"Biedny" Inter Uczciwe Palermo

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Allen69

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 stycznia 2007, 11:55

Jeśli Inter Mediolan podejrzany o fałszowanie bilansów zostanie ukarany ujemnymi punktami w bieżącym sezonie, co spowoduje ich spadek na niższą pozycję w tabeli, wówczas Maurizio Zamparini z Citta di Palermo nie przyjmie tytułu mistrzowskiego, jeśli jego podopieczni na finiszu rozgrywek zajmowaliby drugą lokatę.

"Wczoraj spotkałem się z naszym dyrektorem sportowym Rino Foschim i on powiedział mi, że jeżeli uda nam się zająć w lidze drugie miejsce, to możemy wygrać Scudetto mając na uwadze problemy Interu. Ja jednak nie przyjąłbym tego tytułu, bo dla mnie liczy się tylko wywalczenie go na boisku." – powiedział Włoch.

"Barzagli i Zaccardo? Obaj odejdę z Palermo do wielkiego klubu. Trafią do Interu, Milanu, albo do Juventusu, ponieważ żadna inna z włoskich drużyn nie może sobie pozwolić na pokrycie wynagrodzenia tych piłkarzy." – zakończył Zamparini.

Zdodlo: sports.it (www.pilka.pl)
http://www.pilka.pl/index.php?ls=IT&mid=1&show=66751

Jak donosi "La Gazzetta dello Sport" Inter Mediolan nie poniesie poważnych konsekwencji za podrobienie podpisu na kontrakcie młodego bramkarza - Simone Brunelliego. Jeśli Nerazzurrim zostanie udowodniona wina, wówczas klub zapłaci tylko grzywnę.

Sprawa młodego goalkeepera została poruszona nieco ponad tydzień temu. Piłkarz podczas przesłuchania przez prokuraturę zapewnił, że podpis widniejący na przedstawionym mu kontrakcie z Interem, nie należy do niego. Po tych deklaracjach prokuratura federalna ze Stefano Palazzim na czele oskarżyła Inter i jego działacza Gabriele Orialiego.

Nadal w mediolańskiej prokuraturze trwa śledztwo w sprawie fałszowania bilansów przez ludzi ze środowiska Interu. Pod lupą znalazły się między innymi transfery: Hernana Crespo, Bernardo Corradiego i Domenico Morfeo. W przypadku każdego zawodnika dopatrzono się niezgodności w ocenie wartości.

Zdodlo: gazzettadellosport (www.pilka.pl)
http://www.pilka.pl/index.php?ls=IT&mid=1&show=66777

Buffi-luki

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lutego 2007, 20:38

Fajnie by było jakby Interowi odebrali mistrza ale jest to mało prawdopodobne :twisted:

FORZA JUVE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
BAJERANT

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 lutego 2007, 00:07

hymm milo by bylo, ale mysle ze Wlodacze powiedza ze to male przewinienie w zwiazku z tym zaplaca grzywne ...w koncu Inter .... ale spoko...klamstwo zawsze wychodzi na jaw ;) kiedys inter zabrudzi sie i wszystko wyjdzie na jaw :) smutne ze wloska pilka jest niczym polska...

The_Sickness

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lutego 2007, 01:13

No ale sobie wymyślili. I gdzie tu bezstronna prokuratura? Moze jeszcze umorzą śledztwo. Wogóle bez sensu z tą prokuraturą, robią co chcą. Sąd mógłby sie zając tą sprawą z urzędu ale tez ciemniaki pokorumpowane.

Buffi-luki

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lutego 2007, 20:41

Grzywne to oni sobie mogą nakładać ale nie na klub który ma bdrzet grubo ponad 100 mln euro . Co do minusów to Palermo nie bedzie mialo takich problemów bo nie będą na drugim miejscu.
"Barzagli i Zaccardo? Obaj odejdę z Palermo do wielkiego klubu. Trafią do Interu, Milanu, albo do Juventusu, ponieważ żadna inna z włoskich drużyn nie może sobie pozwolić na pokrycie wynagrodzenia tych piłkarzy
No dokładnie do Juve szczególnie Barzagli :-D

FORZA JUVE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Franek1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lutego 2007, 10:05

Po tej wypowiedzi, Palermo zyskało mój szacunek :-D . Jako jeden z nielicznych klubów, wie co to prawdziwa piłka nożna. Chcą zdobyć tytuł na boisku walcząc, a nie tak jak Inter. :/ Teraz chciałbym, aby w tym sezonie Mistrzostwo Włoch zdobyło Palermo, bo jak każdy wie, już w przyszłym sezonie mistrzosto znów trafi do Turynu :dance:

"To moja walka, moje życie. Nigdy na dnie-zawsze na szczycie!!!"
ODPOWIEDZ