Kolejne zamieszanie wokół Interu i Milanu.
- Globusik
- Interista
widać jakie masz pojęcie o piłce nożnej :rotfl: :rotfl: :rotfl: i jaki rozmiar ma Twój mózg... nie będę się wdawał w dyskusję z Tobą bo jesteś żałosny jak gra Twojego klubu! zanim coś napiszesz to zapytaj się starszych kolegów! chyba że w Twoim interesie jest to żeby Milan nie dostał więcej punktów niż do tej pory bo tylko tak potrafię wytłumaczyć Twoje posty... człowieku zmień swoje upodobania zacznij się interesować warcabami tam trzeba trochę pomyśleć a to Ci wyjdzie na dobre! skończyłem rozmowę z TobąBubu1899 pisze:Kara ma byc proporcjonalna do wykroczenia. A skoro Twoj maleńki mozg tego nie pojmuje to trudno. Nie da sie z tym nic zrobic.
EOT
- Slim
- Juventino
18.01.2007, 10:17, Agnieszka , goal.com
Inter Mediolan Ekspert od prawa sportowego adwokat Grassani skomentował ostatnie doniesienia medialne, które informują o śledztwie prokuratury w sprawie m.in zespołu mediolańskiego Interu, który jest podejrzany o fałszowanie bilansów w latach 1999-2003. Według prawnika, sprawa uległa przedawnieniu.
"Z tego co wiem, to sprawa jest przedawniona. To może być kontrowersyjne, ale dokumenty z tamtego roku, powinny zostać przedstawione w sezonie 2003/04. Z tego powodu ewentualne złamanie przepisów ulegnie przedawnieniu."- stwierdził.
Z kolei jeśli chodzi o winy osób fizycznych, wówczas obowiązują nieco inne przepisy. W tym przypadku sprawa ulega przedawnieniu po czterech latach, czyli w tym przypadku w bieżącym 2007 roku.
Prokuratura prowadzi śledztwo w sprawie: Interu, Milanu, Juventusu, Romy, Lazio, Sampdorii i Genoi.
zrodlo: http://www.pilka.pl/index.php?ls=IT&mid=1&show=66455
Jak to zwykle Inter sie wywinie, poza tym nie denerwuje mnie juz ten fakt, ale inny, mianowicie to ze panna Agnieszka jak to na nia zawsze przystalo dorzuca posty o Interze jako o wielkim pokrzywdzonym interze ktory niczemu nie jest winien - standard, ale co wkurza bardziej - jak juz jakas afera wybuchnie to zawsze gdzies tam dopisze JUVENTUS, a z tego co mi wiadomo nikt nigdzie nie pisze o tym zeby Juve bylo zamieszane w ta afere, niestety ta pani chyba o tym nie wie i wciska gdzie sie da Juventus....
Co do samego newsa - jak zwykle Inter sie oczysci z zarzutow bo ma swoich ludzi w zarzadach... To standard, oni zawsze sa czysci ale niestety tylko prowizorycznie... I to jest najwieksze zlo Calcio, mam nadzieje ze kiedys to wyjdzie... kazdym razie nigdy im nie wybacze tego ze glownie za ich sprawa Juve polecialo w dol a tak na prawde nie pwoinno...
Inter Mediolan Ekspert od prawa sportowego adwokat Grassani skomentował ostatnie doniesienia medialne, które informują o śledztwie prokuratury w sprawie m.in zespołu mediolańskiego Interu, który jest podejrzany o fałszowanie bilansów w latach 1999-2003. Według prawnika, sprawa uległa przedawnieniu.
"Z tego co wiem, to sprawa jest przedawniona. To może być kontrowersyjne, ale dokumenty z tamtego roku, powinny zostać przedstawione w sezonie 2003/04. Z tego powodu ewentualne złamanie przepisów ulegnie przedawnieniu."- stwierdził.
Z kolei jeśli chodzi o winy osób fizycznych, wówczas obowiązują nieco inne przepisy. W tym przypadku sprawa ulega przedawnieniu po czterech latach, czyli w tym przypadku w bieżącym 2007 roku.
Prokuratura prowadzi śledztwo w sprawie: Interu, Milanu, Juventusu, Romy, Lazio, Sampdorii i Genoi.
zrodlo: http://www.pilka.pl/index.php?ls=IT&mid=1&show=66455
Jak to zwykle Inter sie wywinie, poza tym nie denerwuje mnie juz ten fakt, ale inny, mianowicie to ze panna Agnieszka jak to na nia zawsze przystalo dorzuca posty o Interze jako o wielkim pokrzywdzonym interze ktory niczemu nie jest winien - standard, ale co wkurza bardziej - jak juz jakas afera wybuchnie to zawsze gdzies tam dopisze JUVENTUS, a z tego co mi wiadomo nikt nigdzie nie pisze o tym zeby Juve bylo zamieszane w ta afere, niestety ta pani chyba o tym nie wie i wciska gdzie sie da Juventus....
Co do samego newsa - jak zwykle Inter sie oczysci z zarzutow bo ma swoich ludzi w zarzadach... To standard, oni zawsze sa czysci ale niestety tylko prowizorycznie... I to jest najwieksze zlo Calcio, mam nadzieje ze kiedys to wyjdzie... kazdym razie nigdy im nie wybacze tego ze glownie za ich sprawa Juve polecialo w dol a tak na prawde nie pwoinno...
- jarmel
- Redaktor
Wiadomo, że Inter jak zwykle się wywinie i pan Moratti i spółka dalej będa zgrywa świętych, ale sprawiedliwosc naepwno kiedys dotknie i ich. Ktorys z kibcow ( moze bardziej fanatyków :roll: ) Interu naprawde wierzy w to, że ich klub jest "czysty", skoro całe Calcio jest brudne jak woda w kałuży
A co do pni Agnieszki, to wczoraj przeczytałem post o Zebinie kawałek brzmiał tak: "Zebina został zawieszony nie tylko za sam faul, po którym zobaczył czerwoną kartkę, ale i obraźliwe hasła pod adresem sędziego, który odważył się wyrzucić go z boiska."
Nawet nie musiałem spogladac na autora, od razu wszystko wiadomo :roll:

A co do pni Agnieszki, to wczoraj przeczytałem post o Zebinie kawałek brzmiał tak: "Zebina został zawieszony nie tylko za sam faul, po którym zobaczył czerwoną kartkę, ale i obraźliwe hasła pod adresem sędziego, który odważył się wyrzucić go z boiska."
Nawet nie musiałem spogladac na autora, od razu wszystko wiadomo :roll:
#AllegriOut
- Lord of San Siro
- Interista
Jak zwykle sie wywinie? A powiedz mi z czego sie jeszcze wywinal, bo z tego co mowisz wyglada na to, ze Nerazzurri sa permanentnie zamieszani w jakies afery i tylko swoim "ukladom" zawdzieczaja to, ze jeszcze graja w serie A.jarmel pisze:Wiadomo, że Inter jak zwykle się wywinie i pan Moratti i spółka dalej będa zgrywa świętych, ale sprawiedliwosc naepwno kiedys dotknie i ich.
Cent'anni di storia ... di serie B non ho memoria!!!
- Moldar
- Interista
No jak nie wiesz
??
A ostatni sezon !! Wszyscy przeciwnicy Interu, dobrze wiedzą że Inter kupował mecze i to przez Inter przecież Juve poszło do Serie B. To przez Inter Moggi wyleciał, to wszystko przez Inter :rotfl:

A ostatni sezon !! Wszyscy przeciwnicy Interu, dobrze wiedzą że Inter kupował mecze i to przez Inter przecież Juve poszło do Serie B. To przez Inter Moggi wyleciał, to wszystko przez Inter :rotfl:
- TdF
- Interista
Chyba nie sądzicie, że po zorganizowanie całej calciopoli Inter dałby się ukarać za jakieś nieścisłości finansowe. Bądźmy poważni, przecież Interu nie można ukarać, ponieważ on trzyma w swoich brudnych łapskach wszystkie włoskie sądy i prokuraturę. 
Tyle się naprodukowaliście (kolejny raz) a z tego wszystkiego będzie jedno wielkie NIC.
Tyle się naprodukowaliście (kolejny raz) a z tego wszystkiego będzie jedno wielkie NIC.

Ostatnio zmieniony 19 stycznia 2007, 13:48 przez TdF, łącznie zmieniany 1 raz.
Inter per Sempre

- Slim
- Juventino
A co was Internistow tak nagle jak mrowek sie naroilo na tym forum. Jesli Inter jest taki czysty to czemu wciaz go bronicie. Jesli na prawde bylby tak czysty jak lza to wystarczylby jeden porzadny komentarz by zakwestionowac to wszystko co tu sie dzieje, a jednak nadal wdajecie sie w dyskusje.
Co wy chcecie udowodnic? Ze Inter to najswietszy klub na ziemi? Ze nigdy nie byli w nic zamieszani? Jestescie tak samo brudni jak wasze ostatnie Mistrzostwo Wloch ktore wasi pilkarze nosza na koszulkach... Splamione oszustwem nienawiscia i zazdroscia...
Jesli w tym roku zdobedziecie mistrza to tylko i wylacznie dlatego ze nie ma w Serie A Juventusu a Milan mial ujemne punkty...
Za rok wszystko wroci na swoje miejsce...
Co wy chcecie udowodnic? Ze Inter to najswietszy klub na ziemi? Ze nigdy nie byli w nic zamieszani? Jestescie tak samo brudni jak wasze ostatnie Mistrzostwo Wloch ktore wasi pilkarze nosza na koszulkach... Splamione oszustwem nienawiscia i zazdroscia...
Jesli w tym roku zdobedziecie mistrza to tylko i wylacznie dlatego ze nie ma w Serie A Juventusu a Milan mial ujemne punkty...
Za rok wszystko wroci na swoje miejsce...
- Lord of San Siro
- Interista
Pretensje do Moggiego nie do nas, on was wpakowal w ten syf nie my. Mistrzostwo zostalo przyznane Interowi bo w przeciwnym wypadku Wlochy stracilyby jedno miejsce w biezacej edycji LM. Nie pisz prosze o brudach, bo jesli Inter jest brudny to naprawde strach pomyslec jacy wy jestescie. Oszustwo, nienawisc i zazdrosc - czyli wszystkie przymioty, ktorymi legitymujesz sie w swoim poscie. To juz taki nawyk czesci kibicow Juventusu, ze zarzucaja nam wszystko co sami maja za uszami.Slim pisze: Co wy chcecie udowodnic? Ze Inter to najswietszy klub na ziemi? Ze nigdy nie byli w nic zamieszani? Jestescie tak samo brudni jak wasze ostatnie Mistrzostwo Wloch ktore wasi pilkarze nosza na koszulkach... Splamione oszustwem nienawiscia i zazdroscia...
Zdobedziemy mistrza bo was nie ma w serie A? Tak to prawdopodobne, bo gdybyscie byli to bylibyscie z Moggim i jego ciemnymi interesami, a wtedy ciezko mowic o uczciwej rywalizacji. Milan mial ujemne punkty i dlatego my jestesmy na szczycie tabeli? Nie no, gratuluje. Wroc moze do szkoly bo masz powazne problemy z liczeniem. Jak mi wiadomo Milan mial 8 ujemnych pkt a jego strata do Interu wynosi obecnie 28. Naprawde trudno polemizowac z taka bzdura.
- Bubu1899
- Milanista
To nie jest bzdura tylko nie zrozumiales sensu calej wypowiedzi. Ujemne punkty to nie tylko -8 to przez afere brak transferow (bo niewiadomo jak to sie skonczy a ktory klasowy zawodnik bedzie chcial isc do klubu ktory nie gra w LM, pozniej bylo juz za pozno), cykl treningowy naruszony - zamiast miesiaca wolnego wiecej musieli z urlopow wracac i grac kwalifikacje CL (co przelozylo sie na slaba gre jesienia) Naruszony cykl przygotowan - sporo kontuzji (w pewnym momencie 10 graczy bylo kontuzjowanych w tym 5-6 z podstawowego skladu).Lord of San Siro pisze:. Milan mial ujemne punkty i dlatego my jestesmy na szczycie tabeli? Nie no, gratuluje. Wroc moze do szkoly bo masz powazne problemy z liczeniem. Jak mi wiadomo Milan mial 8 ujemnych pkt a jego strata do Interu wynosi obecnie 28. Naprawde trudno polemizowac z taka bzdura.
Zreszta. Ten sezon macie udany. Nastepne (17 badz wiecej) beda jak zawsze.
Ostatnio zmieniony 19 stycznia 2007, 12:50 przez Bubu1899, łącznie zmieniany 1 raz.
Milano siamo noi!
Polakom gratulujemy Milan Club Polonia!

Polakom gratulujemy Milan Club Polonia!

- Wonki
- Juventino
Chciałem się odnieść do wypowiedzi adwokata Grassani'ego. Co to niby ma znaczyć, że "sprawa uległa przedawnieniu" ?? Nie znam się na tym ale dla mnie to żałosne. Nieuczciwość nie ulega przedawnieniu! Tak samo można powiedzieć, że sprawa z "kupowaniem meczy przez Moggiego" uległa przedawnieniu bo była sezon temu i to wtedy należało tę sprawę osądzać. Nikt się na czas nie skapnął - spalone gary, łeeee, za późno, sprawa przedawniona.
Iksiński zabił 10 lat temu Nowaka ?? Musztarda po obiedzie, morderstwo przedawnione :rotfl: Może to i nie najlepsze porównanie, ale jednak chyba daje do myślenia :?
Co do samej sprawy. Nie ma winy bez kary. Jeżeli jakikolwiek klub coś kombinował to ma zostać ukarany! I to surowo, tak jak i Juve zostało surowo ukarane!
Czekajmy spokojnie na dalszy rozwój sprawy.
Iksiński zabił 10 lat temu Nowaka ?? Musztarda po obiedzie, morderstwo przedawnione :rotfl: Może to i nie najlepsze porównanie, ale jednak chyba daje do myślenia :?
Co do samej sprawy. Nie ma winy bez kary. Jeżeli jakikolwiek klub coś kombinował to ma zostać ukarany! I to surowo, tak jak i Juve zostało surowo ukarane!
Czekajmy spokojnie na dalszy rozwój sprawy.
- Venomik
- Juventino
Co Ty wypisujesz?
Przedawnienie po 10 latach za morderstwo? Nie jestem pewien czy na morderstwo w ogóle jest przedawnienie (a to pewnie i tak sprawa każdego kraju).
Stwierdzenie adwokatów Interu brzmiało mniej więcej tak:
"Nie mamy pojęcia czy to faktycznie się stało czy nie, ale tak czy inaczej sąd nie może nam już nic zrobić".
I ja ich rozumiem.
Oni nie się od tego, by orientować się w finansach. Moratti (czy Mancini, nie pamiętam) powiedzieli wprost, że oskarżenie to bzdura. Że nic takiego nie miało miejsca.
Nie lubię Interu, ale naprawdę traktujcie innych tak, jak sami chcielibyście być traktowani. A nie cokolwiek i gdziekolwiek się przeczyta to od razu powód by dopiec klubowi i kibicom.
Przedawnienie po 10 latach za morderstwo? Nie jestem pewien czy na morderstwo w ogóle jest przedawnienie (a to pewnie i tak sprawa każdego kraju).
Stwierdzenie adwokatów Interu brzmiało mniej więcej tak:
"Nie mamy pojęcia czy to faktycznie się stało czy nie, ale tak czy inaczej sąd nie może nam już nic zrobić".
I ja ich rozumiem.
Oni nie się od tego, by orientować się w finansach. Moratti (czy Mancini, nie pamiętam) powiedzieli wprost, że oskarżenie to bzdura. Że nic takiego nie miało miejsca.
Nie lubię Interu, ale naprawdę traktujcie innych tak, jak sami chcielibyście być traktowani. A nie cokolwiek i gdziekolwiek się przeczyta to od razu powód by dopiec klubowi i kibicom.
Dirty mind
- wErOn
- Juventino
W Polsce po 25 latach...Venomik pisze:Przedawnienie po 10 latach za morderstwo? Nie jestem pewien czy na morderstwo w ogóle jest przedawnienie (a to pewnie i tak sprawa każdego kraju).
Dajcie juz sobie luzu z ta napinką. Ile mozna? Piszecie oskarzacie plujecie a i tak z tego wielkie nic. Chillout... tym bardziej ze tutaj na dobra sprawe poza Medi nikt nie ma wiekszego pojecia zarówno o tej sprawie jak i calciopoli. A madrych glow tyle ze w ciagu kilku godzin rozmiary topicu urosły do 3 stron...

(..)z każdą godziną, z każdą minutą uczę się ciebie człowieku.. z każdą sekundą i z każdą chwilą jestem głupszy(..)
Wolność i kapitalizm!
Wolność i kapitalizm!
- Lord of San Siro
- Interista
Nie no prosze Cie! "Aktywnosci" transferowej Milanu nie nalezy uzasadniac tym, ze "klasowi zawodnicy nie beda chcieli grac w klubie, ktory byc moze nie zagra w LM". Milan na tym polu jest sam sobie winien, wzieliscie duzo za Shevchenke i daliscie plame na rynku transferowym. Czy Milan w ogole usilowal kogos wartosciowego sciagnac? Jakby probowal to by sciagnal, bo jest wielkim klubem a takim druzynom trudno odmowic. Zjadla was pycha i ufnosc w to, ze i tak sobie poradzicie i wygracie lige w cuglach. Na poczatku sezonu Ancelotti napinal sie ze, przed swietami bedziecie liderem, a gdzie jestescie teraz kazdy widzi. Kontuzje? Sa w kazdym klubie, w Interze tez bylo ich sporo do tego jeszcze zawieszenia za kartki, ale mamy szeroki sklad i sobie poradzilismy. Gdyby wasi dzialacze wykazali sie wieksza rozwaga tez moglibyscie miec szerszy sklad. A popatrz kogo macie. Trudno walczyc o laury jak sie ma taka podstarzala druzyne. Niektorym zawodnikom nalezalo podziekowac czego wasi dzialacze nie zrobili i teraz za to placicie. Zamiast myslec perspektywicznie to jeszcze wzieliscie od nas "mlodziana" Favalliego.Bubu1899 pisze:
To nie jest bzdura tylko nie zrozumiales sensu calej wypowiedzi. Ujemne punkty to nie tylko -8 to przez afere brak transferow (bo niewiadomo jak to sie skonczy a ktory klasowy zawodnik bedzie chcial isc do klubu ktory nie gra w LM, pozniej bylo juz za pozno), cykl treningowy naruszony - zamiast miesiaca wolnego wiecej musieli z urlopow wracac i grac kwalifikacje CL (co przelozylo sie na slaba gre jesienia) Naruszony cykl przygotowan - sporo kontuzji (w pewnym momencie 10 graczy bylo kontuzjowanych w tym 5-6 z podstawowego skladu).
Zreszta. Ten sezon macie udany. Nastepne (17 badz wiecej) beda jak zawsze.
Oczywiscie pozostaje Ci liczyc na to, ze to nasz jedyny udany sezon. No bo na co mialbys liczyc? Jak wszystko idzie zle to pozostaja tylko marzenia...