Pomysły Giertycha.
- Supersonic
- Juventino
Lord_Juve:
Rzeczywiście strasznie bulwersujące, że są denne zawodówki, z dennymi ludźmi...
Dlaczego u mnie w świetnym liceum są ludzie w większości "na poziomie", a tak się akurat składa, że na równoległej ulicy jest zawodówka o bardzo złej sławie, z uczniami, których w większości nie chciałbyś poznać? Hmm może dlatego, że idąc tamtędy codziennie do mojego liceum widziałem kilka bójek, dwa razy byłem zaczepiany " co się k**** patrzysz" uczniowie mięsem rzucają tak, że w uszach dźwięczy itd. itp.
Tak wiem jestem wielkim snobem. Każdy kto chodzi do dobrego liceum jest wielkim snobem. Mam kogoś przeprosić, za to, że zależało mi na nauce i robiłem co w mojej mocy, żeby dostać się tu gdzie jestem? Niestety to jest taki kraj, gdzie ktoś, kto naprawdę osiągnie wartościowy sukces musi się z tym ukrywać, bo tacy jak Ty z zadrości natychmiast przyklei mu etykietkę. Jak Żyd drapie się prze płot, to go drugi Żyd podsadzi, jak Polak się będzie próbował wspiąć, to go drugi z życzliowości ściągnie na dół. :doh:
Jakbyś mi mógł wytłumaczyć: co ma zamożność do dobrego publicznego liceum bo nie bardzo rozumiem?
Rzeczywiście strasznie bulwersujące, że są denne zawodówki, z dennymi ludźmi...
Dlaczego u mnie w świetnym liceum są ludzie w większości "na poziomie", a tak się akurat składa, że na równoległej ulicy jest zawodówka o bardzo złej sławie, z uczniami, których w większości nie chciałbyś poznać? Hmm może dlatego, że idąc tamtędy codziennie do mojego liceum widziałem kilka bójek, dwa razy byłem zaczepiany " co się k**** patrzysz" uczniowie mięsem rzucają tak, że w uszach dźwięczy itd. itp.
Tak wiem jestem wielkim snobem. Każdy kto chodzi do dobrego liceum jest wielkim snobem. Mam kogoś przeprosić, za to, że zależało mi na nauce i robiłem co w mojej mocy, żeby dostać się tu gdzie jestem? Niestety to jest taki kraj, gdzie ktoś, kto naprawdę osiągnie wartościowy sukces musi się z tym ukrywać, bo tacy jak Ty z zadrości natychmiast przyklei mu etykietkę. Jak Żyd drapie się prze płot, to go drugi Żyd podsadzi, jak Polak się będzie próbował wspiąć, to go drugi z życzliowości ściągnie na dół. :doh:
Jakbyś mi mógł wytłumaczyć: co ma zamożność do dobrego publicznego liceum bo nie bardzo rozumiem?
Ostatnio zmieniony 20 lutego 2007, 21:13 przez Supersonic, łącznie zmieniany 1 raz.
- Michael900
- Juventino
W mojej szkole identyfikatory są już od dawna. Chyba od 7,6 lat. Jest na nim tylko i wyłcznie Imię i Nazwisko. Niby jest tak, że uczniowie nie mogą wejść do szkoły bez tego identyfikatora i trzeba go nośić cały czas na lekcjach i na przerwach. Ale oczywiście nikt tego nie przestrzega. A nawet jakby przestrzegano, to i tak nic by to według mnie nic nie zmieniło w kontekscie przemocy itd...JuveFanik pisze:Nie wiem jak będzie to w mojej szkole, u mnie stworzono "indetyfikatory". Po prostu każdy z uczniów będzie nosił swój indetyfikator, coś podobnego do legitymacji, tylko, że bardziej dokładnie, np:
Ciekawostki o Juventusie, które musisz znać - www.facebook.com/JuveCiekawostki
- Discordia
- Juventino
To jest przynajmniej pocieszające 8) Żadni z moich znajomych z innych szkół nie mają podobnego zakazu. Więc miło jest pomyśleć, że mimo wszystko moja szkoła nie jest jedynaAchim pisze:niestety nie tylko Twój, u nas dyra też zabroniła, ale nauczyciele się podzielili: na zabierających komy i nie zabierających...juventina92 pisze:Ja usłyszałam o tym pomyśle z ust Giertycha trochę później, ale okej, może masz rację.Achim pisze:
:naughty: raczej nie wyprzedził bo tez zakaz obowiązuje we wszystkich szkołach od początku tego roku, a wprowadził go właśnie giertych, a nie Twój dyrektor...
Ale i to nie zmienia faktu, iż tylko mój dyro wcielił decyzję Giertycha w życie...

- January
- Juventino
Supersonic pisze:Każdy kto chodzi do dobrego liceum jest wielkim snobem. Mam kogoś przeprosić, za to, że zależało mi na nauce i robiłem co w mojej mocy, żeby dostać się tu gdzie jestem? Niestety to jest taki kraj, gdzie ktoś, kto naprawdę osiągnie wartościowy sukces musi się z tym ukrywać, bo tacy jak Ty z zadrości natychmiast przyklei mu etykietkę. Jak Żyd drapie się prze płot, to go drugi Żyd podsadzi, jak Polak się będzie próbował wspiąć, to go drugi z życzliowości ściągnie na dół.
Lord_Juve Mateuszkowi zarzucał że przykleja etykietę zdemoralizowania wszystkim zawodówkom, nigdzie nie napisał że ma coś do ciebie, coś do dobrych liceów, coś do normalnych ludzi...pewnie sam pójdzie do dobrego liceum, bo czytając jego posty to nie wygląda na osobę, która pójdzie do zawodówki...
mi tez zależało na nauce i dalej zależy, dlatego też idę do najlepszego liceum w rejonie, ale nie chwalę się tym, a tym bardziej nigdy nie uznam siebie za snoba...nie każdy kto jest w dobrym liceum jest snobem, ty się przyznałeś, ok, ale teraz to ty przyklejasz każdemu, kto jest w dobrym liceum etykietę snoba...dam ci przykład: moja siostra jest w tym liceum do którego się wybieram, ma 18 lat i na snoba mi nie wygląda, zachowuje się normalnie...i ja tak samo zamierzam się zachowywać:
mieć szacunek do siebie, do ludzi wokół mnie, ale co najważniejsze mieć szacunek do ludzi którym się nie udało, albo którym się nie chce, dla ciebie są to ludzie gorsi...bo cie zaczepiają...nigdy nie wiesz kim możesz zostać w przyszłości, ktoś kto chodzi do zawodówki może jeździć Ferrari( i to nie dlatego że ukradł), a ktoś kto poszedł do najlepszego, prywatnego, elitarnego liceum może stoczyć się na dno...
:rotfl:jakiś geniusz z fcinter.pl pisze: co do Taidera to zagrał super - w swojej strefie czyścił praktycznie wszystko i te piły kilkudziesięciometrowe grane co do milimetry majstersztyk - powiedziałbym, że był nawet lepszy od tego vidala
- białas
- Juventino
:shock:Achim pisze:nie każdy kto jest w dobrym liceum jest snobem, ty się przyznałeś, ok, ale teraz to ty przyklejasz każdemu, kto jest w dobrym liceum etykietę snoba...Supersonic pisze:Każdy kto chodzi do dobrego liceum jest wielkim snobem. Mam kogoś przeprosić, za to, że zależało mi na nauce i robiłem co w mojej mocy, żeby dostać się tu gdzie jestem? Niestety to jest taki kraj, gdzie ktoś, kto naprawdę osiągnie wartościowy sukces musi się z tym ukrywać, bo tacy jak Ty z zadrości natychmiast przyklei mu etykietkę. Jak Żyd drapie się prze płot, to go drugi Żyd podsadzi, jak Polak się będzie próbował wspiąć, to go drugi z życzliowości ściągnie na dół.
tylko tyle jestem w stanie wydusić w związku z tym i poprzednikimi postami Achima. normalnie www.żal.pl
co do samego pomysłu pana Giertycha, to skaczę z radości, że ministerstwo edukacji nie obejmuje uczelni wyższych.
EDIT:
Boże, uchroń mnie od takich ludzi na mojej drodze...Achim pisze:jeśli nie rozumiesz to przykre bo przyznałeś się do bycia snobem...Supersonic pisze: Do bycia snobem Prochno czy do tego, że chodzę do dobrego liceum bo nie rozumiem.Supersonic pisze: ?? W którym miejscu ?nie ma? a jednak napisałeś...Supersonic pisze:Tak wiem jestem wielkim snobem. Każdy kto chodzi do dobrego liceum jest wielkim snobem
EDIT2:
ja nie muszę bronić się przed sobą, bo nie wypisuję takich herezji. zresztą Supersonic powiedział już wszystko na ten temat. amen.Achim pisze:EDIT:proś Boga żeby najpierw cie przed tobą chronił...jeśli nie chcesz to nie czytaj moich postów...Boże, uchroń mnie od takich ludzi na mojej drodze...
Ostatnio zmieniony 21 lutego 2007, 20:41 przez białas, łącznie zmieniany 2 razy.
- Supersonic
- Juventino
Do bycia snobemAchim pisze: nie każdy kto jest w dobrym liceum jest snobem, ty się przyznałeś, ok,

?? W którym miejscu ?Achim pisze: ale teraz to ty przyklejasz każdemu, kto jest w dobrym liceum etykietę snoba...
Najlepiej im przyklasnąć i płacić podatki na nich zasiłki... przecież im się tylko nie chce...Achim pisze: mieć szacunek do siebie, do ludzi wokół mnie, ale co najważniejsze mieć szacunek do ludzi którym się nie udało, albo którym się nie chce,
Idę ulicą jak tysiące nastolatków, ubrany jestem jak tysiące nastolatków, patrzę przed siebie jak tysiące nastolatków - rozumiem, że nie ma nic złego w tym, że koleś z naprzeciwka szuka okazji żeby mi dać w ryj, w najlepszym wypadku zgnoić?Achim pisze: dla ciebie są to ludzie gorsi...bo cie zaczepiają...
Mam mieć do nich szacunek?
Jeśli to do mnie to trochę się mijasz z prawdą bo stwierdzenie "chodzę do świetnego liceum" jest zwykłym stwierdzeniem ot co.Achim pisze: mi tez zależało na nauce i dalej zależy, dlatego też idę do najlepszego liceum w rejonie, ale nie chwalę się tym
Wolę takiego co się chwali ale sobie na to zapracował, niż takiego, który się użala na "układ" bo jemu się nie udało. Problem leży gdzie indziej. Zazdrość nie pozwala większości osób docenić sukcesów innych i dlatego mamy etykietkę dobre liceum - snob, krętacz, któremu się udało bo szedł po trupach innych.
No wszystko fajnie tylko ja:Achim pisze: nigdy nie wiesz kim możesz zostać w przyszłości, ktoś kto chodzi do zawodówki może jeździć Ferrari( i to nie dlatego że ukradł), a ktoś kto poszedł do najlepszego, prywatnego, elitarnego liceum może stoczyć się na dno...
* nigdzie nie napisałem, że wszyscy w dobrych liceach są dobrzy
* nigdzie nie napisałem, że wszyscy w zawodówkach są źli.
Dlaczego elitarne = prywatne?
Co wy próbujecie udowodnić? Że nie ma znaczenia czy ktoś jest z zawodówki czy nie? Że nie ma <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, dla których sensem życia jest wypalić fajkę i walnąć kielicha?
Znów typowo polskie, zamiast bić brawo ambitnej młodzieży, trzeba użalać się nad nierobami. ( czyt. 50-70% uczniów zawodówek - w liceach też są -żeby nie było)
Ogólnie Panie Achim proponuje mniej postów, a więcej pokory.
- January
- Juventino
jeśli nie rozumiesz to przykre bo przyznałeś się do bycia snobem...Supersonic pisze: Do bycia snobem Prochno czy do tego, że chodzę do dobrego liceum bo nie rozumiem.
Supersonic pisze: ?? W którym miejscu ?
nie ma? a jednak napisałeś...Supersonic pisze:Tak wiem jestem wielkim snobem. Każdy kto chodzi do dobrego liceum jest wielkim snobem
gdzie napisałem że mamy im przyklasnąć??? nie zauważyłem tego...napisałem szacunek, jeśli chcą żyć w biedzie ich wybór i ja go szanuję...Supersonic pisze:Najlepiej im przyklasnąć i płacić podatki na nich zasiłki... przecież im się tylko nie chce...
ty się uważasz lepszy przez to że chodzisz do tego liceum...Supersonic pisze:Jeśli to do mnie to trochę się mijasz z prawdą bo stwierdzenie "chodzę do świetnego liceum" jest zwykłym stwierdzeniem ot co.
ja nigdzie nie napisałem że ty tak napisałeś...Supersonic pisze:No wszystko fajnie tylko ja:
* nigdzie nie napisałem, że wszyscy w dobrych liceach są dobrzy
* nigdzie nie napisałem, że wszyscy w zawodówkach są źli.
proponuję zająć się najpierw sobą a potem innymi...Supersonic pisze:Ogólnie Panie Achim proponuje mniej postów, a więcej pokory.
EDIT:
proś Boga żeby najpierw cie przed tobą chronił...jeśli nie chcesz to nie czytaj moich postów...Boże, uchroń mnie od takich ludzi na mojej drodze...
:rotfl:jakiś geniusz z fcinter.pl pisze: co do Taidera to zagrał super - w swojej strefie czyścił praktycznie wszystko i te piły kilkudziesięciometrowe grane co do milimetry majstersztyk - powiedziałbym, że był nawet lepszy od tego vidala
- Supersonic
- Juventino
Wzajemnie. Gratuluje zaiste wspaniałego daru jaki posiadłeś. W ciągu 20 dni napisałeś 150 postów, w których poprawiłeś lub co gorsza obraziłeś już chyba każdego użytkownika na tym forum.Achim pisze: proponuję zająć się najpierw sobą a potem innymi...
Komentować poprzedniego posta nie ma sensu. Nie mam do tego Don Kichotowej siły.
Przepraszam za off topic - obiecuje więcej nie odpowiadać na jakikolwiek post użytkownika Achim'a. W imieniu reszty userów ( szczególnie białasa, który biedny zaraz zejdzie z tego świata i będe miał na sumieniu użytkownika, który rozwiązał najwięcej moich zagadek
:puck:
Ostatnio zmieniony 21 lutego 2007, 00:38 przez Supersonic, łącznie zmieniany 1 raz.
- January
- Juventino
nie komentujesz bo nie potrafisz znaleźć kontrargumentów...jeśli przeszkadza ci to że pisze dużo postów, to podaj mnie za to do sądu...Supersonic pisze:Wzajemnie. Gratuluje zaiste wspaniałego daru jaki posiadłeś. W ciągu 20 dni napisałeś 150 postów, w których poprawiłeś lub co gorsza obraziłeś już chyba każdego użytkownika na tym forum.Achim pisze: proponuję zająć się najpierw sobą a potem innymi...
Komentować poprzedniego posta nie ma sensu.
Przepraszam za off topic - obiecuje więcej nie odpowiadać na jakikolwiek post użytkownika Achim'a. W imieniu reszty userów którzy nie mają ochoty czytać naszej beznadziejnej dyspóty, uważam ją za zamkniętą.
:puck:
- Juventinha
- Qualità Juventina
Przestańcie się kłócic, bo zaiste poziom dyskusji jest porażający.
Tutaj nie o to chodzi, żeby kogoś koniecznie złapac za słówko, żeby móc go potem zacytowac i podważyc, bo sami widzicie ... Nie wiem dlaczego z każdy temat musi prowadzic do obrzucania się epitetami. Trochę tolerancji
A jeśli ktoś wytwarza jakieś prowokacje z kosmosu, to najprościej... nie odpisywac.
W zasadzie możnaby napisac wiele więcej, ale kazań tworzyc nie będę, po prostu szkoda patrzec jak zamiast łączyc, forum dzieli, i to jak.
Sami pomyślcie co wolicie...
Tutaj nie o to chodzi, żeby kogoś koniecznie złapac za słówko, żeby móc go potem zacytowac i podważyc, bo sami widzicie ... Nie wiem dlaczego z każdy temat musi prowadzic do obrzucania się epitetami. Trochę tolerancji

A jeśli ktoś wytwarza jakieś prowokacje z kosmosu, to najprościej... nie odpisywac.
W zasadzie możnaby napisac wiele więcej, ale kazań tworzyc nie będę, po prostu szkoda patrzec jak zamiast łączyc, forum dzieli, i to jak.
- LordJuve
- Juventino
Co nie zmienia faktu, ze pomysly pana Romana Giertych sa glupie... 
Może i są, ale mnie już nie dotyczą, więc się średnio tym bulwersuję
/Juventinha
Heh, no to masz farta kolezanko, ja tez tak chcialbym, ale nie ma sie wszystkiego co sie chce, chociaz...moge dostac taki czerwony mazak jak ty? 8)
Kiedyś też tak będziesz miał
Czerwony? Różowy jest o niebo lepszy 
/Juventinha

Może i są, ale mnie już nie dotyczą, więc się średnio tym bulwersuję

/Juventinha
Heh, no to masz farta kolezanko, ja tez tak chcialbym, ale nie ma sie wszystkiego co sie chce, chociaz...moge dostac taki czerwony mazak jak ty? 8)
Kiedyś też tak będziesz miał

/Juventinha
Ostatnio zmieniony 21 lutego 2007, 01:41 przez LordJuve, łącznie zmieniany 1 raz.
- January
- Juventino
kobiety łagodzą obyczaje 8)Juventinha pisze:Przestańcie się kłócic, bo zaiste poziom dyskusji jest porażający.

a to swoją drogąLord_ Juve pisze:Co nie zmienia faktu, ze pomysly pana Romana Giertych sa glupie...
- herr_braun
- Juventino
Nie wszyscy przecież muszą mieć maturę.Achim pisze:uwierz że nie każdy, nie mówie o sobie, chociaż niczego nikt nie może być pewien...u mnie w klasie są takie osoby, które z maty nie napiszą nic na teście na koniec gimnazjum...gdzie tam do matury...
Kocham takie złote myśliAchim pisze: nie musi ale może, każdy ma prawo powiedzieć kim jest, bo wolność słowa na to pozwala

Państwo powinno dawać szansę na wychowanie i wykształcenie także dzieciom np. niekochanym, których losem rodzice się nie przejmują.klsmkr pisze:Nie wiem, czy straszne. Na pewno głupie, bo w normalnym kraju o wychowaniu dziecka decydują rodzice, a nie państwo.
A to jest różnica w chodzeniu w mudurku z nakazu ministra i z nakazu dyrektora?klsmkr pisze: Przecież do tej pory to dyrektorzy decydowali o wprowadzeniu mundurków. To nazywasz anarchią?
- LordJuve
- Juventino
Hmm a co, moze powinnismy miec powody do tego zeby ich nie kochac? Ciekawe co bys powiedzial jakby cie zomowcy po nerkach palami zlali za to, ze powiedziales to co myslisz...ciekawe jakbys wtedy spiewal.herr_braun pisze:Kocham takie złote myśliAchim pisze: nie musi ale może, każdy ma prawo powiedzieć kim jest, bo wolność słowa na to pozwala
Ja nie twierdze, ze teraz mamy lepiej czy cos, ale z dwojga zlego wole miec zle, ale moc sobie glosnio ponarzekac niz miec zle a do tego siedziec cicho, zeby nie dostac jeszcze bardziej w kosc.
Tak samo jak nie kazdy musi wchodzic w interesy, prywatne iteresy wszystkich obywateli, tylko dlatego, ze zostal ministrem...herr_braun pisze:Achim pisze:uwierz że nie każdy, nie mówie o sobie, chociaż niczego nikt nie może być pewien...u mnie w klasie są takie osoby, które z maty nie napiszą nic na teście na koniec gimnazjum...gdzie tam do matury...
Nie wszyscy przecież muszą mieć maturę.
Ja nie rozumiem, co Giertychowi do naszych matur? Przeciez potem w pracy to najwyzej nas wyleja za brak elementarnych umiejetnosci a nie jego, to beda nasze bledy a nie naszego ministra.
Ostatnio zmieniony 21 lutego 2007, 14:12 przez LordJuve, łącznie zmieniany 2 razy.
- klsmkr
- Interista
Ależ ja nie mam nic przeciwko temu. Tylko dlaczego państwo wchodzi z buciorami w proces wychowania wszystkich dzieci?herr_braun pisze:Państwo powinno dawać szansę na wychowanie i wykształcenie także dzieciom np. niekochanym, których losem rodzice się nie przejmują.
Tak, w tym drugim przypadku rodzic może przenieść dziecko do innej szkoły i nie musi za to płacić.herr_braun pisze:A to jest różnica w chodzeniu w mudurku z nakazu ministra i z nakazu dyrektora?