Serie B (25) Modena 0-1 JUVENTUS
- fan_of_juve
- Juventino
http://www.kuszotv.pl/schedule-football=weekdays.html
lub
http://www.soccer-live.kk.e-wro.pl/pon-pia.html
tu panowie znajdziecie link do meczu na sopcascie
No oczywiscie stawiam na JUVE
ps: mam nadzieje ze link bedzie dzialal
lub
http://www.soccer-live.kk.e-wro.pl/pon-pia.html
tu panowie znajdziecie link do meczu na sopcascie

No oczywiscie stawiam na JUVE

ps: mam nadzieje ze link bedzie dzialal

- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Ten mecz da nam odp. między innymi na pytanie, czy odblokujemy swoją niemoc w zwyciężaniu na wyjazdach. Ostatnie mecze w naszym wykonianiu w obcym terenie, pozostawiają wiele do życzenia. Nie wygramy, grając w piłkę przez 60 min. a przez 30 stojąc i nic nie robiąc. Rywal w sam raz aby przelamać złą passę. Mam nadzieję, że odblokuje się Treze, może zagra Bojinov? :shock: oraz, że nasz kapitan się nie wystrzelal na zapas w meczu przeciwko Crotone 8)
Tak czy inaczej jestesmy faworytem tego meczu. Ponadto trzeba wrócić na fotel lidera, czyli tam gdzie nasze miejsce 8) i konsekwentnie zacząć powiększać przewagę, do bazpiecznej, nad resztą stawki.
Tak czy inaczej jestesmy faworytem tego meczu. Ponadto trzeba wrócić na fotel lidera, czyli tam gdzie nasze miejsce 8) i konsekwentnie zacząć powiększać przewagę, do bazpiecznej, nad resztą stawki.

- Monte Cristo
- Juventino
Moj typ to 4-0 dla Juve : >
Treze
Del Piero
Del Piero
Bojinov
Oczywiscie z przyjemnoscia zobacze wiecej bramek z naszej strony ^^
I chcialbym zeby Alex objal fotel lidera strzelcow.

Oczywiscie z przyjemnoscia zobacze wiecej bramek z naszej strony ^^
I chcialbym zeby Alex objal fotel lidera strzelcow.
- JuventinoPS
- Juventino
Akurat znalazłem chwilkę czasu, aby wypowiedzieć się na temat tego spotkania. Modena jak to zwykle bywa nie jest przeciwnikiem dobrym, nawet biorąc na miarę Serie B, ale o tym jak gramy na wyjazdach przekonaliśmy się już w tym sezonie. Najważniejsze w tym meczu będzie to, aby zachować koncentrację przez pełne 90 minut, jeżeli zaprezentujemy styl gry podobny do meczu z Crotone o zwycięstwo nie możemy się martwić. Myślę, że głównym rolę w tym meczu będą spełniać kibice, a raczej ich brak, Juventus w tym sezonie nie lubi grać pod presją, gdy stadion pełen jest kibiców drużyny przyjezdnej stąd też to zwycięstwo w dziszejszym meczu powinno przyjść łatwiej. Pula, do zgarnięcia jest dość duża, powrócimy na fotel lidera z dwupunktową przewagą i powiększymy przewagę nad trzecią Piacenzą do 5 punktów, z tą drużyną spotkamy się na Olimpico, dlatego też zwycięstwo powinno przyjść łatwo. Praktycznie dzięki tym dwóm meczom, możemy chociaż trochę ustatkować sobie sytuacje w tabeli.
Spodziewam się dosyć łatwej przeprawy, jeżeli zachowamy pełną koncentrację możemy powtórzyć pogrom z Rundy Jesiennej! Liczę na cud, czyli występ od pierwszej minut Bojinova, wraz z Alexem. Stawiam 2-0. Kto? Bojinov i Nedved.
JUVENTUS 2-0 Modena
Bojinov
Nedved
Spodziewam się dosyć łatwej przeprawy, jeżeli zachowamy pełną koncentrację możemy powtórzyć pogrom z Rundy Jesiennej! Liczę na cud, czyli występ od pierwszej minut Bojinova, wraz z Alexem. Stawiam 2-0. Kto? Bojinov i Nedved.
JUVENTUS 2-0 Modena
Bojinov
Nedved
Ostatnio zmieniony 04 marca 2007, 17:40 przez JuventinoPS, łącznie zmieniany 1 raz.
- Vincitore
- Juventino
Pójść za ciosem! Nie pozostaje nam nic innego niż zagrać tak jak z Crotone. Wystarczyło odrobinę chęci i koncentracji i efekty przyszły same, piłka sama wpada do bramki. Co prawda nie wszystko było tam takie piękne bowiem tych bramek mogło być kilka więcej ale oczywiście najważniejszy jest efekt końcowy. Modena to jedna ze słabszych drużyn w Serie B, ale przekonaliśmy się już chyba wszyscy że w Serie B wszystko jest możliwe i gra się do ostatniego gwizdka sędziego. Nie ma co, trzeba zgarnąć trzy punkty, czuć już oddech Napoli które co prawda wyprzedziło nas po tej kolejce ale mają jeden mecz więcej, no cóż do meczu niespełna trzy godziny. Aż marzy mi się wynik z pierwszej rundy kiedy pokonaliśmy Modene 0:4. Typuje 2:0 które w pełni mnie zadowoli.
FORZA JUVE!
FORZA JUVE!
- gabry$1987
- Juventino
jeżeli znowu nie zagra Bojinov to na trenera bede klnął jak wczoraj na MATEJE :evil: inny wynik niż nasze zwycięstwo nie wchodzi w rachube , tylko żeby DD znowu pożądnie zmotywował zawodników ...
- Juve Master
- Juventino
W ostatnim meczu roznieśliśmy Crotone 5:0, które zajmuje jednakże niebywale wysoką pozycję w Serie B. Faktycznie było się czym podniecać.
Ten wynik musiał jednak cieszyć, bo nieczęsto strzelamy po 5 bramek przeciwnikom, nawet w sparingach
. Teraz z kolei nasz Juventus zmierzy się z następnym mocarzem drugiej ligi, mianowicie z Modeną. I pytam; co z tego, że gramy na wyjeździe ? Obiektywnie mówiać to jest obecnie marny klubik zajmujący jeszcze jedną lokatę niżej niż nasi poprzedni rywale, którzy zebrali niezłe baty. Piłkarze Juve wreszcie powinni podejść jak profesjonaliści do spotkania, w którym nie są gospodarzami i zaaplikować bramkarzowi Modeny conajmniej 4 brameczki oraz zachowując czyste konto.
Według mnie fakt, że awansujemy bezproblemowo i gładko stał się jasny już w momenci ogłoszenia wyniku odwołania które złożył zarząd, kiedy to zredukowana została liczba punktów karnych, które nam łaskawie przyznano wraz z degradacją. :doh: Przyznam, że miałem obawę czy damy radę awansować mimo tak wielkiej różnicy punktowej na starcie rozgrywek, ale po wspomnianym odwołaniu znacznie się uspokoiłem i rozluźniłem, co dziwnym nie jest. Niestety myślę, że od jakiegoś czasu podobne poczucie zaczęło się udzielać piłkarzom i stąd te przekonanie i wielkie rozluźnienie w końcówkach meczów co kilkukrotnie niestety zaowocowało dosadną stratą punktów. Zmierzając do tego co powinno przyświecać wg mnie naszym pupilom do końca rozgrywek ;oczywiśćie wielka wiara w swoje możliwości i ciągła świadomośc tego, że są wielkimi piłkarzami, połączona jednakże z całkowicie profesjonalnym i surowym podejściem do pracy. Zabrzmiało jak za czasów Capello
No cóż akurat tę zasadę zawsze u niego lubiłem.
Co do moich osobistych życzeń w tym meczu, to bardzo chciałbym pewnie jak większość z Was żeby w końcu szansę występu dostał Bojinov, bo takie zachowanie Deshampsa też przypomina pewien zwyczaj Don Fabio, którego z kolei nie trawłem. :roll: No to do boju ! Aha byłbym zapomniał, proszę nie piszcie, że lekceważę Modenę, bo powoli to już się robi groteska. :lol: Nikogo nie lekceważę i podobnie nie powinni robić tego Bianconeri, ale nie przesadzajmy na litość ! To 2 liga i zespół który powolutku zbilża się do jeszcze niższej klasy rozgrywkowej
Ten wynik musiał jednak cieszyć, bo nieczęsto strzelamy po 5 bramek przeciwnikom, nawet w sparingach

Według mnie fakt, że awansujemy bezproblemowo i gładko stał się jasny już w momenci ogłoszenia wyniku odwołania które złożył zarząd, kiedy to zredukowana została liczba punktów karnych, które nam łaskawie przyznano wraz z degradacją. :doh: Przyznam, że miałem obawę czy damy radę awansować mimo tak wielkiej różnicy punktowej na starcie rozgrywek, ale po wspomnianym odwołaniu znacznie się uspokoiłem i rozluźniłem, co dziwnym nie jest. Niestety myślę, że od jakiegoś czasu podobne poczucie zaczęło się udzielać piłkarzom i stąd te przekonanie i wielkie rozluźnienie w końcówkach meczów co kilkukrotnie niestety zaowocowało dosadną stratą punktów. Zmierzając do tego co powinno przyświecać wg mnie naszym pupilom do końca rozgrywek ;oczywiśćie wielka wiara w swoje możliwości i ciągła świadomośc tego, że są wielkimi piłkarzami, połączona jednakże z całkowicie profesjonalnym i surowym podejściem do pracy. Zabrzmiało jak za czasów Capello
Co do moich osobistych życzeń w tym meczu, to bardzo chciałbym pewnie jak większość z Was żeby w końcu szansę występu dostał Bojinov, bo takie zachowanie Deshampsa też przypomina pewien zwyczaj Don Fabio, którego z kolei nie trawłem. :roll: No to do boju ! Aha byłbym zapomniał, proszę nie piszcie, że lekceważę Modenę, bo powoli to już się robi groteska. :lol: Nikogo nie lekceważę i podobnie nie powinni robić tego Bianconeri, ale nie przesadzajmy na litość ! To 2 liga i zespół który powolutku zbilża się do jeszcze niższej klasy rozgrywkowej
- Venomik
- Juventino
Nie chcę Ciebie martwić, ale u siebie wygraliśmy 10 meczów na 11 rozegranych, a na wyjeździe zaledwie 5 spotkań na 12 rozegranych, więc jakieś powiązanie jest :]I pytam; co z tego, że gramy na wyjeździe ?
Na wyjeździe remisowaliśmy z drużynami zajmującymi miejsca 15 czy 16, mającymi ledwie kilka punktów więcej i które mają bardzo podobny bilans spotkań rozegranych u siebie.
No, ale osobiście jestem optymistą przed tym meczem (jak chyba przed każdym) i liczę na dobry wynik. Jakby nie było - obronę mamy już w miarę sprawną, wrócił Boumsong (co mnie cieszy) więc będzie dobrze.
Dirty mind
- Juve Master
- Juventino
Wiem, że w statystykach, (w rzeczywistości)Venomik pisze:Nie chcę Ciebie martwić, ale u siebie wygraliśmy 10 meczów na 11 rozegranych, a na wyjeździe zaledwie 5 spotkań na 12 rozegranych, więc jakieś powiązanie jest :]I pytam; co z tego, że gramy na wyjeździe ?
Na wyjeździe remisowaliśmy z drużynami zajmującymi miejsca 15 czy 16, mającymi ledwie kilka punktów więcej i które mają bardzo podobny bilans spotkań rozegranych u siebie.

- Venomik
- Juventino
Tak, zgadzam się, że to wszystko kwestia motywacji i zawsze to podkreślałem.
Ale skoro znamy motywację naszych piłkarzy na przykładzie ostatnich spotkań to część kibiców ma prawo obawiać się o wynik tego spotkania, prawda? Moim zdaniem tak i to dość zdecydowanie.
Dlatego argument mówiacy o tym, że mecz na wyjeździe uważam za zasadny.
Tym bardziej, że puste trybuny będą to już w ogóle motywacji może zabraknąć.
Ale skoro znamy motywację naszych piłkarzy na przykładzie ostatnich spotkań to część kibiców ma prawo obawiać się o wynik tego spotkania, prawda? Moim zdaniem tak i to dość zdecydowanie.
Dlatego argument mówiacy o tym, że mecz na wyjeździe uważam za zasadny.
Tym bardziej, że puste trybuny będą to już w ogóle motywacji może zabraknąć.
Dirty mind
- bianconeirro17
- Juventino
O 20:45 zacznie się sprawdzian dla Juventusu Turyn. Mam nadzieję, że pójdą za ciosem i ponownie (bardzo wysoko) pokonają zespół Modeny. Jest to wyjazd, więc będzie ciężko - ale uważam, że z trzy gole by nas zadowoliły. Jako strzelców obstawiam:
Nedved - należy mu się choć jeden gol za wkład w drużynę i jego ambicję podczas każdego meczu
Bojinov - według mnie ten piłkarz ma coś do udowodnienia trenerowi
Del Piero - tego nie trzeba komentować, mam nadzieję, że Alex zostanie królem strzelców Serie B
Chwilę temu ściągnąłem SopCast i już nie mogę doczekać się godziny zero - czyli meczu. Forza Juve!

Chwilę temu ściągnąłem SopCast i już nie mogę doczekać się godziny zero - czyli meczu. Forza Juve!
- mateelv
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Uważam, że nasi zawodnicy wzięli się za siebie. Sądze też, że są odpowiednio zmotywowani i jakby "nakręceni" poprzednim zwycięstwem.
Wygrają dzisiaj chyba bez żadnych problemów.
Problemem może być jedynie to, że Juve zagra na wyjeździe...
Mam pytanie czy ktoś wie czy Boumsong jest w stanie już rozegrać pełne spotkanie? Nie ma co, ale jest to nasz najlepszy obrońca... to jest moje zdanie
A i proszę o odpowiedź 
Wygrają dzisiaj chyba bez żadnych problemów.
Problemem może być jedynie to, że Juve zagra na wyjeździe...
Mam pytanie czy ktoś wie czy Boumsong jest w stanie już rozegrać pełne spotkanie? Nie ma co, ale jest to nasz najlepszy obrońca... to jest moje zdanie

- mpolek
- Qualità Juventino
Oglądałem meczyk i nawet mi się podobał. Jedyne co mi tam nie pasowało to rażący brak skuteczności. Zawodnicy mieli problem ze skutecznością i wykończeniem o czym świadczy zero strzelonych bramek( tej samobujczej nie licze). Pozytywnie mnie zaskoczyła obrona Boumsong nieźle zagrał aktywni tez byli Balzaetti i Zebina. Pomoc bardzo dobrze Camoranesi i Neved. Zenetti miał pare strzałów w tym jeden naprawde groźny z dystansu. Szkoda, że nie trafił po rzucie rożnym - miał idealną sytuację. Atak Del Piero w tym meczu wychodziły tylko dryblingi i podania - były naprawdę genialne aż milo było patrzeć, lecz strzały beznadziejne. Szczególnie 2 takie z dystansu chyba z 4 metry nad bramką. Nie wiem czy piłka nie była za lekka??
. Trezeuget miał taki jeden wyjątkowo groźny strzał głową - szkoda, że nad bramką i w sumie wywalczył bramkę samobujczą naciskając obrońcę:p
Ogólnie drużyna grała nieźle czasami były głupie straty w pomocy, ale obrońcy stali na posterunku. Buffon nie mial wiele roboty lecz było pare groźnych sytuacji - wszystko wylapał. Cieszy mnie dobre zgranie w drużynie chłopacy grali dobrze piłką i mądry furbol. Nie widziałem tam raczej żadnych nieporozumień na boisku.

Ogólnie drużyna grała nieźle czasami były głupie straty w pomocy, ale obrońcy stali na posterunku. Buffon nie mial wiele roboty lecz było pare groźnych sytuacji - wszystko wylapał. Cieszy mnie dobre zgranie w drużynie chłopacy grali dobrze piłką i mądry furbol. Nie widziałem tam raczej żadnych nieporozumień na boisku.