Oszuści w FIGC!!!!

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Alex-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lipca 2003, 17:10

TomekW pisze:
Alex-10 pisze:jakbyś był kibicem Juve to byś wiedział, że nie tylko Milan nas nie lubi
A co ja na to poradze? Milan tez ma wielu wrogow. Myslisz, ze Galliani knuje przeciw Juve np z Sensim? Haha. Predzej by razem z Juve pogonil tego goscia :P
Ok. Ja biorę giwerę - Ty naboje i tłumik i robimy zamach na gościa :D

TomekW pisze:
Alex-10 pisze:Milan już raz poleciał do Serie B za przekręty i robi je dalej...( z resztą inni też)
Taaak? Masz jakies dowody? Czy tylko piszesz z nudow? :)
Konkretnych dowodów nie mam, ale wnioskując z bilingów rozmów telefonicznych... :D
TomekW pisze:
Alex-10 pisze:
TomekW pisze:Rozstawienie obroncy trofeum z jedynka jest najlogiczniejszym rozwiazaniem.
Tak? To powiedz mi dlaczego nie zmieniono tych przepisów dużo wcześniej?
Na przykład jak Coppe wygrała Fiorentina - bo ona to nawet wtedy od 1 rundy grała, a nie od 2
A tego to ja nie wiem. Ale jeszcze niedawno w PW nie bylo zadnego rozstawiania...
Są od sezonu - 1998/1999 - tj pierwsza 8 z Serie A gra od 2 rundy pucharowej. Z tym, że 1 o 2 drużyna może się spotkać dopiero w finale...
Teraz zrobili zamiast tego - zdobywca pucharu + pierwsza 7 z ligi.
Ale to i dobrze bo teraz Juve i Milan mogą się spotkać dopiero w finale :D
TomekW pisze:
Alex-10 pisze:To nie Juve był ukarany za afery korupcujne i przekupywanie sędziów.
Poza tym już się nie pamięta, kto gdyby nie afery nigdy by nie spadł do Serie B - czyżby Acuś...
Zgadza sie. To jest plama na czerwono-czarnej koszulce ;) Ale nie tylko Milan wowczas byl zamieszany. Pol ligi ustawialo mecze. To bylo cos na tej samej zasadzie, jak pare lat temu pilkarze jednego z zespolow polskiej ligi obstawiali swoje mecze u bukmacherow ;) Milan i Lazio dotknely najciezsze kary, bo bawili sie w to ich prezydenci. A tam gdzie przylapali tylko pilkarzy to tylko dali minusowe punkty w kolejnym sezonie. Co ciekawe wsrod ukaranych byl sam Paolo Rossi, ktorego dyskwalifikacje cofnieto, gdy pozyskaniem go zainteresowal sie Juventus....
Zeby nie bylo Ci tak wesolo to przypomne, ze pierwsza wielka afera korupcyjna w calcio miala miejsce w Turynie. W sezonie 1926/27 gracz Juventusu, niejaki Allemandini, sprzedal mecz dzialaczom Torino. Posypaly sie kary. Allemandini dostal dozywotnia dyskwalifikacje, a Torino odebrano scudetto.
Przecierz on to zrobił specjalnie. Wtedy Juve nie miało szans na scudetto i wiedział, iż wszystko się wyda. Chciał po prostu, żeby Torino odebrali to mistrzostwo :D

(ja nigdzie nie pisałem, że mafia Agnellich i wogle całęgo Juve nie istnieje - teraz do rodziny dołączył Kaddafi :D )

I CAMPIONI D'ITALIA SIAMO NOI
JU27
ODPOWIEDZ