Kto zostanie Mistrzem Hiszpanii 2006/2007?

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ

Kto zostanie Mistrzem Hiszpanii 2006/2007?

Można wybrać tylko 1. opcję

Pokaż wyniki
Wonki

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 marca 2007, 17:52

Skoro już jest taki ciekawy wątek o reklamach na koszulkach Barcy w temacie o Mistrzostwie Hiszpanii to się wypowiem :prochno:

Wg mnie ta cała reklama to jednak jest jakiś chwyt medialny ze strony Barcelony. No bo, czy ktoś z Was wiedział do tej pory, że Piacenza też "proklamuje" UNiCEF na swoich koszulkach? Ja nie wiedziałem, bo może ktoś nie zrobił wokół tego takiego szumu? Jakoś Piacenzie nie zależało, żeby wszyscy na świecie dowiedzieli się, jaki to mają gest :think: dziwne, prawda?

O ile się nie mylę, był kiedyś taki motyw: kiedy Nesta przechodził z Lazio do Milanu za 30 milionów to bardzo negatywnie ocenił takie działania Ojciec Święty. No bo cóż to? Dzieci umierają w Afryce z pragnienia a ACM kupuje sobie jednego pracownika za taką kasę. Jak widać, piłka nożna raczej nigdy nie będzie ZNACZĄCYM środowiskiem charytatywnym, mimo, że mogą być organizowane mecze charytatywne itd. Ale piłka świata nie uzdrowi bo każdy klub woli sobie kupić jednego piłkarza niż oddać pieniądze chociażby na UNiCEF. Aczkolwiek każdy przejaw dobrej woli ze strony klubów powinien spotkać się z przyklaśnięciem. Ale przejaw "dobrej woli" a nie "nadmiernej przedsiębiorczości".

Simi

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 marca 2007, 18:00

Sądze ze ... Barca bedzie miala pierwsze miejsce po duzych trudach a drugie miejsce zajmie Sevilla ktora gra bardzo ładny futbol :).Tak jak to zauwazyl zalozyciel tematu Real raczej "Zagra jak nigdy, przegra jak zawsze" i zostaje tu myslec o Valencii ktora ma swietny napad,bardzo dobra pomoc i troszke gorsza obrone i bramke ale ogolnie tabela Primiera Division powinna tak wygladac :
1.Barcelona
2.Sevilla
3.Valencia
4.Real
...

Wojt

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 marca 2007, 18:40

Normalnie powiedziałbym bez wahania, że Barcelona. Ale myślę, że po meczu z Liverpoolem (1:2) podopieczni Rijkaarda już się nie podniosą. Inna historia z Sevillą i Valencią. Ta druga gra ostatnio swietny futbol i uważam (oraz mam szczerą nadzieję) że to oni zdobędą mistrzostwo.
Moja 4 wygląda tak:
1. Valencia
2. Barcelona
3. Real
4. Sevilla

From rivers of sorrow, to oceans deep with hope, I have travelled them.
Now, there is no turning back, the limit, the sky. I ask my questions:
Why? What today? When tomorrow?
Won't you join me on the perennial quest?
LukaS

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 marca 2007, 18:49

Ja odpowiem jak mowi mi moje serce :) tak bez patrzenia na punkty i układ w tabeli.

Valencia bądź Barcelona. A tak po za tymi to może nawet Osasuna Pampeluna, oby nie Real :D

ODPOWIEDZ