Derby D'Italia
- lukasz9013
- Juventino
Czy będą jeszcze Derby D'Italia między Juventusem i Interem. Przed degradacją mecze tych drużyn tak były nazywane, ale jak Juventus awansuje i przyjdzie mecz z Interem to dalej taki mecz będzie nosił nazwę Derby D'Italia?

Spokój to kłamstwo. Jest tylko pasja.
Dzięki pasji osiągam siłę.
Dzięki sile osiągam potęgę.
Dzięki potędze osiągam zwycięstwo.
- mateelv
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Mnie wydaje się, że zależy to od tego czy te zespoły nie były w niżych klasach rozgrywkowych niz Serie A.
A więc teoretycznie ich już nie będzie, ale praktycznie... :-D
FORZA JUVE!
A więc teoretycznie ich już nie będzie, ale praktycznie... :-D
FORZA JUVE!
- Wonki
- Juventino
Ja to widzę po prostu tak, że Derby D'Italia to mecz jedynych dwóch zespołów, które nigdy nie spadły do drugiej ligii. A należy pamiętać, że Juventus został karnie zdegradowany, a to subtelna różnica, choć efekt ten sam (gra w SerieB). Nie sądzicie?
Poza tym rację ma mateelv - w praktyce i tak nic się nie zmieni, mecze między Juve a mediolańczykami będą nie mniej zacięte i prestiżowe, aniżeli do tej pory. ( :twisted: :twisted: :twisted: )
Poza tym rację ma mateelv - w praktyce i tak nic się nie zmieni, mecze między Juve a mediolańczykami będą nie mniej zacięte i prestiżowe, aniżeli do tej pory. ( :twisted: :twisted: :twisted: )
- M.
- Juventino
W takim razie Derby Włoch byłoby rozgrywane przez trzy zespoły :roll: .Wonki pisze:Ja to widzę po prostu tak, że Derby D'Italia to mecz jedynych dwóch zespołów, które nigdy nie spadły do drugiej ligii. A należy pamiętać, że Juventus został karnie zdegradowany, a to subtelna różnica, choć efekt ten sam (gra w SerieB). Nie sądzicie?
:roll:
- Alexxxxx
- Juventino
Milan też nigdy nie spadł. Został raz, podobnie jak my, karnie zdegradowany.Wonki pisze:yyy a kto jeszcze nigdy nie spadł z ligii?? Bo o Milan przecież nie chodzi?Diego pisze: W takim razie Derby Włoch byłoby rozgrywane przez trzy zespoły :roll: .
Juve jest miłością całego mojego życia.
Gianni Agnelli
Gianni Agnelli
- wErOn
- Juventino
Derby d`Italia to mecze Juventusu z Milanem, a wiec dwoch najwiekszych gigantów ligi. Pewnie to nie tylko moje zdanie...
(..)z każdą godziną, z każdą minutą uczę się ciebie człowieku.. z każdą sekundą i z każdą chwilą jestem głupszy(..)
Wolność i kapitalizm!
Wolność i kapitalizm!
- Zawidowianin
- Juventino
Z tego co pamiętam to został zdegradowany, po sezonie awansował lecz skład miał tak osłabiony, że znowu spadł.Alexxxxx pisze:Milan też nigdy nie spadł. Został raz, podobnie jak my, karnie zdegradowany.Wonki pisze:yyy a kto jeszcze nigdy nie spadł z ligii?? Bo o Milan przecież nie chodzi?Diego pisze: W takim razie Derby Włoch byłoby rozgrywane przez trzy zespoły :roll: .
- MarIwa
- Juventino
Panowie - Milan w sezonie 1981/1982 zajął w tabeli 14. miejsce (było 16. drużyn) i SPADŁ z Serie A.
- January
- Juventino
:shock:wErOn pisze:Derby d`Italia to mecze Juventusu z Milanem, a wiec dwoch najwiekszych gigantów ligi. Pewnie to nie tylko moje zdanie...
wiesz...wydawało mi się że to są, a raczej były mecze pomiędzy Juventusem a interem...
chodziło o to że grały pomiędzy sobą dwa kluby, które jeszcze nigdy nie grały w II lidze, więc tak te mecze już nie powinny być nazywane...jedno wiemy...inter musi nam zabrać jeszcze dużo tytułów żeby się z nami zrównać ich ilością...chciałbym przypomnieć też że brakuje nam jednego pucharu Włoch do III gwiazdki nad herbem :-D
:rotfl:jakiś geniusz z fcinter.pl pisze: co do Taidera to zagrał super - w swojej strefie czyścił praktycznie wszystko i te piły kilkudziesięciometrowe grane co do milimetry majstersztyk - powiedziałbym, że był nawet lepszy od tego vidala
- M.
- Juventino
Chyba jednak tylko Twoje.wErOn pisze:Derby d`Italia to mecze Juventusu z Milanem, a wiec dwoch najwiekszych gigantów ligi. Pewnie to nie tylko moje zdanie...
Tak, to prawda, ale można się kłócić czy bez poprzedniej degradacji Milan spadłby z ligi.Zawidowianin pisze:Z tego co pamiętam to został zdegradowany, po sezonie awansował lecz skład miał tak osłabiony, że znowu spadł.Alexxxxx pisze:Milan też nigdy nie spadł. Został raz, podobnie jak my, karnie zdegradowany.Wonki pisze: yyy a kto jeszcze nigdy nie spadł z ligii?? Bo o Milan przecież nie chodzi?
Warto jeszcze dodać, że Juventus traktuje te rozgrywki po macoszemu i nie wróżę sukcesu w najbliższych latach.Achim pisze:chciałbym przypomnieć też że brakuje nam jednego pucharu Włoch do III gwiazdki nad herbem :-D
:roll:
- January
- Juventino
kłócić to się można w małżeństwie, jeśli spadł to spadł nie ma żadnych kłótni przyczynowo-skutkowej...Diego pisze: Tak, to prawda, ale można się kłócić czy bez poprzedniej degradacji Milan spadłby z ligi.
nie możesz mówć że traktuje je po macoszemu, po prostu nie wychodziło im ostatnio w tych rozgrywkach, gdyby Juve trakotwało je po macoszemu, to nie mielibyśmy 9 pucharów Włoch na koncieDiego pisze:Warto jeszcze dodać, że Juventus traktuje te rozgrywki po macoszemu i nie wróżę sukcesu w najbliższych latach.
:rotfl:jakiś geniusz z fcinter.pl pisze: co do Taidera to zagrał super - w swojej strefie czyścił praktycznie wszystko i te piły kilkudziesięciometrowe grane co do milimetry majstersztyk - powiedziałbym, że był nawet lepszy od tego vidala
- Monte Cristo
- Juventino
Jak to?Achim pisze:do III gwiazdki nad herbem :-D
Czy to nie jest tak ze jesli sie zdobywa 10 mistrzostw to ma sie jedna gwiazke, 20 to 2, 30 to 3 i tak dalej?
A co do Derby d'Italia to mysle ze nadal beda tak nazywane, bo z tego co wiem chodzi o to ze dwa giganty sie ze soba spotykaja. Lecz moge sie mylic.
- Szymek
- Juventino
Ibra_fan pisze:Czy to nie jest tak ze jesli sie zdobywa 10 mistrzostw to ma sie jedna gwiazke, 20 to 2, 30 to 3 i tak dalej?
10 mistrzostw - 1 złota, 10 pucharów kraju - 1 srebrna. W niektórych krajach są inne oznaczenie więc można się pomylić.
Ostatni Puchar Włoch zdobyliśmy w 1995r. A w ostatnich edycjach graliśmy takim składem, który występował rzadko w rozgrywkach ligowych bądź pucharach. Szkoda, że nie potrafiliśmy wygrać nawet z drużynami z dolnej części tabeli. W tym sezonie, kiedy mieliśmy poważnie potraktować te rozgrywki, każdy wie jak się skończyło.Achim pisze:nie możesz mówć że traktuje je po macoszemu, po prostu nie wychodziło im ostatnio w tych rozgrywkach, gdyby Juve trakotwało je po macoszemu, to nie mielibyśmy 9 pucharów Włoch na koncie
A co do derbów, to Juve nigdy nie spadło do Serie B. Jak dla mnie to mecze z Interem nadal będą derbami, a co na to Interniści mniej mnie interesuje. Oni pewnie mają tylko jeden argument – „Serie B to Serie B”, jeśli się mylę to chętnie wysłucham innych.