Wysokie kary za bójke na meczu Valencia - Inter
- Cyba
- Juventino
Siedem miesięcy dyskwalifikacji dla Davida Navarro z Valencii oraz łącznie 21 meczów kary dla pięciu innych uczestników bójki po meczu piłkarskiej Ligi Mistrzów z Interem Mediolan - taką decyzję podjęła w środę Europejska Unia Piłkarska (UEFA).
Dwaj gracze Interu - Argentyńczyk Nicolas Burdisso i Brazylijczyk Maicon - nie będą mogli zagrać w sześciu meczach w europejskich pucharach, Carlos Marchena z Valencii - w czterech, Kolumbijczyk Ivan Cordoba (Inter) - w trzech, a jego klubowy kolega Argentyńczyk Julio Cruz - w dwóch.
Oba kluby muszą także zapłacić karę finansową w wysokości 250 tys. franków szwajcarskich (ponad 150 tys. euro).
Do bójki z udziałem piłkarzy obu zespołów doszło po ostatnim gwizdku sędziego w meczu Ligi Mistrzów, który odbył się w Walencji 6 marca. Remis 0:0 zapewnił gospodarzom awans do ćwierćfinału tych rozgrywek.
Gdy niemiecki arbiter Wolfgang Stark zakończył spotkanie, na środku boiska doszło do awantury z udziałem wielu piłkarzy obu drużyn. Zamieszanie zaczęło się od wymiany zdań między Carlosem Marcheną a Nicolasem Burdisso. Do awantury szybko włączyli się rezerwowi zawodnicy obu zespołów, a nawet oficjele zasiadający na ławce rezerwowych. Nie obyło się bez przepychanek, popchnięć, kopnięć i bokserskich ciosów. Interweniowali ochroniarze i policja, a rozdzielenie zwaśnionych stron nie było łatwe. Gracze obu drużyn ponownie skoczyli sobie do gardeł już w budynku klubowym, w drodze do szatni.
Najaktywniejszym uczestnikiem awantury był rezerwowy gospodarzy David Navarro, który m.in. złamał nos Burdisso, a po wymierzeniu kilku ciosów rywalom uciekał przed nimi przez niemal całe boisko.
UEFA poinformowała w środę, że zwróci się do Międzynarodowej Federacji Piłkarskiej (FIFA), by kara nałożona na Navarro skutkowała także na rozgrywki krajowe oraz ewentualne występy w reprezentacji Hiszpanii.
zródło http://sport.onet.pl/83031,1248711,1502 ... omosc.html
Mam coraz większy szacunek dla piłkarzy Valenci
ps ma ktoś może filmy z tego zdarzenia
Dwaj gracze Interu - Argentyńczyk Nicolas Burdisso i Brazylijczyk Maicon - nie będą mogli zagrać w sześciu meczach w europejskich pucharach, Carlos Marchena z Valencii - w czterech, Kolumbijczyk Ivan Cordoba (Inter) - w trzech, a jego klubowy kolega Argentyńczyk Julio Cruz - w dwóch.
Oba kluby muszą także zapłacić karę finansową w wysokości 250 tys. franków szwajcarskich (ponad 150 tys. euro).
Do bójki z udziałem piłkarzy obu zespołów doszło po ostatnim gwizdku sędziego w meczu Ligi Mistrzów, który odbył się w Walencji 6 marca. Remis 0:0 zapewnił gospodarzom awans do ćwierćfinału tych rozgrywek.
Gdy niemiecki arbiter Wolfgang Stark zakończył spotkanie, na środku boiska doszło do awantury z udziałem wielu piłkarzy obu drużyn. Zamieszanie zaczęło się od wymiany zdań między Carlosem Marcheną a Nicolasem Burdisso. Do awantury szybko włączyli się rezerwowi zawodnicy obu zespołów, a nawet oficjele zasiadający na ławce rezerwowych. Nie obyło się bez przepychanek, popchnięć, kopnięć i bokserskich ciosów. Interweniowali ochroniarze i policja, a rozdzielenie zwaśnionych stron nie było łatwe. Gracze obu drużyn ponownie skoczyli sobie do gardeł już w budynku klubowym, w drodze do szatni.
Najaktywniejszym uczestnikiem awantury był rezerwowy gospodarzy David Navarro, który m.in. złamał nos Burdisso, a po wymierzeniu kilku ciosów rywalom uciekał przed nimi przez niemal całe boisko.
UEFA poinformowała w środę, że zwróci się do Międzynarodowej Federacji Piłkarskiej (FIFA), by kara nałożona na Navarro skutkowała także na rozgrywki krajowe oraz ewentualne występy w reprezentacji Hiszpanii.
zródło http://sport.onet.pl/83031,1248711,1502 ... omosc.html
Mam coraz większy szacunek dla piłkarzy Valenci

ps ma ktoś może filmy z tego zdarzenia

- mesju
- Qualità Juventino
Szukaj TUTAJ
Czy ja wiem czy to są wysokie kary... ja osobiście dałbym więcej kar finansowych, bo co to jest 150 tys. euro dla takich klubów
Ciągle zastanawiam się co działo się w szatni Valencii po tym spotkaniu
Czy ja wiem czy to są wysokie kary... ja osobiście dałbym więcej kar finansowych, bo co to jest 150 tys. euro dla takich klubów

Ciągle zastanawiam się co działo się w szatni Valencii po tym spotkaniu
- Tigmar
- Juventino
czyżby jakieś zberezieństwa i zboczeństwa?mateelv pisze:Moim zdaniem kara odpowiednia, tylko powinni jakoś dojść co się działo potem w szatni, a podobno coś tam się wydarzyło... :lol:
ja już nic nie chce wiedzieć.
po Interze to sie wszystkiego można spodziewać

a kary surowe, ale odpowiednie.
- mateelv
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
hehe 8) Czekamy na dalszy rozwój faktów :lol:Tigmar pisze:czyżby jakieś zberezieństwa i zboczeństwa?mateelv pisze:Moim zdaniem kara odpowiednia, tylko powinni jakoś dojść co się działo potem w szatni, a podobno coś tam się wydarzyło... :lol:
ja już nic nie chce wiedzieć.
po Interze to sie wszystkiego można spodziewać
a kary surowe, ale odpowiednie.
- Gość
Inter to ani w piłke nie umie grać , ani się bić nie umie . Wielka mi bijatyka , zwykła wiejska szarpanina , ale siedem miesięcy dyskwalifikacji dla Davida Navarro to chyba za dużo troche , kary finansowe dla klubów są żałośnie śmieszne
http://www.milanos.pl/video.php?cat=23&id=7078
http://www.milanos.pl/video.php?cat=23&id=7078
- klsmkr
- Interista
Niby co? :lol: Toldo został zatrzymany przez służby porządkowe. Boże, niektórzy potrafią wytworzyć nieograniczone ilości bzdur.mateelv pisze:Moim zdaniem kara odpowiednia, tylko powinni jakoś dojść co się działo potem w szatni, a podobno coś tam się wydarzyło... :lol:
- mateelv
- Juventino
Życzliwy kolego "z mediolanu" , własnie probuje sie dowiedzieć co sie tam zdarzyło, wiesz cos wiecej na ten temat? Nie mowie tego ironicznie, pytam sie powaznie, bo jestem ciekaw. Jak to tam było?klsmkr pisze:Niby co? :lol: Toldo został zatrzymany przez służby porządkowe. Boże, niektórzy potrafią wytworzyć nieograniczone ilości bzdur.mateelv pisze:Moim zdaniem kara odpowiednia, tylko powinni jakoś dojść co się działo potem w szatni, a podobno coś tam się wydarzyło... :lol:
- CzarnyZkultury
- Juventino
troche za duza ta kara dla Navarro i Marcheny szczegolnie. przeciez to interisci zaczeli ta bojke. ogladalem na zywo ten mecz i sadze ze za te proby "skoszenia" zawodnika Valenci przez interistow powinny byc znacznie wyzsze kary !
- klsmkr
- Interista
No właśnie nic. Fragment wypowiedzi Toldo:
Cieszę się, że UEFA poszła po rozum do głowy i nie zamknęła stadionów (a były takie plotki). To nie wina kibiców, że piłkarze nie wytrzymali napięcia.
PS. Generalnie kary uważam za właściwe, choć liczyłem na ciut mniej dla Burdisso i Maicona.
Zatrzymali Toldo, więc pewnie żaden z graczy Interu nie dostał się do szatni Valencii. Druga sprawa - kary finansowe. Nie mam pojęcia, czym kieruje się UEFA przy ich nakładaniu, ale jakiś taryfikator pewnie mają. Przypominam, że pierwsze mecze w przyszłorocznej LM zagramy bez czterech zawodników, co może przełożyć sie na gorsze wyniki i mniejsze wpływy do budżetu.fcinter.pl pisze:Było dużo policji, ale wykorzystałem moment nieuwagi i wszedłem tam, gdzie przebierali się piłkarze Valencii. Policjanci za mną ruszyli, aż w końcu mnie zablokowali. Nie wiem co we mnie wstąpiło, w końcu się wycofałem
Cieszę się, że UEFA poszła po rozum do głowy i nie zamknęła stadionów (a były takie plotki). To nie wina kibiców, że piłkarze nie wytrzymali napięcia.
PS. Generalnie kary uważam za właściwe, choć liczyłem na ciut mniej dla Burdisso i Maicona.
- mateelv
- Juventino
Drogi klsmkr, kary są na bank odpowiednie, nie ma się co oszukiwać.
A co do wypowiedzi Toldo, to wiesz, że to też może być jakaś plota?
Wszystko wyjaśni się jak zwykle z czasem... czasami żałuje, że nie leci on szybciej.... (serie b)
A co do wypowiedzi Toldo, to wiesz, że to też może być jakaś plota?
Wszystko wyjaśni się jak zwykle z czasem... czasami żałuje, że nie leci on szybciej.... (serie b)

- klsmkr
- Interista
To fragment jakiegoś wywiadu radiowego, więc o autentyczność nie martwiłbym się. A w tej sprawie nikt inny nie zabrał głosu, nie było kary dla Toldo, więc czemu miałbym mu nie wierzyć?mateelv pisze:A co do wypowiedzi Toldo, to wiesz, że to też może być jakaś plota?
W tym samym wywiadzie Francesco powiedział, że to Marchena sprowokował Burdisso obrażając go.
- wojti-s
- Juventino
Burdisso rzucać się nie mógł. Materazzi też Zidane'owi coś powiedział na mundialu i wiadomo jak sie skończylo
Finansowa kara jak zwykle śmieszna. Moim zdaniem nie klub a piłkarze powinni zostać nią ukarani, adekwatnie 200% miesięcznego wynagrodzenia. Bo to śmieszne raz żeby klub za to płacił, dwa że stawki są tak niskie.

Finansowa kara jak zwykle śmieszna. Moim zdaniem nie klub a piłkarze powinni zostać nią ukarani, adekwatnie 200% miesięcznego wynagrodzenia. Bo to śmieszne raz żeby klub za to płacił, dwa że stawki są tak niskie.
- Siewier
- Administrator
- Podziekował: 3 razy
Za tego typu kretyńskie zachowania powinny być znacznie surowsze kary, jak i dla jednych tak i dla drugich. Dodatkowo kary finansowe powinny być przede wszystkim wymierzone bezpośrednio w zawodników, a dopiero później w kluby. Surowe kary, bardzo surowe, adekwatne do zachowań - to jedyny sposób na pozbycie się głupoty z krajowych, europejskich i światowych boisk.
- Wicior
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
To co wyczyniał Cordoba (z całym szacunkiem) to jedna wielka farsa.Bardzo sie ośmieszył.Podoba mi się opcja z zawieszaniem piłkarzy na określoną liczbę spotkań.Gorzej natomiast z karami.Te kwoty o których mowa wyżej to także jedno wielkie halo.Kogo obchodzi, ze piłkarze Interu byli pod wpływem 'chwili'.Jeżeli takie cos sie zaczęło powinni jak najszybciej odciągnąć Navarro od reszty zawodników i za próbe spowodowania bójki tylko on zostałby ukarany.
Inter nie potrafił godnie pożegnać sie z Ligą Mistrzów.Nie oszukujmy się.
Ale mają nauczkę na przyszłość.. Tylko ile jeszcze ich będzie?..
Inter nie potrafił godnie pożegnać sie z Ligą Mistrzów.Nie oszukujmy się.
Ale mają nauczkę na przyszłość.. Tylko ile jeszcze ich będzie?..