Biało czarne sciany :D

Spotkania kibiców, zloty, wyjazdy na mecze i najnowsze informacje z kibicowskiego świata.
ODPOWIEDZ
Cyba

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 stycznia 2007, 21:05

Witam

Ponieważ nie wiedziałem gdzie to napisać pisze TU

Szykuje mi się remont pokoju i mam takie pytanie CZY KTOŚ MA W POKOJU POMALOWANE ŚCIANY NA CZARNO BIAŁO ?? jak tak to nich się pochwali a najlepiej foto

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 stycznia 2007, 22:58

Ja mam biało-czarne ściany. Wrzuciłbym fotki ale są strasznie kijowo zrobione bo pod światło i ściana jest bardziej szara od tego niż czarna.
W dodatku nigdzie nie mogłem dostać czarnej farby gdy w lecie remontowałem pokój i kupiłem białą i zmieszałem z dwudziestoma barwnikami czarnymi :D. Za niedługo postaram się zrobić jakąś porządną fotke.

Kamex22

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 stycznia 2007, 23:05

trzeba bylo kupic ciemnobrazowa i wymieszac z barwnikami a nie biala z barwnikami :P ja mam sciany niebieskie a na nich plakaty :D
Ostatnio zmieniony 26 stycznia 2007, 23:12 przez Kamex22, łącznie zmieniany 1 raz.

Simi

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 stycznia 2007, 23:09

zgadzam sie z przedmowcą :lol: a ja mam pomaranczowe scianki a na nich plakaciki ale planuje cos wymalowac na scianie gdzies logo Juventusu tylko lipa by byla jakby mi sie nie udalo :(

Venomik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 stycznia 2007, 23:35

Cyba - a jak chcesz malować?
Pasy?
To raczej nwi ywgląda ciekawie, mam kolegę, który pomalował pokój w paski - fatalna sprawa.

Dirty mind
mesju

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 stycznia 2007, 00:14

Nie wiem czy malowanie pokoju na czarno-biało to dobry pomysł. Zastanów się jak będziesz się w takim pomieszczeniu czuć. Ostatnio oglądałem program o kolorach, które nas otaczają i odradzano tam malowania całych ścian na biało (bo one przygnębiają, a co dopiero biało-czarne). Rozumiem, że to efektowne, ale czy konieczne? :think: Sam zdecyduj.

Ja na Twoim jak już, szukałbym osoby, która mogłaby namalować mi w pokoju duży herb klubu. Gdzieś na forum w temacie o ścianach z JUVE jest super fotka: żółte ściany, herb JUVE, a na suficie logo Ligi Mistrzów (wkrótce ponownie aktualne :wink: ) oraz włoska flaga łącząca te dwa malowidła. Jeśli miałbym inwestować w malowanie, to wybrałbym ten drugi sposób.

Zmiana barw otoczenia to nie taka prosta sprawa. Ja się na tym nie znam, ale próbowałem tylko doradzić. Czekam z niecierpliwością na fotki :)

Gianni_Marciano

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 stycznia 2007, 01:01

Widze, że Cyba to prawdziwy fanatyk :D

Ja ten okres plakatów itd mam już za sobą... jestem poważnym studentem prawa , więc i pokój musi wyglądać poważnie :D

Ale oczywiście mam zdjecie Juventusu w ramce powieszone na ścianie

Pozdro

Cyba

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 stycznia 2007, 10:23

Snoop pisze:Widze, że Cyba to prawdziwy fanatyk :DPozdro
Bez przesady ale również plakat to już jest mało,

A co do ścian che mieć 2 białe 2 czarne.

Albo ten herb ile by kosztowało namalowanie w wysokosci ok 1,5 m

wojteceek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 stycznia 2007, 10:30

Cyba wytrzymałbyś w takim pokoju? Ja sobie nie wyobrażam mieć ściany czarno-białe... lepiej sobie kup flagę Juventusu i powieś na ścianie :smile:

Szymek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 stycznia 2007, 10:33

Cyba pisze:Albo ten herb ile by kosztowało namalowanie w wysokosci ok 1,5 m
Pewien kolega pokazywał fotki swoich ścian i ma na nich herb, możesz coś podpatrzeć. Oto one: 1, 2, 3, 4. Trzeba przyznać, że wygląda nieziemsko. Takie coś jest duzo trudniejsze do zrobienia, ale zapewne duzo lepiej się prezentuje i lepiej byś się czuł w takich ciepłych barwach a nie w zimnych. Z czasem jak będziesz chciał cos takiego zmienić to bez problemu przemalujesz a czarne ściany nie pójdą tak łatwo. Życzę powodzenia.

Cyba

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 stycznia 2007, 11:21

Szymek pisze:Trzeba przyznać, że wygląda nieziemsko. Takie coś jest duzo trudniejsze do zrobienia, ale zapewne duzo lepiej się prezentuje i lepiej byś się czuł w takich ciepłych barwach a nie w zimnych. Z czasem jak będziesz chciał cos takiego zmienić to bez problemu przemalujesz a czarne ściany nie pójdą tak łatwo. Życzę powodzenia.
Wygląda to świetnie chyba zdecyduje się na logo

Szymek masz racje z tym czarnym kolorem ciężko będzie go zmienić

wojteceek pisze:Cyba wytrzymałbyś w takim pokoju? Ja sobie nie wyobrażam mieć ściany czarno-białe... lepiej sobie kup flagę Juventusu i powieś na ścianie Smile
juz mam :smile:

LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 stycznia 2007, 22:13

Heh a ja dodam tylko tak dla ciekawostki, ze niedawno czytałem gdzies (chyba interia), ze jest pewna firma malujaca domy w barwach twojej ulubionej druzyny...takze wiecie chlopaki, trzeba zrobic bialo-czarny dom... 8)

wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 stycznia 2007, 22:49

Lord_ Juve pisze:Heh a ja dodam tylko tak dla ciekawostki, ze niedawno czytałem gdzies (chyba interia), ze jest pewna firma malujaca domy w barwach twojej ulubionej druzyny...takze wiecie chlopaki, trzeba zrobic bialo-czarny dom... 8)

....aaaa wiesz o czym ja słyszalem ostatnio? Kibic Boca Juniors poszedł zrobić sobie tatuaż trafił na kibica zwasinoego klubu i ten... mu na plecach "kuktasa" wytatuował :shock: .

A tak na serio... też kiedyś miałem takie "biało-czarne" myśli, ale zmienilem zdanie, pokój mam wymalowany na niebiesko i ogromny herb Włoch na ścianie... niebieski lepiej na mnie działa, usssspokaja.

Cube - fan Juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2007, 00:19

Muszę przyznać, że ten herb na ścianie zrobił na mnie ogromne wrażenie... Aż sam sobie zachciałem wymalować podobny :P Trochę tektury, spray i powinno śmigać :smile: A może ktoś ma "gotowe" metody na zrobienie takiego? :prochno:

Wujekk

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2007, 09:25

heh ja tez myslalem zeby sobie zrobic czarno biale ale nic z tego nie wyszlo ... raz ze bylby problem zeby to pozniej zamalowac a dwa ze dostac czarna farbe byl wielki problem ... ja pomalowalem sobie troche bardziej oldschoolowo na kolor łososiowy :P i mam namalowane na scienie takie cos

Obrazek

kilka godzin pracy i jest ;D

ODPOWIEDZ