Rok 2007

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
Mrówa

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 stycznia 2007, 18:33

Skończył się najgorszy (obok 1985) rok w historii Juve . Degradacja , odebranie dwóch Scudetto i wyprzedaż zawodników(zdrajców) odbiły się na wszystkich tifosich Starej Damy.
Mimo tego Juve pokazało charakter i jest murowanym faworytem do awansu de Serie A. Szkoda kilku straconych punktów, zwłaszcza ze znienawidzonymi Napoli czy Genua, ale rewanże z tymi drużynami gramy na Olimpico i nie mam wątpliwości, ze pokażemy naszym wrogom kto rządzi w Serie B na boisku i na trybunach. Po zakończeniu tego sezonu Juve musi szukać wzmocnień, tym składem ciężko będzie walczyć o należne nam Scudetto. Oby szefowie Juve, nie przegapili szansy i sprowadzili do Turynu choćby Barzagliego czy Giveta. Nasza obrona mimo iż straciła tylko 8 bramek, gra fatalnie, a ten dobry wynik zawdzięcza tylko i wyłącznie postawie Buffona, który ratuje nam skórę niemal w każdym spotkaniu. Również linia pomocy będzie wymagała wzmocnienia, moim marzeniem byłoby sprowadzenie Francka Ribery`ego, ale to chyba zbyt piękne żeby było prawdziwe. Z takimi potencjalnymi wzmocnieniami Juve będzie miało realne szanse na włączenie się do walki o Ligę Mistrzów, bo na Scudetto chyba jeszcze musimy poczekać 2-3 lata. Oczywiście podstawowym zadaniem będzie zatrzymanie w składzie Buffona, Trezegueta, Camoranesiego i Nedveda. Stanowią oni szkielet drużyny wokół której można będzie zbudować zespół walczący o najwyższe cele nie tylko we Włoszech, ale też w Europie. Rok 2007 będzie rokiem, który pokaże prawdziwą siłę Juve, czyli nie tylko piłkarzy i działaczy, ale również nas, kibiców. Nie opuściliśmy ich w tych trudnych chwilach, teraz musimy pokazać, że nadal jesteśmy z nimi i że JUVENTUS TO MY !!!

Jako, że jestem po sylwestrze, to miejcie wyrozumiałość i nie znęcajcie się nade mną z powodu popełnienia tego tekstu :P

Piszcie czego oczekujecie od Juve w tym roku.

Obrazek
Kamil_on

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 stycznia 2007, 19:06

Ja oczekuje ze dokonamy jakichs wzmocnien w tym oknie transferowym a jesli sie to nie uda to mam nadzieje ze zaklepiemy sobie kilku dobrych graczy na nastepnr marcetto . Oczywiscie chce abysmy spokojnie i bez nerwow awansowali do Serie A i oby nie bylo w trakcie tej 2 czesci sezonu powaznych kontuzji . Gdy wejdziemy do Serie A oczekuje juz w pierwszym sezonie zakfalifikowania sie do conajmniej Pucharu UEFA .

maxtomek

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 01 stycznia 2007, 19:16

awans do seri A , który raczej juz jest pewny i przedewszystkim transfery w letnim okienku transferowym.poniwaz z takim skladem w seri a bedzie ciezko aby walczyc o miejsce w górnej części tabeli.

Supersonic

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 stycznia 2007, 19:27

Ja oczekuje nowych umów sponsorskich, Serie A i dalszego ciągnięcia sprawy naszej degradacji, a nie ciągłego chowania głowy w piasek i zgadzania się na (prawie)wszystko, zwłaszcza, że nie wszystkie kwestie zostały wystarczająco -według mnie- rozstrzygnięte.

ps. I chciałbym w 2007 roku zobaczyć Juve na żywo :twisted:

Swider10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 stycznia 2007, 19:37

Awans do Serie A nie podlega wogle dyskusji, pozatym oczywiscie musimy sie wzmocni jezeli nie w w zimowym oknie to napewno na koniec sezonyu, bo zeby grac w Serie A i nie byc sredniakiem musimy sie wzmocnic i to widomo juz od dawna mam nadzieje ze uda nam sie sprowadzic Barzagliego i Felipe to jezeli chodzi o obrone Mascherano napewno bardzo by sie przydal zobaczymy moze spelnia sie to co pragniemy i zobaczymy Argętynczyka w koszulce w bialo-czarne pasy, jezeli zostanie Trezegol i Bijinov to napastnika nam nie potzreba. Sprowadzenie tych 3 zawodnikwo napeno wzmocnilo by nas tim ale przydalby sie jeszcze jakis def. pomocnik moze Sissoko :)

"Pozytywne rezultaty to coś wspaniałego , ale istnieje coś większego: móc powiedzieć, że jest się kibicem Juventusu i być z tego dumnym."

"Dla tych barw niektórzy stracili swe życie"
Mr Cezary

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 stycznia 2007, 19:41

Rok 2007 na pewno nie będzie już tak nieudany, jak 2006. Gorzej po prostu być już nie może. Priorytetem jest awans do Serie A, bez baraży, choć wiadomo, że dobrze było by zaplecze pierwszej ligi wygrać. Poza tym bardzo ważną rzeczą będzie sprowadzenie zawodników, którzy będą decydowali o grze naszego klubu. Najtrudniejszą rzeczą będzie chyba znalezienie godnego następcy dla Nedveda. Tak samo ważną rzeczą jak zakupy w letnim Mercato, będzie zatrzymanie obecnych piłkarzy, największych gwiazd ofkoz. Poczekajmy jeszcze do końca sezonu, czy warto będzie zostawić Zebinę, Boumsonga, Bojinova czy Zalayetę. Oprócz tego, w roku 2007 powinna się zacząć wreszcie przebudowa Delle Alpi. O ile wiem, to miało to nastąpić już przed sezonem, ale wiadomo, Calciopoli itd. Znalezienie hojnego sponsora powinno być tylko dodatkowym smaczkiem w 2007 roku :wink:

Chiellini3

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 stycznia 2007, 20:32

Awans do Serie A nie jest jeszcze wcale przesadzony :!: oczekuje od JUVE ze bedzie walczylo od pierwszej do ostatniej minuty meczu i w kazdym meczu beda 3 pkt mniej kontuzji i bez wpadek typu Arezzo chce oczywiscie zebysmy awansowali do Serie A i dokladnie za rok czyli w polowie sezonu 2007/2008 zebysmy byli juz w gornej czesci tabeli i jakies dobre transfery 8)

TURINIO

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 stycznia 2007, 16:25

No tak..za nami najgorszy rok w historii Juve...Cieszę się,że już minął z 2 strony jednak jako kibic Squadra Azzurich zawsze będe pamiętał że to w 2006 roku Italia osiągnęła 1 z największych sukcesów w historii calcio-zwyciężyła mundial...
Czego oczekuje od mojego ukochanego klubu w 2007 roku?? Na pewno awansu do Serie A i kiedy to się już stanie to takiej postawy w Serie A do jakiej nas przyzwyczali :) Czyli zwycięskiej :)

"...Znam swoją wartość i na boisku jestem bufonem. Dlatego nie pójdę do Juventusu, po co im dwóch bufonów?..." - jedna z wielu złotych myśli 'The Holy Goalie ' :)
Kosmo1991

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 stycznia 2007, 17:56

Tak zgadzam sie był to najgorszy rok dla Juventusu lecz mozna zauważyć, że Juve mimo swoich niecodziennych problemów wziął sie za siebie i próbuje dostac sie do Serie A, aby mógł tam ponownie pokazac klasę!

FORZA JUVE!
adi130

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 stycznia 2007, 17:58

już pokazaliśmy że jesteśmy gigantem na mocnych podstawach i umiemy się podnieść. Mam nadzieje że rok 2007 będzie obfitował w dobre wyniki, awans do A. Nie licze na wielkie transfery w styczniu bo uważam że są niepotrzebne. Raczej sprobowałbym pozyskać jakiegoś przyzwoitego gracza latem któremu kończyłby sie kontrakt. A co do transferów spektakularnych to mysle że letnie zakupy będą adekwatne do tego co sprzedamy zimą :]

wojteceek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 stycznia 2007, 19:23

Ja oczekuje, że bym był dumny z tego że kibicuje Juve.

Welcome Serie A!

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 02 stycznia 2007, 21:24

Ja jestem dumny i bez sukcesów...Juve ponad wszystko i zawsze tak zostanie.A co do oczekiwań liczę przede wszystkim,podobnie jak wszyscy,na powrót do Serie A i wzmocnienie zespołu.Liczę także na przybycie Grygery,Barzagliego,Mascherano i Huntelaara.Oczywiście oczekuję pozostania w kubie Gigi'ego,3ze i Camora.Poza tym pragnę upokorzyć inter i nikt mi nie odbierze satysfakcji z pokonania tego największego wroga(bo przecież nie rywala,hehe) :twisted:

ODPOWIEDZ