Oscar del Calcio - nominacje i wasze typy

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
tabo89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2007, 16:52

Trwają przygotowania do ceremonii Oscar del Calcio włoskiego odpowiednika Professional Footballers' Association Awards.

Faworytem do zgarnięcia głównej nagrody jest Fabio Cannavaro, który wraz z Juventusem sięgnął po Scudetto i został mistrzem świata w Niemczech.

Jak dotychczas znany jest jeden zwycięzca - Luca Toni najlepszy strzelec Serie A (31 bramek).

Wśród obecnych zawodnikow Juventusu nominowanymi są Gianuigi Buffon oraz Raffaele Palladino.

Ceremonia rozdania Oskarów odbędzie się już jutro.
Oto nominowani oraz kategorie:

Najlepszy włoski piłkarz: Fabio Cannavaro, Andrea Pirlo, Luca Toni

Najlepszy obcokrajowiec: Kaka, Andriy Shevchenko, David Suazo

Najlepszy młody zawodnik:
Daniele De Rossi, Pasquale Foggia, Raffaele Palladino

Najlepszy bramkarz: Marco Amelia, Gianluigi Buffon, Angelo Peruzzi

Nalepszy obrońca: Fabio Cannavaro, Alessandro Nesta, Gianluca Zambrotta

Najlepszy trener: Fabio Capello, Cesare Prandelli, Luciano Spalletti

Najlepszy sędzia: Domenico Messina, Gianluca Paparesta, Roberto Rosetti

Król strzelców 2006: Luca Toni

źródła:

http://juvepoland.com/news.php?id=7214
www.chanel4.com

---------------------------------------------------------------------------------

wpisujcie na kogo stawiacie (mozecie tez dawac uzasadnienia ale nie koniecznie)
Mysle ze raczej koniecznie.
white_wolv

okej Ty tu rządzisz - wiec i ja dopisze

MOJE NOMINACJE

Najlepszy włoski piłkarz: Fabio Cannavaro - w poprzednim sezonie udowodnil ze jest najlepszy zarowno w lidze jak i w reprezentacji choc teraz niestety sie zepsul w Realu...

Najlepszy obcokrajowiec: Kaka - nie trzeba chyba mowic ze stanowi o sile Milanu (kiedys wraz z Szewczenką a teraz sam) niesamowity pomocnik

Najlepszy młody zawodnik: Raffaele Palladino - z młodzieży najbardziej sie wyroznia. no i gra w Juve

Najlepszy bramkarz: Gianluigi Buffon - obecnie nie ma lepszego bramkarza nie tylko we wloszech ale na całym świecie

Nalepszy obrońca: Gianluca Zambrotta - Canna dostal juz ode mnie tytul najlepszego zawodnika dlatego obronce daje Zambroccie - bo jest fenomenalny (ahh te jego ofensywne wypady w Juve)

Najlepszy trener: Luciano Spalletti - swietnie prowadzi zespół, bardzo profesjonalny

Najlepszy sędzia: Domenico Messina - sedziowanie pozostawia wiele do zyczenia ale z tej trójki wybieram pana Domenico

Król strzelców 2006: Luca Toni - najwiecej bramek wiec król
Ostatnio zmieniony 28 stycznia 2007, 17:12 przez tabo89, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
lukasz9013

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2007, 17:09

Moje typy są następujące:

Najlepszy włoski piłkarz: Cannavaro- w ostatnim sezonie w Juve grał znakomicie

Najlepszy obcokrajowiec: Suazo- żeby stać się jednym z najlepszych napastników w serie A musiał przejść trudną i długą droge

Najlepszy młody zawodnik: Palladino- wiadomo gra w Juve i zapowiada się na świetnego piłkarza

Najlepszy bramkarz: Buffon- tu nietrzeba nic pisać Buffon jest najlepszy

Najlepszy obrońca: Zambrotta- jest uniwersalny potrafi grać na każdym skrzydle obrony i pomocy

Najlepszy trener: Spalletti- ze słabej drużyny potrafił stworzyć dosyć dobrą

Najlepszy sędzia: Messina- jest jednym z najlepszych włoskich sędziów

Obrazek

Spokój to kłamstwo. Jest tylko pasja.
Dzięki pasji osiągam siłę.
Dzięki sile osiągam potęgę.
Dzięki potędze osiągam zwycięstwo.
gosciu_Muranista

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2007, 19:19

Najlepszy włoski piłkarz: Fabio Cannavaro. Prawdę powiedziawszy każdy z tej 3-ki zasłużył na miano najlepszego piłkarza. Nie mniej jednak uważam, że Fabio najbardziej zasłużył na tą nagrodę. Był podporą obrony Juve i reprezentacji Włoch. Miał najlepszy sezon w karierze - czego dowodem są liczne nagrody, które otrzymuje.
Najlepszy obcokrajowiec: ? Nie potrafię wskazać, na któregoś z tej 3-ki. Gdyż każdy z tej 3-ki zasłużył na to miano.
Najlepszy młody zawodnik: Daniele De Rossi. Prawdę powiedziawszy chciałbym aby nagroda ta przypadła jednemu z tej dwójki: Pasquale Foggia, Raffaele Palladino. Są to moi ulubieni zawodnicy młodego pokolenia lecz uważam, że nagrodę tą otrzyma De Rossi, który jest jedną z ważnych postaci AS Romy. Ponadto zagrał już w 15 spotkaniach reprezentacji Włoch (m.in. na MŚ w Niemczech). Poczynił chyba największe postępy z tej 3-ki.
Najlepszy bramkarz: Gianluigi Buffon. Zdziwię się, że jak będzie inny wynik. W tej kategorii powinno być losowane drugie miejsce gdyż pierwsze jest po za zasięgiem. Najlepszy golkiper od kilku lat-cały czas w doskonałej formie. Nagroda bedzie tego potwierdzeniem.
Nalepszy obrońca: Fabio Cannavaro. Po raz kolejny Cannavaro, no cóż zasłużył na to. Nie mniej jednak jeśli nagrodę otrzyma ktoś inny nie będe tym specjalnie zmartwiony. Gdyż pozostali dwaj zawodnicy także zasłużyli na tę nagrodę będąc ważnymi postaciami w swoich klubach i reprezentacji. Dobrze, że ta nagroda jest przyznawana za poprzedni rok a nie obecny bo żaden z tej 3-ki nie zasłużyłby na nią.
Najlepszy trener: ? Nie mam pojęcia na kogo postawić. Więc w tej kategorii nie wypowiadam się.
Najlepszy sędzia: ?jw. [/b]

Alizee18

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2007, 19:28

Najlepszy włoski piłkarz:Fabio Cannavaro poniewaz grał bardzo dobrze poprzedniego roku jak i w Juventusie tak i w Reprezentacji Włoch z która zdobył Mistrzostwo swiata był nie do przejscia na Mundialu

Najlepszy obcokrajowiec:David Suazo zawodnik potrafiacy roztrzygnac losy meczu w pojedynke był w czołowce klasyfikacji krola strzelców w Serie A i to grajac w przecietynym Calgiari

Najlepszy młody zawodnik:Daniele De Rossi-Zaliczył poprzedni sezon w klubie w ktorym wystepuje a jest nim Roma do bardzo udanych i zaowocowało to powołaniem na mundial,na MŚ jezeli grał to grał bardzo dobrze

Najlepszy bramkarz:Gianlugi Buffon chyba nie trzeba tłumaczyc Najlepszy w swoim fachu na swiecie

Nalepszy obrońca:Zambrotta gracz uniwersalny potrafiacy gracz na kazdej pozycji na jaka trener do wystawi

Najlepszy trener:Spaletti naprawde dobrze prowadzi As Rome i dzieki niemu roma zaczyna grac coras lepiejNajlepszy sędzia:Messina jeden z lepszych sedziów na swiecie

Venomik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2007, 19:38

Najlepszy włoski piłkarz: Fabio Cannavaro, Andrea Pirlo, Luca Toni
Grał znakomicie w klubie i fenomelanie na mundialu.

Najlepszy obcokrajowiec: Kaka, Andriy Shevchenko, David Suazo
Na mundialu nei błyszczał, ale w klubie w znakomitej formie. Jeden z moich ulubionych graczy.

Najlepszy młody zawodnik: Daniele De Rossi, Pasquale Foggia, Raffaele Palladino
Chciałbym tu widzieć naszego napastnika, ale uważam, że De Rossi ma za sobą lepszy sezon (co z resztą mozna poznać po złotym medalu w jego gablocie :) )

Najlepszy bramkarz: Marco Amelia, Gianluigi Buffon, Angelo Peruzzi
Nie chcę obrażać pozostałej dwójki, ale to tylko statyści przy Bufonie :)

Nalepszy obrońca: Fabio Cannavaro, Alessandro Nesta, Gianluca Zambrotta
W końcu najlepszy piłkarz w ogóle :)

Najlepszy trener: Fabio Capello, Cesare Prandelli, Luciano Spalletti
Dokonał rzeczy niesamowitej z Romą, wielkie brawa dla niego (mógłby zastąpić u nas DD :/)

Najlepszy sędzia: Domenico Messina, Gianluca Paparesta, Roberto Rosetti
To raczej dlatego, że go lubię, ciężko mi oceniać bo nie widziałem wielu spotkań (poza spotkaniami Juve).

Król strzelców 2006: Luca Toni

Dirty mind
bartus

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2007, 19:40

Najlepszy włoski piłkarz - Andrea Pirlo

Ja chyba na przekór wszytstkim postawie na pomocnika Milanu, szczerze mówiąc wszyscy trzej nominowani zasłużyli na to miano, ale skoro mam wybrać stawiam na Pirlo.

Najlepszy obcokrajowiec - Kaka

Postawiłem na niego bo został w Milanie mimo tego, że klub był zamieszany w Calciopoli, pokazał, że jest wierny klubowi. Wystarczyła jego nieobecność a Milan miał problemy w Serie A.

Najlepszy młody zawodnik Daniele De Rossi

Przebił się do podstawowego składu mistrzów świata, chyba nic nie trzeba dodawać.

Najlepszy bramkarz - Gigi Buffon

Trudno tu postawić na kogoś innego, nie raz ratował Juventusowi tyłek, chociaż Włochom w finale MŚ także. Zdecydowanie najlepszy bramkarz nie tylko Calcio, ale i na świecie.

Nalepszy obrońca - Fabio Cannavaro

Trudno wybrać miedzy nim, a Zambrottą. Ale za wyczyny na MŚ swój głos oddaje na Canne.

Najlepszy trener - Cesare Prandelli

Pokazał, że bez wilkich transferów można grać bardzo dobrze. Gdyby nie Calciopoli pewnie zaszliby daleko w Europie. Potrafił wykorzystać talent i możliwość Mutu czego nie potrafił zrobić Juventus.

Kto to jest Capello? :roll:

Najlepszy sędzia - ?

Nie mam pojęcia.
Ostatnio zmieniony 28 stycznia 2007, 19:43 przez bartus, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Mr Cezary

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2007, 19:42

Najlepszy włoski piłkarz - Fabio Cannavaro - za całokształt, dobre występy w Juventusie, Scudetto, Mistrzostwo Świata, najlepszy piłkarz świata w 2006 roku.
Najlepszy obcokrajowiec - Kaka - w zeszłym sezonie zdecydowanie ponad wszystkimi. Na wyróżnienie zasłużył także na pewno Stanković.
Najlepszy młody zawodnik - Daniele De Rossi - przewyższa pozostałych doświadczeniem zdobytym na Weltmeisterschaft 2006.
Najlepszy bramkarz - Gianluigi Buffon ofkoz, n/c.
Najlepszy obrońca - Fabio Cannavaro - patrz to samo co przy wyborze najlepszego piłkarza.
Najlepszy trener - Chyba jednak Spaletti, choć wacham się nad Guido Rossim. Obaj panowie nie mają super gwiazd w swoich drużynach, a zarówno Roma, jak i Lazio grają w tym sezonie bardzo dobry futbol.
Najlepszy sedzia - Messina, ma autrorytet wśród piłkarzy i innych europejskich arbitrów. Paparesta jakoś źle mi się kojarzy... (zgadnijcie dlaczego? :prochno:[/b]

juveluck

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2007, 19:50

Mr Cezary pisze: Najlepszy trener - Chyba jednak Spaletti, choć wacham się nad Guido Rossim. Obaj panowie nie mają super gwiazd w swoich drużynach, a zarówno Roma, jak i Lazio grają w tym sezonie bardzo dobry futbol.
Tak naprawdę nie wiem co napisać bo jestem w tak ogromnym szoku głupoty zaprezentowanej w cytacie, że mnie zamurowało. Musiałem jednak zwrócić na to uwagę...

Obrazek
FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
morfeuszrejowiec

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2007, 20:49

Najlepszy włoski piłkarz: Luca Toni
Wywarł na mnie ogromne wrażenie strzelając tyle bramek, znakomity rok tego napastnika. Szkoda, że tylko dwie bramki na mundialu.
Najlepszy obcokrajowiec: Kaka
Klasa sama w sobie. Moim zdaniem miał lepszy sezon od Shevchenki.
Najlepszy młody zawodnik: Daniele De Rossi
Mimo tej wpadki jaką była czerwona kartka na mundialu i dyskfalifikacja zasługuje na tą nagrodę. Prezentował dobrą forme.
Najlepszy bramkarz: Gianluigi Buffon
Obecnie najlepszy na świecie w swoim fachu. Wyjaśniać więcej nie trzeba.
Najlepszy obrońca: Fabio Cannavaro
Fabio prezentował bardzo dobrą dyspozycje grając w Juve, jeszcze lepszą na mundialu.
Najlepszy trener: Luciano Spalletti
Z przeciętnej Romy stworzył naprawde świetny zespół mogący sporo namieszać w walce o Scudetto
Najlepszy sędzia: -
Nieznam sie na tym wiec nie typuje

Mr Cezary

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2007, 21:30

juveluck pisze:
Mr Cezary pisze: Najlepszy trener - Chyba jednak Spaletti, choć wacham się nad Guido Rossim. Obaj panowie nie mają super gwiazd w swoich drużynach, a zarówno Roma, jak i Lazio grają w tym sezonie bardzo dobry futbol.
Tak naprawdę nie wiem co napisać bo jestem w tak ogromnym szoku głupoty zaprezentowanej w cytacie, że mnie zamurowało. Musiałem jednak zwrócić na to uwagę...
Nie wiem gdzie byłem myślami przy pisaniu tego posta :doh: Oczywiście miało być Delio Rossi :oops:

TURINIO

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2007, 22:18

Najlepszy włoski piłkarz : Fabio Cannavaro-głównie za wspaniałą,heroiczną postawe na Mundialu..
Najlepszy obcokrajowiec : Kaka -mimo że nie był to jakiś jego wielki sezon :whistle: Rywali do nagrody ma jednak jeszcze słabszych...
Najlepszy młody zawodnik: Daniele De Rossi- jeden z najważniejszych piłkarzy najefektowniej grającej drużyny Serie A..
Najlepszy bramkarz : Gianluigi Buffon - występem na mundialu potwierdził miano najlepszego bramkarza globu...
Najlepszy obrońca: Fabio Cannavaro- (patrz-najlepszy włoski piłkarz :wink: )
Najlepszy trener: Luciano Spalletti-wielki fachowiec..Wykonuje wspaniałą robotę w AS Romie..Widzę go jako przyszłego selekcjonera reprezentacji Italii :wink:
Najlepszy sędzia:Guido Rossi :P

"...Znam swoją wartość i na boisku jestem bufonem. Dlatego nie pójdę do Juventusu, po co im dwóch bufonów?..." - jedna z wielu złotych myśli 'The Holy Goalie ' :)
gabry$1987

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2007, 22:26

Najlepszy włoski piłkarz: Luca Toni za króla strzelców drugi Cannavaro na mundialu najlepszy ale w tym plebiscycie liczy sie liga i chociaż grał tu bardzo dobrze to jednak Toni wtedy był w lepszej dyspozycji

Najlepszy obcokrajowiec: Kaka nie ma co dużo pisać jest po prostu <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> (w Juve by sie przydał jak mało który)

Najlepszy młody zawodnik: Daniele De Rossi
trudny wybór żaden niczym szczególnym sie nie wyróżnił

Najlepszy bramkarz: Gianluigi Buffon
rzeczy oczywistych sie nie komentuje szacuneczek dla Angelo Peruzzi :ok:

Najlepszy obrońca: Fabio Cannavaro
w serie a napewno był najlepszym obrońcą

Najlepszy trener: Fabio Capello
w sumie poprowadził drużyne do dwóch kolejnych tytułów
Luciano Spalletti to też niezły fachowiec ale bez sukcesu

Najlepszy sędzia: haha powinno być ;"najlepszy uczciwy sędzia "

tabo89

Juventino