Dolina Rospudy i obwodnica Augustowa
- DamKam
- Juventino
Obwodnica oczywiście musi powstać :!: Tylko moim zdaniem niech ją poprowadzą tak, żeby Unia Europejska nie nałożyła na nas wielo milionowej kary, którą straszą nas już od samego początku tej sprawy. Po prostu nie jesteśmy krajem, który może sobie pozwolić na marnotractwo tylu pieniędzy i to jakby na własne życzenie :roll:
- Michal17
- Juventino

To w zasadzie powinno wystarczyć aby przedstawić moje zdanie, ale pokuszę się jednak o komentarz.
Jak powszechnie wiadomo Zielone to niedojrzałe Czerwone (jak mawia JKM) więc z zasady biadolenia ekologów nie słucham bo ONI bardzo rzadko mają rację (aczkolwiek zdarza im się, wszak nawet komuniści nie zawsze robili rzeczy głupie). W sprawie obwodnicy Augustowa oczywiście prowadzą typową czarną propagandę. Dlaczego? Więc powiedzcie mi czy ktoś z was widział dokładne plany budowy tej trasy? Czy przeciętny Kowalski (przepraszam jeśli ktoś tak na prawdę się nazywa i poczuje sie urażony) widział takie plany? Nie, widzieliście jakąś tam ogólną wizualizację w serwisach informacyjnych. Otóż ta obwodnica tak na prawdę omija mateczniki tych zagrożonych gatunków. A torfowiska? No cóż, nie twierdzę, że one nie ucierpią, ale z drugiej strony uważam, że i tak są one stale niszczone przez człowieka. Ponadto projekt "ekologów" omijający tą nieszczęsną dolinę jest absolutnie nieracjonalny ekonomicznie i nie widzę powodu dlaczego w imię obrony jakiegoś torfowego bagna cierpieć ma masa ludzi których trzeba będzie przesiedlić, wypłacić odszkodowania itd czy mieszkańcy Augustowa, których miasto jest coraz bardziej sparaliżowane?
I wreszcie (znów za JKM): Dlaczego ekologom nie przeszkadza stan obecny, czyli 500 TIR-ów na godzinę, wlokących się w ogonku i stale zmieniających biegi - a przeszkadza te same 500 TIR-ów, ale przemykających dwupasmówką trzy razy szybciej na szóstym biegu - czyli wydalające znacznie mniej spalin?
Otóż ekolodzy to hipokryci jakich mało...
Budujcie obwodnicę :!:
EDIT:
A w UE panuje taki bałagan, że chyba nikt nie zauważył, że ten projekt już dawno zyskał aprobatę specjalistów KE i tamtejszych "ekologów". Z tymi karami nie wiadomo konkretnie o co chodzi ale media i zieloni wykorzystują to (z trochę innych powodów) aby straszyć nas Unią...DamKam pisze:Obwodnica oczywiście musi powstać :!: Tylko moim zdaniem niech ją poprowadzą tak, żeby Unia Europejska nie nałożyła na nas wielo milionowej kary, którą straszą nas już od samego początku tej sprawy. Po prostu nie jesteśmy krajem, który może sobie pozwolić na marnotractwo tylu pieniędzy i to jakby na własne życzenie :roll:
- charles
- Juventino
ja jestem za budowa przez ta doline to jest choretam gina ludzie a oni nie chce budowac mozelepiej rozebrac kilka wiosek albo wybudowac groge komus na ogódku niz wyiac kilka drzew ktore i tak odrosna wiem ze nie chodzi tylkoo drzewa ale plan budowy powstał tak by negatywne skutki były jak najmniejsze!! ta droga jest dla ludzi i powinna powstac jak najszybiej co innego kwestia UE czy te ich kary sa na nasza kieszen ale cos trzeba zrobic tam gina ludzie a setki tiró jezdzaludzia po głowach to jest wazniejsze niz torfowiska ktore z czasem moge sobie byc ww koło obwodnicy pozdro ( sorki za błedy)
DRUGHI ULTRA' CURVA SUD