Wysokie kary za bójke na meczu Valencia - Inter

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 14 marca 2007, 21:04

W tym samym wywiadzie Francesco powiedział, że to Marchena sprowokował Burdisso obrażając go.
A ty myslisz, że mógłby Toldo powiedzieć inaczej :?: Oczywiście, że nie. Przecież wiadomo, że to dwaj kumple z jednej drużyny i byłby dziwne gdyby Toldo powiedział, że to Burdisso sprowokował bójkę. Wypowiedzi piłkarzy nigdy nie będą w pełni obiektywne.

A powracając do ewentualnych kar. Jak dla mnie powinny być jak najsurowsze, a to dlatego, że takie zachowania nie mają nic wspólnego z futbolem. Wiadomo mecz był o wysoką stawkę, nerwy itp, ale nic nie usprawiedliwia tak głupiego zachowania piłkarzy. Stadion to nie ulica :!: I myślę, że taka zasada powinna obowiązywać zarówno kibiców, jak i piłkarzy...

klsmkr

Interista
Interista

Nieprzeczytany post 15 marca 2007, 00:20

zoff pisze:A ty myslisz, że mógłby Toldo powiedzieć inaczej :?:

Nie wiem, jak było naprawdę. Najlepiej byłoby, gdyby głos w sprawie zabrał rzekomo poszkodowany Marchena, ale nigdzie takiej wypowiedzi nie widziałem. Dlatego z braku alternatywy przyjmuję relację Toldo.
zoff pisze:Przecież wiadomo, że to dwaj kumple z jednej drużyny
Otóż to - kumple, dlatego mnie osobiście reakcja chłopaków nie dziwi. Wiem, że postąpili karygodnie, ale los płata igle i człowiek w obliczu pewnych zdarzeń postępuje inaczej, niż nakazuje zdrowy rozsądek. Mogę tylko wyrazić nadzieję na to, że więcej nikt nie będzie chciał testować solidarności naszej drużyny w taki sposób.

Juve17

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 marca 2007, 12:08

Niezła to była akcja :], choć nie da sie ukryć na takim poziomie rozgrywek było to nie na miejscu...
Co do kary uważam że jest odpowiednia.

kow3l

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 marca 2007, 12:33

UEFA na pewno dokladnie przeanalizowala cale zajscie. Pierwotnie obawialem sie,ze w zwiazku z tym, iz sa to czolowe kluby z dwoch bardzo silnych i majacych swoja renome w europie lig, kary beda mniejsze. Osobiscie jestem zwolennikiem jak najostrzejszego karania tego typu wystepkow, jednak zwazywszy na kary jakie z reguly sie naklada na tego typu rzeczy uwazam,ze poszczegolni zawodnicy jak i kluby zostaly srogo ukarane. Kara finansowa dla Interu i Valencii jest jaka jest. Niektorym to sie moze wydawac malo, jednak ile byscie chcieli aby oni otrzymali? Milon euro? Nie popadajmy w skrajnosc... Co do kar indywidualnych. Po kilkakrotnym przeanalizowaniu zajsc majacych miejsce po meczu (oczywiscie tych zarejestrowanych) oraz po przeczytaniu informacji w prasie w nastepnych dniach OSOBISCIE uwazam,ze kara Navarro powinna skutkowac takze w rozgrywkach krajowych oraz wystepach w reprezentacji Hiszpanii. Oczywiscie UEFA zwrocila sie z tym do FIFA, ktora ma prawo do tego typu orzeczenia, jednak ta druga wcale nie musi tak postanowic. Mysle jednak, ze tak powinna ona orzec, bo rzeczywiscie Navarro na to zasluzyl. Nie ma co tolerowac chamstwa. Rowniez Burdisso w moim mniemaniu otrzymal kare zbyt lagodna wrrr. Nawiasem mowiac obrona Interu w przyszlym sezonie chyba bedzie grac rezerwami w CL (w kazdym razie w fazie grupowej;-)) :D

Basiek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 marca 2007, 13:59

Kary jak najbardziej zasluzone. I mowie to calkiem obiektywnie, bo pomimo ze nienawidze Interu, to zawsze lubilem Valencie. Obie strony sa rownie winne, nie ma co dzielic na tych lepszych i gorszych. Do takich sytuacji nie powinno dochodzic w meczach o takim prestizu i o taka stawke. Jak zawsze temperament poludniowcow przynosi fatalna renome zarowno Serie A, jak i Primera Division. Kluby powinno dodatkowo obciac pensje zawodnikom, ktorzy wmieszali sie w bojke, aby zrekompensowac straty, ktore poniosly wskutek kar. Moze to skloniloby ich do zastanowienia sie na drugi raz.

BEZPŁATNE PRZELEWY DO PL I UK! -> http://www.england.pl/
Wonki

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 marca 2007, 18:30

Liczyłem co prawda na większe cyferki przy zawieszeniach dla piłkarzy obu drużyn. Chyba największymi karami dla klubów są wykluczenia zawodników.

Co się stanie, jak np. Cordoba zostanie sprzedany np. do Romy? I tak i tak będzie zawieszony? Tak hipotetycznie :think:

Basiek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 marca 2007, 08:53

Wonki pisze:Co się stanie, jak np. Cordoba zostanie sprzedany np. do Romy? I tak i tak będzie zawieszony? Tak hipotetycznie :think:
No jak najbardziej. Co ma wspolnego transfer zawodnika z jego kara w rozgrywkach miedzynarodowych. Nie wazne w jakim klubie bedzie gral, wykluczenie jest bezdyskusyjne. Nawet gdyby kombinowal, to co sie odwlecze to nie uciecze :smile:

BEZPŁATNE PRZELEWY DO PL I UK! -> http://www.england.pl/
ODPOWIEDZ