Serie B (22): JUVENTUS - Rimini Calcio || mecz przełożony

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
JuventinoPS

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 lutego 2007, 20:19

JUVENTUS - Rimini Calcio | Sobota 16.00 |

Obrazek vs Obrazek

Zapowiedź:

Już w najbliższą sobotę Juventus zainauguruje Rundę Wiosenną rozgrywek drugiej ligi włoskiej. Rywalem turyńskiej jedenastki będzie siódmy zespół Serie B - Rimini Calcio. Oczywiście nie trudno wskazać faworyta tego pojedynku, ale nie raz przekonaliśmy się iż Serie B potrafi płatać figle. Każdy pamięta fatalną inagurację rozgrywek, kiedy to Juventus zremisował na stadionie Romeo Neriego. Miejmy nadzieje, że Stara Dama pokaże się z lepszej strony i zmaże fatalną postawę z meczu ze Spezią.

Typy bukmacherów:

Juventus 1.25 Remis 4.50 Rimini 11.00

Inne "bukmacherskie" kombinacje

bwin.com

Sylwetka rywala:

Pełna nazwa: Rimini Calcio Football Club
Data założenia: 1912
Stadion: Stadio Romeo Neri
Liczba miejsc: 10 000
Prezes: Luca Benedettini
Trener: Leonardo Acori
Liga: Serie B
2005/06: Serie B, 17 miejsce

5 ostatnich meczów:

AS Bari 2 - 2 Rimini Calcio FC
Rimini Calcio FC 2 - 1 Spezia Calcio
AC Arezzo 4 - 1 Rimini Calcio FC
Rimini Calcio FC 1 - 1 US Triestina Calcio
AC Mantova 2 - 1 Rimini Calcio FC

O Rimini słów kilka - wikipedia
Oficjalna strona klubu

Rimini jak narazie zajmuje siódmą pozycję w tabeli, co jest rewelacyjnym wynikiem w porównaniu z wcześniejszym sezonem, gdzie ta drużyna walczyła o utrzymanie. Każdy dobrze wie jak wyrównany jest czubek tabeli, więc zespół ten ma realne szanse na grę w Serie A! Oto suche statystyki Rimini w tym sezonie:

Zwycięstw: 9
Remisów: 7
Porażek: 5
Punktów: 34
Bilans bramkowy: 34-22 (+12)

Przypomnę iż ostatni mecz obu klubów zakończył się niespodziewanym remisem po golach Paro i Ricchiutiego. Oba zespoły spotkały się w 1 kolejce zaplecza Serie A.

Skład Juventusu

Kontuzje w dalszym ciągu nas męczą, zwłaszcza w formacji defensywnej. Robert Kovac musi pauzować aż 8 tygodnii, Chiellini już zaczął trenować, aczkolwiek nie został powołany na jutrzejsze spotkanie, również Boumsong ma lekki uraz i nie będzie gotowy do gry, na(nie)szczęście po kontuzji w Neapolu wraca Nicola Legrottaglie. W tym wypadku od pierwszej minuty zagra młody Piccolo, aczkolwiek ostatni mecz ze Spezią pokazał, że warto wystawiać go częściej niż chociażby Boumsonga.

Nastroje przed meczem

Wśród kibiców atmosfera jest średnia, co prawda zachowaliśmy fotel lidera z dwupunktową przewagą nad Bologną i Napoli, aczkolwiek ostatni mecz ze Spezią nie był dobry i uratowany remis nie jest powodem do dumy. Juventus gra w kratkę, dobre mecze przeplata fatalnymi i właściwie nie wiadomo jaką "wersję" zobaczymy jutro. Dużym problemem będzie także sam rywal który może włączyć się nawet do walki o Serie A! Naszym atutem może być Stadio Olimpico, w tym sezonie jeszcze nie ponieśliśmy na nim porażki, punkty urwało nam jedynie ostatnie Arezzo. Na pewno porażka źle wpłynęłaby na zespół gdyż byłby to cios na początek tej rundy, w dodatku takie wpadki muszą zdarzać nam sie co raz rzadziej, jeśli myślimy o spokojnym awansie.

Od siebie słów kilka...

Co prawda trzy punkty w jutrzejszym meczu nie będą niezbędne, aczkolwiek porażka spowodowałaby utratę fotelu lidera, również remis nie byłby najlepszym rozwiązaniem, Juventus ma nóż na gardle i ma jak najrzadziej tracić punkty, zwłaszcza w takich meczach, jak już wcześniej wspomniałem naszym głownym atutem może być własne boisko. W tak okrojonym składzie nawet minimalna wygrana sprawiłaby mi radość. Chciałbym również zobaczyć Bojinova od pierwszej minuty co niestety graniczy z cudem, gdyż ten gracz jest notorycznie pomijany przy typowaniu pierwszej '11'. Mój typ nie może być inny jak:

JUVENTUS 1-0 Rimini
Nedved

MECZ ZOSTAŁ PRZEŁOŻONY !
Ostatnio zmieniony 03 lutego 2007, 12:08 przez JuventinoPS, łącznie zmieniany 8 razy.

mateelv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 02 lutego 2007, 20:26

No mam ogromną nadzieję, że jutro zgarniemy 3 pkt. Wygrana jest potrzebna do utrzymania pozycji lidera oraz nabrania pewności siebie.
Uważam, że jutro obrona jak jeszcze nigdy w tym sezonie weźmie się do roboty i zatrzyma napastników Rimini m.in. Riqiuttiego (nie wiem jak sie pisze, ale to on wyrównał w 1. spotkaniu z nami na 1:1).

Obstawiam, że wygramy 2:0, przejmiemy inicjatywe na większość czasu spotkania i zagramy rozsądną piłkę :wink:

A i jeszcze jedno moje małe marzenie: Chciałbym, aby szanowny Pan DD wprowadził na boisko wcześniej zawodników z ławki, niż jak miało to miejsce w poprzednich meczach :ok:

lukasz9013

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 lutego 2007, 20:27

Mój typ to 2-1 ala Juve
Trezeguet
Del Piero

Obrazek

Spokój to kłamstwo. Jest tylko pasja.
Dzięki pasji osiągam siłę.
Dzięki sile osiągam potęgę.
Dzięki potędze osiągam zwycięstwo.
Mati1990

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 02 lutego 2007, 20:33

I doczekalismy sie rundy rewanżowej i mam nadzieje, że nie sfalstartujemy tak jak na początku rundy jesiennej.
Rimini? napewno to nie jest jakis znany klub,ale namięszac potrafi każdemu mimo iż jestesmy według bukmacherów i wielu kibiców faworytami to nie możemy sie zagalopowac ponieważ teraz każdy punkt jest dla nas "cenny" biorąc pod uwage sytuacje z naszą obroną.
Oczywiscie licze na efektowne zwycięstwo nad Rimini i utrzymanie lub powiększenie swego dorobku nad resztą w tabeli 8)

Wynik? widzę,ze tu większosc typuje juz strzelcow i wynik ja natomiast nie bede dawał typu wyniku bo wiem ,ze pewnie i tak sie nie sprawdzi,ale licze poprostu na łatwą wygrana.

Forza Juve!

Sapo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 lutego 2007, 20:37

widzac w jakiej formie jest ostatnio Juve obstawiam wynik 1:1 (Nedved lub Bojinov, jesli trener go wpusci) ale oczywiscie bylbym szczesliwy gdyby Juve wygralo ;)

Mendus

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 lutego 2007, 22:26

Zaczyna się runda rewanżowa. Po "feralnym" remisie z 1. kolejki z Rimini myślę, że nasi zawodnicy wyciągnęli coś z błędów popełnionych na początku września i pokażą teraz kto tu tak naprawdę jest górą ;). Gramy u siebie. W tym sezonie jesteśmy na własnym obiekcie niepokonani. Mam nadzieję, że kibice będą mocno wspierać Bianconerich, aby Ci udowodnili, że poprzednie niektóre naprawdę słabe spotkania były tylko przypadkiem (choćby tydzień temu - Spezia - Juventus 1:1, przebieg spotkania zna każdy). Mamy problemy kadrowe owszem. Ale to my jesteśmy wielkim Juventusem i właściwie nie zależnie kto zagra, powinniśmy ich pokonać (atak i pomoc pełna, prócz feralnej obrony, która mam nadzieje poprawi swoją grę). Przewiduję zwycięstwo dwubramkowe. Chciałbym aby było ono z czystym kontem. Całym sercem będę z Juve i mam nadzieję, że w tym meczu pokażą klasę... Forza Juve!

Obrazek

Obrazek
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 lutego 2007, 22:33

Wszyscy pamiętamy pierwszą kolejke kiedy to zremisowaliśmy z niżej notowanym rywalem. W sumie to chyba ich zlekceważliśmy, bo Rimini jest objawieniem tego sezonu w Serie B. Szczerze nie spodziewałem się takiej postawy tego zespołu, myślałem że będą daleko od puli - Juventus, Napoli, Genoa, czy Mantova, tymczasem nawiązują równorzędną walke z wszystkimi.
Jak wyżej wspomniałem w pierwszym meczu daliśmy strasznie ciała remisując 1-1 z miejscowym zespołem, do tego popisała się wtedy dwójka naszych stoperów Boumsong-Kovać. O poprzedniej rundzie powinnismy jak najszybciej zapomnieć. Pomimo tego że jesteśmy liderami to nie jest jeszcze to czego oczekują wszyscy kibice. Wymęczone zwycięstwa, walka do ostatniej kropli krwi o remis. Pora rozpocząć nową rundę obfitującą w zwycięstwa, i efektowną a zarazem efektywną grę.

FORZA JUVE!

January

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 lutego 2007, 23:12

czy to prawda że ten mecz się nie odbędzie ze względu na to że w ten weekend wszystkie mecze serie a do c zostały odwołane?

szkoda by było, ale najgorzej jakby wstrzymali rozgrywki, to by oznaczało kolejny sezon w serie b :?

jakiś geniusz z fcinter.pl pisze: co do Taidera to zagrał super - w swojej strefie czyścił praktycznie wszystko i te piły kilkudziesięciometrowe grane co do milimetry majstersztyk - powiedziałbym, że był nawet lepszy od tego vidala
:rotfl:
Siewier

Administrator
Administrator
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 02 lutego 2007, 23:22

Prawda. Wszystkie spotkania w ramach rozgrywek serie a,b i c oraz rozgrywki młodzieżowe zaplanowane na ten weekend zostały odwołane. W rozporządzeniu pominięto Serie D,która została już zawieszona po zeszło tygodniowych wydarzeniach.

News na stronie głównej JuvePoland

Cube - fan Juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 lutego 2007, 23:23

To niestety prawda, mecze Serie A, B, C i rozgrywek młodzieżowych we Włoszech zostały tymczasowo zatrzymane... Więcej szczegółów tutaj -> http://www.channel4.com/sport/football_ ... feb2p.html

EDIT: Ajt, spóźniłem się o kilka sekund :prochno:
Ostatnio zmieniony 02 lutego 2007, 23:24 przez Cube - fan Juve, łącznie zmieniany 2 razy.

January

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 lutego 2007, 23:23

a mecz z Rmini jest anulowany czy przełożony?

jakiś geniusz z fcinter.pl pisze: co do Taidera to zagrał super - w swojej strefie czyścił praktycznie wszystko i te piły kilkudziesięciometrowe grane co do milimetry majstersztyk - powiedziałbym, że był nawet lepszy od tego vidala
Szymek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 lutego 2007, 23:49

Achim pisze:a mecz z Rmini jest anulowany czy przełożony?
Anulowany?! Mecz z Rimini jest przełożony. Na kiedy - nie wiadomo jeszcze.

January

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lutego 2007, 09:24

Szymek pisze:
Achim pisze:a mecz z Rmini jest anulowany czy przełożony?
Anulowany?! Mecz z Rimini jest przełożony. Na kiedy - nie wiadomo jeszcze.

oby się tylko kibice uspokoili szybko, bo inaczej żegnaj serie A...

Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 03 lutego 2007, 12:07

Co za syf we włoskiej piłce, na to się już nie da patrzeć :evil: Głupota ludzka nie zna granic, przez bandę <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> cierpią całe Włochy. Brak słów...

Obrazek
Atletico

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lutego 2007, 22:11

No zgadzam sie głupota ludzko do 100 stopnia :D :D :D

Zablokowany