Krakowska Wisła w pucharze Uefa

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
m-a-t-t-e-o

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 października 2006, 22:45

Pierwsze śliwki robaczywki. Mam tylko głupie wrażenie że robaczków będzie więcej :/ ale ja jakoś nie wierze ostatnio w polską piłkę nożna więc może sie mylę :doh: . Myśle że dopoki Wisła nie zainwestuje w atak to raczej ciągle będzie europejskim szarakiem. Do niedawna myślałem że to głównie zasługa Petrascu który ustawiał zespół dość defensywnie ale okazuje się że to jednak napastnicy niespełniają swojej roli. Wydaje mi się że Blackburn jest najtrudniejszym rywalem Polaków więc porażka mnie jakoś specjalnie nie zdziwiła. Mimo że Wisła ciągle zachowuje szanse na awans... to jak napisałem na początku - wątpie w to.

Ps: Jedyny pozytywny aspekt tego meczu to to że wisła ma teraz 10 razy więcej punktów niż 1. polski zespół grający w tej rundzie pucharu uefa :rotfl:

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 października 2006, 09:30

Trzy punkty były na wyciągnięcie ręki nie mówiąc już o jakimkolwiek punkcie. Fakt Wisła nie ma napastnika który potrafiłby strzelić bramke z niczego takimi jak byli Franek , czy Żuraw. Blackburn było bardzo słabe, a Dolha bronił znakomicie. Po golu Savage Blackburn sie podpaliło i poszło za ciosem no cóż trzeba z pokorą przyjąć tą porażke i nie ma co obwiniać Dudki że to przez niego Wisła przegrała, błędy się zdarzają każdemu. No cóż ciężko będzie teraz o punkty w wyjazdowych meczach z Nancy i Feyenoordem.

juveman7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 października 2006, 17:46

Może i Wisła mogła pokusić się o 3 pkt. ale niestety dla Wiślaków tak się nie stało. Można chwalić krakowian za mecz, ale różnica klas była widoczna w tym meczu. Wisła znajdując się pod polem karnym przeciwnika gubiła się i bardzo często traciła piłkę, a przeciwnik płynniej rozgrywał i bardziej zagrażał niż Wisła. Bardzo słabo zagrał Paulista, który tracił każdą piłkę. Do reszty zawodników nie mam nic do zarzucania, w końcu grali z dużo lepszą drużyną.
Wątpie aby Wisła coś jeszcze pokazała w pucharz Uefa.

white_wolv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 stycznia 2007, 19:29

TheWhiteStarDivision pisze:Kolegium apelacyjne Europejskiej Unii Piłkarskiej UEFA podjęła decyzję o wykluczeniu Feyenoordu Rotterdam z rozgrywek Pucharu UEFA. Decyzja o tym czy Feyenoord zostanie zastąpiony przez inną drużynę zapadnie w poniedziałek.

Przypomnijmy, że Feyenoord zajął trzecie miejsce w grupie E. Tuż za holenderskim klubem uplasowali się piłkarze krakowskiej Wisły.

- Nie mamy żadnej informacji, czy decyzja Komisji może oznaczać dla nas szansę na powrót do rozgrywek. Czekamy na komunikat fedracji w tej sprawie. W poniedzialek rano będziemy kontaktować się z UEFA - powiedział w piatek wieczorem rzecznik prasowy Wisły, Jerzy Jurczyński.

Feyenoord został ukarany za zachowanie kibiców podczas wyjazdowego meczu fazu grupowej Pucharu UEFA z AS Nancy, który został rozegrany 30 listopada ubiegłego roku.

Holenderski zespół, który w ostatniej kolejce pokonał krakowską Wisłę, awansował do 1/16 finału, gdzie miał zmierzyć się z angielskim Tottenhamem Hotspur. Feyenoord będzie musiał również zapłacić grzywnę w wysokości 100 tysięcy franków szwajcarskich.

Pierwotna Feyenoord został ukarany grzywną w wysokości 200 tysięcy franków szwajcarskich oraz dwoma meczami bez udziału publiczności w zawieszeniu na trzy lata.

zrodlo : http://wislakrakow.com/www/showarticle. ... leid=13164

Tak wiec dzieki glupocie fanow i zarzadu Feyenordu(bylo sie odwolywac :lol: ) oraz surowosci (a to mnie zaskoczyli) kolegium apelacyjnego UEFA , przygoda BG w pucharze UEFA moze miec ciag dalszy jeszcze w tym sezonie. Mysle ze premiowanie awansem Wisly to jedyne wyjscie z tej sytuacji (no bo jak..chyba nie puszcza Totenhamu za friko do 1/8?).

Psikus jest jednak taki ze obecnie to jestesmy na skraju wykluczenia z UEFY jako federacja...ciekaw jestem jak to sie rozwinie i czy przyjdzie mi sie cieszyc na wiosne jeszcze przynajmniej dwoma wystepami Wiselki w p.UEFA.

Tak poza tym to reprezentacja ma grac w marcu w Krakowie z Azerami. Wybieralem sie na ten mecz bo jeszcze nie mialem okazji widziec Bialo-czerwonych w akcji na zywo..a tu lipa bo moga nas wykluczyc z el.ME :doh:

Piotrekk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 stycznia 2007, 19:41

No to by było najrozsądniejsze rozwiązanie,jeśli zamiast Feyenoordu Wisła zagrała w 1/8 Pucharu UEFA. Bądż co bądż nie ma co dawać jej za wielu szans w meczu przeciwko takiemu zespołowi jak Tottenham :wink: ale napewno jakieś korzyści z tego Krakowski klub by miał,chociażby ze sprzedaży biletów.

Juve fan
wojteceek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 stycznia 2007, 20:03

Tylko, że FIFA może zawiesić polskie zespoły w Eurpejskich Pucharach =/

Mr Cezary

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 stycznia 2007, 20:53

wojteceek pisze:Tylko, że FIFA może zawiesić polskie zespoły w Eurpejskich Pucharach =/
Może, ale niekoniecznie musi. Przynajmniej do marca powinniśmy zostać nieruszeni, aż do wyborów prezydenta UEFY. Jak wiadomo, żaden z nich (Platini i Johansson) nie chce sobie przyspożyć przeciwników, a jak na razie idą łeb w łeb.

Było by bardzo miło, gdyby to właśnie Wisła została przydzielona do Tottenhamu. Większych szans bym jej z Anglikami nie dawał, ale to kolejne 2 mecze w europejskich pucharach, i możliwość zarobienia kolejnych pieniędzy na wzmocnienia. Tak więc pozostaje nam czekać do poniedziałku.

ODPOWIEDZ