Serie B (26): JUVENTUS 4-0 Piacenza

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
mateelv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 04 marca 2007, 16:51

UlTrAs pisze:
Swider10 pisze:Pierwszy mecz w tym sezonie ktory mozemy zoabczyc w telewizji z udziełem Juventusu i to na żywo :)
Wcale nie pierwszy. Mecz w Treviso też był transmitowany w PS ;)
i mecz z Genuą :wink:

A co do tego dzisiejszego spotkania to uważam, że wygramy... 2:0
Ostatnio zmieniony 04 marca 2007, 16:53 przez mateelv, łącznie zmieniany 1 raz.

Viking

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 8 razy

Nieprzeczytany post 04 marca 2007, 16:51

Ale nie moglem go ogladac. Od niedawna mam dekoder polsatu, a w poprzednim poscie pomylilem sie i napisalem mozemy zamiast moge :)

Szymek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 marca 2007, 17:14

I po raz kolejny musimy wygrać, aby być na fotelu lidera. Napoli ponownie wygrało i po jednym więcej rozegranym meczu mają od nas o punkt więcej. Nie ma, co ukrywać, nie w wchodzi w grę inny rezultat jak zwycięstwo. W tym momencie nie możemy sobie pozwolić na jakąkolwiek stratę punktów. Mecz, z Piacenzą na pewno nie będzie łatwy, ale musimy go wygrać, tym bardziej, że gramy przed własną publicznością, a tu nikt nas od dawna nie pokonał. Nasza gra wygląda zdecydowanie inaczej w meczach wyjazdowych i domowych, czego przykładem są ostatnie dwie kolejki. Musimy wyjść na boisko skoncentrowani, nie możemy sobie pozwolić, na jakieś głupie wpadki, po których stracimy przypadkowe bramki. Prawdopodobnie w środku zagra Boumsong, więc trzeba będzie na niego również uważać, aby znów nie wykonał jakiejś sztuczki. Chiellini z czasem staje się coraz pewniejszym punktem naszej obrony i mam nadzieję, że pokaże to dziś. Dobrze by było, gdyby Balzaretti podłączając się do akcji ofensywnych nie zapominał o obronie. Na oku obrony zagra również Birindelli, o tego pana martwię się najbardziej. W pomocy zagramy zapewne takim ustawieniem jak zawsze, choć wolę, aby zamiast Camoranesiego zagrał Marchionni. W ataku Del Piero, trudno powiedzieć, kto z nim zagra, ale zapewne faworyzowany przez Didiera Trezeguet. Może dziś się obudzi. Cieszę się bardzo, że dzisiejszy mecz pokaże Polsat Sport, nareszcie będę mógł zobaczyć Juve w akcji. Liczę na zwycięstwo, może być nawet 1:0, ale najważniejsze, że po dobrej grze.
UlTrAs pisze:Wcale nie pierwszy. Mecz w Treviso też był transmitowany w PS
Co prawda nie na żywo, ale chwilę po końcowym gwizdku na PS był mecz Bologna - Juve.

Było by fajnie, gdyby większość wypowiedzi nie ograniczała się jedynie do 1-2 zdań i strzelców bramek. Użytkowniku, do roboty! ;)

Robert 10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 marca 2007, 17:33

No cóż.. nie ma innego wyjścia jak tylko zwycięstwo Juventusu. :!: Poprzedni mecz szczęśliwie zdołaliśmy wygrać po bramce samobójczej, lecz ten byłoby dobrze wygrać przynajmniej 2-0. Oby tylko Boumsong i reszta obrony nie popełniali błędów bo chyba o Buffona możemy być spokojni co do jego interwencji. Jeszcze tylko niech napastnicy strzelą trochę bramek i będzie git 8)

FORZA JUVE :!:

Negri

Juventino
Juventino
Podziekował: 5 razy

Nieprzeczytany post 04 marca 2007, 17:33

Szymek pisze:Nie ma, co ukrywać, nie w wchodzi w grę inny rezultat jak zwycięstwo
Ile juz było takich meczów w tym sezonie?

Lepiej bądźmy powściągliwi w typowaniu wyniku. Ostatnio nie tyle tracę wiarę w zespół, o ile realnie spoglądam na to, co się dzieje w Juventusie. Bez radykalnych wzmocnień i przebudowy połowy zespołu nie damy sobie rady w Serie A. Dwie linie, które nie wymagają przebudowy to bramka i atak. Natomiast pomoc i obronę musimy radykalnie przebudować. Ci piłkarze, poza nielicznymi wyjątkami, powinni być naszym drugim garniturem w Serie A. Mam nadzieję, że obkupimy się w piłkarzy i rozmieciemy konkurencję w Serie A. Dobra, koniec OT.

Teraz co do meczu. Nie spodziewam się jakiś fajerwerków, każdy wynik który da nam zwycięstwo będzie mnie satysfakcjonował. Byle nie tracić głupio bramek, nie robić błędów w obronie, wykorzystywać sytuacje podbramkowe. Na piękną grę i wspaniałe mecze przyjdzie czas, jesienią, po znacznej przebudowie zespołu w Mercato. Ogólnie awans do Serie A powinniśmy traktować jako plan, plan który musimy wykonać, ale niekoniecznie z nadwyżką, czyli z 15 punktami przewagi nad wiceliderem, po demolowaniu przeciwników po 5,6:0. Reasumując: aby do wierzchu. To tyle z mojej strony. Pozdrawiam.

JuventinoPS

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 marca 2007, 17:37

Użytkowniku, do roboty!
Do roboty...do roboty :)

Ten mecz na pewno nie będzie należał do łatwych, sam przeciwnik może sprawić nam wiele problemów, w końcu nie jest to drużyna pokroju Modeny czy Crotone, Piacenza wygrywała z Genoą czy chociażby Bologną, stąd też obawy fanów są przed tym meczem uzasadnione. Niemniej jednak patrze na ten mecz z optymizmem, co jak co, ale Juventus na wyjeździe, a Juventus u siebie to dwie różne drużyny, nie gramy w osłabienu, stąd też porażkę czy ewentualny remis moim zdaniem zdarzy się tylko wtedy gdy na boisku wydarzy się coś nieprzewidywalnego na przykład czerwona kartka itp. Po prostu nie wierzę, że Juventus da się w tym meczu zdominować, mamy komfortową sytuację, co prawda wszyscy nasi bezpośredni rywale zgarnęli komplet punktów, ale po ewentualnej wygranej będziemy mieli 2 punkty przewagi nad 2 drużyną i aż 7 nad trzecią lokatą, więc jest o co walczyć!

Liczę na spokojne zwycięstwo Starej Damy i kontrolowanie gry przez cały mecz, jeżeli Juve zachowa koncentrację nie mamy się o co martwić, bardziej prawdopodobne niż zwycięstwo Juventusu jest chyba tylko to, że komentator wspomni o "modżżigejt". :D

JUVENTUS 2-0 Piacenza
Trezeguet
Nedved

Szymek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 marca 2007, 18:15

Damianinho pisze:Ile juz było takich meczów w tym sezonie?
Oczywiście, było takich meczów dużo. Jednak w takiej sytuacji, kiedy tracimy jeden punkt do Napoli, a wygrywając będziemy mieli dwa przewagi musimy wygrywać z każdym, zwłaszcza przed własną publicznością. Tutaj jak na razie nikt nie jest w stanie nas pokonać.
Damianinho pisze:Lepiej bądźmy powściągliwi w typowaniu wyniku.

Jak już wcześniej pisałem, mnie satysfakcjonuje nawet 1:0, ale po dobrej grze.
Damianinho pisze:Bez radykalnych wzmocnień i przebudowy połowy zespołu nie damy sobie rady w Serie A. Dwie linie, które nie wymagają przebudowy to bramka i atak. Natomiast pomoc i obronę musimy radykalnie przebudować. Ci piłkarze, poza nielicznymi wyjątkami, powinni być naszym drugim garniturem w Serie A. Mam nadzieję, że obkupimy się w piłkarzy i rozmieciemy konkurencję w Serie A.

Dokładnie. Bywa, ze mamy nawet z utrzymaniem dwubramkowej przewagi w starciu w drużyną z Serie B. Wzmocnienia są bardzo potrzebne, najbardziej w obronie. Jestem bardzo ciekawy, co wydarzy się podczas letnie mercato. Liczę, że w naszym składzie pojawią się pojawią się naprawdę poważne nazwiska, inaczej nie będziemy mieć zbyt wielkich szans na scudetto. Mam nadzieję, że nasz zarząd poważnie interesuje się piłkarzami pokroju Diego czy Gerrarda. Ale, jak narazie, czeka nas mecz z Piacenzą i na tym się skupmy. ;)
Juvefanik pisze:komentator wspomni o "modżżigejt"
Lub "modżżjatte" :lol: Jestem bardzo ciekawy, kto będzie komentował dzisiejszy mecz, mam nadzieję, że ktoś, kto będzie miał jakąkolwiek wiedzę o Juve. Bo jak słyszę w każdym meczu Serie A o calciopoli czy o innych rzeczach, o których nie mają pojęcia to...

Tak korzystając z okazji:

Juventus – Piacenza

1:1,25zł X:4,80zł 2:8,96zł 1X:- 2X:3,12zł 12:1,1zł

Kursy takie jak w ostatnich meczach. Mało za wygraną Juve, nieźle za remis, i sporo na Piacenzę. Również jak w ostatnich meczach, typ, że Juve wygra lub zremisuje jest zablokowany.

Wszystko zweryfikuje boisko. :)

Max_LP

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 marca 2007, 18:49

mateelv pisze:
UlTrAs pisze:
Swider10 pisze:Pierwszy mecz w tym sezonie ktory mozemy zoabczyc w telewizji z udziełem Juventusu i to na żywo :)
Wcale nie pierwszy. Mecz w Treviso też był transmitowany w PS ;)
i mecz z Genuą :wink:
I nie tylko bo jeszcze w pierwszej fazie rozgrywek transmitowane na eurosporcie 2 były także mecze z Rimini i Crotone ale teraz niestety ten program nie pokazuje już meczy juve :angry:

Co do meczu powinniśmy wygrać u siebie , ja stawiam 2:0
:ball: Trezegol
:ball: Nedved

bianco che abbraccia il nero..
biel, która obejmuje czerń..
Lato1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 marca 2007, 19:08

Według mnie tradycja zostanie podtrzymana i wygramy z Piacenza po raz kolejny.Zespół ten wyraźnie leży naszym zawodnikom.
Przydała by sie mała rotacja w składzie....no ostatecznie szybsze zmiany i w wiekszej ilosci.Dałbm pograć więcej Marchioniemu i Bojinovovi-który powinien wejść za ostatnio mało użytecznego Treze :?

Powinniśmy zaatakować od pierwszej minuty i nie dać Piacenzie dojść do głosu bo to może skończyć sie zle jeśli pierwsi stracimy bramke.

Trzeba wykorzystć nadarzającą sie okazje i odskoczyć wreszcie rywalom.Jeśli wgramy tylko Napoli będzie blisko nas a następna w abeli Genoa już 7 pkt za nami i można wtedy na większym luzie bez presji podchodzić do następnych meczy i być może pokusić się o wprowadzenie któregoś z młodzieżowców Primavery-chociaż na ławke.

Także patrząc na naszą coraz solidniejszą obrone,brak poważniejszych ubytków w kadrze licze na zwycięztwo 2-0 lub 3-0 ewentualnie 1-0 ale po bardzo dobrej grze.

Obrazek
Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 04 marca 2007, 19:24

Gramy u siebie co w tym sezonie dobitnie wykorzystujemy. W Turynie jesteśmy zupełnie innym zespołem niż grając na wyjeździe. Mecz do łatwych nalezeć nie bedzie, ale myślę, że sobie poradzimy. Znowu wyprzedziło nas Napoli co juz mnie irytuje, musimy wygrywać i odskoczyć wreszcie na kilka pkt. bo sezon wkracza w decydującą fazę.

Może Treze przypomni sobie mecz z jesieni i w ogóle jak się strzela bramki. Skład mamy optymalny więc liczę, że obejrzę dziś ładny i przede wszystkim zwycięzki mecz w naszym wykonaniu.

FORZA JUVE :!: :!:
mrozzi pisze:2-0
:ball: Treze
Oooo mamy jasnowidza, znakomity post, typer jets na stronie kolego :roll: Chyba nie muszę mówić, że gdyby nie ,,luzy'' na forum, dostałbyś kartkę...

Obrazek
MrWlodek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 marca 2007, 19:25

Teraz może i nie na temat ale ogólna zmiana charakteru forum jest :D więc:
Co z Eurosportem :?: Wiem że pokazywali kiedyś Serie B, a nawet jeden mecz Juve. Co jest teraz :?: Czy będą pokazywać Serie B?

No i Juve wygra :prochno: :smile:

Obrazek
RuTeK

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 marca 2007, 19:43

Nie wiem czy juz ktos tutaj to pisał bo nie śledziłem tematu ale mecz Juventusu jest transmitowany w POLSACIE SPORT

Negri

Juventino
Juventino
Podziekował: 5 razy

Nieprzeczytany post 04 marca 2007, 19:54

Szymek pisze:Jednak w takiej sytuacji, kiedy tracimy jeden punkt do Napoli, a wygrywając będziemy mieli dwa przewagi musimy wygrywać z każdym, zwłaszcza przed własną publicznością. Tutaj jak na razie nikt nie jest w stanie nas pokonać.
W sumie przed własną publicznością wszystko jest ok, ale niestety mecz z Arezzo jest czarną plamą na białej kartce spotkań u siebie. Mam nadzieję, że dziś wywalczymy te trzy punkty, mimo wszystko, im bliżej do meczu tym bardziej się denerwuje. Nie jestem dziś pewny sukcesu. No, ale nie chcę zapeszać.
Szymek pisze:
Damianinho pisze:Lepiej bądźmy powściągliwi w typowaniu wyniku.
Jak już wcześniej pisałem, mnie satysfakcjonuje nawet 1:0, ale po dobrej grze.
Te słowa nie były skierowane do Ciebie, Watsonie ;)
Szymek pisze:Ale, jak narazie, czeka nas mecz z Piacenzą i na tym się skupmy. :wink:
Ahhh, ta moja skłonność do off-topicowania. Dobrze, że mamy luzy na forum bo mógłbym pewnie trzy żółte kartki dostać i półrocznego bana za dwie linijki off topu. Uff, co za ulga. Będę miał dostęp do forum. Dzięki moje kochane moderatory ;)

Dobra mykam na meczyk...

Ultras

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy

Nieprzeczytany post 04 marca 2007, 19:56

Ti_Amo_Juventus_Dragon pisze:
mrozzi pisze:2-0
:ball: Treze
Oooo mamy jasnowidza, znakomity post, typer jets na stronie kolego :roll: Chyba nie muszę mówić, że gdyby nie ,,luzy'' na forum, dostałbyś kartkę...
:shock: Zaczynam się Was bać. Luzy luzami, ale bez przesady. Jeśli będziecie tolerować takie coś to popularność/poziom forum zamiast iść w górę spadną na łeb na szyję.

ps. I wcale w moderatora się nie bawię

ps2. sorry za off

alex1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 marca 2007, 19:57

RuTeK pisze:Nie wiem czy juz ktos tutaj to pisał bo nie śledziłem tematu ale mecz Juventusu jest transmitowany w POLSACIE SPORT

jest napisane w pierwszym poście w tym temacie

A co do meczu to fajnie ze go bede oglądał Juve powinno łatwo wygrać licze na miłe widowisko

ps. zycze wszystkim ktorzy oglądaja i śledzą relacje na JP oczywiście milych wrażeń
FORZA LA JUVE

Obrazek
Zablokowany