Liga Mistrzów 2006-07

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Martin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 marca 2007, 09:51

Nie będę ukrywał, że cieszę się z porażki Realu. Niestety ale Capello już trenując Juventus udowodnił, że ta faza CL to dla niego za wysokie progi. Wprawdzie w pierwszym sezonie ładnie rozprawiliśmy się z... Realem ale potem Liverpool wybił nam z głowy Puchar. Rok później wielkim fartem awansowaliśmy do ćwierćfinału... a potem wpadliśmy na Arsenal... który teraz nie potrafił zajść aż tak daleko.
Capello teraz też nie ugrał niczego wielkiego. Czym udowadnia, że dwa (a nawet trzy razy) do tej samej rzeki się nie wchodzi :P

Linki do skrótów:
(Bayern - Real)
(Milan - Celtic)
(Arsenal - PSV)
(ManU - Lille)
Ostatnio zmieniony 08 marca 2007, 10:24 przez Martin, łącznie zmieniany 3 razy.

Log in: 15.12.1997
Log out: 31.03.2013
wErOn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 marca 2007, 09:55

capello .. :lol:

No i to co spodobało mi sie wczoraj najbardziej - postawa naszego salihamidzica 8) jesli ten chlop bedzie grał u nas tak jak pokazywał to we wczorajszym meczu (nie wiem czy gra tak zawsze bo bundesligi nie ogladam) to kupilismy wspanialego pilkarza, facet gral fantastycznie!

Milan- Celtic
Moim skromnym zdaniem sedzia mogl podyktowac przynajmniej 1 z dwoch sytuacji podpadajacych pod rzut karny. Mowa o powstrzymaniu strzalu jednego z celtow reka przez bodajze maldiniego, druga sytuacja gdy przewracany okolo 11 metra byl nakamura...
blysk geniuszu kaki i milan jak co roku w ktorejs z faz lm przedziera sie dzieki wielkiemu szczesciu ale coz widac taka juz ich natura ;) a znajac zycie i tak pewnie dojda do finału. stawiam (jesli to mozliwe) na final bayern-milan
Ostatnio zmieniony 08 marca 2007, 10:28 przez wErOn, łącznie zmieniany 1 raz.

(..)z każdą godziną, z każdą minutą uczę się ciebie człowieku.. z każdą sekundą i z każdą chwilą jestem głupszy(..)
Wolność i kapitalizm!
mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 marca 2007, 10:13

Ja też byłem wczoraj pod wrażeniem gry Salihamidzica. W zasadzie to obserwowałem kilku piłkarzy, o których swego czasu można było przeczytać w newskach - Salihamidzica, Lucio i Pizzarro. Ten ostatni jakoś niczym mi nie zaimponował. Ale Hasan co innego - rzeczywiście, chłop grał jak z nut. Oby trzymał formę.

Capello? Kiedy miał taką strapioną minę i nie wiedział, co robić... :twisted:

mateusz017

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 marca 2007, 12:11

mógłby ktos wrzucic wszystkie bramki z LM mecze rewanzowe ale pojedynczo!!?

MarcinB

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 marca 2007, 14:05

Cały inter :bravo: ale miałem ubaw. Gratulacje dla Valencii. Ciesze się, że utarli im nosa.

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 marca 2007, 14:40

Junakson pisze:
Emerson na prawym skrzydle? Bravo, genialny pomysł.
No właśnie. Jak zobaczyłem skład to byłem w ciężkim szoku. Defensywny pomocnik na prawym skrzydle! Mało tego - Emerson* na prawym skrzydle!
mnowomiejsky pisze:...Pizzarro. Ten ostatni jakoś niczym mi nie zaimponował.
Pizarro wszedł jakoś pod koniec i zrobił co do niego należało - jako najbardziej wysunięty (osamotniony) napastnik po prostu starał się "szarpać" i napsuć krwii pilnującym go obrońcom. Nie strzelił gola, ale po pierwsze - nie musiał, a po drugie - miał niezbyt wiele na to czasu. Należy jednak zauważyć, że Claudio znakomicie się zastawia (umiewykorzystać niezłe warunki fizyczne) i zawsze dostrzega partnerów.
*Emerson - czyt. piłkarz nie najlepiej wyszkolony technicznie; słabe dośrodkowanie, drybling, nie największa szybkość.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
wojteceek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 marca 2007, 14:50

Mi najbardziej jest szkoda Celticu bo pokazali, że mogą powalczyć z Milanem, a do tego zostali skrzywdzeni. Należały się dwa karne: za rękę Maldiniego i faul na Nakamurze. Co prawda Milan miał przewagę ale sędzia trochę skrzywdził Szkotów.

I do tego jeszcze w głupi sposób stracili bramkę :(.

romaneq

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 marca 2007, 15:08

Najbardziej chce mi się śmiać z Realu. Zatrudnili trenera, na którego prawie każdy z nas był wściekły po kompromitacji z Arsenalem i dziś nie bardzo wiedzą sami co z nim zrobić. :rotfl:

Jego cudowna taktyka na wczorajszy mecz w Monachium czyli bronienie wyniku padła na łeb dosłownie po 10 sekundach :rotfl:

Jeszcze czytam na pilka.pl, że jak zwolnią Capello muszą mu wypłacić 16 mln euro. :smile:

Co do LM to jak dla mnie wypas bo odpadły Barsa, Inter i Real z wiadomych względów dlaczego te kluby :D

Obrazek
Łyko

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 marca 2007, 15:29

wahaha.. oj Stary o bukmachera to ty raczej nie wtygrywasz ;) :rotfl:

kow3l

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 marca 2007, 17:38

wojteceek pisze:Mi najbardziej jest szkoda Celticu bo pokazali, że mogą powalczyć z Milanem, a do tego zostali skrzywdzeni. Należały się dwa karne: za rękę Maldiniego i faul na Nakamurze. Co prawda Milan miał przewagę ale sędzia trochę skrzywdził Szkotów.

I do tego jeszcze w głupi sposób stracili bramkę :(.

Na pewno nie nalezaly sie Celtom dwa karne. Szczerze mowiac naprawde bardzo rzadko sie zdarza, aby sedziowie dyktowali karne za strzaly nabite na reke. Druga sytuacja wg mnie jest jeszcze bardziej niedorzeczna. Nakamura ewidentnie polozyl sie. Chcial przyblokowac Ambrosiniego tak aby byl potem z tylu za nim, ale jakby sobie przypomnial to co mowil przed spotkaniem o rywalach (ze wlosi w polu karnym padaja czujac niedaleko siebie obronce)i teatralnie upadl. W pierwszym momencie mozna bylo odniesc wrazenie ze faul byl. Jednak na wszystkich powtorkach nie widac zadnego ruchu zawodnika Milanu, to japonczyk chcial zrobic skok w bok i nadziac sie na rywala. O faulu mowy byc nie moze,a za ten upadek japonczyk powinien dostac zolta kartke. Karny powinien miec natomiast Milan na poczatku drugiej polowy. Strata Celtow w srodku pola i bezmyslny,bezdyskusyjny faul w polu karnym. Sędzia się zlitował i podyktowal rzut wolny z 17 metrow (albo 16 i paredziesieciu centymetrow), ktory nawet nie znalazl sie na skrotach bo zostal zmarnowany (strzal byl w mur).

białas

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 marca 2007, 19:04

tak jak się spodziewałem po losowaniu, że Bayern, Milan, Liverpool, ManU, Chelsea i Valencia przejdą dalej, tak też rozczarowałem się, że odpadł Lyon i Arsenal.

co do zachowania piłkarzy po meczu w Walencji, to prawdę mówiąc nie wiem co myśleć. tan incydent był zaprzeczeniem wszystkiego, co promuje piłka nożna. miejmy nadzieję, że UEFA zajmie się tą sprawą i posypią się kary.

w chwili obecnej nie widzę faworyta, co czyni tegoroczną LM jeszcze ciekawszą. niech wygra najlepszy.

Szymek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 marca 2007, 19:59

Większość meczów zakończyła się tak jak chciałem, jednak nie wszystkie. Miałem wielką nadzieję, że Celtic da radę doprowadzić do dogrywki, ewentualnie do rzutów karnych na San Siro, no cóż, był blisko, szkoda, że się nie udało. Świetny mecz rozegrał Boruc, który jest według mnie w czołówce bramkarzy na świecie. W przypadku odejścia Buffona to właśnie jego chciałbym ujrzeć w naszej koszulce. Mam nadzieję, że Artur z czasem przeniesie się do jakiegoś wielkiego klubu. Liczyłem również na to, że Arsenal odrobi straty z Eindhoven, i udało się, jednak stracili bramkę i mecz zakończył się remisem. Arsenal ma młoda drużynę, z czasem będą grać coraz lepiej. Widać, że Wenger stawia na młodzież i chce walczyć w przyszłości o najwyższe trofea. Niewiele brakowało do sensacji w Londynie, na którą bardzo liczyłem. Chciałem, aby ktoś wreszcie pokonał Chelsea. Niestety FC Porto nie podołało temu zadaniu i odpadło. Wielka wpadka Lyonu, który został pokonany przez Romę, to co zrobił Mancini z obrońcą Lyonu to majstersztyk. Bardzo dobre widowisko oglądaliśmy w Monachium, świetny mecz Bayernu. Bardzo dobrze zagrał nasz Juventino Salihamidzić. Bardzo się cieszę, że odpadł Real. teraz wszyscy zawodnicy, którzy opuścili nas w lecie już odpadli z rozgrywek. Gdzie są teraz te wasze najwyższe cele? Bayern awansował zupełnie zasłużenie. Nie można nie wspomnieć o pomeczowych wydarzeniach z Walencji. Wielki Inter musiał się pożegnać, z Ligą Mistrzów, jakie to smutne. Widać, mediolańczycy są mocni jedynie na własnym podwórku, gdy Milan dostaje ujemne punkty, a Juve jest w Serie B. Mimo wszystko, zdaje się, że jedynie Zlatan i Vieira wygrają jakieś trofeum (Serie A, Puchar Włoch). Liczę, że Sevilla zostanie mistrzem Hiszpanii. Mam nadzieję, że UEFA zajmie się tą sprawą i ukarze obydwie drużyny. Reszta meczów zakończyła się po mojej myśli. Trudno mi wskazać faworyta do zwycięstwa w Lidze Mistrzów. W sumie, to jest mi nawet obojętne, kto ją wygra. A może Liverpool z Dudkiem w pierwszym składzie w meczu finałowym? To byłoby naprawdę wspaniałe.
Lukasz_JUVE pisze:Hasana Hasimilidzica
[']

Wesoł

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 marca 2007, 20:32

Szymek pisze: Miałem wielką nadzieję, że Celtic da radę doprowadzić do dogrywki, ewentualnie do rzutów karnych na San Siro,

Przecież doprowadził do dogrywki.

Wyniki ogolnie mnie zadowalają, szkoda mi tylko Porto. Najbardziej się cieszyłem z fantastycznych meczów w wykonaniu Hasana i Artura. :bravo:

"Życie to jedna wielka impreza, rób wszystko żeby nie być na niej kelnerem"
Szymek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 marca 2007, 20:35

Wesoł pisze:Przecież doprowadził do dogrywki.
Jasne, że doprowadził. Pomieszało mi się i jak miałem napisać o rzutach karnych to napisałem od razu o dogrywce. Mój błąd - Kaka strzelił, w 3 minucie dogrywki. :)

nRo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 marca 2007, 21:41

mnie najbardziej cieszy co innego , poodchodzili od Juve pilkarze bo chcieli WYGRAC LIGE MISTRZOW , czego Juve nie moglo im dac , no to tak. Thuram i Zambrotta - Barca odpadla , Cannavaro i Emerson - Real odpadl (hahaha polewa , 10,2 s xDDD) , Ibrahimovic i Vieira - Inter (MISTRZ WLOCH xDDDDDDDDDDD) tez polecial , i wszyscy na 1/8 lm :D czyli ogolnie zyczmy im powodzenia w ligach a Interowi pogratulujmy 2 Mistrzostwa z rzędu :D

pozdro600
ODPOWIEDZ