Wstrzymane rozgrywki we Włoszech?
- prawdziwy_stachu
- Juventino
Może bedzie zawieszona na dwie kolejki maksymalnie....Zgadzam sie z przedmówcami
<<...A real gentlemen never leaves his Old Lady...>>
- Mr Cezary
- Juventino
Ogólnie kluby by potraciły i telewizje. Brak meczów = brak transmisji = mniejsza oglądalność. Liga zostanie najprawdopodobniej wznowiona do dwóch tygodni. Zapewne jednak bez udziału kibiców, więc popyt na telewizję może jeszcze wzrosnąć.
- juveman7
- Juventino
Nie wolno iśc na rękę bandytom i z ich powodu wstrzymywać rozgrywki piłki nożnej we Włoszech. Liga włoska musi jak najszybciej ruszyć z miejsca, i równocześnie należy podjąć wiekszę środki przeciwko chuliganom. To nie do nich należy ustalanie terminarzu rozgrywek i nie będą go bezkarnie naruszać. Oczywiście dla nas kibiców Juve jest to niewygodne, ponieważ musimy gnić w Serie B , a nasze miejsce jest o lige wyżej. Oby wszystko się ułożyło po naszej myśli i żeby rozgrywki płynnie były rozgrywane.
...kiedyś przyjdzie prawdziwy deszcz i zmyje cały ten gnój...
- wErOn
- Juventino
A to bandyci zadali wstrzymania/zawieszenie rozgrywek? Niezla teoria.juveman7 pisze:Nie wolno iśc na rękę bandytom i z ich powodu wstrzymywać rozgrywki piłki nożnej we Włoszech.

(..)z każdą godziną, z każdą minutą uczę się ciebie człowieku.. z każdą sekundą i z każdą chwilą jestem głupszy(..)
Wolność i kapitalizm!
Wolność i kapitalizm!
- juveluck
- Juventino
Owszem. Jeżeli wstrzymujemy rozgrywki to pokazujemy pewnym osobą, że ich siła jest tak wielka, że mają nawet wpływ na przebieg sezonu. To najgorsze co może być bo doprowadzi do tego, że te osoby uwierzą w to, że mogą wszystko. Chwilowa przerwa to jeszcze nie taki duży problem, choć i chwilowego przerwania nie popieram. Jednak, jeżeli sytuacja będzie się przedłużać nic dobrego z tego nie będzie.wErOn pisze:A to bandyci zadali wstrzymania/zawieszenie rozgrywek? Niezla teoria.juveman7 pisze:Nie wolno iśc na rękę bandytom i z ich powodu wstrzymywać rozgrywki piłki nożnej we Włoszech.

FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
- wErOn
- Juventino
W gronie 34 osób zatrzymanych przez policję w związku z tragedią, jaka miała miejsce w miniony piątek w Katanii, znajduje się syn policjanta. 29-latek brał udział w zamieszkach przed stadionem i prawdopodobnie był jednym z tych, którzy rzucali w policję petardami, racami i bombami domowej roboty.
Ojciec zatrzymanego - Giuseppe Mancarella nie może w to uwierzyć. "Straciłem kolegę, a mój syn jest w gronie podejrzanych. To niemożliwe, niemożliwe."- mówi płacząc.
"Mam cały czas nadzieję, że mój syn okaże się niewinny. Nie byłbym w stanie znieść tego wstydu. Nie potrafię uwierzyć, że i on był w gronie tych delikwentów, którzy zabili jednego z nas."- dodał.
W piątek 2 lutego w wyniku starć kibiców Catanii z policją zginął 38-letni funkcjonariusz.
http://www.pilka.pl/index.php?ls=IT&mid=1&show=67231
Powiem tyle- ha,ha,ha ... :lol:
Ojciec zatrzymanego - Giuseppe Mancarella nie może w to uwierzyć. "Straciłem kolegę, a mój syn jest w gronie podejrzanych. To niemożliwe, niemożliwe."- mówi płacząc.
"Mam cały czas nadzieję, że mój syn okaże się niewinny. Nie byłbym w stanie znieść tego wstydu. Nie potrafię uwierzyć, że i on był w gronie tych delikwentów, którzy zabili jednego z nas."- dodał.
W piątek 2 lutego w wyniku starć kibiców Catanii z policją zginął 38-letni funkcjonariusz.
(..)z każdą godziną, z każdą minutą uczę się ciebie człowieku.. z każdą sekundą i z każdą chwilą jestem głupszy(..)
Wolność i kapitalizm!
Wolność i kapitalizm!
- DamKam
- Juventino
Ty się dobrze czujeszwErOn pisze:Powiem tyle- ha,ha,ha ... :lol:

Co do różnych pomysłów odnośnie dokończenia tego sezonu, to ja myślę, że obecnie najlepszym rozwiązaniem byłoby dokończenie obecnego sezonu, ale bez udziału publiczności. No albo ewentualnie bez kibiców gości

- juveluck
- Juventino
DamKam pisze:Ty się dobrze czujeszwErOn pisze:Powiem tyle- ha,ha,ha ... :lol:Bo czytając twoje wypowiedzi w tym temacie, wydaje mi się, że coś z tobą nie tak :roll:
Co do różnych pomysłów odnośnie dokończenia tego sezonu, to ja myślę, że obecnie najlepszym rozwiązaniem byłoby dokończenie obecnego sezonu, ale bez udziału publiczności. No albo ewentualnie bez kibiców gości
Moja wypowiedź z innego tematu w rozszerzeniu dodam, że żadne prawdziwe widowisko piłkarskie nie może się odbyć bez kibiców gości...juveluck pisze:Co to za mecze będą Juventusu. Nie dość, że w drugiej lidze, nie dość, że na małych stadionach (nielicząć wyjątków) to teraz jeszcze bez kibiców i to nawet bez naszych kibiców.
Wstrzymanie rozgrywek i spotkania bez kibiców to złe pomysły !! Dlaczego my mamy cierpieć za to, że włoski rząd nie umie wprowadzić odpowiednich przepisów w życie?

FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
- Lord of San Siro
- Interista
Twoje wpisy sa na tak zenujacym poziomie, ze zaprawde trudno znalezc komentarz adekwatny do Twoich wynurzen. Taka radosc Ci sprawia, ze wsrod zatrzymanych jest syn jednego z policjantow? A jakie to ma znaczenie? To pokazuje tylko, ze kretynizm szerzy sie bez wzgledu na podzialy spoleczne, zawodowe i inne. Mam nadzieje, ze te bandziory zaplaca za to co zrobili.wErOn pisze:
Cent'anni di storia ... di serie B non ho memoria!!!
- marcin.91
- Juventino
:evil: A ja myślalłem że to tylko w Polsce sa tacy huligani a tu prosze nie mówie że w innych Państwach jest spokuj ale to o Polsce mówiło się w sposób negatywny. Przykra sprawa :? 
Galliani: W ten weekend wznawiamy rozgrywki
Po dzisiejszym spotkaniu przedstawicieli drużyn Serie A, wiceprezydent Milanu Adriano Galliani poinformował, że osoby biorące udział w zebraniu zdecydowały o wznowieniu w ten weekend rozgrywek ligowych we Włoszech. No i Juve w tym tygodniu zdobywa 3pkt. Very Happy
Nie piszemy dwóch postów pod rząd.Zapraszam do regulaminu.
Tym razem bez kartki
/Juventinha
Galliani: W ten weekend wznawiamy rozgrywki
Po dzisiejszym spotkaniu przedstawicieli drużyn Serie A, wiceprezydent Milanu Adriano Galliani poinformował, że osoby biorące udział w zebraniu zdecydowały o wznowieniu w ten weekend rozgrywek ligowych we Włoszech. No i Juve w tym tygodniu zdobywa 3pkt. Very Happy
Nie piszemy dwóch postów pod rząd.Zapraszam do regulaminu.
Tym razem bez kartki
/Juventinha
- pan Zambrotta
- Juventino
wErOn pisze:Belchatow, os. binkowmJaUcViEej pisze:Jeśli dla Ciebie zamknięcie rozgrywek jest większą tragedią od czyjejś śmierci, to zastanawiam się gdzieś Ty się wychował.
wErOn pisze:wlasnie o to w tym wszystkim chodzi synku.
***************************************wErOn pisze:gdzies ty sie uchowal? rozumiem ze kolezka mieszka w jakiejs spokojniutkiej dzielnicy gdzie na policje dzwoni sie za wyrzucenie papierka na trwanik? :lol:
Wychowany na ulicy :lol: . Zawołaj Mamę i Tatę i pochwal się im, jakie kwiatki wypisałeś na forum.
Na kogo Ty się pozorujesz, wErOn ?
Za każdym razem jak wracasz na forum to zmieniasz image. Następnym razem będziesz "Nigga-gangsta" ? .... <_<
Ja tak cały czas się zastanawiam, czym tak bardzo różni się Anglia od reszty kontynentu, że jak na razie tylko jedno (!) państwo poradziło sobie z chuliganami na stadionach.
EDIT
wErOn - koniec gadki.
Ostatnio zmieniony 06 lutego 2007, 19:31 przez pan Zambrotta, łącznie zmieniany 2 razy.
- wErOn
- Juventino
Kto ?pan Zambrotta pisze:Wychowany na ulicy :lol:
Obecnie na takiego wlasnie kumpla Peji, wiesz blok fajka skrety browary kaptury, "psy" ...pan Zambrotta pisze:Na kogo Ty się pozorujesz, wErOn ?
bycie interista juz mi sie znudzilo, a pomyslow w glowie 100 !pan Zambrotta pisze:Za każdym razem jak wracasz na forum to zmieniasz image.
Tez lubie czarną muze ! :*pan Zambrotta pisze:Następnym razem będziesz "Nigga-gangsta" ? .... <_<

Wolność i kapitalizm!
Wolność i kapitalizm!
- jt10
- Juventino
wErOn - no comment. Szkoda tylko, że również wśród forumowiczów juvepoland znajdują się takie osobniki...
Co do samej sytuacji jaka zaistniała: na początku myślałem, że nakaz rozgrywania meczów przy pustych trybunach to dobry pomysł. Ale teraz widzę, że uderzy on głównie w tych dobrych kibiców, którzy przychodzą ogladać mecz, a nie w bandę idiotów, którym zależy na wszczęciu burd i awantur. To co się stało na stadionie Catanii i w samym mieście musi być bodźcem do poczynienia jakichś przedsięwzięć mających na celu poprawienie bezpieczeństwa na włoskich stadionach. Szczerze mówiąc nie znam się na tym: nie pracuję w firmie zajmującej się ochroną meczów, nie jestem członkiem zarządu żadnego z klubów i co za tym idzie nie wiem, co w danym klubie można poprawić. Dla mnie - jako szarego obywatela - przykład idzie z góry (czyt. z Anglii). Przecież tamtejsi kibice uchodzą za najbardziej agresywnych w Europie. Przy okazji każdej imprezy masowej typu WM 06 organizatorzy najbardziej obawiają się Angików. A oni na swoim podwórku mają praktycznie idealny porządek. I na to powinny zwrócić uwagę władze włoskie. Ale w ich planie poprawy bezpieczeństwa na stadionach nie powinien zanaleźć się zapis mówiący o zamknięciu stadionów do odwołania.
btw Ciekawe co zrobią władze UEFA w sprawie przyzania Euro 2012? Przecież Włochy były (są?) głownym kandydatem do organizacji tej imprezy. A tu takie niespodzianki: najpierw nieszczęsna afera korupcyjna a teraz problem z huliganami. Ciekawe czy rosną szanse kandydatury Polsko - Ukraińskiej? Mogło by być ciekawie nie powiem:)
Co do samej sytuacji jaka zaistniała: na początku myślałem, że nakaz rozgrywania meczów przy pustych trybunach to dobry pomysł. Ale teraz widzę, że uderzy on głównie w tych dobrych kibiców, którzy przychodzą ogladać mecz, a nie w bandę idiotów, którym zależy na wszczęciu burd i awantur. To co się stało na stadionie Catanii i w samym mieście musi być bodźcem do poczynienia jakichś przedsięwzięć mających na celu poprawienie bezpieczeństwa na włoskich stadionach. Szczerze mówiąc nie znam się na tym: nie pracuję w firmie zajmującej się ochroną meczów, nie jestem członkiem zarządu żadnego z klubów i co za tym idzie nie wiem, co w danym klubie można poprawić. Dla mnie - jako szarego obywatela - przykład idzie z góry (czyt. z Anglii). Przecież tamtejsi kibice uchodzą za najbardziej agresywnych w Europie. Przy okazji każdej imprezy masowej typu WM 06 organizatorzy najbardziej obawiają się Angików. A oni na swoim podwórku mają praktycznie idealny porządek. I na to powinny zwrócić uwagę władze włoskie. Ale w ich planie poprawy bezpieczeństwa na stadionach nie powinien zanaleźć się zapis mówiący o zamknięciu stadionów do odwołania.
btw Ciekawe co zrobią władze UEFA w sprawie przyzania Euro 2012? Przecież Włochy były (są?) głownym kandydatem do organizacji tej imprezy. A tu takie niespodzianki: najpierw nieszczęsna afera korupcyjna a teraz problem z huliganami. Ciekawe czy rosną szanse kandydatury Polsko - Ukraińskiej? Mogło by być ciekawie nie powiem:)
- figc1898
- Juventino
Spotkania włoskiej Serie A i B do końca sezonu będą rozgrywane w godzinach popołudniowych, a konkretnie o godz. 15:00. Minister Amato nie zmienił zdania i postanowił, że zespoły nie wybiegną na boiska wieczorem.
"Koniec z ustępstwami. Będzie trzeba rozgrywać mecze o godz. 15:00 dopóki sytuacja nie będzie całkowicie znormalizowana" - powiedział krótko.
Podczas spotkania FIGC - Lega Calcio nie zgodzono się także na propozycję przedstawicieli ligi, którzy chcieli grać przy udziale publiczności. Władze nie ugięły się i zapewniły, że na stadionach, które nie spełniają norm bezpieczeństwa, fani nie zasiądą.
O tym, na których obiektach będą mogły się odbyć niedzielne spotkania z udziałem widzów zadecydują w czwartek. Taką informację podał komisarz nadzwyczajny Federcalcio - Luca Pancali.
"Jeżeli chodzi o ligę, to decyzję podejmiemy w środę po spotkaniu z radą ministrów. W czwartek zadecydujemy, które obiekty będą mogły zostać otwarte, a które nie" - powiedział.
Na osiemnastu stadionach włoskiej Serie A i B w najbliższym czasie na pewno nie zostanie rozegrane żadne spotkanie przy udziale publiczności. O losach jedenastu obiektów w czwartek zadecydują specjalni obserwatorzy. W sumie grę przy pustych trybunach ryzykuje aż 29 miast pisze "La Gazzetta dello Sport".
Fani na pewno zasiądą na trybunach stadionów w Rzymie, Turynie, Genui, Cagliari, Sienie, Palermo i Bolonii. Jedenaście obiektów, które nie do końca spełniają wymogi "reguł Pisanu", czeka z niecierpliwością na czwartkowy wyrok, wówczas to wizytator zadecyduje, czy stadion zostanie otwarty dla tifosich czy też nie. Czekać przyjdzie zespołom z: Empoli, Messiny, Parmy, Reggio di Calabria, Florencji, Mediolanu, Livorno, Bari, Lecce, Modeny i Spezii.
Pozostałe kluby w tym te z: Verony, Katanii, Bergamo, Ascoli i Udine nie mają większych szans na występy przy pełnych trybunach. Ich stadiony odbiegają w znacznym stopniu od norm wytyczonych w opracowanych wcześniej zasadach.
źródło: www.asroma.pl
Wszystkie mecze o 15:00? Pewnie wzrośnie oglądalność SKY Sport i Mediaset Premium.
"Koniec z ustępstwami. Będzie trzeba rozgrywać mecze o godz. 15:00 dopóki sytuacja nie będzie całkowicie znormalizowana" - powiedział krótko.
Podczas spotkania FIGC - Lega Calcio nie zgodzono się także na propozycję przedstawicieli ligi, którzy chcieli grać przy udziale publiczności. Władze nie ugięły się i zapewniły, że na stadionach, które nie spełniają norm bezpieczeństwa, fani nie zasiądą.
O tym, na których obiektach będą mogły się odbyć niedzielne spotkania z udziałem widzów zadecydują w czwartek. Taką informację podał komisarz nadzwyczajny Federcalcio - Luca Pancali.
"Jeżeli chodzi o ligę, to decyzję podejmiemy w środę po spotkaniu z radą ministrów. W czwartek zadecydujemy, które obiekty będą mogły zostać otwarte, a które nie" - powiedział.
Na osiemnastu stadionach włoskiej Serie A i B w najbliższym czasie na pewno nie zostanie rozegrane żadne spotkanie przy udziale publiczności. O losach jedenastu obiektów w czwartek zadecydują specjalni obserwatorzy. W sumie grę przy pustych trybunach ryzykuje aż 29 miast pisze "La Gazzetta dello Sport".
Fani na pewno zasiądą na trybunach stadionów w Rzymie, Turynie, Genui, Cagliari, Sienie, Palermo i Bolonii. Jedenaście obiektów, które nie do końca spełniają wymogi "reguł Pisanu", czeka z niecierpliwością na czwartkowy wyrok, wówczas to wizytator zadecyduje, czy stadion zostanie otwarty dla tifosich czy też nie. Czekać przyjdzie zespołom z: Empoli, Messiny, Parmy, Reggio di Calabria, Florencji, Mediolanu, Livorno, Bari, Lecce, Modeny i Spezii.
Pozostałe kluby w tym te z: Verony, Katanii, Bergamo, Ascoli i Udine nie mają większych szans na występy przy pełnych trybunach. Ich stadiony odbiegają w znacznym stopniu od norm wytyczonych w opracowanych wcześniej zasadach.
źródło: www.asroma.pl
Wszystkie mecze o 15:00? Pewnie wzrośnie oglądalność SKY Sport i Mediaset Premium.
- paku
- Juventino
Jakoś mnie to nie zdziwiło. Wcale bym się nie zdziwił jakby w tych zamieszkach brali udział sami policjanci po służbiewErOn pisze:W gronie 34 osób zatrzymanych przez policję w związku z tragedią, jaka miała miejsce w miniony piątek w Katanii, znajduje się syn policjanta. 29-latek brał udział w zamieszkach przed stadionem i prawdopodobnie był jednym z tych, którzy rzucali w policję petardami, racami i bombami domowej roboty.

Dokończenie sezonu bez udziału publiczności to najbardziej chory pomysł jaki słyszałem żeby uzdrowić sytuacje w Calcio. Tu powinna działać zasada, Nic o nas, bez nas.