Polska I Liga. Orange Ekstraklasa 2006/2007

Pokój dla fanów piłki reprezentacyjnej.
ODPOWIEDZ
Kame1988_Kornel

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 lutego 2007, 02:31

No i po zimowej przerwie (której osobiście miałem już dość :twisted: ) wznawia swoje rozgrywki Orange Ekstraklasa.
Zapowiedź 16 kolejki
Piątek 2 marca
:ball: GKS Bełchatów - Górnik Łęczna (19:00) (Mój typ 1 - Górnik się wzmocnił, ale chyba nie aż tak by pokonać na wyjeździe GKS)
:ball: Cracovia - Legia Warszawa (20:00) (X - chyba najlepsze spotkanie tej kolejki, myślę że może być bardzo ciekawie)
Sobota 3 marca
:ball: Wisła Płock - Lech Poznań (16:00) (2 - Lech jest bardzo silny i będzie walczył o jak najwyższe miejsce w tabeli, zaś Wisła jest to klub w rozsypce)
:ball: Pogoń Szczecin - Łódzki KS (16:00) (X - ŁKS stracił praktycznie całą drugą linię w przerwie zimowej, ale Pogoń to Pogoń kolejnych 11 nowych Brazylijczyków sprowadzonych na ślepo przez Ptaka :smile: )
:ball: Groclin Grodzisk - Widzew Łódź (16:00) (1 - Groclin może nie jest jednym z faworytów ale skład ma lepszy niż Widzew i ostatnie wyniki wskazują zdecydowanie na Groclin)
:ball: Zagłębie Lubin - Odra Wodzisław Śląski (18:00) (1 - Zagłębie nie powinno mieć problemów z pokonaniem słabej Odry)
Korona Kielce - Arka Gdynia (18:15) (1 - Kolejny faworyt, w takich spotkaniach mecz jest jednostronny, a Arka w rozsypce..:whistle: )
Niedziela 4 marca
:ball: Górnik Zabrze - Wisła Kraków (14:30) (X - To może być ciekawe spotkanie i nie koniecznie Wisła będzie mogła wywieść z gorącego stadionu Górnika 3 pkt, a Górnik będzie chciał wyrwać Wiśle chociaż jeden punkt)

paku

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 lutego 2007, 10:13

Można powiedzieć NARESZCIE. Sezon rusza, ja sezon rozpocząłem meczem Pucharu Ekstraklasy Wisła- Zagłebie. Lecz to nie to samo co Liga. Od paru lat mistrzem Polski może zostać więcej jak dwa zespoły...Polska Liga robi się ciekawa ;) A kto zostanie Mistrzem ? Oczywiście, Wisła Kraków 8)

Ultras

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy

Nieprzeczytany post 28 lutego 2007, 15:52

Rzeczywiście wiosna zapowiada się bardzo, bardzo ciekawie. Wisła, Legia, Korona, GKS, Zagłębie i może jeszcze Lech. To między tymi drużynami rozegra się walka o mistrzostwo. Ja oczywiście liczę na Wisełkę, ale łatwo nie będzie. Bardzo mocna jest moim zdaniem szczególnie Korona. Równie solidnie prezentuje się Bełchatów (chociażby wczorajsze zwycięstwo w PE z ŁKSem).

valsir

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 marca 2007, 00:36

Czekałem wieki aż wkońcu coś tu nowego sie pojawi w tym temacie :] W końcu liga, w końcu mecze, w końcu można sobie pójść na stadion :]
Kolelejka ta jest raczej jednostronna i chyba nie ma problemów z rozpoznaniem zwycięzców :]
A co do rundy no to zapowiada się nareszcie ciekawie gdzie kilka ekip (Legia,Korona,GKS,Wisła,Zagłebie) ma realne szanse na mistrzostwo, kto wygra?
Wiadomo nie od dziś ,że Legia mistrzem musi być. =D [/url]

tomajkks

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 marca 2007, 00:39

Jeśli Lech będzie na wiosne grać tak jak grał w meczu z Pogonią w pucharze ekstraklasy ora na jesień, to nie ma co mysleć o walce o mistrzostwo kraju... może w następnym sezonie ;) Na pewno jak co roku będzie wyścig po między Wisłą a Legią, jednak jak patrze na kadre Legii i Wisły to Warszawiacy maja silniejszy skład. Jeśli nie zdegradują Arki oraz Górnika Ł. to te drużyny moim skromnym zdaniem i tak bedą miały duży problem z pozostaniem w Ekstraklasie, tak jak i Wisła Płock. Cóż, wzieli się za korupcje w piłce to może nwet GKS-owi uda się dociągnąć dobrą pozycje do końca ;)

wojteceek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 marca 2007, 08:22

No przyznać trzeba, że nasza liga już dawno nie zapowiadała się tak ciekawie. Przeważnie po rundzie jesiennej w walce o mistrzostwo zostawały dwie drużyny. Teraz jest całkiem inaczej i tak patrzeć to mistrzostwo może zdobyć nawet sześć drużyn (GSK BOT, Lubin, Korona, Wisła, Legia i Lech). No może Lech jeszcze na 100% do mistrzostwa gotowy nie jest ale niespodzianka zawsze może być.

Ja sądzę, że w połowie rundy wiosennej z tej szóstki odleci GKS, Korona i Lech a ja mocno wierzę, że mistrzostwo zdobędzie Wisła Kraków, gdyż ostatnio grała bardzo dobrze. Np. wczoraj w całkiem rezerwowym składzie spokojnie ograła Górnik. Co prawda wynik 3:2, ale bramki Górnik strzelał już w doliczonym czasie a w Wiślackiej obronie grali młodzi zawodnicy.

alex_KiNiO

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 marca 2007, 13:05

W LP będzie liczyćsię przede wszystkim Legia, Korona i Bełchatów. Wisła moim zdaniem będzie poza pierwszą trójką.

Moim zdaniem wygra Legia.
eLka jest teraz silna kondycyjnie, jest na pewno najlepiej przygotowana do wiosny. Grała dobre sparingi, a Jańczyk strzela jak na zawołanie. Na jesień Dawid był wykończony po mistrzostwach juniorów a potem nękały go kontuzję. Legia zawiodła w jesieni. Liczyła na puchary, gdzie rozczarowała kosztem kondycji i gry w lidze.
Druga może być Korona, która zrobiła kilka wzmocniej nie tracąc nikogo ze składu.
Jeszcze BOT, który mimo, że odszedł Matusiak gra nadal bordzo dobrą piłkie i z pewnością powalczy z Koroną.

W czołówce jest ciasno i tak będzie do końca. Trudno oceniać, ale najmicniej wygląda Legia.

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości.
Gianni Agnelli
wojteceek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 marca 2007, 13:35

alex_KiNiO pisze:W LP będzie liczyćsię przede wszystkim Legia, Korona i Bełchatów. Wisła moim zdaniem będzie poza pierwszą trójką.
:rotfl: :rotfl: :rotfl:

Ale się uśmiałem. Wisła za pierwszą "3". Wisła będzie walczyć o MP i wątpie, że Bęłchatów utrzyma formę do końca... Korona może powalczyć ale pewnie zajmnie 3/4 miejsce.

Ultras

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 marca 2007, 16:12

alex_KiNiO pisze:eLka jest teraz silna kondycyjnie, jest na pewno najlepiej przygotowana do wiosny.
A na jakiej podstawie stwierdzasz, że Legia jest lepiej przygotowana kondycyjnie od np Wisły? :lol:

Supersonic

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 marca 2007, 16:40

Legia nie wygra, bo nie szanuje własnych kibiców, a na beczce prochu sie daleko nie zajedzie. :doh:

Chciałbym żeby Wisła wygrała, bo nie wyobrażam sobie BOT walczącego o LM... Aczkolwiek myślę, że jesienna rewelacja nie odpuści bo bardzo często w futbolu zespół po stracie największej gwiazdy gra jeszcze lepiej. A poza tym Lenczyk jest najlepszy!! ( mimo, że nie lata helikopterem jak Wdowczyk :rotfl: )

paku

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 01 marca 2007, 17:22

Supersonic pisze:Legia nie wygra, bo nie szanuje własnych kibiców, a na beczce prochu sie daleko nie zajedzie. :doh:
Mógłbyś napisać coś więcej o tym ?

Supersonic pisze:Chciałbym żeby Wisła wygrała, bo nie wyobrażam sobie BOT walczącego o LM... Aczkolwiek myślę, że jesienna rewelacja nie odpuści bo bardzo często w futbolu zespół po stracie największej gwiazdy gra jeszcze lepiej. A poza tym Lenczyk jest najlepszy!! ( mimo, że nie lata helikopterem jak Wdowczyk :rotfl: )
BOT wypadnie z rywalizacji. Nie dość że stracili Matusiaka to jeszcze stracą Ujka, prawdopodobnie zostanie zawieszony za sprzedawanie meczów jeszcze jak grał w Zagłębiu Sosnowiec. Walka o Majstra pomiędzy Wisła, Legią, i Koroną.

Ultras

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 marca 2007, 17:25

Nie lekceważ Zagłębia Lubin. To jest na prawdę solidna drużyna, która wiele może namieszać.

Supersonic

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 marca 2007, 18:33

paku pisze:
Mógłbyś napisać coś więcej o tym ?
"Nas stać na podwyżki, was stać na kary. Zmiana herbu = wojna!" - Taki transparent wywiesili kibice w trakcie prezentacji drużyny. Wbrew wcześniejszym obietnicom władze podjęły decyzję bez kosultacji z fanami. Mało tego, logo zostało zarejstrowane w 2004r. o czym kibice nie zostali poinformowani.

To oczywiście nie wszystko. Stowarzyszenie Kibiców LW. wnioskowało o to by klub informował wcześniej o planowanych podwyżkach. Jako, że kibic ważny nie jest - podwyżka została wprowadzona tuż przed rozpoczęciem rundy.

Warszawska gazeta "Echo Miasta" pisała nawet wczoraj cytat:

Zimna Wojna na Łazienkowskiej. :twisted:
paku pisze:
BOT wypadnie z rywalizacji. Nie dość że stracili Matusiaka to jeszcze stracą Ujka, prawdopodobnie zostanie zawieszony za sprzedawanie meczów jeszcze jak grał w Zagłębiu Sosnowiec. Walka o Majstra pomiędzy Wisła, Legią, i Koroną.
Hmm o Ujku nie wiedziałem. To już pewne? W ogóle się dziwię bo przecież ta sprawa wyszła na jaw już dawno temu... :angry:

Co tam liga! Ważne jest kto wygra stołek PeZetPeeNowski :rotfl:

Naprawdę chciałbym żeby wygrała Wisła bo mamy taką ładną starówkę w Warszawie... szkoda by było... :evil:

valsir

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 marca 2007, 01:10

I ty mieszkasz Warszawie Supersonic??? Chyba przyjechaleś tu na studia albo za chlebem :/

Supersonic

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 marca 2007, 01:13

valsir pisze:I ty mieszkasz Warszawie Supersonic??? Chyba przyjechaleś tu na studia albo za chlebem :/
Oświeć mnie biednego imigranta i wskaż mi błędy które popełniłem.

ODPOWIEDZ