jeśli tylko będzie oryginalnie głupio. W środowe wieczory raczej mam trochę wolnego czasu, więc zazwyczaj włączam TV4 i nie narzekam na nudę.
We wtorki oglądam Muminki, a w środę Czesia i jego kumpli. I gitara.
Czy mi się wydaje, czy katechetka i facetka to te same postacie ?
- DamKam
- Juventino
"Włatcy móch"
Nie widziałem. Ale mój kolega z klasy ciągle udaje jakiegoś Czesia właśnie z tego serialu :lol: I z jego gadki wynika, że jest to dość śmieszne
Choć wydaje mi się, że na South Park nie ma mocnych i nic ich nie przebije 

- ULAT
- Juventino
Mi się nawet podobało. Fakt że inteligencją to to nie grzeszy ale jednak bawi. W niezbyt wyrafinowany sposób ale zawsze. Czesio bije na głowę wszystkich ;]
-Czesiu dlaczego zjadłeś muchę?
-Bo była za suuuucha
-Czesio zepsuł żabkę :lol:
itd itp 8) kto oglądał ten wie ;]
-Czesiu dlaczego zjadłeś muchę?
-Bo była za suuuucha

-Czesio zepsuł żabkę :lol:
itd itp 8) kto oglądał ten wie ;]
- Michael900
- Juventino
To ja chyba tez tak jak Venomik mama inne poczucie humoru. W ogóle mnie to nie bawi...
Ciekawostki o Juventusie, które musisz znać - www.facebook.com/JuveCiekawostki
- Railis
- Qualità Juventino
Sam miałem założyć ten temat. :-D Ciesze się że są również osoby które lubią ten serial.
Ci którzy go nie lubią po prostu nie umieją docenić piękna w prostocie. Bajeczka jest dla mnie genialna. Śmianie nieliche z akcentu pani Frau (facetki, żydówy czy jak kto woli
), pomysłów Konieczki, Anusiaka i Maślany, no i z niepodważalnego idola tłumów CZESIA.
Nie ma to jak niezapomniane teksty typu "Czesiu Wal :!: ), albo "a co to znaczy .....?, oraz znane "Dzieeńdoobry. Nazywam się Czesio". O tej bajeczce można pisać epopeje. :lol: Wszystkie odcinki mam na dysku i zamierzam je kolekcjonować.
Ci którzy go nie lubią po prostu nie umieją docenić piękna w prostocie. Bajeczka jest dla mnie genialna. Śmianie nieliche z akcentu pani Frau (facetki, żydówy czy jak kto woli

Nie ma to jak niezapomniane teksty typu "Czesiu Wal :!: ), albo "a co to znaczy .....?, oraz znane "Dzieeńdoobry. Nazywam się Czesio". O tej bajeczce można pisać epopeje. :lol: Wszystkie odcinki mam na dysku i zamierzam je kolekcjonować.
- leniup
- Redaktor
Ogólnie po kilku pierwszych odcinkach, które zobaczyłem dzięki linkowi od Diega muszę powiedzieć, że żadna rewelacja, ale kicz też nie. Niektóre teksty rzeczywiście bawią, ale jest ich niewiele. W skali na 10, oceniam góra na 5. Jak się komuś nudzi można pooglądać.
EDIT !!!
Widziałem już wszystkie odcinki które do tej pory się ukazały i koryguje pogląd. Odcinek "Pranie mózgów" to majstersztyk
A Czesio urzeka 
:evil: :naughty:Diego pisze:W dobie jakichś Prison Breaków
EDIT !!!
Widziałem już wszystkie odcinki które do tej pory się ukazały i koryguje pogląd. Odcinek "Pranie mózgów" to majstersztyk

- DamKam
- Juventino
Achh, nie wytrzymałem i w końcu musiałem obejrzeć co to jest
I tak jestem już po dwóch pierwszych odcinkach. Karta Maślany oraz Nazywam się Anusiak. Muszę przyznać, że może i nie jest to jakoś nadzwyczaj śmieszne, ale mimo to wciąga
Dziś u mnie w klasie, przy nauczycielu, jeden koleś puścił z komórki na cały głos "aleluja, aleluja..." w wykonaniu Czesia :lol:

- MrWlodek
- Juventino
Serial zjadliwy ale to nie to samo co "The Family Guy" czy "South Park" ale ma coś w sobie z każdego polaka
Ogląda mi się go przyjemnie ale nie radzę oglądać go z rodzicami...
Wiem po sobie że będą mieć inne zdanie
PS No i Czesio wymiata

PS No i Czesio wymiata

- Vincitore
- Juventino
RE-WE-LA-CJA!!
Polecam na Youtube pooglądać kilka odcinków, niektóre teksty Czesia i jego przyjaciół poprostu ściągają do ziemii. Znakomity jest odcinek o Wykopkach czy Mikołajki. Bajeczke dawniej ignorowałem teraz ją wprost uwielbiam.
Polecam za 30 minut odpalić TV 4, bedzie najnowszy odcinek : Karnawau.
Polecam na Youtube pooglądać kilka odcinków, niektóre teksty Czesia i jego przyjaciół poprostu ściągają do ziemii. Znakomity jest odcinek o Wykopkach czy Mikołajki. Bajeczke dawniej ignorowałem teraz ją wprost uwielbiam.
Polecam za 30 minut odpalić TV 4, bedzie najnowszy odcinek : Karnawau.
Ostatnio zmieniony 05 kwietnia 2007, 13:31 przez Vincitore, łącznie zmieniany 1 raz.
- klsmkr
- Interista
Obejrzałem sobie właśnie "najlepsze kawałki" tego serialu na youtubie i mogę napisać jedno - jedyne co śmieszy, to porównywanie tego czegoś do South Parku...
EDIT: Ach, przypomniało mi się, że widziałem kiedyś jeden z odcinków w TV, ale to i tak nie zmienia mojej oceny.
EDIT: Ach, przypomniało mi się, że widziałem kiedyś jeden z odcinków w TV, ale to i tak nie zmienia mojej oceny.