Juventus przeznaczy 50 mln euro na transfery!!
- blackadder
- Juventino
Juventus Turyn już teraz planuje wzmocnienia. Bianconeri podczas letniego okna transferowego w 2007. roku mają zamiar przeznaczyć na nowych piłkarzy 50 mln euro, a ponadto zatrzymać w klubie zarówno bramkarza Gianluigiego Buffona, jak i napastnika Davida Trezeguet.
Władze Starej Damy ponoć mają zamiar ściągnąć do klubu pomocnika FC Liverpoolu – Sissoko (alternatywą jest Mascherano z West Ham United), a także obrońcę AS Monaco – Gaela Giveta (lub Andreę Barzagliego z Palermo) oraz snajpera Werderu Brema, a mianowicie Miroslava Klose.
Wszystkie te transakcje maja zostać przeprowadzone za zarobione pieniądze ze sprzedaży Zlatana Ibrahimovica, Patricka Vieiry, Fabion Cannavaro, Emersona Ferreiryda Rosy, Gianluci Zambrotty oraz Liliana Thurama. Z Juve podczas letniego okna transferowego ponoć odejdzie Jonathan Zebina.
zrodlo:pilka.pl , sport.it
Odetchnalem z ulga po przeczytaniu tej wiadomosci. 50 mln euro na same transfery to potezna suma, za ktora mozna zbudowac silna druzyne ktora bedzie walczyc o Scudetto w przyszlym roku. Miejmy nadzieje ze zarzad wyda te pieniadze bardzo madrze i mam nadzieje ze do ostatniego eurocenta.
Forza Juve
Władze Starej Damy ponoć mają zamiar ściągnąć do klubu pomocnika FC Liverpoolu – Sissoko (alternatywą jest Mascherano z West Ham United), a także obrońcę AS Monaco – Gaela Giveta (lub Andreę Barzagliego z Palermo) oraz snajpera Werderu Brema, a mianowicie Miroslava Klose.
Wszystkie te transakcje maja zostać przeprowadzone za zarobione pieniądze ze sprzedaży Zlatana Ibrahimovica, Patricka Vieiry, Fabion Cannavaro, Emersona Ferreiryda Rosy, Gianluci Zambrotty oraz Liliana Thurama. Z Juve podczas letniego okna transferowego ponoć odejdzie Jonathan Zebina.
zrodlo:pilka.pl , sport.it
Odetchnalem z ulga po przeczytaniu tej wiadomosci. 50 mln euro na same transfery to potezna suma, za ktora mozna zbudowac silna druzyne ktora bedzie walczyc o Scudetto w przyszlym roku. Miejmy nadzieje ze zarzad wyda te pieniadze bardzo madrze i mam nadzieje ze do ostatniego eurocenta.
Forza Juve
- prawdziwy_stachu
- Juventino
Oby to była prawda...
Tylko po co nam Klose skoro mamy zatrzymac Trezegueta??

<<...A real gentlemen never leaves his Old Lady...>>
- nookie
- Juventino
Ta suma mnie cieszy myślę, że tak samo jak i innch na tym forum
mam tylko nadzieję, że potem nie będziemy mieli żadnych problemów finansowych...a co do wzmocnień to na pewno są konieczne..spekulacji jest tyle, że nie wiadomo w co wierzyć więc pozostaje nam tylko czekać...
BTW. czy ktoś wie co z pomocą rodziny Agnellich?? bo czytałem parę tyogdni temu na JP, że delkarowali się z pomocą ale potem juz na ten temat niewiele slyszałem...

BTW. czy ktoś wie co z pomocą rodziny Agnellich?? bo czytałem parę tyogdni temu na JP, że delkarowali się z pomocą ale potem juz na ten temat niewiele slyszałem...
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
- Kamil_on
- Juventino
Nie wiem czy to plotki czy prawda . Niedawno byla mowa o 25 mln a teraz nagle pojawia sie 50 mln . Oczywiscie nie mam nic przeciwko tej sumie ani pilkarzom ktorych w tej informacji bedziemy sie starali pozyskac
- Slim
- Juventino
Ja ze wzgledu na zrodlo pilka.pl nie wierzylbym zbytnio w ta sume. Poza tym nie widze potrzeby kupowania Mirka Klose. Natomiast chcialbym zobaczyc w Juve Givet'a i Barzagliego a nie tylko jednego z nich. Sissko nie znam, wiec wolalbym Mascherano. A co do napastnikow to po choinke nam nowi skoro mamy swietnego Bojinova?
- MrWlodek
- Juventino
Jeśli inteligentnie tą ogromną kasę zainwestujemy, to już teraz mogę, ta.. jestem ( :!: ) pewny że w następnym sezonie Misotrzostwo wróci do Turynu.
Ta wiadomość bardzo mnei rozradowala, jeśli nie powiedzieć że podniciła
Tyle kasy
, za tą sumę można zrobić naprawdę świetne zakupy. Wszystko w rękach DD i działaczy. Nie zepsujcie tego :!:
A moze to tylko plotka...
Boże, oby NIE :!:
Ta wiadomość bardzo mnei rozradowala, jeśli nie powiedzieć że podniciła

A moze to tylko plotka...

- wojteceek
- Juventino
25 milionów dostaliśmy od Agnellich... drugie 25 milionów to prawdopodobnie pieniądze ze sprzedaży piłkarzy (Ibra, Vieira itp.)Kamil_on pisze:Nie wiem czy to plotki czy prawda . Niedawno byla mowa o 25 mln a teraz nagle pojawia sie 50 mln . Oczywiscie nie mam nic przeciwko tej sumie ani pilkarzom ktorych w tej informacji bedziemy sie starali pozyskac
Jeśli na prawdę będziemy mieli 50 banieczek to mam nadzieję zobaczyć Barzagliego, Mascherano, Nelsona i może Abidala

- Gałcio
- Juventino
Bez podniety, nawet jesli byłaby to prawda nie wierze w możliwość walki o scudetto w przyszłym sezonie, po prostu zespol trzeba budowac z głową ...
Nigdy nie dyskutuj z <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>,najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu,a potem pokona doświadczeniem.
- eRTeJot
- Juventino
Nie wiadomo czy zostanie z nami Bojinov,bo mamy wielu napastnikow, a chca kupowac Klosego..... Przeciez on nie jest juz najmlodszy i wcale nie jest taki super...
Juz Lepiej zamiast Niemca kupic pomocnika. A jak mysle o pomocniku, to wymienie jedno nazwisko- Joaquin Sanchez!!!
Juz Lepiej zamiast Niemca kupic pomocnika. A jak mysle o pomocniku, to wymienie jedno nazwisko- Joaquin Sanchez!!!
- herr_braun
- Juventino
Prawdę powiedziawszy wolałbym aby został Bożinow niż Treze, poza tym ta suma to może być bujda i wymysł dziennikarza.
- Reg
- Juventino
Nawet jeśli to prawda to kupienie zbyt wielu zawodników jednocześnie niekoniecznie wpłynie pozytywnie na grę Juve. Znowu będą musieli się zgrywać przez kilka(naście) meczy. Wystarczy kupić porządnego środkowego obrońcę(Barzagli)i pomocnika(Mascherano lub Sissoko). Napastników na razie nie potrzebujemy. Bardziej skupiłbym się na zatrzymaniu obecnych, a ewentualne zmiany w ataku można przeprowadzić później w zależności od tego jak będą sobie radzić obecni zawodnicy. Można jeszcze ewentualnie kupić kogoś na boczną obronę. Zresztą do letniego okienka jeszcze daleko i na razie lepiej skoncentrować się na zimowym i na zatrzymaniu Buffona, Camora i Treze.
- Wonki
- Juventino
hmm nic nie ma na temat Camoranesiegodav1d pisze:a ponadto zatrzymać w klubie zarówno bramkarza Gianluigiego Buffona, jak i napastnika Davida Trezeguet

Coś mi się wydaje, że to oznacza pożegnanie się z Bojinovem :doh: Może zarząd planuje atak na przyszły sezon Klose-Treze bo Alex już nie te lata więc nie będzie można od Niego oczekiwać 100% walki w każdym spotkaniuprawdziwy_stachu pisze:Tylko po co nam Klose skoro mamy zatrzymac Trezegueta??

Oczywiście jeśli założymy, że to wszystko prawda. Fajnie, jakbyśmy pokazali, że nie mamy węża w kieszeni i potrafimy szeroko otworzyć portmonetkę z miedziakami
- Tigmar
- Juventino
atak Del Piero - Trezeguet + Klose to naprawdę mogłoby być coś. Do tego na rezerwie Palladino i Bojinov/Zalayeta i byłby komplet w ataku jak i bramie (Buffon, Mirante, Belardi).
Trzeba skołować Mascherano na pomoc, a do obrony Barzagli + uniwersalny Grygera i mogłoby być naprawdę spoko.
poza tym ... zarząd jeszcze coś wymyśli
Trzeba skołować Mascherano na pomoc, a do obrony Barzagli + uniwersalny Grygera i mogłoby być naprawdę spoko.
poza tym ... zarząd jeszcze coś wymyśli

- Dagmara
- Juventino
Taaa..... A skąd niby dziennikarze wiedzą ile Juventus przeznaczy na transfery? Poza tym, to nie sądzę, że klub stać na takie wydatki. Bez przesady
. Na zawodnikach którzy odeszli latem wcale wiele nie zarobiliśmy, dodatkowo wielkie straty pociągnęła ze sobą degradacja i brak udziału w europejskich pucharach. Jeszcze jakby tego było mało to kontrakt z Tamoil też został rozwiązany i kasa przeszła gdzieś obok... I przecież zyski ze sprzedaży praw do transmisji meczów dla Sky też są mniejsze. Wybaczcie, ale skąd tę kasę mamy wziąć?
Ze sprzedaży Zebiny, tak jak to napisali? :o Wątpię, że FIAT aż tak nam pomoże, bo zapewne będziemy mieli długi po tym sezonie. Aczkolwiek nie mam nic przeciwko.
Jest już styczeń i czekam na zakup jakiegoś wartościowego obrońcy, bo chyba tego najbardziej potrzeba... Nazwisko mnie mało interesuje. Najważniejsze, żeby był dobry 8)

Jest już styczeń i czekam na zakup jakiegoś wartościowego obrońcy, bo chyba tego najbardziej potrzeba... Nazwisko mnie mało interesuje. Najważniejsze, żeby był dobry 8)